Dodaj do ulubionych

Śmierć małego bohatera

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.02.05, 23:42
Przynajmiej teraz jest w lepszym miejscu.
[*]
Obserwuj wątek
    • Gość: wiewiór Re: Śmierć małego bohatera IP: *.pai.net.pl 09.02.05, 06:36
      [*]
      • kulik.krzysztof Re: Śmierć małego bohatera 09.02.05, 07:03
        Boże, daj Mu raj w raju.
      • Gość: polarna A kurator gdzie??? IP: *.mov.vic.gov.au / *.mov.vic.gov.au 09.02.05, 09:17
        Przepraszm bardzo a gdzie byl kurator? A sasiedzi, ktorzy teraz
        oplakuja "kochane dziecko"??? Dlaczego nikt nie zwrocil uwagi, ze dziecko
        dobjkalo sie niejednokrotnie do domu? Juz samo pozostawienie dziecka bez opieki
        pachnie prokuratorem. Czy nie mozemy byc czujni na krzywde dziecka za jego
        zycia zamiast wzruszac sie do lez gdy dojdzie do tragedii?! Ile jeszcze razy
        dopuscimy do podobnego dramatu nim nauczymy sie w pore reagowac?

Wkurzona Polarna

• Gość: Leonias Re: Śmierć małego bohatera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.05, 18:36
        Biedny maluch :(

[*]
    • Gość: Roman Re: Śmierć małego bohatera IP: 217.153.157.* 09.02.05, 07:05
      Aż się popłakałem, szok!!
    • Gość: adi Re: SMUTNE...... IP: *.pai.net.pl 09.02.05, 07:52
      ................................
    • Gość: LegioN Re: Śmierć małego bohatera IP: *.retsat1.com.pl 09.02.05, 08:14
      ku.., takich rodzicow nabilbym na palu, na placu wolnosci.
    • Gość: ala Re: Śmierć małego bohatera IP: 212.191.35.* 09.02.05, 08:44
      Żal mi tego małego bohatera. Mam nadziję, że uratuje swoimi organami tą trójkę
      dzieci i chociaż te dzieci bedą żyły.
    • Gość: Obserwator Re: Śmierć małego bohatera IP: 217.153.156.* 09.02.05, 08:47
      Byłem tam i widziałem. "ojciec" pijany w trupa nie przejmujący się niczym tylko
      wódką. ciekawe co nasz "sprawiedliwy" sąd teraz zrobi, pewnie umorzy sprawę z
      powodu małej szkodliwości czynu, tego pożal sie boże ojca. Śpij w spokoju mały
      BOHATERZE.
      • gray Re: Śmierć małego bohatera 09.02.05, 08:51

a jest w ogóle jakaś sprawa?
      • Gość: Krzychu Czy ktoś ma dostęp do archiwum DŁ i EI? IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 18.02.05, 11:41
        Znalazłem w tym archiwum 2 kawałki artykułów o rodzicach Brajana:

Przymusowa rozłąka, Zdrojewska Grażyna
        data: Sobota, 27 października 2001r., źródło: Express Ilustrowany,
        Zabranie rodzicom chłopczyka było koszmarną pomyłką - mówią sąsiedzi -
        Trzyletnie dziecko biega bez opieki po podwórku, a tatuś śpi na ławce, pewnie
        pijany - zaalarmowała policję sąsiadka. Przyjechał radiowóz. Ojciec chłopca
        został skuty kajdankami i wrzucony do radiowozu. Nadbiegła matka i razem z
        mężem trafiła do izby wytrzeźwień. Karetka pogotowia ratunkowego przewiozła
        trzylatka do Domu Zobacz więcej

Pijani rodzice, dzieci bez opieki, (SJ)
        data: Sobota, 11 sierpnia 2001r., źródło: Dziennik Łódzki,
        Mieszkańcy domu przy ul. Dowborczyków powiadomili policję, gdy zobaczyli
        zapłakanego 3-latka stojącego nad swoim pijanym do nieprzytomności ojcem. Kiedy
        funkcjonariusze zabierali 32-latka do izby wytrzeźwień (miał ponad 3 prom.
        alkoholu we krwi), pojawiła się matka chłopca. Była bardziej pijana od męża i
        bardziej agresywna. Trafiła do tej samej izby, ale do innej sali. Zobacz
        więcej

Czy może ktoś wrzucić pełne teksty ww. artykułów? Z góry dzięki i pozdrawiam.
    • Gość: chyba Re: Śmierć małego bohatera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:03
      sprawa to powinna być, ktos spowodował pożar, a pożar zabil dziecko
      • gray Re: Śmierć małego bohatera 09.02.05, 09:13

to nie sprawa ale dochodzenie i zapewne się odbędzie aby ustalić czy pożar
        spowodowało spięcie w gniazdku czy papieros obezwładnionego winkiem tatusia.
    • Gość: kerreth Re: Śmierć małego bohatera IP: *.lodz.mm.pl 09.02.05, 10:21
      [*]
      niech mu dobrze w niebie będzie :( maleńki BOHATER
    • Gość: do głebi poruszony Re: Śmierć małego bohatera IP: *.toya.net.pl 09.02.05, 10:26
      Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie.
      Nie troskaj się tam w niebie...
    • joannamc Re: Śmierć małego bohatera 09.02.05, 10:36
      [']
      opiekuj się innymi, podobnie traktowanymi dziećmi, tam z góry.
    • histeryx a teraz bohaterski tato klinem sprawi klona 09.02.05, 10:50
      smutna historia. o bezradnosci dziecka które zamiast być dzieckiem musiało
      opiekowac się swym zdegenrowanym dorosłym ojcem.a gdzie są obrońcy życia
      poczetego ? czemu nie upominaja sie o poprawę losu dla życia już zrodzonego ?
      pomagali chłopcu ?
      • astranageriel wiemy ze ojciec pije oraz 09.02.05, 13:19
        wiemy ze jedna z cioc mowi:
        "nie wiem, co robili jego _rodzice_"

co wiemy o matce? tak dla jasnosci obrazu.
        • Gość: ciekawe Re: wiemy ze ojciec pije oraz IP: *.sympatico.ca 09.02.05, 15:21
          "Stwierdziliśmy śmierć mózgową i zapadła decyzja o pobraniu narządów - informuje
          dr Andrzej Piotrowski, ordynator intensywnej terapii w szpitalu".
          Zaraz ja czegos nie rozumiem - kto podjal decyzje?Lekarze?A rodzice nie maja nic
          do powiedzenia - pomijam fakt ze akurat ci nie powinni byc rodzicami w ogole.Ale
          tak dla uscislenie - czy w Polsce lekarz podejmuje decyzje czy wyk narzady
          kogokolwiek do transplantacji?

Szkoda dziecka - zaczynalo dopiero zycie.A zapuszkowanie tatusia i mamusi to za
          malo dla tych degeneratow.
          • Gość: bartek Lekarze mogą IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 09.02.05, 19:08
            www.przeszczep.pl/main/a/tekst/id/59 art.4 par.2.Innych przepisów nie
            znalazłem (bo nie szukałem). Zazwyczaj i tak lekarze pytają się rodziny, żeby
            mieć spokój ale nie są zobligowani.
            • Gość: ciekawe Re: Lekarze mogą IP: *.sympatico.ca 10.02.05, 02:27
              A o tym to nie wiedzialam.Dzieki
    • Gość: anek Re: Śmierć małego bohatera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:50
      Tatusiowi powinni mózg dziecka przeszcepić ....szkoda wiecej słow
    • Gość: Odyn Re: Śmierć małego bohatera IP: *.smrw.lodz.pl 09.02.05, 13:48
      [*]
    • Gość: JK Re: Śmierć małego bohatera IP: 5.2.* / *.hweidmann.ch 09.02.05, 15:31
      Odkad mam malego synka z trudem czytam takie artykuly. Prawie zawsze mam ochote
      zatluc nieodpowiedzialnych opiekunow. Ale teraz po prostu sie poplakalem.
      • Gość: Leonias Re: Śmierć małego bohatera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.05, 18:41
        Nie tylko Ty się popłakałeś :(

Ehhh, szkoda malucha :(

[*]
        • radca Re: Śmierć małego bohatera 09.02.05, 18:57
          Gość portalu: Leonias napisał(a):

> Nie tylko Ty się popłakałeś :(
          >
          > Ehhh, szkoda malucha :(
          >
          > [*]

- i ja sie poplakalem

radca

ps. BOZE............
    • ersatz11 Re: Śmierć małego bohatera 09.02.05, 22:45
      Sasiadka zastrzega anonimowosc...co za krowa! Chyba po to, zeby nie wyjsc na idiotke! Slyszala dobijanie sie dziecka do drzwi i nie zrobila nic, oprocz zapewne zaparzenia sobie kawy. Skandal!
      • astranageriel co za krowa 10.02.05, 08:05
        racja, racja. uwazam, ze powinny wyjsc jakies przepisy, normy
        unijne: od jakiego natezenia lomotu w drzwi obywatel(ka) ma
        reagowac. i po jakim czasie. i jak reagowac. (akurat 6-latek
        moze lomotac.)

za to w superekspresie widzialem dzis fragment, cytuje z
        pamieci, "pograzeni w bolu rodzice zdecydowali" oddac narzady
        syna. (no wiec co z ta matka, bo poprawnosc fempolityczna /
        rzetelnosc dziennikarska dobijaja sie do drzwi - choc moze nie
        tych samych.)

artykuly gw i se sa równie rzetelna jak z podtytulu "uratowal
        [...] troje innych dzieci" przeszczepy juz sie przyjely?

kola na mlyn ludzkich emocji, wot co
        • histeryx chyba przestanę komentowac art z GW 10.02.05, 10:49
          przeczytałem w expresie...inną historię. o cukrzycy ojca, o pracy matki.z tego
          jawi sie zupełnie inny obraz tej rodziny. tu na forum sąd kapturowy na postawie
          relacji "wysłannika" GW już wydał wyrok. jakby 2 rodziny, 2 różne sprawy.
          ludzie informujcie rzetelnie.bierzcie odpowiedzialnosc za słowo zanim puścicie
          je w tłum. tożto chyba priorytet kreujecie emocje. nie wiem jak było. wiem, ze
          w obu gazetach opisywane sa jakies alternatywne światy...ktos wie wiecej ktoś
          mniej, ktoś pisze obok. wszak to najbardziej klasyczna dziennikarska wiadomść.
          moze jakiś wspólny panel z dziennikarzami expresu ?
          • gray Re: chyba przestanę komentowac art z GW 10.02.05, 10:58

lol :D tak, tak - uwierz ekspresowi :DDD
            • michael00 GWŁ nie polecam wierzyć ślepo. (bt) 10.02.05, 11:22
              • gray a expresowi wcale, albo 10.02.05, 11:24

prawie wcale. express kojarzy mi się z bajką bo jest gdzieś w nim ziarno prawdy :-)
                • Gość: banek Re: a expresowi wcale, albo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:18
                  Z dzisiejszego artykułu wynika, że to EI pisał prawdę...
          • astranageriel histeryksie, to nie tak 10.02.05, 10:58
            GW 'wydala wyrok', SE uniewinnil...gazety pisza by wywolac emocje
            i na nich zarobic. 'odpowiedzialnosc za slowo' gazety moga czuc
            slabiej, mocniej powinni ja czuc ludzie szybkostrzelni potępieniem
            w pogazetowych komentarzach.
            • histeryx taka prawda 10.02.05, 11:19
              dlatego przestane komentować te doniesienia. robiłem to w poczuciu rzetelnosci
              inforacyjnej informującego. teraz po prostu nabrałem przekonania, że jest
              inaczej.a informowanie nie jest priorytetem. jest pretekstem do sprzzedania
              intencji...to ogólna uwaga. dotyczy wielu mediów.pozdrawiam. bohaterów, twórców
              i konsumentów...

-----------------------------
              Uwaga:
              Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je klikając czerwony
              kosz.
    • Gość: robinson Re: Śmierć małego bohatera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 11:20
      Należy mu się pomnik, za to co zrobił.Wielki mały człowiek.
      • Gość: boards_of_canada Bedzie ulica IP: *.lodz.mm.pl 10.02.05, 17:46
        Na razie (moze) bedzie ulica Jego imienia.
        www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=2&zapytanie=2,01&poz=1&id=3576
        • Gość: boards_of_canada A wlasciwie to plac IP: *.lodz.mm.pl 10.02.05, 17:47
          przepraszam
          • gray a chyba, że tak :-) [nól] 10.02.05, 17:49

• gray Re: Bedzie ulica 10.02.05, 17:48

plac zabaw to od razu ulica czy może będzie to taka ulica, że w zasadzie plac
          zabaw (piaskownica, górki, dołki i bajorka)?
          • pawel-strzalka Re: Bedzie ulica 10.02.05, 20:26
            plac zabaw nazwany imieniem Brajana? ok, ale co do ewentualnego nazywania Jrgo
            imieniem ulicy albo stawiania mu pomnika to juz miałbym wątpliwości, nie lepiej
            zeby pozostawić go w pamięci jako wzór stawiany np. małym dzieciom w
            przedszkolu? taki idol chyba najlepiej do nich by trafił, w oparciu o
            zachowanie Brajana mozna by przeprawadzić kilka zajęć uświadamiajacych o
            zagrożeniach, o tym że trzeba pomagać, itp.

a co do pomnika... to proponuję Pomnik Nieodpowiedzialnego Rodzica, tak raczej
            pod rozwagę "dorosłych"
    • Gość: blenda Re: Śmierć małego bohatera IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 11:33
      Niech spoczywa w pokoju...
      [*]
    • amrita Re: Śmierć małego bohatera 10.02.05, 17:37
      czepiam się, ale nazwać dziecko Brian. fuj
      • gray Re: Śmierć małego bohatera 10.02.05, 17:39

uwolnij błaiana!

sory, złe miejsce na żarty.
    • Gość: Drac Re: Śmierć małego bohatera IP: *.cm.umk.pl 10.02.05, 17:52
      Ludzkie hieny czy wampiry zjadły jego ciało ???
    • Gość: ojciec wstrząsnęło mną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:46
      Przed chwila widziałęm materiał o tej sprawie w Wiadomościach. Pościli głos
      chłopca dzwoniącego po strażaków. Wstrząsający dokument. Sam mam małago syna.
      Szok. Co więcej powiedzieć...
    • mkucharczyk Re: Śmierć małego bohatera 10.02.05, 19:53
      Boże dlaczego na tym swiecie tak niewielu jest podobnych do NIEGO
    • Gość: Madeleine Re: Śmierć małego bohatera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:53
      w takich momentach zaczynam wątpić, czy gdzies jest Bóg... Mały- Wielki Bohater
      życia codziennego.. Nieme brawa, ogromny smutek.. :(
      • histeryx po przeczytaniu "świeższych newsów" widze, ze mój 11.02.05, 13:16
        pierwszy tu wybuch i osąd rodziny chłopca na podstawie tekstu był bardzo na
        wyrost.zaufałem temu co przeczytałem.bo to gazeta zdała mi jedyną relację. taka
        prawda.oczekuje rzetelność dziennikarskiej od załogi firmy jaką jest GW. a
        rodzicom współczuję i jesli ich uraziłem swym komentarzem to szczerze
        przepraszam.widzę, że należy zaraz przejść do zasady ograniczonego
        zaufania. "zrobimy wszystko. aby być blisko" nie róbcie wszystkiego. pewnych
        granic w pogoni za karmą dla mas po prostu przekraczac nie wolno. po mini
        sukcesiku przychodzi rachunek. a może to już obowiazująca dyrektywa i relacja
        własnie powstała w jej duchu? teoria względnosci zamienia sie zatem w
        praktykę... nie wiem. wiem, że coś tu jest mocno nie tak...
    • kubecek tragedai - a niestety beda nastepne na zamowienie 17.02.05, 23:20
      Znaczna czesc pozarow moglaby sie obyc bez tylu ofiar. Np. w Olesnicy - ludzie
      zgineli tylko dlatego, ze straz nie miala jak podjechac pod dom aby uratowac
      mieszkancow. Podobnie w moim miescie - Brzegu [woj. Opolskie] - pod oknami
      Strazy Pozarnej na osiedlu Chorazych-PierwszejBrygady-Saperskiej nie ma jak
      podjechac pod domy gdyby cos sie palilo. A straz pozarna to olewa, olewa to
      urzad miejski itd. a prasa tez to olewa czekajac z cicha nadzieja az stanie sie
      tragedia i bedzie o czym napisac, z kogos zrobic bohatera lub cos takiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka