Dodaj do ulubionych

Intarwizja.

26.05.02, 00:36
Byl watek o Opolu to moze byc i o Interwizji a co?
Niestety nie ogladalem festiwalu na zywo ,wiec niestety nie wiem
kto wygral.
Ale czy nie myslicie ze nasz reprezentant jednak powinien w nim wystapic?

peter
Obserwuj wątek
    • zamek Re: Interwizja. 26.05.02, 03:50
      1. Ponoć wygrała Łotwa (nie wiem, miałem przyjemniejsze
      zajęcia);
      2. Polacy w tym roku nie mogli wystąpić, bo przez 3
      kolejne edycje lokowali się zbyt nisko;
      2a. A kto miałby wystąpić od nas: Ich 3, Łzy czy
      Niebieska Kawa???
      Pozdrowienia o świtaniu :)
      • tulka Re: Interwizja. 26.05.02, 10:06
        Ich3?! Zamek, nie strasz! Potem by nas przez pięć lat nie wpuścili! ;-)
        • geograf Re: Interwizja. 26.05.02, 11:53
          Właściwie to zastanawia mnie od jakiegoś czasu tego rodzaju zahcowanie i odruch na dźwięk "Ich troje".
          Nie, nie dlatwego, że ich lubię. Może i podobaja mi się niektóre ich piosenki,ale nie w tym rzecz.
          Czemu dużo osób reaguje tak a nie inaczej gdy usłysza te dwa słowa? Czemu? Bynajmniej nie powinna o tym świadczyc liczba sprzedanych płyt, bo z tego można wnioskowac (zwłaszcza na polskim rynku myzycznym), że ten zespół jest u nas uwielbiany, ale z drugiej strony, tyle osób ma odruch wymiotny. Czemu? Przecież graja muzyke taka a nie inna, taka jaka chciałoby grac większośc, pretendujacych do miana POPowych, artystów. Więc czemu? Czy przez to, że przez liczbę sprzedanych krażków można dowiedziec się, że to kolejny Brintey-Spear'sowy chłam? Czy dlatego tak nie lubicie ich?
          Nie rouzmiem..... A co jeżeli taki POP spodobałby się Europejczykom??
          • tulka Re: Interwizja. 26.05.02, 12:03
            Już Ci odpisuję, Geo.
            Moja reakcja jest rzeczywiście troszkę przesadzona, to już taka konwencja. Być
            może powinnam opanować tego typu emocje, spróbuję.
            Ich Troje bardzo mnie razi, nic na to nie poradzę. Razi mnie tym swoim
            potwornie kiczowatym image, manierą, w jakiej śpiewa Wiśniewski (wokalistka-
            pół biedy) i straszliwie grafomańskimi tekstami. Wszystko to sprawia, ze nie
            mogę ani ich słuchać, ani na nich patrzeć. Nie pamiętam, żeby ostatnio
            jakikolwiek wykonawca (łącznie z Britney Spears) budził we mnie tak negatywne
            odczucia. Ale postaram się powstrzymać z gwałtownymi reakcjami :-)

Pozdrawiam
            Tulka
    • geograf EUROWIZJA 26.05.02, 08:56
      Nie ogladałem całości.
      Wygrała Łotwa,
      drugie miejsce Malta,
      trzecie Wielka Brytania i Estonia.

Osobiście uwazam ten konkurs za całkowicie obiektywny i na pewno nie można jego wygranymi sugerowac się co do rzeczyistej popularności zespołu, osoby, piosenki.

W rzeczywistości jest to konkurs narodów. Wiadomo. Niemcy zazwyczaj najwioęcej głosów oddaja na Turków, Turkowie na Niemców. Skandynawowie (+Estonia) głosuja na "swoje" piosenki. Polska niestety nie miała nigdy takich "lubiacych". Jedynie raz, w Irlandii, ale to inna historia.

Osobiście uważam, że w przyszłym roku miało by szanse Blue Cafe. wiem, sieczka, pop i nastawienie na pieniadze, a nie muzyka. Ale oni w rzeczywistości nie graja czysto polskiej muzyki. Gdzie indziej nie podabaja się nasze ballady, nasz język i muzyka. Musimy wyjśc czymś bardziej innym niż dotychczas. Z reszta- zobaczymy samiw przysżłym roku...
      • Gość: Maruda Re: EUROWIZJA IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 26.05.02, 10:22
        geograf napisał(a):

> Nie ogladałem całości.
        > Wygrała Łotwa,
        > drugie miejsce Malta,
        > trzecie Wielka Brytania i Estonia.

Ta lotewska pioseka miala tekst i poczatkowe rytmy refreny bardzo podobne jak piosenka taka "i wanna be daylight in your eyes" czy jakos tak. Potwierdza sie ze znane piosenki wystarczy tylko troche przerobic i "chwyca" - nie wiem czy pamietacie ale jak konkurs sie odbywal w Sztokholmie, rok wczesniej wygrala szwedzka grupa spiewajaca piosenke z takimi fortepianowymi wstawkami zywcem wzietymi z Abby. No i ludzie dali sie nabrac.

> Osobiście uwazam ten konkurs za całkowicie obiektywny i na pewno nie można jego
        > wygranymi sugerowac się co do rzeczyistej popularności zespołu, osoby, piosenk
        > i.

No to obiektywny czy subiektywy ;))

> W rzeczywistości jest to konkurs narodów. Wiadomo. Niemcy zazwyczaj najwioęcej
        > głosów oddaja na Turków, Turkowie na Niemców. Skandynawowie (+Estonia) głosuja
        > na "swoje" piosenki. Polska niestety nie miała nigdy takich "lubiacych". Jedyni
        > e raz, w Irlandii, ale to inna historia.

Czy to w Irlandii Gorniak zajela 2. miejsce? Kurcze pamietam ze chcialem pamietac zeby obejrzec i i tak zapomnialem. Przegapilem. I od tamtej pory (kiedy to bylo!) nie doczekalem sie powtroki z sukcesu Gorniakowej.
        >
        > Osobiście uważam, że w przyszłym roku miało by szanse Blue Cafe. wiem, sieczka,
        > pop i nastawienie na pieniadze, a nie muzyka. Ale oni w rzeczywistości nie gra
        > ja czysto polskiej muzyki. Gdzie indziej nie podabaja się nasze ballady, nasz j
        > ęzyk i muzyka. Musimy wyjśc czymś bardziej innym niż dotychczas. Z reszta- zoba
        > czymy samiw przysżłym roku...

Cos w tym jest. Pozdrawiam. Maruda.
        • geograf Re: EUROWIZJA 26.05.02, 11:56
          Gość portalu: Maruda napisał(a):

> > Osobiście uwazam ten konkurs za całkowicie obiektywny i na pewno nie można
          > jego
          > > wygranymi sugerowac się co do rzeczyistej popularności zespołu, osoby, pi
          > osenk
          > > i.
          >
          > No to obiektywny czy subiektywy ;))
          >

Oj, mea culpa. Oczywiście że miałem na myśli, że nie jest całkowicie obiektywny!!! Co z reszta można zrozumiec z drugiej, przeczacej pierwszej, części wypowiedzi.:)

> > W rzeczywistości jest to konkurs narodów. Wiadomo. Niemcy zazwyczaj najwio
          > ęcej
          > > głosów oddaja na Turków, Turkowie na Niemców. Skandynawowie (+Estonia) gło
          > suja
          > > na "swoje" piosenki. Polska niestety nie miała nigdy takich "lubiacych". J
          > edyni
          > > e raz, w Irlandii, ale to inna historia.
          >
          > Czy to w Irlandii Gorniak zajela 2. miejsce? Kurcze pamietam ze chcialem pamiet
          > ac zeby obejrzec i i tak zapomnialem. Przegapilem. I od tamtej pory (kiedy to b
          > ylo!) nie doczekalem sie powtroki z sukcesu Gorniakowej.
          > >

Tak, to ona. Niestety wtedy startowaliśmy po raz pierwszy, a jest niepiosana zasada w tym konkursie, że kraj który startuje po raz pierwszy nie może wygrac..:((

• tulka Re: EUROWIZJA 26.05.02, 12:11
            Podobno Górniak złamała regulamin- zaśpiewała fragment po angielsku.
            • geograf Re: EUROWIZJA 26.05.02, 12:18
              ja słyszałem to co napisałem.
              Z reszta- moim zdaniem na tym konkursie powinno byc ZAKAZANE śpiewanie w innym języku niż w swoim ojczystym....
              • Gość: Maruda Re: EUROWIZJA IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 26.05.02, 12:22
                geograf napisał(a):

> ja słyszałem to co napisałem.
                > Z reszta- moim zdaniem na tym konkursie powinno byc ZAKAZANE śpiewanie w innym
                > języku niż w swoim ojczystym....

oj tak. wg mnie cala istota tego konkursu polegala na podbijaniu serc (wtedy jeszcze jururow) przez spiewanie w swoim jezyku. Nie zna sie wtedy tekstu a porywa wykonanie i muzyka (najlepszy dowod jak spiwala Gorniak) Kiedy zmienili zasade, wszyscy (tzn wiekszosc) wykonwacow uciekla do angielskiego zeby miec katwiej. Nie ma latwo. I mam nadzieje ze za rok jakis Polak zaspiwa po polsku.
    • tica Re: Eurowizja 26.05.02, 12:02
      za rok wygra Polska, a wiecie dlaczego???
      chyba nie trudno zgadnąć skoro ja to napisałam :)))

pozdrrr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka