Dodaj do ulubionych

Demolka w przejściu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:07
Łapy złodziejom ucinać, to będzie spokój.
Obserwuj wątek
    • Gość: j Re: Demolka w przejściu IP: *.18.akron.wroc.pl 08.11.04, 20:21
      wpier*** złodziejom spuścić porządny i połamać łapska. i byłby spokój:)
      • Gość: spacerowicz Re: Demolka w przejściu IP: *.chello.upc.cz 09.11.04, 01:20
        Dwa dni temu na końcu ulicy Grabiszyńskiej zatrzymałem się samochodem koło 2-ch
        panów, tnących pokazny słup metalowy. Obserwowałem sytuację kilka minut... nikt
        im nie zwracał uwagi... W końcu zaprosiłem meneli do refleksji nad sobą...
        Chwilę podyskutowali że to niby nie ich wina, bo na słupie nie było napisane że
        to własnośc prywatna. Niestety (lub, na szczęście) rąk nie umiem wyrywać...
        • Gość: KKW Re: Demolka w przejściu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:07
          Nie wiem jak inni, ale ja nie miał bym odwagi w samym centrum miasta demontowac
          barierki - nawet w środku nocy kiedy kamery są wyłączone
          • ert3 Re: Demolka w przejściu 09.11.04, 09:38
            Taniej już byłoby tam zamontować kamerę niż ciągle naprawiać.
    • Gość: gosc Re: Ludzie chcą zyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:07
      NIe popieram takiej działalnosci.To ryzykowny kawałek chleba. Ale takich
      obrazków bedzie wiecej, ludzie chca zyc.Kiedys tego nie było! Nie wszystko co
      komuna było zle!
      • Gość: żyć czy pić? Re: Ludzie chcą zyć IP: 62.233.250.* 09.11.04, 10:33
        Powiedziałabym nawet - ludzie chcą pić!
      • Gość: DITRAN Za co do więzienia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.04, 17:47
        Kto dziś siedzi? - Alimenciarze, pijani dziadkowie - rowerzyści, dzieci, które
        miały przy sobie lufki z marihuaną i drobni złodzieje, którzy nie mieli na
        chleb. Zastanówmy się więc, co zrobić aby nie zdarzały się kradzieże metalu.
        Każdego można zamknąć - a co to da?
        • hen Re: Za co do więzienia? 09.11.04, 18:05
          Gość portalu: DITRAN napisał(a):

> Zastanówmy się więc, co zrobić aby nie zdarzały się kradzieże metalu.

Bardzo prosta odpowiedź. Sprawa wymaga prostego i natychmiastowego
          rozporządzenia (którego ministra nie wiem) likwidującego instytucje skupu
          metali. Punkty skupu powinny przemianować się na "punkty skupu puszek" i
          przyjmować tylko puszki. Niech mi ktoś powie, ze gdziekolwiek jeszcze w Polsce
          można coś takiego jak te barierki na przejściu pod pl. dominikańskim
          znaleźć "tak po prostu". Jeśli ktoś ma za to w domu całe pokoje złomu - trudno -
          musiałby poprostu oddać go na wysypisko śmieci. Jednak, moim zdaniem, korzyści
          z takiego rozwiązania byłyby większe, przewyższajace znacznie jego wady.
          Podejrzewam, że dawno coś takiego mogłobyć wprowadzone, gdyby nie lobby
          pośredników handlu złomem oraz lobby hutnicze.
    • Gość: HESS TAK TRZYMAJ TOMASZ IP: *.securitas.com.pl 09.11.04, 12:32
      I BARDZO DOBRZE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka