redakcja 31.08.01, 18:56 W sobotniej Gazecie piszemy, że kierowcę, który po pijanemu spowodował wypadek i zabił przechodnia, sąd skazał na 3 lata więzienia. A Twoim zdaniem - jak powinna być kara? Napisz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ed Re: Piraci drogowi!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.08.01, 21:17 Gdyby zabił bliską mi osobę żądałbym najwyższej kary. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: Piraci drogowi!!! 31.08.01, 21:29 moim zdaniem zabicie kogos w przypadku kiedy sie prowadzi po pijanemu powinno byc traktowane tak samo jak morderstwo z premedytacja , potracenie jak usilowanie zabojstwa z uzyciem niebezpiecznego narzedzia ps (pepe zacytuj odpowiednie paragrafy , ewentualnie poprawmnie jak cos pomieszalem w nazwach , o ile sie nie myle jestes w koncu prawnikiem ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Piraci drogowi!!! 31.08.01, 21:55 vladip napisał(a): > moim zdaniem zabicie kogos w przypadku kiedy sie prowadzi po pijanemu powinno > byc traktowane tak samo jak morderstwo z premedytacja , potracenie jak > usilowanie zabojstwa z uzyciem niebezpiecznego narzedzia Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Re: Piraci drogowi!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 31.08.01, 21:55 Jestem tego samego zdania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Piraci drogowi!!! IP: *.p.lodz.pl 31.08.01, 22:05 Kara prawdopodobnie powinna byc dla urzednikow magistrackich, ze nie zadbali o odpowiednio uksztaltowane ulice i przejscia. Odpowiedz Link Zgłoś
.pepe. Re: Piraci drogowi!!! 01.09.01, 14:16 Gość portalu: flip napisał(a): > Kara prawdopodobnie powinna byc dla urzednikow magistrackich, ze nie zadbali o > odpowiednio uksztaltowane ulice i przejscia. jak, Twoim zdaniem, powinny być ukształtowane drogi, żeby pijani kierowcy nie powodowali wypadków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Piraci drogowi!!! IP: *.p.lodz.pl 01.09.01, 14:19 Oczywiscie nie wiem, gdzie to sie zdarzylo. Jednak ulice lodzkie wygladaja tak, ze same zapraszaja do szybkiej jazdy. W "normalnym swiecie" taki delikwent dawno wpadlby na jakas barierke, prog albo co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Piraci drogowi!!! IP: *.chello.pl 01.09.01, 14:34 To powinno być traktowane i karane jak zabójstwo z premedytacją ! Odpowiedz Link Zgłoś