Dodaj do ulubionych

Świtem bladym przy aromatycznej kawie

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 07:34
witam poranek bez kawy jsk wiadomo jest porankiem straconym :)zycze milego i
krotkiego dnia weekend przed nami wiec niech sie zacznie jak najpredzej :)
Obserwuj wątek
    • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 08:38
      7.34 to blady swit ? oj myszka ,myszka ty spiochu ;-))))))))
      ale oprzylaczam sie do kawy ;-)))))

nmilego dnia
      • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 09:40
        przyznaje sie bez bicia spiochem jestem,ale dzisiaj zapomnialam przykryc
        klatke i moj ptaszek zrobil mi pobudke o swicie.poniewaz rano slonce swiecilo
        wiec wydzieral sie na cale gardlo,niby malutkie ale swoj paler ma :)))stad ta
        kawka o takiej godzinie.dzien sie zapowiada kiepsko,deszczowo i nijako ale
        trzeba sie zmobilizowac pozdr. :))
        • Gość: kuki Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: 212.160.155.* 07.06.02, 09:45
          Ale u was tu ruch, tak rano. Kawa dobra rzecz, dzisiaj to nawet dwie.
          pozdr
          • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 10:04
            im wiecej tym lepiej :))ja dla wzmocnienia dosypalam szczypte kardamonu i juz
            jakos funkcjonuje :))a do dobrej kawy dobry papierosek,niestety holduje temu
            zgubnemu nalogowi ale co tam male przyjemnosci sa czasami lepsze od tych niby
            wielkich :))
            • Gość: kuki Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: 212.160.155.* 07.06.02, 10:10
              dobrze powiedziane, w swietle moich planowanych meczarni rzucenia palenia brzmi
              pocieszajaco kojaco.
              Czego dosypujesz do kawy?
              pzdr
              • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 10:14
                No tak widze ze tylko ja w tym przemilym towarzystwie niepalący . Ale spokojnie
                palcie palcie , mnie to nijak nie przeszkadza . ;-))))

A i ja musze po drugą kawkę ruszyć , bo coraz bardziej oczy sie kleją ;-)))
                • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 10:19
                  pale nalogowo i nawet nie probuje rzucac,to sie zawsze zle konczylo zwlaszcza
                  dla rodziny i znajomych.humory i ataki nerwowe hi hi nie chce tego wiecej
                  przechodzić.do kawy dosypuje szczypte kardamonu (teraz to chyba w kazdym
                  sklepie,na stoiskach z przyprawami)to zaostrza smak i jakos szybciej sie po
                  tym chodzi :))
                  • Gość: kuki Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: 212.160.155.* 07.06.02, 10:37
                    raz, dwa razy do roku udaje mi sie przestac palic na kilka miesiecy. pale juz
                    osiem lat i to "tymczasowe" rzucanie towarzyszy mi od poczatku. nawet lubie ten
                    okres do dwoch tygodni "na czysto". jestem wtedy, jak to ladnie mowia
                    Rosjanie "poza" soba. utrata intelektu i spanie po kilka godzin dziennie.
                    jedzenie, spanie i tak wkolko. kiedy po kilku tygodniach jestem pelen dumy i
                    uznania dla siebie nastepuje nieoczekiwane zalamanie postanowien i zaczynamy od
                    poczatku.
                    Zdaje sie Tolstoj kiedys powiedzial, ze czlowiek, ktorzy nie zapalil nigdy
                    papierosa nie jest w stanie popelnic samobojstwa. Moze przekrecilem, ale sens
                    mam nadzieje byl zblizony:-)

Mian, jestes po lepszej stronie.
                    pozdrawiam obie.

P.S.to nie tak, pogoda moze jest do bani, ale humor mi dzisiaj dopisuje.
                    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 10:50
                      kilka miesiecy !!!! to podziwiam nie jestes uzalezniony tylko chyba po prostu
                      palenie sprawia ci przyjemnosc.Najdluzszy okres bez papierosa to u mnie piec
                      dni a potem jezeli cytujemy rosjan to taki stan "szczypatielno w serdce"szkoda
                      ze nie mam ruskich bukw bo to co wyszlo to wyglada smiesznie.a swoja droga
                      niektore ich powiedzenia zwalaja z nog sa swietne i nie maja odpowiednikow w
                      zadnym jezyku.a wracajac do palenia to bez wzgledu na konsekwencje (te
                      zdrowotne)nie zamierzam rzucac.pozdr.teraz troche popracuje (albo poudaje):))
                      • Gość: kuki Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: 212.160.155.* 07.06.02, 12:09
                        nie bede Cie pytal jak dlugo juz palisz. podchodzisz z takim luzem do nalogu (nie
                        chcesz rzucic, bez wzgledu na konsekwencje), ze przyjemnosc z palenia jest po
                        Twojej stronie. Ja probuje z tym walczyc, a te przerwy to nic przyjemnego.

Gość portalu: mysza napisał(a):

> kilka miesiecy !!!! to podziwiam nie jestes uzalezniony tylko chyba po prostu
                        > palenie sprawia ci przyjemnosc.Najdluzszy okres bez papierosa to u mnie piec
                        > dni a potem jezeli cytujemy rosjan to taki stan "szczypatielno w serdce"szkoda
                        > ze nie mam ruskich bukw bo to co wyszlo to wyglada smiesznie.a swoja droga
                        > niektore ich powiedzenia zwalaja z nog sa swietne i nie maja odpowiednikow w
                        > zadnym jezyku.a wracajac do palenia to bez wzgledu na konsekwencje (te
                        > zdrowotne)nie zamierzam rzucac.pozdr.teraz troche popracuje (albo poudaje):))

• mian Przedpołudniem pochmurnym przy aromatycznej kawie 07.06.02, 10:51
                      Och to jednak jestem potencjalnym samobójcą , a myslalem ze przy moim
                      optymizmie to niemozliwe .
                      Moja jedyna przygoda z papierosami trwała dokladnie pół godzinki na sedesie ,
                      gdy nie moglem powietrza zlapac , bo mnie cos przydusiło po zapaleniu dwóch
                      papierosków ( jednego po drugim ) .

No i został jedyny nałóg kawa . Po drugiej oczy sie otworzyły , po czwartje z
                      orbit wyjdą ;-))))0
                      • Gość: mysza Re: Przedpołudniem pochmurnym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 11:41
                        mian to ci zazdroszcze zwlaszcza porankow ze swiezym oddechem :O a i finansow
                        za bardzo nie nadszarpniesz to ogromne plusy,a kawa jak najbardziej w duzych
                        ilosciach i o kazdej porze.lubie tylko "pluje" zadne tam rozpuszczalne bo to
                        nie jest to no i oczywiscie bez cukru bo to moim zdaniem zabija smak.kiedy
                        bylam w krajach arabskich to byla tragedia wszedzie ulep i nie docieralo do
                        nikogo ze mozna zaparzyc bez cukru,teraz sie zabezpieczam i zawsze mam przy
                        sobie paczke kawy i mala grzalke.a jesli chodzi o herbate to tylko w czasie
                        grypy i tu akurat bardzo slodka i z duza iloscia cytryny.no i niestety kolejne
                        uzaleznienie to cola :((codziennie duza butla to jest to pozdr.
                        • Gość: mian Popołudnie deszczowe z zimną kawą ..... IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 15:24
                          Gość portalu: mysza napisał(a):

> mian to ci zazdroszcze zwlaszcza porankow ze swiezym oddechem :O a i finansow
                          > za bardzo nie nadszarpniesz to ogromne plusy,a kawa jak najbardziej w duzych
                          > ilosciach i o kazdej porze.lubie tylko "pluje" zadne tam rozpuszczalne bo to
                          > nie jest to no i oczywiscie bez cukru bo to moim zdaniem zabija smak.kiedy
                          > bylam w krajach arabskich to byla tragedia wszedzie ulep i nie docieralo do
                          > nikogo ze mozna zaparzyc bez cukru,teraz sie zabezpieczam i zawsze mam przy
                          > sobie paczke kawy i mala grzalke.a jesli chodzi o herbate to tylko w czasie
                          > grypy i tu akurat bardzo slodka i z duza iloscia cytryny.no i niestety kolejne
                          > uzaleznienie to cola :((codziennie duza butla to jest to pozdr.

Tak kawa tylko z "fusami" . Oczywiscie musi być siekiera zeby mocno " kopnęła " z
                          rana . ;-))))))) A co do cukru , jka mozna pic kawe bez cukru , brrrrrrr chyba by
                          mi jezyk pokręciło . Moze i Arabowie przesadzają z cukrzeniem ale żeby juz nic
                          nie slodzic .

• Gość: mysza Re: Popołudnie deszczowe z zimną kawą ..... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 16:04
                            wlasnie nie bardzo wiem jak to jest,uwielbiam slodycze w duzych ilosciach i
                            pod kazda postacia natomiast slodka kawa staje w gardle i za zadna sile nie
                            moge tego przelknac.
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 09:54
      dzisiejszy poranek nie jest porankiem straconym hi hi praca lezy a ja patrze
      na nia znad drugiej kawy i chyba bedzie lezala dalej bo juz mi sie marzy
      trzecia (poprzednie byly w malych filizankach i TO BYL BLAD)i teraz bedzie juz
      w normalnym duzym kubku :))
      • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 15:56
        Do tej pory pewnie juz hektolitry wypiłaś ;-))))))
        • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 16:52
          teraz wlasnie jestem przy nastepnej ale po tym co sie stalo na boisku to
          powinno byc chyba cos mocniejszego,zaraz dodam jakis srodek rozweselajacy
          bedzie kawa turecka po irlandzku :))
          • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 20:45
            No to zdrówko , pocieszmy sie . Następne mistrzostwa juz za cztery lata .

;-))
            • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 07:39
              no dzisiaj moja kawka w wyjatkowym pospiechu nawet nie ma czasu podelektowac
              sie aromatem jeszcze tylko papierosek i w droge,taki szybki jednodniowy wyjazd
              do Krakowa z jednej strony fajnie troche sie powlocze po sympatycznym miescie
              troche pracy tez bedzie (ale tylko troszeczke).Zycze milego i sympatycznego
              dnai a poniewaz slonce wrocilo i swieci od samego rana bedzie dobrze :))))))

mian miales "markować"po nocy,zmoglo cie wczesniej? :)))
              • Gość: mian Dzis słoneczko swieci , HURRAAAAA !!! ;-))) IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 08:25
                Miałem , chyba juz sie dziadek robie . Ciemno sie robi , oczka sie kleją
                i "ósma" kawa nie pomaga .

Pozdrów Kraków ode mnie ;-)))))

mian

P.S. A ja zaraz bedę przeżywał , miecz o życie w grupie śmierci ;-))))))
                Argentyna - Szwecja . Następny fawaoryt do domu pojedzie ;-))))

• Gość: mysza Re: Dzis słoneczko swieci IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 20:13
                  wrocilam Krakow pozdrowilam krociutko to trwalo ale Rynek z przyleglosciami
                  zdazylam obleciec i precla schrupac tez :)) pozdr.
                  • Gość: mian Re: Dzis słoneczko swieci IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 16:12
                    Zazdroszczę , pozostaje mi tylko przejsc sie po Łowiczu ;-)))))) Tez super .
                    A Łowickie Błonie są naprawdę rewelacyne , mam nadzieję ze niedlugo ktos je
                    odpowiednio odszykuje .

No dzis chyba spedze wiecej czasu na powietrzu , na rower i jazda .

Do jutra .
                    pzdr
                    mian
    • Gość: mian Słonecznym porankiem przy kawusi ;-))))) IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 08:05
      Dziś 13 brrrrr .

Jak miło popijając kawkę czytać sobie rano gazetkę , szkoda ze w wersji
      elektronicznej ;-))))))))))))
      Jakoś takie czytanie na ekranie nie ma "smaku " . A wy jak uważacie . Ale z
      drugiej strony fajnie , za "darmoche" mam kilkanascie tytułów , tylko czasu
      brak ;-)))

pzdr
      słonecznie
      mian
      • Gość: mysza Re: Słonecznym porankiem przy kawusi ;-))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 10:39
        nie powinnam wogole przyznawac sie do tego ale dopiero teraz pije pierwsza
        kawe,za chwilke tez zaczynam przegladac prase,masz racje tylko kontakt z
        papierem to prawdziwa prasowka (buuuu ale kto by rano biegal do kiosku ??)
        powoli sie rozkrecam,zycze sympatycznego dnia :))
        • Gość: mian Południe przy kawusi ;-))))) Hejnał grają ;-) IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 12:14
          No to teraz południowa kawka . Chwilowa przerwa w pracy .

Ładnie sie rowija ta nasz "kawiarenka internetowa " szkoda tylko ze tak mało
          gosci zagląda , mam nadziej ze nie przyjdzie zbankrutowac . Ale , goscie sami
          kawe przynoszą , nie ma kosztów hahaha

A swoją drogą , podobno pierwszą kawiarnię w swiecie załozył nasz rodak w
          cesarskim Wiedniu , ale nie wiem czy w XVIII czy XIX wieku .

pzdr
          mian
          • Gość: mysza Re: Południe przy kawusi ;-))))) Hejnał grają ;-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 12:30
            KAWA !!!!!!!!!!!!
            W 1563 r. bylo 2000 cafes w Kairze.Ludwik XIV wypil pierwsza przyzadzona we
            Francyi kawe.Funt jej kosztowal 5 f.i 16 szyl.W 1652 otwarto pierwsza
            kawiarnie w Londynie.W Paryzu pierwsz ukazala sie w 1672 r.Za Ludwika XV bylo
            ich juz 600. Dzisiaj spozycie kawy wynosi:3.2 funta na osobe we Francyi,0.9 w
            Anglii,7.2 w Ameryce,5.2 w Niemczech,11.2 w Belgii a w Brazylii 14 funtow.

Nasi przodkowie lubili kawe sadzac po spozywanych ilosciach ten tekst
            przepisalam ze starej encyklopedii z 1894 roku,nie ma niestety nic o spozyciu
            kawy na naszych terenach,encyklopedie wydano "pod zaborem"moze w Rosji nie
            pijano kawy wiec i nas nie uwzgledniono w statystykach.

No wiec czas na nastepna :))

nie martw sie mian mysle ze w koncu ktos odwiedzi nasza cafe :))
            • Gość: mian Re: Południe przy kawusi ;-))))) Hejnał grają ;-) IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 12:41
              Znaczy przyłapałaś mnie na nieuctwie , az bede musiał sprawdzić gdzie to
              wyczytałem . hmmm

pzdr
              zawstydzony

• Gość: mysza Re: Południe przy kawusi ;-))))) Hejnał grają ;-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 12:53
                nie na nieuctwie bo o Wiedniu i kawie tez slyszalam , ale to moze wlasnie
                chodzi o to ze we Widniu jak co niektorzy mowia otworzyl pierwsza kawiarnie,bo
                Polak to byl na pewno :))jakdotrzesz do informacji to skrobnij :))
                • Gość: mysza Re: Południe przy kawusi ;-))))) Hejnał grają ;-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 01:05
                  przede mna jeszcze sporo pracy,wiec jutro wstaje - nie jutro dzisiaj o
                  godzinie delikatnie mowiac poznej,zycze wiec na zapas kawki o wysmienitym
                  aromacie odpowiedniej temperaturze i doslodzonej jak kto lubi,a najwazniejsze
                  zeby pozwolila szybciej dojsc do siebie,wiec zeby paler miala
                  odpowiedni.sympatycznego,milego i szybko mijajacego dnia bo to juz lykend puka
                  do drzwi :))
                  dzisiaj rano moje miejsce w kawiarni zwalniam dla zblakanego wedrowca.
                  • Gość: kuki juz swita? IP: 212.160.155.* 14.06.02, 01:56
                    dobrze, ze jeszcze nie.
                    • Gość: mian Re: juz swita? IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 08:50
                      Oj

Dziś sie obudziłem ,
                      sen paskudny miałem ,
                      cukier rozsypałem ,
                      a kawę rozlałem
                      Brrrr.

Fajnie ze juz weekend za pasem ;-)))))
                      Paskudnie dziś , a.... następną sobie kawkę zrobię może sie obudzę ;-)))))

pzdr pochmurnie
                      mian
                      • Gość: mysza Re: juz swita? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 10:20
                        a u mnie sloneczko jakies chmury sie czaja ale chyba nie grozne,pozdrawiam
                        znad parujacej kawy i milego dnia :))
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 08:25
      za moim oknem piekny dzionek,sloneczko i cieplo ,na razie siedze przy kawie,ale
      dzisiaj bedzie dzien spacerow.milego dnia , slonca i pogody ducha :))
      • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 09:03
        Też przy kawce . Oj dzis trzeba było raniutko wstać . Pocieszam sie ze jutro
        niedziela ,pospie do południa ( a serio pewno juz od 6 nie bedę mogł spać ;-) .
        I czytam sobie Rzepę ale tą prawdziwą , papierową . Polecam , jka zwykle Plus -
        Minus super.
        No tak kryptoreklama ha ha ha ( zeby polecac Rzeczpospolitą na Gazecie hahaha )

pzdr
        mian

• Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 17:27
          to ciesze sie ze czytasz bo ja dla nich od czasu do czasu pracuje i dobrze ze
          czytelnictwo kwitnie hi hi :)
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 08:37
      witam przy niedzielnej leniwie saczonej kawie,nie dane mi dzisiaj pospac bylo
      pod moim oknem samochod stuknal w samochod no i zamieszanie i glosno sie
      zrobilo,ale nie ma to wplywu na smak i aromat tej pierwszej najlepszej kawki:))
      smacznego
    • Gość: mian Znalazlem ;-))))))))))0 IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 12:36
      To z Encyklopedii Glogera

Kawa – Francja i Anglia zaczęły sprowadzać i używać kawę około połowy wieku
      XVII . W Polsce napój ten arabski i turecki nie był łaskawie witany . Pierwszy
      Andrzej Morsztyn z obrzydzeniem o nim wspomina :

W Malcie-śmy , pomnę , kosztowali kafy ,
      Trunku dla Turków ..... Ale tak szkarady
      Napój tak brzydka trucizna i jady ,
      Co żadnej śliny nie puszcza za zęby ,
      Niech chrześcijańskiej nie plugawią gęby .....

....... pod Wiedniem niejaki Kulczycki , Polak zabrał w obozie tureckim r. 1683
      znaczny zapas kawy . Magistrat wiedeński , który za ocalenie miasta pod
      niebiosa wówczas wynosił Polaków a Kulczyckiemu zawdzięczał osobliwsze usługi (
      trzykrotnie bowiem przedzierał się z obozu Sobieskiego do Staremberga ,
      komendtanta stolicy ) , nadał mu pierwszy przywilej do założenia publicznej
      kawiarni . Do dziś w Wiedniu we wszystkich kawiarniach , corocznie w
      październiku , wieńczą portret Kulczyckiego w ubiorze tureckim ,uwieńczając tym
      sposobem jego pamiątkę . Grano tam później sztukę teatralną p.t. „ Pierwsza
      kawa „ , w której ważną rolę ma nasz Kulczycki . W Polsce jednak
      upowszechnienie się kawy nie nastąpiło tak szybko . Gdy z nastaniem czasów
      saskich , jeden dworzan Augusta II założył pierwszą kawiarnię za „ żelazną
      bramą „ królewskiego czyli „ saskiego ogrodu „ , to przez długi czas
      uczęszczała do niej sama tylko niemiecka służba dworu . Dopiero w 1763 r.
      Otworzono drugą kawiarnię w Warszawie przy Starym Rynku od Krzywego koła
      naprzeciw studni .Właścicielkami tej kawiarni było 7 sióstr . W 1790 r.
      najsłynniejsza kawiarnia warszawska była Okuniowej . Nieco później zasłynęła „
      wiejska kawa „ gdzie 7 pokoi nieraz zaledwie mogło gości pomieścić . W 1822 r.
      Było w Warszawie kawiarni 90 . Po domach pijano z rana kawę ze śmietanką a w
      post z ukropkiem lub mlekiem migdałowem , po obiedzie czarną a na podwieczorek
      znowu kawę ze śmietanką w filiżankach . Na dobrej kawie zależała sława
      gospodyni . Po mniejszycg domach przyrządzono ją w garderobie na kominku pod
      okiem imościnem albo córek przez dziewczęta do tego przeznaczone . Musiała być
      tęga i z grubym kożuchem , a taką zwano kawą polską . Niekiedy dla
      oszczędności robiono kawę z przenicy palonej , żyta , cykoryi , żołędzi , albo
      mieszano je z prawdziwą . Po dworach większych w wieku XVIII i w pierwszej
      połowie XIX utrzymywane były do przyrządzania kawy oddzielne „kawiarki „ .
      • Gość: mysza Re: Znalazlem ;-))))))))))0 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 13:10
        czyli tradycje mamy niezgorsze i stad pewnie uzaleznienie tak wielu
        osob.instytucje kawiarki swietnie pokazal Wajda w "Panu Tadeuszu"to mielenie i
        zapazanie z namaszczeniem wielkim fajne :))niestety my juz takich kaf np. z
        mlekiem migdalowym chyba nie zakosztujemy a chcaloby sie oj chcialo :))no to
        pora na poludniowa filizanke dobrej kawy nigdy za wiele.
        ps.nienawidze zwyczaju picia kawy w szklance tylko filizanka albo kubek-
        szklanka to profanacja tfuj to nie moze smakowac.
    • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 06:20
      No to pierwsza dzis kawka . Tylko zeby mnie rozbudziła ;-)))Myślalem ze bede w
      nocy pisał i nie wwytrzymałem ;-)))
      • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 07:48
        ja tez padlam bardzo wczesnie,ale dzieki temu kawe pije o swicie pozdr :))
    • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 09:05
      Zabrakło kawy rano , straszne !!!!! w tak decydującym momencie ;-))))))

zmartwiony
      mian

A ja leń jestem zamiast poleciec po kawe to narzekam hahah
      • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 09:26
        to prawdziwy DRAMAT bo nic nie jest w stanie zastapic tego SZLACHETNEGO napoju
        rano,ja moge zapomniec o wszystkim ale kawa i papieroski musza byc,bo inaczej
        mogloby sie zle skonczyc.pozdrawiam znad parujacego kubka :))
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 08:48
      wszystko juz sie tak nagrzalo ze nawet kawka nie smakuje za bardzo trzeba by ja
      chyba pic o 2 w nocy wtedy chociaz z lekka powiewa no ale przyzwyczajenie jest
      druga natura czlowieka podobno wiec zasiadam do kawy :))
      • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 09:14
        Ja na czas upałów przerzucilem sie na soczki . Chlodna woda czy soczek , tak to
        jest to co gasi pragneinei wspaniale a nie gorąca kawa !! ;-))))

pzdr
        mian

mam nadzieje ze nie wylece za to z tej wspanialej kawiarenki ;-))))))

• Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 13:12
          na pewno nie doskonale cię rozumiem i sama przechodze na soki do najblizszego
          ochlodzenia,juz zaczyna dzisiaj sie chmurzyc i wieje spory wiaterek sa szanse
          na opad :))moze troche przeczysci miasto bo zaczyna sie robic nieciekawie.
          • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 13:32
            Mialy byc burze a tu goraco jka bylo tak jest , tylko bardziej duszno ;-))))))

pzdr
            mian

Dzis uz uciekam jutro wpdane na poranną kawkę ;-)))))))))
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 09:09
      dzisiejszy dzionek zapowiada sie calkiem niezle kawka smakuje juz calkiem
      inaczej skonczyl sie upal i wszystko smakuje inaczej pozdrowionka znad
      pachnacej kawki :)
      • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 13:18
        Raczej burzowo sie zpaowiada dzionek , wiadomo wolne weekend to musi padac ;-
        )))))))))))))

pzdr
        mian
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 07:47
      to dzisiaj ja pierwsza wpadlam na kawe,swit niedziela i nikogo w kawiarni nawet
      kelnerow hi hi wiec zrobie sobie sama a niech tam,juz pieknie pachnie to
      jeszcze malenki rogalik,zycze milego dnia :))
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 09:11
      dzisiaj druga kawka znacznie wczesniej dzien pochmurny bardzo i to powoduje
      niejakie rozmemlanie pozdrawia znad aromatycznego kubeczka kawoszka nalogowa:)
      • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 08:42
        Dzis ja pierwszy w kawiarni , nadrabiam po wczorajszej niebytności ;-)) Oj dzis
        duzo kofeiny potrzeba , pogoda jest "paskudna " .

znad parującego kubka pozdrawia mian
        • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 09:09
          i ja cie pozdrawiam z opoznieniem cos mi sie zawiesilo i potrzebowalam pomocy
          przy odpaleniu,no ale juz wszystko w normie kawa pachnie ja stukam i dzien sie
          zaczyna :))
    • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 07:38
      Z przyjemnością otwieram dziś ten przybytek , i zapraszam na mocną kawkę.
      Czujecie już ten zapach ? ;-))))

pzdr
      a i bułeczka sie jakaś znajdzie z rana , z miodem lepsza czy z konfiturkami ? ;-
      )))

mian
      • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 08:19
        zapach wspanialy obudzil mnie wiec ide w twoje slady,niestety o buleczce
        swiezej nie ma co marzyc musi byc wczorajsza,ale rano wszystko smakuje tak samo
        tzn.niebardzo-drugie sniadanko to jest to smacznego :))
      • zelgoszcz Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie 25.06.02, 14:18
        Gość portalu: mian napisał(a):

> a i bułeczka sie jakaś znajdzie z rana , z miodem lepsza czy z konfiturkami ? ;

> mian

z maselkiem z orzeszkow ziemnych, mniam mniam, pyyyyyyyyyyyyyyycha!!!!!!!!!!!
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 07:17
      dzisiaj ja pierwsza zasiadam do porannej kawy obudzilo mnie slonce swiecace
      prosto w okno a teraz kawka pachnie pieknie informacje ze swiatai z kraju
      niezbyt ciekawe ale do tego juz sie przyzwyczailam .no to zaczynajmy dzien
      zycze wam zeby jezeli nie bedzie swietny to niech jest chociaz dobry :))
      • zelgoszcz Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie 27.06.02, 09:23
        Niestety dzisiaj przedemna niezbyt mily dzien. Wczoraj popelnilem blad w pracy
        i dzisiaj szef juz dzwonil zebym sie stawil na dywanik. No coz musze sie
        przygotowac na solidne mycie glowy. Ech pofajdany ten los!
        Mimo wszystko Wam zycze przyjemnego dnia.
        • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 12:10
          mam nadzieje ze nieprzyjemna rozmowa z szefem juz za toba i wszystko jest ok.ja
          tez niestety czesto jestem wzywana na dywanik powodem przewaznie jest
          roztargnienie , ale szef jest dosc wyrozumialy wiec jakos daje sie to
          przezyc.no to teraz czas na poludniowa kawke te najsmaczniejsza bo pita bez
          pospiechu :)
          • zelgoszcz Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie 27.06.02, 17:38
            Dzieki za mile slowa otuchy myszeczko!
            Rozmowa juz za mna. Szef rozbrojony moja poczatkowa uwaga, ze "tylko ktos kto
            nie pracuje, nie robi zadnych bledow" pogrozil mi tylko paluszkiem, pomruczal
            cos pod nosem, ze "nastepnym razem nie bedzie zadnego tlumaczenia" i szybko
            zmienil temat, zaczynajac dyskusje o wczorajszym meczu.
            Z duzej chmury maly deszcz!
            • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 23:18
              to sie ciesze ze dobrze sie skonczylo,a wiadomo ze panowie o pilce moga duzo i
              zawsze wiec dobrze by bylo zeby te rozgrywki na najwyzszym poziomie trwaly bez
              przerwy :))))
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 08:01
      jako ostatnio wczesnie wstaje , ale kawa smakuje swietnie a to ze jest piatek i
      tydzien za nami jeszcze bardziej podnosi jej smak zycze wam zeby dzien uplynal
      szybciutko i w dobrym nastroju a potem wypoczynek,wypoczynek i leniuchowanie.
      a za moim oknem dzisiaj deszcz i zanosi sie ze tak bedzie caly dzien,ale to
      dobrze troche swiezego powietrza dobrze nam zrobi:))jeszcze raz milego dnia.
      • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 08:23
        Pozdrawiam serdecznie i przyłączam sie do kawki ;-))))

Tak ten tydzien mógłby juz sie skonczyc ;-)0

mian
        • zelgoszcz Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie 28.06.02, 09:46
          Niech sie dzieje co chce, ale dzisiaj o 15-tej pstrykam kompa, sptrzatam
          biureczko i zwiewam do domu. Zasluzylem sobie na ten weekend. W tym tygodniu to
          byla harowka a nie praca!!!
          Tylko mam nadzieje, ze dzisiaj autostrada nie bedzie taka pelna jak wczoraj.
          Wczoraj potrzebowalem na droge powrotna do domu (60 km autostrada) prawie 2
          godziny.
          Zycze Wam moi kochani, przyjemnego wypoczynku, slodkich snow i szerokiej
          drogi!!!
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 08:09
      witam znad porannej kawki dzien zaczyna sie ladnie wiec moze jakies spacery a
      na razie slodkie lenistwo :)) milego dnia.
      • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 10:10
        Pzryłaczam sie do kawy , druga juz dzis , Niestety słodkie lenistwo przesuneło
        mi sie na środę . Jak to jest ze co roku mam takie cyrki ze mi urlop ucieka ;-
        ((

pzdr
        mian
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 07:38
      kawa pachnie pieknie slonce swieci,a ja w trakcie szamotaniny bo jade do
      Krakowa ale tylko na jeden dzionek taki szybki wyjazd w te i w te,czasami nie
      da sie takich rzeczy odlozyc na pozniej.zycze smacznej kawki i milego
      slonecznego dnia :))
      • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 11:15
        Zyczę milej drogi , ja tez za kawkę sie biorę , dzis troszkę przysnąłem ,
        Kawka z jagodzianką babcinej roboty , pychotka

pzdr
        mian
        • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 17:43
          mniam zazdroszce ci tej jagodzianki-az tutaj czuje jej zapach :))))
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 07:34
      witam znad porannej kawy zycze milego dnia-a zapowiadasie pieknie :))
      • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 09:02
        Może u ciebie sie zapowiada pieknie , u mnie juz chmury sie zbierają , Będzie
        niesamowicie duszno i pewno deszczyk popada . Moze wreszcie jakas burza letnia
        przejdzie . Pamietam gdy bylem maly , po takiej letniej burzy na boso sie
        wybiegało i w kałużach z ciepła wodą taplało ;-))))

pzdr
        mian
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 08:15
      wstalam dzisiaj pierwsza wiec od razu zycze wam milego dnia ktory zacznie sie
      mocna kawa :))
      • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 08:30
        Czy pierwsza wstałaś , móglbym sie spierac , choc ostatnio mam straszne kłopoty
        ze wstawaniem ( im blizej urlopu tym gorzej ) . Ale od jutra spię do 11 ;-))))))

pzdr
        mian
        • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 09:13
          oj zazdroszcze ci tzn. ze juz od jutra masz urlop,ja jeszcze 3 dni a im mniej
          mi zostalo tym bardziej sie ciagna,i wszystkie zaleglosci nadrobic trzeba :
          ((ale to i tak juz "z gorki" :))
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 07:59
      dzisiaj poranna kawa z lekkim opoznieniem wiec w biegu , ale lepsza taka niz
      zadna , smacznego zycze i przy tej spokojnej kawce w domowym zaciszu i przy tej
      szybkiej w pracy dobrego dnia , bez stresow i "wybojow" :))
    • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 07:02
      witam pijac poranna kawe i popatrujac na zachmurzone niebo za oknem,zycze
      milego dnia i slonecznego nastroju dzisiejszy dzien szybko minie a
      potem...........potem to juz sobota :)))))
    • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 10:29
      Witam wszystkich w naszej miłej kawiarni . Odmeldowuję sie z urlopu i drugą już
      niestety kawę dziś piję . Jeśli człowiek przyzwyczaił sie do wstawania o
      dziewiatej a tutaj o szóstej musiał przyjść to kawa musi pożniej sen
      zastepować . A powiem tyle ze przez ten cały czas gdy byłem na urlopie wcale
      prawdziwej kawy nie piłem ., Odzwyczajalem sie . Jeslibym troche dłuzej tam
      pobył ( a pogodę miałem cudowną ) to moze by kawka nie była juz potrzebna
      więcej ;-))

pzdr serdecznie otwierając ponownie ten zakurzony delikatnie przybytek ;-))
      mian
    • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 07:44
      Witam w następnym dusznym dniu znad porannej kawki . Mam nadzieję ze niedługo
      minie ta fala równikowego gorąca i zrobi się znów klimat umirkowany , jak Bóg
      przykazał . ;-))))

mian
    • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 08:25
      Witam serdecznie przy porannej kawie . Widzę ze z tego Forum pustostan się
      zrobił . Aby więc zaden lokator dziki nie zajął tego " pokoju " podpisuję listę
      obecności i pozdrawiam .

mian
      • Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 06:54
        kawka pachnie pieknie slonce za oknem pomimo wczorajszych zlych prognoz
        zapowiada sie piekny dzien , zycze zeby byl udany i tak dobry jak poranna kawa.
        • Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 07:48
          Witaj widze ze wczesnie wstałas dzisiaj ? Czyzby czas sie przestawil ? ;-))))))

pzdr
          mian

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka