Dodaj do ulubionych

Piwo bez daty ważności

27.05.02, 13:37
W poniedziałkowej Gazecie piszemy o skandalu w czasie juwenaliów na Politechnice Łódzkiej. Sprzedawano tam
piwo w puszkach, z których ktoś starł datę ważności. Sanepid odmówił sprawdzenia, czy jest przeterminowane.
Co Ty na to?
Obserwuj wątek
    • bartuch Re: Piwo bez daty ważności 27.05.02, 13:50
      Ciekawe, jak ta sprawa się zakończy...
    • kropka. Re: Piwo bez daty ważności 27.05.02, 13:59
      No, nie ma co gadać, skandal. Wykorzystano sytuację, w której wypite piwo
      mierzy się cysternami, nikt nie będzie sprawdzać daty, każdy wypije co dadzą,
      aby tanio no i wiadomo, że studenci mają strusie żołądki. Majstersztyk!
      Tylko dlaczego Sanepid odmówił zbadania piwa? Tego już nie rozumiem nic a nic.
      W każdej firmie Sanepid regularnie sprawdza, czy ilość "oczek" na osobo-głowę
      (?) jest właściwa, czy wykładzina jest ekologiczna, schody nie za wysokie,
      firanki nie są zakurzone, krzesła nie za twarde i tp. Wszystko musi być zgodne
      z polską normą.
      Może przetermonowane piwo jest zgodne z polską normą?
    • yaa Re: Piwo bez daty ważności 27.05.02, 14:05
      Co do postępowania sanepidu to jak żywo przypomina mi fakt, który opisywałem
      już na forum ale umnknął uwagi. Mianowicie łódzka Policja odmówiła mojaj żonie
      prewencyjnego przebadania alkomatem, gdy moja żona chciała ustalić, czy może
      prowadzić samochód, czy nie.
      A co do samej sprzedaży przeterminowanych artykułów to ani pierwszy ani ostatni
      taki przypadek. Sam kupiłem serek, w którym ktoś pracowicie
      przerobił "wykropkowaną" datę o 2 miesiące z 06.2001 na 08.2001. Wyrzuciłem
      dziadowstwo bo bałem się jeść.
      Pozdrawiam
      Yaa
    • Gość: ELVIZ Re: Piwo bez daty ważności IP: *.makolab.pl / *.mipro.pl 27.05.02, 14:37
      Na masowe imprezy zawsze staram się zabierać swój arsenał, gdyż wiadome jest,
      że wtedy można sprzedać coś co zalega w magazynach. Swoje zdrowsze i tańsze.
    • grover Re: Piwo bez daty ważności 27.05.02, 15:03
      Całe szczęście, że raczyłem się Warką. To co się stało to skandal, bo jak
      powiedziała juz Kropka żerowano na biednych studentach. Miejmy nadzeję, że nic
      nikomu się nie stało, a sprawa zostanie wyjaśniona.
      Grover
    • Gość: petter Re: Piwo bez daty ważności IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 27.05.02, 16:38
      Nikt z sanepidu nie zareagowal poniewaz sanepid nie pracuje w weekendy.
      A dzis rano pewnie po przeterminowanym piwie sladu nie bylo.

pozd peter
    • hubar Re: Piwo bez daty ważności 27.05.02, 23:02
      Nie wiem co napisać! Szkoda słów! Ja na szczęście nie lubię EB i piłem inne, oj
      piłemmm hmmm :-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka