Dodaj do ulubionych

Szukam ...

18.01.05, 07:45
Szukam do wynajęcia mieszkania w Łodzi: 2 pokoje, kuchnia, łazienka,
umeblowane, wyposażone w sprzęty, telefon, parking strzeżony mile widziany.
Mieszkanie w możliwie sympatycznej-dobrej lokalizacji, czyste (najlepiej
odnowione), niezbyt oddalone od centrum.
Po znalezieniu odpowiedniej oferty przyjadę do Łodzi. Proszę o podanie
kontaktu. Mieszkanie - dla jednej osoby - nie palącej.
Obserwuj wątek
    • Gość: karla Re: Szukam ... IP: *.toya.net.pl 18.01.05, 12:12
      moze poszukaj w biurach posrednictwa?
      • bravo5 Re: Szukam ... 18.01.05, 12:53
        Dzięki za podpowiedź......
        Karla, wyobraź sobie, że tydzień temu wysłałem do siedmiu agencji nieruchomości
        zapytanie ofertowe w sprawie najmu i dostałem jedną ( 1 ! ) odpowiedź - ofertę
        na tak malutkie mieszkanie za ponad 2000 zł. Wiem, że to dwa razy zawyżona
        cena, a na komnaty pałacowe nie wyglądało.Jestem z innego miasta, ale minimum
        informacji mam.
        Wniosek : w Łodzi nie ma biur pośrednictwa, a te, które są "nabijają naiwnych w
        butelkę". Ja do takich nie należę.
        Poszukam indywidualnie.
        Miłego dnia.......
        • avatary siejesz zamęt 19.01.05, 13:17
          zakłaładasz kilka wątków.czyli niby szukasz a nie odpowiadasz na oferty czyli
          nie jesteś zainteresowany.taki wniosek...
          • bravo5 Re: siejesz zamęt 20.01.05, 11:18
            Jeśli tak uważasz...cóż, masz do tego prawo.
            Na Twoją ofertę także zamierzałem odpowiedzieć we właściwym czasie, tym
            bardziej, że jest jedną z ciekawszych. Mój przyjazd przesuwa się, to jedyny
            powód dla którego nie odpisuję jeszcze .Zapomnijmy o sprawie, skoro uważasz,
            że "SIEJĘ ZAMENT".............Zakładanie kilku wontków - to oznaka braku
            zainteresowania? Ciekawe spostrzeżenie.........Gratuluję kreatywności !
            • avatary tak. to wnosek analogiczny do tego 20.01.05, 11:25
              który wysnułeś skarżąc się na brak odzewu ze strony biur. napisałem do Ciebie i
              nie dostałem odpowiedzi, nie podałes powodu, zadajesz temat i znikasz. ten
              rynek działa jak każdy inny. jest klient i on może wybrzydzać, ale jest i
              oferta, adresowana do konkretnego - niekazdego - klenta.
              • bravo5 Re: tak. to wnosek analogiczny do tego 20.01.05, 11:36
                po pierwsze : nie skarżyłem się, lecz pozostaję zdziwiony brakiem
                zainteresowania ze strony biur pośrednictwa. Czyżby nie zależało im na kliencie
                w tak niełatwych przecież czasach? Chcę wydać pieniądze na wynajem - brak
                chętnych ?????????????????????????
                To wszystko. Rynek jest wolny i jeśli uważasz, że powinienem usprawiedliwiać
                swoje milczenie znajdując na to czas między innymi obowiązkami, których trochę
                mam........nic nie stoi na przeszkodzie by wynając mieszkanie innej
                zainteresowanej osobie, czego życzę. Powodzenia.
                Ja już zdążyłem się zorientować, iż jedyna i najlepsza opcja w poszukiwaniach
                to GRATKA !
                bravo
                Post scriptum.
                Kolejne wątki zakładałem licząc, że może inny dzień, pora...spowodują
                większe "czytelnictwo" - to był jedyny powód!!!!!!!Niestety także sie
                przeliczyłem..............
    • neochuan Re: Szukam ... 19.01.05, 11:59
      up
      • Gość: Mols Re: Szukam ... IP: *.toya.net.pl 20.01.05, 09:41
        Sorry ale jakos ciezko mi uwierzyc ze w takim duzym miescie jak nasze masz
        problem ze znalezieniem mieszkania... Moze po prostu chcesz za duzo za mala
        kase?
        • bravo5 Re: Szukam ... 20.01.05, 11:10
          Gdyby mieć tego typu tylko problemy......bułoby super. Nie, nie mam żadneg.
          Otrzymałem kilka odpowiedzi w wyniku zamieszczenia info. na Forum,zebrałem je i
          czekam, okazało się bowiem, że termin przyjazdu do Łodzi przesunie się,
          niestety. Natomiast jeśli chodzi o "DUŻE MIASTO" ; wysłałem zapytania do
          agencji Locum,Aura,axdajaka,estate, boryła-borycki, akcesag prosząc o kilka
          propozycji wraz z lokalizacją i warunkami. Otrzymałem lakoniczną odpowiedź od 1
          ( JEDNEJ!) agencji. Oto "DUŻE MIASTO". O cenie jeszcze w ogóle nie było rozmowy.
          Reasumując, jeśli otrzymałem ofertę - z pewnością się odezwę.
    • zamek A mnie się generalnie wydaje... 20.01.05, 11:29
      ...że to jest ogłoszenie płatne. I nie wiem, co ono tu jeszcze robi, proszę
      Państwa admiństwa.
      Ja akurat też szukam mieszkania, ale nie używam bezpłatnego forum do
      zamieszczania ogłoszeń, za które zwyczajowo sie jednak płaci. Ot, nie wypada
      moim zdaniem.
      • Gość: KLUCZ Re: A mnie się generalnie wydaje... IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 20.01.05, 11:51
        Jesteś "Zamku" niestety w błędzie !!!!!!!!!!!!!!
        Jeśli nie znasz ogólnie przyjętych zasad jakimi powoduje się i rządzi każde na
        świecie FORUM,zamilcz zaiste lepiej nie narażając na śmieszność.Ot, nie wypada
        moim zdaniem.
        Jeśliś taki zasadniczy proponuję donieść tego faceta - bravo - do właściwych
        służb. Może nawet dostaniesz jakąś nagrodę?
        Nie zapomnij jednak, że nie omieszkałeś zaznaczyć, że sam szukasz mieszkania!!!
        OT, NIE WYPADA MOIM ZDANIEM
        bravo - nie przejmuj się tu żyje wielu fajnych i normalnych ludzi
        • zamek Re: A mnie się generalnie wydaje... 20.01.05, 12:42
          Po pierwsze, to nie krzycz, bo chociażby tym dajesz świadectwo swojej wątpliwej
          znajomości obyczajów internetowych.
          Po drugie - nie zamierzam na nikogo donosić. Od usuwania postów łamiących
          regulamin forum są admini. Post o temacie "Szukam" zwraca uwagę i przypuszczam,
          że administracja do niego dojdzie.
          Po trzecie - to, że zaznaczyłem, że szukam mieszkania, nie jest tożsame z tym,
          iż poprosiłem forumowiczów o znalezienie dla mnie właściwej oferty. Nie proszę
          o to i nie zamierzam, bo jak wspominałem, nie wypada.
          Po czwarte - a od jakiego czasu, mójże Ty znawco, użytkujesz fora internetowe,
          że do mnie tak ex cathedra śmiesz przemawiać?
          Po piąte - bravo, nie przejmuj się, ale następnym razem płać za usługi :)
          Powodzenia w poszukiwaniach - proponuję serwisy ogłoszeniowe.
    • zoe04 mam cos dla Ciebie... 20.01.05, 15:58
      sluchaj mam chyba cos dla Ciebie...
      wskaQj do mnie na gg 3207678 to Ci wszystko powiem...!

pozdrofka...
      • bravo5 Re: mam cos dla Ciebie... 20.01.05, 16:19
        Jeśli mogę prosić o Em na mój @dres-będę wdzięczny
        bravo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka