Dodaj do ulubionych

spacery po zielonej Łodzi

29.01.05, 23:42
zapraszam na nową stronę poświęconą łódzkim parkom:
parki.zrodla.org
na razie opis 5 parków, ale kolejne już niebawem...
Obserwuj wątek
    • jasam Re: spacery po zielonej Łodzi 30.01.05, 11:24
      Gratuluje realizacji.

pozdr.
    • avatary świetna realizacja. byłem, czytałem, dodałem do UL 30.01.05, 11:30
      posłałem linki innym...pozdrawiam
      • krzysztof_lodz dostępna jest też wersja papierowa 30.01.05, 12:23
        Ale ilość egzemplarzy nie była zbyt imponująca - niemniej jeśli ktoś bardzo
        chce, może takową otrzymać. Postaramy się jednak dać więcej PDF na stronie.
        • histeryx dla mnie osobiscie dostępniejsza jest ta w necie 30.01.05, 12:40
          nie zjamuje miejsca...jest zawsze pod ręką...
          powiadomiłes wyszukiwarki ? zalinkowałes się w odpowiednich, odwiedzanych
          miejscach ? powiedz proszę, kiedy park przy północnej tafi na stronę ? a raczej
          to co z niego zostało... może u.e. pomoże finasowo w jego rewitalizacji...jakis
          lobbing
          • krzysztof_lodz kolejne parki w miarę możliwości 30.01.05, 12:54
            > powiedz proszę, kiedy park przy północnej tafi na stronę ?

Kolejne parki będą dodawane w miarę możliwości. Najpierw najprawdopodobniej
            helenowski. Być może razem ze staromiejskim.

A może ktoś chciałby włączyć się w rozwijanie tej strony - chodzi o zdjęcia,
            pomysły ścieżek (przystanków), także opis historyczny parku (tak naprawdę tylko
            jedna książka jest dostępna z takimi informacjami, ale z lat 60-tych XX wieku).

> nie zjamuje miejsca...jest zawsze pod ręką...

ale przejście parku według ścieżki wymaga już palmtopa :-)

• avatary ja chętnie pomogę w obszarze 30.01.05, 13:38
              fotograficznym, popularyzatorskim, w miare możliwości innych. możemy się
              spotkac i to poustalać.
              • topjes chętnie się spotkam 30.01.05, 13:56
                Osobiście mogę dopiero po 22 lutym. Bardzo chętnie pofocę w parkach.

pzdr
                topjes
                • gswiderek Re: chętnie się spotkam 30.01.05, 14:47
                  Bardzo się cieszę, że są chętni, bo sporo roboty jest przy tym. Opracowanie
                  tych pięciu pierwszych parków zajęło nam dobre 2 miesiące, tak że każda pomoc
                  się przyda. Skontaktuję się z Wami mailem.
                  Jeśli macie jakieś fajne zdjęcia do już opracowanych parków to też byłoby
                  dobrze powymieniać przynajmniej część tych, które są na stronie. Projekt był
                  realizowany w szarą jesienią i równie szarą zimą, więc część zdjęć jest
                  nieciekawa (delikatnie mowiąc :-)
                  Pozdrawiam
                  Gosia
    • topjes Rewelacja 30.01.05, 13:53
      Uwielbiam parki w Łodzi. Mam trochę fotek fajnych :)

pzdr
      topjes
    • oja83 Re: spacery po zielonej Łodzi 30.01.05, 19:41
      świetne!
      z niecierpliwością czekam na tekst o Popiołach
    • Gość: luko Re: spacery po zielonej Łodzi IP: *.toya.net.pl 30.01.05, 20:12
      Szkoda tylko, że zabrakło rozszerzeń do Łagiewnik i Rudy. Choć z drugiej strony
      linków o Łagiewnikach nie brakuje. Ale las na 'górce' na Rudzie by się przydał.
    • gswiderek Park Matejki opisany - zapraszm 14.02.05, 00:00
      parki.zrodla.org/parki.php?park=matejki
      Dzięki pomocy bywalców formum zdjęcia nie tylko zimowe ale również takie, kiedy
      w parku było zielono.
      A już za kilka dni Helenów. Jeśli ktoś ma i chiałby się podzielić zdjęciami z
      tego parku (albo pomóc w jakikolwiek inny sposób), to proszę o kontakt.
      Pozdrawiam
      Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka