Dodaj do ulubionych

Pochyły parking!!!

30.08.01, 18:36
W piątek w Gazecie piszemy o... pochyłym parkingu przed łódzkim marketem Nomi. Niedawno pani nie utrzymała
tam wózka pełnego zakupów - ten odjechał i uderzył w samochód. Trwają spory o to, kto ma zapłacić
odszkodowanie - kobieta, czy market. A Twoim zdaniem - kto? Napisz.
Obserwuj wątek
    • Gość: geograf Re: Pochyły parking!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 19:18
      wedlug mnie odpowiedzialny jest supermarket. w koncu to oni powinni wybudowac
      prosty parking
      • kropka. Re: Pochyły parking!!! 30.08.01, 19:46
        Supermarket, ale odszkodowanie powinien ściągnąć żywą gotówką z projektanta i
        tego, co ten projekt zatwierdził. I ogłosić ich nazwiska w prasie
        ogólnopolskiej, żeby nigdy już nie stworzyli żadnego parkingu!
        Ale zjeżdżalnie - proszę bardzo! Są świetni. Polecamy.
        I do "złoteą muszli". Wygrana zapewniona.
        • Gość: emem Re: Pochyły parking!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.08.01, 22:19
          Jestem tego samego zdania .
    • Gość: Mirek Re: Pochyły parking!!! IP: *.makolab.pl 30.08.01, 19:30
      Właśnie dziś na tym parkingu miałem na wózku 120 kg materiałów. Jasne że wózek
      starał się mnie pociągnąć, ale kogo niby mam winić za to? Po prostu trzeba
      uwzględnić podstawowe prawa fizyki.
      • Gość: KAM Re: Pochyły parking!!! IP: 195.205.37.* 31.08.01, 09:34
        Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Właśnie dziś na tym parkingu miałem na wózku 120 kg materiałów. Jasne że wózek
        > starał się mnie pociągnąć, ale kogo niby mam winić za to? Po prostu trzeba
        > uwzględnić podstawowe prawa fizyki.

Prawa fizyki to przede wszystkim zadanie dla projektantow. Kobita mogla nie
        wyobrazac sobie, ze wozek, ktory pcha z latwoscia na parkingu pociagnie ja z duza
        sila.

• Gość: Paweł Re: Pochyły parking!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.08.01, 20:04
      Włąściciel sklepu. To on odpowiada za otoczenie sklepu , więc i za dojazdy.
      Może ktoś ma inny pogląd na tę sprawę.
      pozdr
      • Gość: OLGIERD Re: Pochyły parking!!! IP: 157.25.200.* 31.08.01, 09:05
        supermarket bezwzględnie byłem tam i na szczęście pomagał mi brat
        inaczej byłoby ciężko
    • Gość: Sasza Re: Pochyły parking!!! IP: 213.25.169.* 31.08.01, 19:33
      Oczywiście, że sklepu. Bo baran jeden z drugim nie pomyśli, że wartoby było na
      tylne kółko wózka zainstalować hamulec.
      • Gość: Joey Re: Pochyły parking!!! IP: *.telia.com 01.09.01, 21:48
        Supermarket! A swoja droga musze ten parking zobaczyc:) W Lodzi bede za miesiac
        badz dwa, wozek mi sie tam nie stoczy bo nie mam zamiaru robic tam zakupow
        wlasnie z tego wzgledu ze moge .. nie nadazyc za wozkiem;) Ale to wszystko
        tylko na podstawie przeczytanych artykulow i tekstow. PZDR
    • Gość: miles Re: Pochyły parking!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 23:09
      A mozę tak noramalnie według prawa. Czyli Pani płaci z uwagi na
      Odpowiedzialnośc Cywilną poszkodowanemu właścicielowi pojazdu, po czym na
      drodze cywilnej rząda OC od supermarketu?
      I sprawa załatwiona. I tak to się załatwia. Po co Spekulacje czyja wina? Od
      tego jest sąd. I jego ocena jest wiążąca. A jeżeli sprawca lub NOMI - się nie
      zgadza z wyrokiem to zaparszamy do kraju pod nazwą ANARCHIA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka