krzysztof_lodz 29.01.05, 23:42 zapraszam na nową stronę poświęconą łódzkim parkom: parki.zrodla.org na razie opis 5 parków, ale kolejne już niebawem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasam Re: spacery po zielonej Łodzi 30.01.05, 11:24 Gratuluje realizacji. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
avatary świetna realizacja. byłem, czytałem, dodałem do UL 30.01.05, 11:30 posłałem linki innym...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_lodz dostępna jest też wersja papierowa 30.01.05, 12:23 Ale ilość egzemplarzy nie była zbyt imponująca - niemniej jeśli ktoś bardzo chce, może takową otrzymać. Postaramy się jednak dać więcej PDF na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
histeryx dla mnie osobiscie dostępniejsza jest ta w necie 30.01.05, 12:40 nie zjamuje miejsca...jest zawsze pod ręką... powiadomiłes wyszukiwarki ? zalinkowałes się w odpowiednich, odwiedzanych miejscach ? powiedz proszę, kiedy park przy północnej tafi na stronę ? a raczej to co z niego zostało... może u.e. pomoże finasowo w jego rewitalizacji...jakis lobbing Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_lodz kolejne parki w miarę możliwości 30.01.05, 12:54 > powiedz proszę, kiedy park przy północnej tafi na stronę ? Kolejne parki będą dodawane w miarę możliwości. Najpierw najprawdopodobniej helenowski. Być może razem ze staromiejskim. A może ktoś chciałby włączyć się w rozwijanie tej strony - chodzi o zdjęcia, pomysły ścieżek (przystanków), także opis historyczny parku (tak naprawdę tylko jedna książka jest dostępna z takimi informacjami, ale z lat 60-tych XX wieku). > nie zjamuje miejsca...jest zawsze pod ręką... ale przejście parku według ścieżki wymaga już palmtopa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
avatary ja chętnie pomogę w obszarze 30.01.05, 13:38 fotograficznym, popularyzatorskim, w miare możliwości innych. możemy się spotkac i to poustalać. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes chętnie się spotkam 30.01.05, 13:56 Osobiście mogę dopiero po 22 lutym. Bardzo chętnie pofocę w parkach. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
gswiderek Re: chętnie się spotkam 30.01.05, 14:47 Bardzo się cieszę, że są chętni, bo sporo roboty jest przy tym. Opracowanie tych pięciu pierwszych parków zajęło nam dobre 2 miesiące, tak że każda pomoc się przyda. Skontaktuję się z Wami mailem. Jeśli macie jakieś fajne zdjęcia do już opracowanych parków to też byłoby dobrze powymieniać przynajmniej część tych, które są na stronie. Projekt był realizowany w szarą jesienią i równie szarą zimą, więc część zdjęć jest nieciekawa (delikatnie mowiąc :-) Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Rewelacja 30.01.05, 13:53 Uwielbiam parki w Łodzi. Mam trochę fotek fajnych :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
oja83 Re: spacery po zielonej Łodzi 30.01.05, 19:41 świetne! z niecierpliwością czekam na tekst o Popiołach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luko Re: spacery po zielonej Łodzi IP: *.toya.net.pl 30.01.05, 20:12 Szkoda tylko, że zabrakło rozszerzeń do Łagiewnik i Rudy. Choć z drugiej strony linków o Łagiewnikach nie brakuje. Ale las na 'górce' na Rudzie by się przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
gswiderek Park Matejki opisany - zapraszm 14.02.05, 00:00 parki.zrodla.org/parki.php?park=matejki Dzięki pomocy bywalców formum zdjęcia nie tylko zimowe ale również takie, kiedy w parku było zielono. A już za kilka dni Helenów. Jeśli ktoś ma i chiałby się podzielić zdjęciami z tego parku (albo pomóc w jakikolwiek inny sposób), to proszę o kontakt. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś