Dodaj do ulubionych

Ulubiona BAJKA

IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 03.06.02, 18:47
Sama nie wiem czemu, ale jakoś wpadłam w taki bajkowy nastrój i z tego
wszystkiego zrodziło się pytanko o Waszą ulubioną bajkę.

Napiszcie co budzi w was sentyment, co wzrusza, a co bawi.

pozdrawiam bajkowo, hej!(krasnoludki strzeżcie się;-))))
Obserwuj wątek
    • saper_ Re: Ulubiona BAJKA 03.06.02, 18:50
      Moja ulubiona to bajka o królewnie Śmieszce. Ale znam tylko tytuł... ;))
    • kirka1 bajka forumowa;-) 04.06.02, 15:44
      pomyślmy, hmy może "ZŁOŚNICA I BESTIA"?;-))))))
      • jasam Re: bajka forumowa;-) 04.06.02, 16:22
        kirka1 napisał(a):

> pomyślmy, hmy może "ZŁOŚNICA I BESTIA" ?

Forum to świat wirtualny a nie bajka.
        :-))))
        pozdr.

• kirka1 Re: bajka forumowa;-) 04.06.02, 18:25
          a kto tu mówił coś o postaciach z forum;-))))

pozdr
    • Gość: Maruda Re: Ulubiona BAJKA IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 04.06.02, 16:25
      Kirka, ziomko :))) Poznajesz mnie?

Maruda/nivose :))
      • kirka1 Re: Ulubiona BAJKA( do Marudy) 04.06.02, 16:31
        adresik jakiś znajomy, ale z której bajki się wyrwałeś?

w pobliskim lasku kiedyś był domek BABY JAGI i sanie Królowej Śniegu, może
        jesteś zagubionym czerwonym kapturkiem;-))))))

fajnie kogos "znajomego" spotkać, pozdrawiam mieszkańca Stumilowego Lasu;-))
        • Gość: Maruda Re: Ulubiona BAJKA( do Marudy) IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 04.06.02, 16:38
          kirka1 napisał(a):

> adresik jakiś znajomy, ale z której bajki się wyrwałeś?

hle hle... mozna by rzec... local.rec :) ale mi sie zrymowalo. zajrzyj sobie na local.rec to zobaczysz kto zacz :)

> w pobliskim lasku kiedyś był domek BABY JAGI i sanie Królowej Śniegu,

niestety moja kadencja zabaw w lasku nie objela juz istnienia san. ale domek jak najbardziej pamietam. z tego co wiem, teraz zostaly juz tylko fundamenty, hle hle hle... nawet porzadnie toto zbudowane bylo :))

może
          > jesteś zagubionym czerwonym kapturkiem;-))))))

moze moze, choc jak na Marude przystalo, bardziej utozsamiam sie ze smerfami. :)

> fajnie kogos "znajomego" spotkać, pozdrawiam mieszkańca Stumilowego Lasu;-))

I ja rowniez pozdrawiam. Maruda/nivose
          • kirka1 Re: Ulubiona BAJKA( do Marudy) 04.06.02, 16:46
            czyli jednak smurf(tak jak wcześniej myślałam, przy okazji twej
            wątkowoforumowej prezentacji):-)

Od teraz wychodząc z domu będę pilnie wypatrywać niebieskich stworzonek w
            białych spodenkach, może kiedyś natknę się na jakiegoś Marudę:-)
            Tylko jeszcze powiedz w którym kierunku mam się udać...:-)
            • Gość: Maruda Re: Ulubiona BAJKA( do Marudy) IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 04.06.02, 16:54
              > Tylko jeszcze powiedz w którym kierunku mam się udać...:-)

Hola Hola, a jak dowie sie Gargamel? Nasza kryjowka jest scisle tajna i tylko my wiemy jak do niej dotrzec :) ale moze powiedziec ze local.rec to miejsce czesto odwiedzane przez Marude/nivose :)

ps. local.rec - mam nadzieje ze wiesz co to? :)

pozdr. Maruda/nivose.
              • kirka1 Re: Ulubiona BAJKA( do Marudy) 04.06.02, 19:48
                hmyy Ty masz nadzieję, a ja mam nadzieję, że to nie żaden podstęp jakiegoś
                ciemnego charakteru z tej bajeczki;-)

• Gość: Maruda Re: Ulubiona BAJKA( do Marudy) IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 04.06.02, 21:15
                  kirka1 napisał(a):

> hmyy Ty masz nadzieję, a ja mam nadzieję, że to nie żaden podstęp jakiegoś
                  > ciemnego charakteru z tej bajeczki;-)
                  >
                  Oczywiscie ze nie podstep!!! :))) Ale nadal odnosze wrazenie ze nie wiesz co to local.rec :))
    • Gość: Maruda Re: Ulubiona BAJKA (teraz cos na temat) IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 04.06.02, 16:50
      Pamietam ze mialem taki projektor do bajek ktory rzucal obraz na sciane. Uwielbialem te bajki szcegolnie ze znalem je praktycznie na pamiec. Byla jedna o wyprawie na zapiecek, o gapciu co spoznil sie na pociag, byly podroze pana kleksa, itepe itede :) a jak nastaly gumisie to juz nic innego sie nie liczylo. Z bajek opowiadanych to inwencja moich dziadkow czy rodzicow byla taka ze teraz nie sposob odtworzyc choc jednej z tych bajek "domowej roboty". Moge za to powiedziec ze usypialem jak susel, kiedy babcia zaczynala mi spiewac Lulajze Jezuniu albo Cicha noc. Bajki opowiadane lub czytane przez dziadka konczyly sie zwykle szybkim zasnieciem nieporzadanej osoby (dziadka) i padaly slowa "dziadek, nie chrap" :)) tyle pamietam... ech....
    • Gość: Maruda Re: Ulubiona BAJKA IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 04.06.02, 18:11
      Pamietam jeszcze takie cos "bajki z bliska i z daleka" z takim alosza na koniu :) ksiazka miala chyba ze cztredziescipare lat i byla z dedykacja dla mojego ojca. Byly tam bajki typu "na rozkaz szczupaka moja wola taka" i "o swince co nie chciala przejsc przez kladke" A moja ulubiona byla bajka wlasnie ta o szczupaku. W niej Alosza na piecu kaflowym zasuwal do krola. A wscieklizny dostawalem gdy ktos czytal mi bajke o swine/innym Aloszy Byly to bajki niekonczace sie i w stylu:
      Alosza nie chcial jesc zupy. Baba poprosila noz zeby postraszyl Alosze, ale noz byl za tepy. Poszedl do siekiery, zeby postraszyla Alosze, ale siekiera byla ulubienica Aloszy, iwec poszla do sznura, ale sznur byl zamoczony. i tak w nieskonczonosc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka