Dodaj do ulubionych

Wyjaśnienie II

21.05.02, 11:30
Najpierw post z wątku �Wyjaśnienie� (przeniesiony tu, bo dotyczy już innej sprawy):

Tu oczywiscie nie chodzi o "burze" na linii red.-for., ale o ustalenie zasad wspolpracy. Mysle ze nalezy
nam sie od redakcji informacja na temat tego jakie sa zasady forum. Jesli redakcja zamierza
cenzurowac pewne watki niech to zostanie po prostu powiedziane jasno, jesli natomiast za tresc
odpowiadaja forumowicze, niech to zostanie rowniez napisane. Ja osobiscie jestem za tym drugim
wyjsciem. To ze redakcja tworzy watki badz uczestniczy w zyciu forum uwazam za b. dobre sprawe i
nie jest to meritum sprawy.
marcin_

Ależ to już zostało dawno wyjaśnione. I jasno zostało powiedziane, że w przypadku nieprzestrzegania netykiety
- wątki lądują na oślej ławce (a stamtąd raz na miesiąc - w krzaki). Wylądowało tam już tysiące wątków i
naprawdę nie rozumiemy podnoszonego dziś świętego oburzenia niektórych forumowiczów. Oczywiście,
zawsze znajdzie się ktoś, dla kogo wywalenie na oślą wątku np. �spierdalać głupie chuje� - będzie cenzurą. I
także jasno zostało powiedziane, że o tym - co ma wylądować na oślej, decyduje wyłącznie redakcja. Wydaje
nam się przy okazji, że jesteśmy pod tym względem bardzo liberalni i cierpliwi...
Obserwuj wątek
    • aard Ośla ławka 21.05.02, 11:34
      Zajrzałem na oślą, by prześledzić sprawę, ale licznik podaje 1486 postów, a tam
      są... TRZY!!! Gdzie reszta? Wyrzucanie nmiało być raz w miesiącu... Czyżby
      wypadło wczoraj? W takim razie co z licznikiem?

aard
      • zamek Re: Ośla ławka 21.05.02, 11:35
        Aardzie szanowny, ustalonym jest, ze postów nie ma, ale
        licznik się nie zeruje.
        Pozdrawiam z Wh1 (niezłomny biały oportunista, hihi)
        • aard Skoro ustalonym jest, to nawet my... 21.05.02, 11:37
          Król na licznych włościach (że z braku czasu wymieniać nie będę) się
          dostosujemy.
          Pozdrawiamy,
          aardy Ke8 i Ke1
    • Gość: Mlody Re: Wyjaśnienie II IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.05.02, 11:34
      Ale watek Marcina nie wyladpwal na oslej tylko od razu w krzaki!!! Wiec cos z
      ta procedura chyba jest nie tak. Jesli sa zasady to trzeba ich przestrzegac i
      musi to robic tzkze redakcja.
      • michal.ch Re: Wyjaśnienie II 21.05.02, 11:38
        Gość portalu: Mlody napisał(a):

> Ale watek Marcina nie wyladpwal na oslej tylko od razu w krzaki!!! Wiec cos z
        > ta procedura chyba jest nie tak. Jesli sa zasady to trzeba ich przestrzegac i
        > musi to robic tzkze redakcja.

To była procedura przyspieszona. :)

• kropka. Re: Wyjaśnienie II 21.05.02, 13:18
        Młody, nie powtarzaj ciagle tego, co już zostało wyjaśnione na innych watkach.
        List poszedł w krzaki, bo był to prywatny list i jego autor nie zyczył sobie
        publikacji. I miał do tego prawo, jesli zastrzegł tę prywatność. Nie mógł
        wylądować na oślej, bo tam też byłby ogólnie dostepny.
        koniec i kropka.
    • tulka Re: Wyjaśnienie II 21.05.02, 11:47
      Faktem jest, że wątki z oślej ławki trafiaja w krzaki nie raz, a kilka razy w
      miesiącu. Osobiście nie mam nic przeciwko temu, ale chętnie poznałabym rządzące
      tą procedurą zasady (bo chyba są jakieś?)

Pozdrawiam
      Tulka

P.S. A co do kropkowania przekleństw... Przepraszam, może komuś podpadam, ale
      moim zdaniem nadużywanie wiadomych wyrazów jest przejwem chamstwa, a nie
      wolności słowa.
      • Gość: marcin_ Re: Wyjaśnienie II IP: *.s102.com.pl 21.05.02, 14:33
        Tulka to jest przejaw chamstwa !!!! ale dlaczego chcesz (jakim prawem) zabronic komus przejawiac to chamstwo
        ?
        Jesli chodzi o "etykiete" w poscie redakcji to chodzi mi wlasnie o ustalenie jej zasad.
        Wlasnie, tak jak to juz pisalem czy gazeta, czy autor odpowiedzialny jest za tresc, bo jesli autor gazeta nie
        powinna ingerowac czy ktos cytuje tu Lenina czy list mamusi, gdyz to dzialka autora !

marcin_
        • tulka Re: Wyjaśnienie II 21.05.02, 15:59
          Widzisz, nikt z nas nie żyje w próżni. Wokół nas są różni ludzie i byłoby miło,
          gdyby każdy się zastanawiał, czy to co mówi i pisze (również tak zwane bluzgi)
          w jakiś sposób im nie przeszkadza. Niestety, nie wszyscy to robią. Dlatego z
          mojego punktu widzenia (a należę akurat do osób, którym to przeszkadza) nie ma
          nic złego w usuwaniu przekleństw, które bądź co bądź nic do treści postu nie
          wnoszą.
          Oczywiście jest to tylko mój punkt widzenia i skoro pytasz jakie mam prawo,
          odpowiadam, że żadne. Jak ktos chce byc chamem, ja mu nie zabronię.
          Pozdrawiam
          • Gość: flip Re: Wyjaśnienie II IP: *.p.lodz.pl 21.05.02, 17:45
            Nie wiemy o jaki watek chodzi - ale podejrzewamy, ze PT Redakcje najlepiej
            krytykowac i osaczac na watkach cudzych i zupelnie niewinnych.
            Wiecej sprytu, mosci panowie. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka