Dodaj do ulubionych

Zintegrowany Plan Transportowy

IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.01.05, 22:15
Jest juz (a raczej nareszcie) tutaj:

adm.zdit.uml.lodz.pl/_plik.php?id=189
Uwaga!!! Duze!!!

Mozecie wszystkie obliczenia jesli chodzi o Pabianice sobie wykreslic bo juz
nieaktualne, a nowych wagonow na LTR bedzie 10 (Zgierz-Lodz). Cos wiecej
napisze jutro, bo juz dzisiaj sily nie mam.

Pozdrawiam,
Aleksej
Obserwuj wątek
    • Gość: M.E. Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:08
      Widzę, że do LTR włączono linię lutomierską.
      • Gość: J.S. Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 14:15
        Do projektu ŁTR to na pewno nie. Ot po prostu zamienili "tramwaj podmiejski"
        na "tramwaj regionalny".

Generalnie milo poczytac o szybkim tramwaju na W-Z i przedluzeniu na Olechow.

Mam nadzieje, ze tym razem ten PLAN nie trafi do szuflady a bedzie
        konsekwentnie realizowany.

A, na samym poczatku jest blad - pisza ze Lodz jest jednym z 4 systemow
        tramwajowych waskotorowych w PL - a nieprawda, bo 5.
        • Gość: M.E. Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 15:25
          Jeszcze nie czytałem, tylko oglądałem mapki, a tam te obie linie zaznaczone są
          jednakowym kolorem.
          Linia na Olechów też mi się podoba, tylko żeby zrealizowali.
          Jeszcze w oczy rzcił mi się punkt 17, a właściwie jego brak (tzn. punkt jest,
          tylko bez treści), chyba, że to mój OpenOffice coś pochrzanił.
          • Gość: natasha Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.toya.net.pl 12.01.05, 15:49
            na poczatku niech poprawia trase w-z a dopiero bedziemy mowic o wydluzeniu lini
            na olechow -tory na mickiewiczai pilsudskiego sa w fatalnym stanie ,rzuca na
            boki cityrunnerem ,poza tym jako pierwsza powinna byc relaizowana inwestycja w
            tramwaj regionalny lodz-zgierz ,oraz dokonczenie pomorskiej
            • Gość: J.S. Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 15:59
              W pierwszej koleknosci to powinna byc wlasnie W-Z skonczona
          • teufel Re: Zintegrowany Plan Transportowy 12.01.05, 15:51
            punkt 17 czego??

Opisowe ja mam od 1 do 13(to wiadomo ze nie bedziesz miał 17)
            Tabele: od 1 do 28 i 17 mam
            Wykres od 1 do 5
            Mapy od 1 do 4
            • Gość: M.E. Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:53
              To jednak mój OO pochrzanił. Zinterpretował pusty wiersz jako następny punkt i
              wykazał się unicjatywą nadając mu kolejny numer.
              • teufel Re: Zintegrowany Plan Transportowy 12.01.05, 17:29
                No właśnie OOo ma czasami problemy z czytaniem:(
                • ukalo Re: Zintegrowany Plan Transportowy 12.01.05, 19:15
                  > No właśnie OOo ma czasami problemy z czytaniem:(

Nie, to nasza administracja ma problemy z używaniem otwartych standardów
                  • teufel Re: Zintegrowany Plan Transportowy 12.01.05, 21:47
                    No chyba, że tak - plany zajęć na moim wydziale są w formie tabelki i tez OOo źle czyta:(
                    • Gość: M.E. Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 13:53
                      Ja sobie radzę tak, że zaznaczam tekst w tabeli, również ten niewidoczny, i
                      zmniejszam czcionkę, aż cały tekst się pojawi.
                  • teufel Re: Zintegrowany Plan Transportowy 12.01.05, 21:49
                    > Nie, to nasza administracja ma problemy z używaniem otwartych standardów

Mógłbyś mi jeszcze wyjaśnić(bo nie wiem) jak zrobić by nie było problemów??:)
                    • ukalo Re: Zintegrowany Plan Transportowy 12.01.05, 22:12
                      > Mógłbyś mi jeszcze wyjaśnić(bo nie wiem) jak zrobić by nie było problemów??:)

Dokumenty urzędowe powinny być publikowane w formatach o ogólnodostępnych
                      specyfikacjach, niezmuszających do korzystania z określonego programu
                      komercyjnego. Mógłby to być na przykład RTF, lub PDF (tu nie jestem pewny, czy
                      specyfikacja jest całkowicie jawna...).
                      • teufel Re: Zintegrowany Plan Transportowy 13.01.05, 22:53
                        PDF chyba nie, choć to "porządny" format. Czy do tych "otwartych" formatów(nie mówię o tekstach) zaliczają się: WAV, BMP i MPEG??
                        • Gość: J.S. Pozwole sobie zacytowac IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 13.01.05, 23:09
                          Od tego jest inne forum!!!!!
        • multumesc Re: Zintegrowany Plan Transportowy 13.01.05, 15:00
          A, na samym poczatku jest blad - pisza ze Lodz jest jednym z 4 systemow
          > tramwajowych waskotorowych w PL - a nieprawda, bo 5.

To nie jest blad - odkad nie ma waskotorowych tramwajow w Gliwicach sa tylko 4
          systemy w Polsce - bydgoski, torunski, grudziadzki i lodzki
          • Gość: S.N. Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.zdnet.com.pl 13.01.05, 15:33
            Jednak 5 - Elbląg

pozdrawiam
            S.N.
    • Gość: barnaba Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 12.01.05, 19:20
      Kilka rzeczy, które rzuciły mi się w oczy:

Zgadzam się z priorytetem, jaki ma mieć linia na Olechów. Dlaczego jednak na
      równi z nią ma być potraktowana trasa Franciszkańska-Zawiszy? IMHO zamiast
      inwestować w ten odcinek, może warto pomyśleć o budowie linii do osiedli
      pozbawionych sieci tramwajowej (CZMP, Złotno, Ruda).

Nikt jakoś nie pomyślał o budowie linii wysokich prędkości przez Łódź. Co jest
      takiego w Proboszczewicach, że linia ma iść przez tę miejscowość? Poza tym
      jakoś cicho o planach budowy dworca. Czyżby najbliższy miał być w Warszawie?

Plany budowy nowych linii kolejowych- imponujące. Czy zrobiono cokolwiek, by do
      tego doszło.

Głównym centrum komunikacyjnym Zgierza jest pl. Kilińskiego. Zgoda. Dlaczego
      zatem plany LTR przewidują likwidację linii tramwajowej i krańcówki?
      Pozostawienie tej krótkiej odnogi nie spowoduje bankructwa Zgierza, a
      mieszkańcom ułatwi życie.

Na razie tyle.

pozdrawiam
      • Gość: Aleksej Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.01.05, 23:24
        > Zgadzam się z priorytetem, jaki ma mieć linia na Olechów. Dlaczego jednak na
        > równi z nią ma być potraktowana trasa Franciszkańska-Zawiszy? IMHO zamiast
        > inwestować w ten odcinek, może warto pomyśleć o budowie linii do osiedli
        > pozbawionych sieci tramwajowej (CZMP, Złotno, Ruda).

Ogolnie ten caly plan zostal tylko zrobiony z powodow wymogow UE. Na szczescie
        jest na tyle ogolnikowy ze mozna wiele rzeczy w nim zmienic i dopisac (ten plan
        musi uchwalic rada miasta Lodzi oraz Zgierza i pewnie Pabianic - oraz
        Konstantynow Lodzki - wspolny bilet).

> Nikt jakoś nie pomyślał o budowie linii wysokich prędkości przez Łódź. Co
        jest
        > takiego w Proboszczewicach, że linia ma iść przez tę miejscowość? Poza tym
        > jakoś cicho o planach budowy dworca. Czyżby najbliższy miał być w Warszawie?
        >
        > Plany budowy nowych linii kolejowych- imponujące. Czy zrobiono cokolwiek, by
        do
        >
        > tego doszło.

Podobno bylo jakies spotkanie z PKP ale odzewu zero.

> Głównym centrum komunikacyjnym Zgierza jest pl. Kilińskiego. Zgoda. Dlaczego
        > zatem plany LTR przewidują likwidację linii tramwajowej i krańcówki?
        > Pozostawienie tej krótkiej odnogi nie spowoduje bankructwa Zgierza, a
        > mieszkańcom ułatwi życie.

LTR pojedzie na os 650-lecia bo tam sa oczekiwane wieksze potoki pasazerow. A
        co do torowiska na Pl. Kilinskiego to kto powiedzial ze zostanie zlikwidowane ;)

Pozdrawiam,
        Aleksej
        • Gość: STUDI Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.prokom.pl 13.01.05, 14:01
          Aleksej obejrzyj mapke z tego dokumentu.
          Widać że znikną odcinki:

Zgierz: ulica 1 maja od Kuraka do Pl. Kilińksiego
          Łódź: linia na Koziny -Cmentarna i Srebrzyńska
          Łódź: linia na ul Warszwską - Łagienicka i Warszwska.

• Gość: Aleksej Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.01.05, 14:46
            Jak juz napisalem ten dokument zostal stworzone dlatego ze UE wymaga aby taki
            dokument istnial jesli sie staramy o dofinansowanie na LTR, wiekszosc zalozen i
            planow jest dosyc stara.

A torowisko na Pl. Kilinskiego wedlug ostatnich ustalen ma pozostac.

A co do Pabianic to moze warto by bylo aby ktos z samych Pabinic sie tym
            zainteresowal, bo odnioslem wrazenie ze jak narazie to tylko ja rozmawialem z
            wladzami Pabianic na temat LTRu i ewentualnej przyszlosci 11stki.

Pozdrawiam,
            Aleksej
            • Gość: STUDI Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.prokom.pl 13.01.05, 15:01
              mailnij na studisat@interia.pl a ustalimy cos wiecej na priv'a
              (nie chcialbym upubliczniac np., mojego numeru darmofony, ... sorry telefonu)
            • Gość: barnaba Re: Zintegrowany Plan Transportowy IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 14.01.05, 16:01
              > Jak juz napisalem ten dokument zostal stworzone dlatego ze UE wymaga aby taki
              > dokument istnial jesli sie staramy o dofinansowanie na LTR, wiekszosc zalozen
              > i planow jest dosyc stara.

Na to wygląda, ze ktoś dorwał się do planów z czasów reformy tramwajowej.

> A torowisko na Pl. Kilinskiego wedlug ostatnich ustalen ma pozostac

I to jest bardzo dobra wiadomość.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka