Dodaj do ulubionych

Autobus w filmie.

10.02.05, 18:19
Dostałem błogosławieństwo na ten wątek od Barta więc nie jest to chęć założenia dużego wątku, lecz chciałem prosić o wpisy tytułów filmów w którym są autobusy. Zainispirowany zostałem filmem:

Vinci(2004. Reż. Juliusz Machulski)
Jeden z głównych bohaterów Julian(Szerszeń) udaje się do Ikarusa 280 w celu rozbrojenia bomby.
Obserwuj wątek
    • Gość: zbychooo Re: Autobus w filmie. IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 10.02.05, 18:46
      > Vinci(2004. Reż. Juliusz Machulski)
      > Jeden z głównych bohaterów Julian(Szerszeń) udaje się do Ikarusa 280 w celu
      roz
      > brojenia bomby.
      :) ja ten film pod innym kątem ogladałem... ale rzeczywiscie był tam autobus :)
      • teufel Re: Autobus w filmie. 10.02.05, 19:35
        ja ten film pod innym kątem ogladałem..

No ja tak pod kątem 15 - 20 stopni:)
        • Gość: Jagaciarz Nic odkrywczego,ale zawsze... IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 10.02.05, 19:52
          ..."Daleko od szosy" rzecz jasna.Chyba koronny film z udzialem autobusów i to
          lódzkich.Przy okazji-czy ktos wie czy filmowy Helenówek-miejsce pracy Leszka
          byl rzeczywiscie nagrywany na Helenówku czy w jakiejs innej zajezdni(kiedys
          gdzies slyszalem,ze na Limance krecili).
          • sluzbowo Re: Nic odkrywczego,ale zawsze... 10.02.05, 20:53
            Kierowca Leszek Górecki pracował na Limance, nie na Helenówku, i na Limance to
            było kręcone.

A tak OT, technik Leszek Górecki ukończył Technikum Samochodowe przy ul. Prożka
            w Łodzi :-)
            • Gość: Jagaciarz Re: Nic odkrywczego,ale zawsze... IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 10.02.05, 22:37
              Oj,cos mi si wydaje,ze w filmie to jednak byl Helenówek-nawet mieszkanie w
              Zgierzu wynajal,zeby miec dobry dojazd do pracy:)
              • sluzbowo Re: Nic odkrywczego,ale zawsze... 11.02.05, 00:31
                Gość portalu: Jagaciarz napisał(a):

> Oj,cos mi si wydaje,ze w filmie to jednak byl Helenówek

Zdecydowanie Limanka

> -nawet mieszkanie w Zgierzu wynajal,zeby miec dobry dojazd do pracy:)

O mieszkaniu w Zgierzu pierwsze słyszę.
                • Gość: luki Re: Nic odkrywczego,ale zawsze... IP: *.toya.net.pl 11.02.05, 00:45
                  sluzbowo napisał:

> Gość portalu: Jagaciarz napisał(a):
                  >
                  > > Oj,cos mi si wydaje,ze w filmie to jednak byl Helenówek
                  >
                  > Zdecydowanie Limanka

Oróż to. Wg fabuły Helenówek, ale ujęcia kręcono na Limanowskiego.
                  >
                  > > -nawet mieszkanie w Zgierzu wynajal,zeby miec dobry dojazd do pracy:)
                  >
                  > O mieszkaniu w Zgierzu pierwsze słyszę.

I znów wchodzimy w w kwestię odróżnienia fabuły od rzeczywistości. Wg fabuły
                  wynajął mieszkanie w Zgierzu, ale kręcić mogli gdziekolwiek, bo ujęcia były
                  wyłącznie wewnątrz mieszkania. :)
              • Gość: luki Re: Nic odkrywczego,ale zawsze... IP: *.toya.net.pl 11.02.05, 00:43
                Gość portalu: Jagaciarz napisał(a):

> Oj,cos mi si wydaje,ze w filmie to jednak byl Helenówek-nawet mieszkanie w
                > Zgierzu wynajal,zeby miec dobry dojazd do pracy:)

Co ma fabuła do rzeczywistych miejsc kręcenia filmu? Ujęcia w zajezdni
                autobusowej kręcone były na Limanowskiego. Nawet rozmowa z kierownikiem kiedy
                Leszek uniósł się honorem i chciał zrezygnować z pracy kręcona była w tym
                półkolistym budynku przy wjeździe do zajezdni Limanowskiego.
                • teufel Re: Nic odkrywczego,ale zawsze... 11.02.05, 07:52
                  > > Oj,cos mi si wydaje,ze w filmie to jednak byl Helenówek-nawet mieszkanie
                  > w
                  > > Zgierzu wynajal,zeby miec dobry dojazd do pracy:)
                  >
                  > Co ma fabuła do rzeczywistych miejsc kręcenia filmu?

No w fabule jest bliżej ze Zgierza na Helenówek niż na Limankę:P

Ale ja serialu nie oglądałem:(
                • Gość: Jagaciarz Re: Nic odkrywczego,ale zawsze... IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 11.02.05, 08:51
                  Racja-mówiac o Helenówku chodzilo mi rzecz jasna o rzeczywistosc filmowa tylko
                  i wylacznie,dlatego napisalem"w filmie to jednak byl Helenówek"-moze troche
                  niezrecznie to sformulowalem:).
                  A kierownika gral swietny lódzki aktor Wirgiliusz Gryn.
                  To teraz quiz:autobusami jakich linii poza 51 kierowal Leszek?(szczerze mówiac
                  w tej chwili nie bylbym w stanie odpowiedziec na to pytanie,musialbym jeszcze
                  raz obejrzec serial:).
                  • Gość: S.J Re: Nic odkrywczego,ale zawsze... IP: *.toya.net.pl 11.02.05, 10:30
                    Leszek miał przyjemność wystąpić w jelczach: 605 linia 85,31 linia 68,838 nauka
                    jazdy,813 linia 51, 844 i 879 bez numeru lini oraz w ikarusie nr bocz. 430
                    linia 51.To mój ukochany serial ale odbiegliśmy od wątku,autobusy w
                    filmie,sprowadzjąc się do serialu.
                    Mogliśmy zobaczyć pięknego Ikarusa 620 w serialu "Siedem stron świata",gdzie
                    grupa kolegów z podwórka kupuje stary autobus aby mieć własnu klub
                    osiedlowy.Najciekawsze że jest to nasz łódzki ikarus,którego losy dobrze zna
                    kolega W.Dębski.
                    Pozdrawiam
                    • sluzbowo Re: Nic odkrywczego,ale zawsze... 31.07.05, 21:39
                      Gość portalu: S.J napisał(a):

> Leszek miał przyjemność wystąpić w jelczach: 605 linia 85,31 linia 68,838
                      nauka
                      >
                      > jazdy,813 linia 51, 844 i 879 bez numeru lini oraz w ikarusie nr bocz. 430
                      > linia 51.

Jeszcze jelczyk nr b. 861, linia 51, Pl. Dąbrowskiego.
                    • Gość: Krzychu Re: Nic odkrywczego,ale zawsze... IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 11.08.05, 13:43
                      W niedzielnym odcinku serialu "Daleko od szosy" przewinęło się kilka Jelczy
                      272MEX (miejskich "ogórków") z MPK Łódź.
                      Zauważyłem 4 numery rej.:
                      844 - 0350 IF - tym kierował głowny bohater Leszek
                      879 - 1593 IF
                      536 - 5433 IS
                      52 - IS 7420.
                  • looka Daleko od szosy............ 12.03.06, 15:11
                    Tak, i do technikum samochodowego Leszek Gorecki uczeszczal na ul. Prozka, tuz
                    obok zajezdni na Limanie.....
          • teufel Re: Nic odkrywczego,ale zawsze... 03.07.05, 08:14
            Od dziś o 19:55 w ndz. "Daleko od szosy" w TVP2
    • teufel Program "Praca" TVN24 01.03.05, 19:42
      Co prawda to nie film, ale nie chciałem zakładać nowego wątku. Prowadzący był w autobusie typu MAN należący do MZA.
      • Gość: mch Re: Program "Praca" TVN24 IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.03.05, 08:23
        Jak zaczniemy schodzić do programów TV, to wkrótce pojawią się tu sygnały, że
        ktoś widział autobus dajmy na to w ŁWD. Pozostańmy więc jednak przy filmach i
        serialach.
    • Gość: MC "Prywatne śledztwo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 12:36
      Ikarus 260 (#3507-o ile dobrze pamiętam) na linii 81.
      • Gość: Jagaciarz Re: "Prywatne śledztwo" IP: 81.219.126.* 02.03.05, 12:44
        Zastanawiam sie zawsze,w którym to miejscu mogli krecic-w filmie jest to baza
        transportowa jakiegos przedsiebiorstwa-gdzie to moze byc?
        • Gość: SJ Re: "Prywatne śledztwo" IP: *.toya.net.pl 02.03.05, 13:33
          Jest to baza PKS,w miejscu istniejącego ,dzisiaj w Łodzi, Leclerca.Poprostu
          ulica Gibalskiego.Pozdrawiam.
          • Gość: Jagaciarz Re: "Prywatne śledztwo" IP: 81.219.126.* 02.03.05, 14:14
            Dzieki-widze kolego,ze posiadasz niesamowita wiedze zarówno o lódzkich
            autobusach,jak i o filmie polskim:).Pozdrawiam.
          • Gość: J.G Re: "Prywatne śledztwo" IP: *.toya.net.pl 02.08.05, 14:05
            A nie prawda !!! bo zdjęcia na terenie bazy kręcili rzeczywiście na terenie
            obecnego lecrerka ale zato wjazd do bazy oraz specjalnie zrobiona petla do
            filmu z tym ikarusem znajduje sie w okloicy wapienna / drewnowska
            • Gość: J.G Re: "Prywatne śledztwo" IP: *.toya.net.pl 03.08.05, 14:53
              Gość portalu: J.G napisał(a):

> A nie prawda !!! bo zdjęcia na terenie bazy kręcili rzeczywiście na terenie
              > obecnego lecrerka ale zato wjazd do bazy oraz specjalnie zrobiona petla do
              > filmu z tym ikarusem znajduje sie w okloicy wapienna / drewnowska

W ramach uzupełnienia dokładnie było to na koncu ulicy ciepłej przy drewnowskiej
    • Gość: MC "Zawrócony' (1994) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 12:41
      Ikarus 280 na Śląsku. jest nawet wnętrze : )

A tak poza tym to dużo autobusów (gł. solarisów) przewija się w
      serialu "Bulionerzy" na TVP1. Najbardziej rozbawiła mnie scena, w której dwójka
      bohaterów jedzie solarisem, ale podłożony dźwięk to nic innego jak silnik
      Ikarusa - i to charakterystyczne trzaskanie drzwi. : )

Pozdrowienia
    • Gość: Łodzianin Re: Autobus w filmie. IP: *.toya.net.pl 08.03.05, 21:45
      Kremowo- czerwony Ikarus 280 w którymś odcinku serialu "Alternatywy 4"- scena
      przeprowadzki. W tymże serialu występuje karawan pogrzebowy, który wygląda na
      przerobiony z autobusu.
    • teufel "Dług" 09.03.05, 22:25
      Reż. Krzysztof Krauze rok prod. 1999
      Występują:
      Robert Gonera
      Andrzej Chyra
      Jacek Borcuch.

Główny bohater: Ikarus 280
    • teufel "Pieniądze to nie wszystko" 04.06.05, 08:50
      (Polska, 2000)
      czas 102 min.,

Reżyseria: Juliusz Machulski
      Scenariusz: Jarosław Sokół

W filmie widzimy pięknego niebieskiego ogórka:)
      • Gość: STUDI Re: "Pieniądze to nie wszystko" IP: *.prokom.pl 10.06.05, 13:53
        Mam to cyfrowo zgrane z C+ (cały Transport Stream MPEG2 z satelity).
        Dźwięk robił mój dobry kumpel ze szkolnych czasów Michał Kosterkiewicz.
      • teufel Re: "Pieniądze to nie wszystko" 05.03.06, 20:37
        Teraz leci na Ale Kino :)
        • Gość: Bart Re: "Pieniądze to nie wszystko" IP: *.mnc.pl 08.03.06, 23:37
          O, teraz też, ale on to jest raczej fioletowy.
    • brite "Dzień Świra" 04.06.05, 11:23
      Jakże prawdziwe sceny w autobusie :)
    • Gość: Bart "Vinci" IP: 193.151.115.* 09.06.05, 01:50
      Krakowski niebieski przegubowy Ikarus. Wyjmują z niego bombę. Coś jakże na
      czasie.
      • Gość: Bart Re: "Vinci" IP: 193.151.115.* 09.06.05, 01:51
        A tak, to już było. No to nie.
        • teufel Re: "Vinci" 09.06.05, 07:28
          Jak było w wątku, to już nie było w filmie Ikara;-)??
    • zamek "Ogłoszenie matrymonialne" 02.07.05, 10:15
      Ostatnio szło takie coś na Polonii. Film z roku bodajże 1974.
      Zagrał Jelcz AP021 nr 117, a z tramwajów bliżej nieznana 5N (nieznana, bo od
      środka).
      • citoyen Re: "Nie ma róży bez ognia" 03.07.05, 21:48
        Artysta Jacek Federowicz czas jakiś podróżuje na zewnątrz autobusu, wyproszony
        wcześniej przez artystę Bohdana Łazukę. Z opresji ratuje go niejaki Stanisław
        Tym w szaleńczym pościgu rowerowym. Całość akcji dopina moment zanurkowania
        Łazuki w koszu pełnym jaj kurzych.
        • Gość: SJ Re: "Nie ma róży bez ognia" IP: *.toya.net.pl 04.07.05, 22:13
          Ale dlaczego nie piszesz ,że to się dzieje w jelczu 043 czyli poprostu w ogórku
    • Gość: J.G sloow IP: *.toya.net.pl 04.08.05, 12:14
      W roli głownej mza solaris 15 nr8623 ponadto ikarus mza 260 nr chyba 6310
    • Gość: J.G CO DZIEŃ BLIŻEJ NIEBA IP: *.toya.net.pl 04.08.05, 12:26
      akcja filmu rozgrywa sie w łodzi wystepuje kilkakrotnie ikarus 280 w malowaniu
      białym z czerwonym pasem oraz jako w jednym ujeciu 805 szybkami w jezdzie
      ukrotnoinej z dwoma podniesionymi oantografami
    • Gość: J.S. Jean Michel Jarre - Przestrzen wolnosci IP: 195.69.82.* 02.09.05, 00:24
      Co prawda nie film, a koncert (z okazji 25-lecia Solidarnosci, 26.08.2005,
      Stocznia Gdanska)

Oto jedna z projekcji wyswietlanych podczas utworu Oxygene VIII (telewizor jest
      czescia projekcji, gdyby kto pytal)

jote.pai.net.pl/jm/sof/oxygene8.jpg
      • Gość: Dziki A w reklamie może być IP: 195.69.80.* 05.09.05, 19:08
        A kto pamięta reklamę Wedla z Mercedesem O405N2#1553 kręconą gdzieś na Zdrowiu
        około 1997 roku??
        • Gość: J.S. Re: A w reklamie może być IP: 195.69.82.* 05.09.05, 19:32
          Tej nie kojarze, aczkolwiek ze 2 lata temu byla reklama jakiegos proszku do
          prania (bonux tix?) z Mercedesem O405N (15xx) bodajze na "55"
          • Gość: MC Re: A w reklamie może być IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 12:42
            1551
    • Gość: Bart Constantine IP: *.mnc.pl 04.11.05, 20:19
      Dobry film, ale coś mało w nim o Konstantynowie

Anyway

przegubowiec mało co nie rozjeżdża Johnnego.
    • Gość: Nataniel Krucjata Borne'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 10:12
      "Krucjata Borne'a"
      POdczas pościgu po ulicach Moskwy w jednej z ról ikarus 280

Pozdrawiam
      Nataniel
    • Gość: Bart "Piekło i niebo" (1966) IP: *.mnc.pl 12.01.06, 23:04
      Bardzo miły skądinąd film.

Dziadek i wnuczek, obaj hulacy, podróżują autokarem na polowanie. Jednakże nie
      docierają nań, bo autobus się rozbija. Dziadek trafia do piekła, a wnuczek do
      nieba. Senior nie może być ukarany, bo w piekło nie wierzył, otrzymuje diabła-
      stróża i zostaje skazany na wieczne błądzenie po piekielnych zakamarkach.
      Możemy zobaczyć rewelacyjne sceny przedstawiające min. dykatatorów gotujących
      się na wolnym ogniu w garnkach, czy obłudnika, który wygłasza mowę na cześć lub
      potępiającą swojego poprzednika - w zależności od tego, co chce od niego
      pilnujący go diabeł. Zwiedzają też "Stare Piekło" - muzeum, w którym pokutujące
      dusze męczone są w staroświecki sposób - gotowane w smole czy pieczone na
      wolnym ogniu.

Małemu urwisowi nudzi się w niebie, ponieważ jedynym zajęciem jakie tam można
      wykonywać to śpiew w chórze anielskim. Po jakimś czasie dołącza doń dziadek i
      razem wiercą dziurę w podłodze. Przez zrobiony otwór skaczą na ziemię.

Dość dodać, że autobus, którym jadą na początku to Jelcz RTO (ogórek).
    • Gość: Bart Niebieskie jak Morze Czarne IP: *.mnc.pl 28.02.06, 01:02
      Niebieski ogórek. Grupa dyrektorów jedzie nim na wakacje nad Morze Czarne.
      Często się przewija. Ponadto w ujęciach "sondy ulicznej" warszawskie 13N.
    • teufel Poszukiwany, Poszukiwana 03.03.06, 15:34
      Jest kilka(naście) ujęć gdzie widać ogórki :D
      • Gość: J.G Re: Poszukiwany, Poszukiwana IP: *.toya.net.pl 03.03.06, 17:33
        teufel napisał:

> Jest kilka(naście) ujęć gdzie widać ogórki :D

Jest też SAN H100
        • Gość: SJ Re: Poszukiwany, Poszukiwana IP: *.toya.net.pl 04.03.06, 14:23
          Poszukiwany ,poszukiwana.Nie lubię poniedziałku, Lekarstwo na miłość itd,itd.To
          same ogórki ,ogórki przegubowe,ikarusy 620, sany H 100.Ale niestety wszystko w
          Warszwie.Dobrze ,że mamy Daleko od szosy,bo nie byłoby żadnej naszej
          wizytówki.Pozdrawiam
          • looka Re: Poszukiwany, Poszukiwana 12.03.06, 15:05
            I chociazby serial "Alternatywy 4", pojawia sie w nim przegubowy Ikarus i
            Berliet.........
            • Gość: J.G Re: Poszukiwany, Poszukiwana IP: *.toya.net.pl 12.03.06, 15:21
              looka napisał:

> I chociazby serial "Alternatywy 4", pojawia sie w nim przegubowy Ikarus i
              > Berliet.........

reczej chyba jelcz PR 110
              • Gość: luki Re: Poszukiwany, Poszukiwana IP: *.toya.net.pl 12.03.06, 15:36
                > > I chociazby serial "Alternatywy 4", pojawia sie w nim przegubowy Ikarus i
                >
                > > Berliet.........
                >
                > reczej chyba jelcz PR 110

Na "peery" też mawiają "berliet". Pewnie wzięło się to od napisu "Licencja
                Berliet" na przedniej masce w początkowych latach produkcji, mimo że od
                pierwotnej wersji PR100 sporo się różnił.
                • Gość: J.G Re: Poszukiwany, Poszukiwana IP: *.toya.net.pl 12.03.06, 17:01
                  > Na "peery" też mawiają "berliet". Pewnie wzięło się to od napisu "Licencja
                  > Berliet" na przedniej masce w początkowych latach produkcji, mimo że od
                  > pierwotnej wersji PR100 sporo się różnił.

Dokładnie
                  • looka Re: Poszukiwany, Poszukiwana 13.03.06, 17:34
                    Jak zwal tak zwal, uzylem nazwy potocznej i tak wszyscy wiemy o co chodzi:)
    • Gość: Bart "Krótki dzień pracy" (1981) IP: *.mnc.pl 16.03.06, 00:09
      Rzecz dzieje się w Łodzi, w skrócie podstawiają ogóra na plac za Teatrem
      Wielkim i przewracają na bok.

POWTÓRKA DZIŚ 13.50

za www.tvp.pl

Filmu powstał na podstawie reportażu Hanny Krall „Widok z okna na pierwszym
      piętrze”. Na premierę czekał piętnaście lat.

Akcja oparta jest na autentycznych wydarzeniach i rozgrywa się w ciągu kilku
      godzin. Widzowie obserwują rozterki dygnitarza partyjnego, który, próbując
      uspokoić wzburzonych robotników, dzwoni po instrukcje do zwierzchników w
      Warszawie.

Powodem wystąpienia zdeterminowanych pracowników były podwyżki cen mięsa i jego
      przetworów. Pierwsza zmiana nie przystępuje do pracy, trwają gorące dyskusje
      załogi. Najpierw pracownicy wychodzą na dziedziniec, potem ruszają w kierunku
      gmachu komitetu…

film fabularny, Polska 1981
      autor pierwowzoru literackiego: Hanna Krall
      reżyseria: Krzysztof Kieślowski
      scenariusz: Hanna Krall i Krzysztof Kieślowski
      zdjęcia: Krzysztof Pakulski
      scenografia: Andrzej Rafał Waltenberger
      muzyka: Jan Kanty Pawluśkiewicz
      dźwięk: Michał Żarnecki
      montaż: Elżbieta Kurkowska
      występują: Wacław Ulewicz, Lech Grzmociński , Tadeusz Bartosik, Elżbieta
      Kijowska, Marek Kępiński, Paweł Nowisz, Barbara Dziekan, Marian Gańcza,
      Wojciech Pilarski, Jan Konieczny, Tadeusz Płuciennik, Zbigniew Bielski,
      Mirosław Siedler
      • looka Brunet wieczorowa pora. 24.03.06, 19:16
        Jelcz pr 110.
        • looka Co mi zrobisz....... i Edi. 01.04.06, 22:04
          Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz, jelcz pr110 i ogorek.... a takze Edi, autobus
          lodzkiego MPK
          • Gość: J.G Re: Co mi zrobisz....... i Edi. IP: *.toya.net.pl 01.04.06, 22:58
            looka napisał:

> .... a takze Edi, autobus
            > lodzkiego MPK

i nie tylko był też darmobus geant
            • looka Dorastanie 04.04.06, 11:10
              Serial powtarzany na TV Polonia, pojawiaja(ly) sie tam zarowno "ogorki" jak i
              Autosan H-9?
              • looka Och, Karol! 20.04.06, 22:09
                Ikarus.
    • Gość: luki Zapis zbrodni, 1974 IP: *.toya.net.pl 20.04.06, 22:31
      Oprócz niepowtarzalnych motywów tramwajowych z linii aleksandrowskiej (o
      których napiszę w innym wątku) w filmie mamy również niepowtarzalny motyw
      autobusowy. Na Piotrkowskiej widać przegubowego(!) "ogóra" #119 na linii 57.
      • looka Nie ma rozy bez ognia. 25.05.06, 21:52
        Ogorek i inne autobusy PKS.
        • looka Zmiennicy 27.06.06, 22:26
          Dwa krotkie miejskie Ikarusy i autobus PKS... Sanos?
          • looka Skarb 30.07.06, 21:54
            Autobus MZK w Warszawie, marka nieznana, okres powojenny.
          • kszo.pany Re: Zmiennicy 30.07.06, 22:36
            To był Sanos, w pierwszym odcinku, pokazującym drogę Jacka do pracy. Od 1986
            r., kiedy pierwszy raz obejrzałem ten serial zastanawiałem się, czy autobusy
            warszawskiego PKSu rzeczywiście jeżdzą po nieutwardzonych drogach:)
            Krótki Ikarus chciał dogonić drugiego tej samej linii, przepiękne wytłumaczono
            całą ideę i słuszność tej gonitwy.
    • bart_step "Francuski numer" 03.09.06, 21:28
      komedia polska, naaawet ujdzie.

Oprócz warszawskich Ikarów 280 trafia się też piękny Berliet (jakiś Jelcz 120MM
      czy coś w podobie) przejeżdżający przez przejazd kolejowy. Później wsiadają doń
      bohaterowie.
    • brite Eksplodujący Autosan w 'Thr3e' 06.11.06, 15:55
      Jest już nieoficjalny zwiastun kręconego rok temu w Łodzi amerykańskiego
      thrillera 'Thr3e', w którym widać eksplozję Autosana na Placu Reymonta (w
      ostatecznej wersji jest od podmieniony na amerykański autobus:
      imdb.com/gallery/ss/0486028/Ss/0486028/iid_1147965.jpg?path=gallery&path_key=0486028).
      Oto klip:
      www.youtube.com/watch?v=w_i_UpUhon0
      Na początku jest też eksplozja volkswagena kręcona na Narutowicza
      • Gość: bart_step Re: Eksplodujący Autosan w 'Thr3e' IP: *.mnc.pl 06.11.06, 17:15
        Pamiętam to jak dziś!
        • brite Re: Eksplodujący Autosan w 'Thr3e' 06.11.06, 17:38
          Chyba miałeś filmik z eksplozji, nie?
    • Gość: Krzychu Re: Autobus w filmie. IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 07.11.06, 09:27
      "Złoty pociąg" - leciał niedawno na PULSie.
      Zagrały w nim 2 Sany - H100 i H27 oraz jakiś trzeci autobus - co ciekawe akcja
      dzieje się we wrześniu 1939 r. :)
      Może ktoś wie, skąd pochodziły te autobusy??? - ww. film wyprodukowano w
      Wytwórni Filmów Fabularnych w Łodzi w 1986 roku.

Podobny przekręt widziałem w 1 z odcinków ostatniej serii serialu "Dom", kiedy
      to w marcu 1968 r. aktyw robotniczy stolicy przyjechał pałować prostetujących
      studentów UW. Robotnicy ci przyjechali 2 autobusami - Jelczem 043 i ...
      Autosanem H9, który to dopiero 6 lat później wszedł do produkcji. :D
    • Gość: bart_step Casino Royale IP: *.mnc.pl 12.11.06, 00:10
      W nowym filmie o przygodach Jamesa Bonda jakaś cysterna rozpaławia przegubowca
      na lotnisku.
      • looka 2 08.12.06, 22:43
        Seriale......... niesmiertelny M jak milosc (rozne pojazdy MZK) i Pogoda na
        piatek (krotki ikarus).
        • looka Re: 2 30.01.07, 20:40
          Co mi robisz jak mnie zlapiesz?
          Zmiennicy.
          Autobusy warszawskiego MZK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka