Gość: mysza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 07:34 witam poranek bez kawy jsk wiadomo jest porankiem straconym :)zycze milego i krotkiego dnia weekend przed nami wiec niech sie zacznie jak najpredzej :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 08:38 7.34 to blady swit ? oj myszka ,myszka ty spiochu ;-)))))))) ale oprzylaczam sie do kawy ;-))))) nmilego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 09:40 przyznaje sie bez bicia spiochem jestem,ale dzisiaj zapomnialam przykryc klatke i moj ptaszek zrobil mi pobudke o swicie.poniewaz rano slonce swiecilo wiec wydzieral sie na cale gardlo,niby malutkie ale swoj paler ma :)))stad ta kawka o takiej godzinie.dzien sie zapowiada kiepsko,deszczowo i nijako ale trzeba sie zmobilizowac pozdr. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: 212.160.155.* 07.06.02, 09:45 Ale u was tu ruch, tak rano. Kawa dobra rzecz, dzisiaj to nawet dwie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 10:04 im wiecej tym lepiej :))ja dla wzmocnienia dosypalam szczypte kardamonu i juz jakos funkcjonuje :))a do dobrej kawy dobry papierosek,niestety holduje temu zgubnemu nalogowi ale co tam male przyjemnosci sa czasami lepsze od tych niby wielkich :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: 212.160.155.* 07.06.02, 10:10 dobrze powiedziane, w swietle moich planowanych meczarni rzucenia palenia brzmi pocieszajaco kojaco. Czego dosypujesz do kawy? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 10:14 No tak widze ze tylko ja w tym przemilym towarzystwie niepalący . Ale spokojnie palcie palcie , mnie to nijak nie przeszkadza . ;-)))) A i ja musze po drugą kawkę ruszyć , bo coraz bardziej oczy sie kleją ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 10:19 pale nalogowo i nawet nie probuje rzucac,to sie zawsze zle konczylo zwlaszcza dla rodziny i znajomych.humory i ataki nerwowe hi hi nie chce tego wiecej przechodzić.do kawy dosypuje szczypte kardamonu (teraz to chyba w kazdym sklepie,na stoiskach z przyprawami)to zaostrza smak i jakos szybciej sie po tym chodzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: 212.160.155.* 07.06.02, 10:37 raz, dwa razy do roku udaje mi sie przestac palic na kilka miesiecy. pale juz osiem lat i to "tymczasowe" rzucanie towarzyszy mi od poczatku. nawet lubie ten okres do dwoch tygodni "na czysto". jestem wtedy, jak to ladnie mowia Rosjanie "poza" soba. utrata intelektu i spanie po kilka godzin dziennie. jedzenie, spanie i tak wkolko. kiedy po kilku tygodniach jestem pelen dumy i uznania dla siebie nastepuje nieoczekiwane zalamanie postanowien i zaczynamy od poczatku. Zdaje sie Tolstoj kiedys powiedzial, ze czlowiek, ktorzy nie zapalil nigdy papierosa nie jest w stanie popelnic samobojstwa. Moze przekrecilem, ale sens mam nadzieje byl zblizony:-) Mian, jestes po lepszej stronie. pozdrawiam obie. P.S.to nie tak, pogoda moze jest do bani, ale humor mi dzisiaj dopisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 10:50 kilka miesiecy !!!! to podziwiam nie jestes uzalezniony tylko chyba po prostu palenie sprawia ci przyjemnosc.Najdluzszy okres bez papierosa to u mnie piec dni a potem jezeli cytujemy rosjan to taki stan "szczypatielno w serdce"szkoda ze nie mam ruskich bukw bo to co wyszlo to wyglada smiesznie.a swoja droga niektore ich powiedzenia zwalaja z nog sa swietne i nie maja odpowiednikow w zadnym jezyku.a wracajac do palenia to bez wzgledu na konsekwencje (te zdrowotne)nie zamierzam rzucac.pozdr.teraz troche popracuje (albo poudaje):)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: 212.160.155.* 07.06.02, 12:09 nie bede Cie pytal jak dlugo juz palisz. podchodzisz z takim luzem do nalogu (nie chcesz rzucic, bez wzgledu na konsekwencje), ze przyjemnosc z palenia jest po Twojej stronie. Ja probuje z tym walczyc, a te przerwy to nic przyjemnego. Gość portalu: mysza napisał(a): > kilka miesiecy !!!! to podziwiam nie jestes uzalezniony tylko chyba po prostu > palenie sprawia ci przyjemnosc.Najdluzszy okres bez papierosa to u mnie piec > dni a potem jezeli cytujemy rosjan to taki stan "szczypatielno w serdce"szkoda > ze nie mam ruskich bukw bo to co wyszlo to wyglada smiesznie.a swoja droga > niektore ich powiedzenia zwalaja z nog sa swietne i nie maja odpowiednikow w > zadnym jezyku.a wracajac do palenia to bez wzgledu na konsekwencje (te > zdrowotne)nie zamierzam rzucac.pozdr.teraz troche popracuje (albo poudaje):)) Odpowiedz Link Zgłoś
mian Przedpołudniem pochmurnym przy aromatycznej kawie 07.06.02, 10:51 Och to jednak jestem potencjalnym samobójcą , a myslalem ze przy moim optymizmie to niemozliwe . Moja jedyna przygoda z papierosami trwała dokladnie pół godzinki na sedesie , gdy nie moglem powietrza zlapac , bo mnie cos przydusiło po zapaleniu dwóch papierosków ( jednego po drugim ) . No i został jedyny nałóg kawa . Po drugiej oczy sie otworzyły , po czwartje z orbit wyjdą ;-))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Przedpołudniem pochmurnym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 11:41 mian to ci zazdroszcze zwlaszcza porankow ze swiezym oddechem :O a i finansow za bardzo nie nadszarpniesz to ogromne plusy,a kawa jak najbardziej w duzych ilosciach i o kazdej porze.lubie tylko "pluje" zadne tam rozpuszczalne bo to nie jest to no i oczywiscie bez cukru bo to moim zdaniem zabija smak.kiedy bylam w krajach arabskich to byla tragedia wszedzie ulep i nie docieralo do nikogo ze mozna zaparzyc bez cukru,teraz sie zabezpieczam i zawsze mam przy sobie paczke kawy i mala grzalke.a jesli chodzi o herbate to tylko w czasie grypy i tu akurat bardzo slodka i z duza iloscia cytryny.no i niestety kolejne uzaleznienie to cola :((codziennie duza butla to jest to pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Popołudnie deszczowe z zimną kawą ..... IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 15:24 Gość portalu: mysza napisał(a): > mian to ci zazdroszcze zwlaszcza porankow ze swiezym oddechem :O a i finansow > za bardzo nie nadszarpniesz to ogromne plusy,a kawa jak najbardziej w duzych > ilosciach i o kazdej porze.lubie tylko "pluje" zadne tam rozpuszczalne bo to > nie jest to no i oczywiscie bez cukru bo to moim zdaniem zabija smak.kiedy > bylam w krajach arabskich to byla tragedia wszedzie ulep i nie docieralo do > nikogo ze mozna zaparzyc bez cukru,teraz sie zabezpieczam i zawsze mam przy > sobie paczke kawy i mala grzalke.a jesli chodzi o herbate to tylko w czasie > grypy i tu akurat bardzo slodka i z duza iloscia cytryny.no i niestety kolejne > uzaleznienie to cola :((codziennie duza butla to jest to pozdr. Tak kawa tylko z "fusami" . Oczywiscie musi być siekiera zeby mocno " kopnęła " z rana . ;-))))))) A co do cukru , jka mozna pic kawe bez cukru , brrrrrrr chyba by mi jezyk pokręciło . Moze i Arabowie przesadzają z cukrzeniem ale żeby juz nic nie slodzic . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Popołudnie deszczowe z zimną kawą ..... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 16:04 wlasnie nie bardzo wiem jak to jest,uwielbiam slodycze w duzych ilosciach i pod kazda postacia natomiast slodka kawa staje w gardle i za zadna sile nie moge tego przelknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 09:54 dzisiejszy poranek nie jest porankiem straconym hi hi praca lezy a ja patrze na nia znad drugiej kawy i chyba bedzie lezala dalej bo juz mi sie marzy trzecia (poprzednie byly w malych filizankach i TO BYL BLAD)i teraz bedzie juz w normalnym duzym kubku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 15:56 Do tej pory pewnie juz hektolitry wypiłaś ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 16:52 teraz wlasnie jestem przy nastepnej ale po tym co sie stalo na boisku to powinno byc chyba cos mocniejszego,zaraz dodam jakis srodek rozweselajacy bedzie kawa turecka po irlandzku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 20:45 No to zdrówko , pocieszmy sie . Następne mistrzostwa juz za cztery lata . ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 07:39 no dzisiaj moja kawka w wyjatkowym pospiechu nawet nie ma czasu podelektowac sie aromatem jeszcze tylko papierosek i w droge,taki szybki jednodniowy wyjazd do Krakowa z jednej strony fajnie troche sie powlocze po sympatycznym miescie troche pracy tez bedzie (ale tylko troszeczke).Zycze milego i sympatycznego dnai a poniewaz slonce wrocilo i swieci od samego rana bedzie dobrze :)))))) mian miales "markować"po nocy,zmoglo cie wczesniej? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Dzis słoneczko swieci , HURRAAAAA !!! ;-))) IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 08:25 Miałem , chyba juz sie dziadek robie . Ciemno sie robi , oczka sie kleją i "ósma" kawa nie pomaga . Pozdrów Kraków ode mnie ;-))))) mian P.S. A ja zaraz bedę przeżywał , miecz o życie w grupie śmierci ;-)))))) Argentyna - Szwecja . Następny fawaoryt do domu pojedzie ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Dzis słoneczko swieci IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 20:13 wrocilam Krakow pozdrowilam krociutko to trwalo ale Rynek z przyleglosciami zdazylam obleciec i precla schrupac tez :)) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Dzis słoneczko swieci IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 16:12 Zazdroszczę , pozostaje mi tylko przejsc sie po Łowiczu ;-)))))) Tez super . A Łowickie Błonie są naprawdę rewelacyne , mam nadzieję ze niedlugo ktos je odpowiednio odszykuje . No dzis chyba spedze wiecej czasu na powietrzu , na rower i jazda . Do jutra . pzdr mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Słonecznym porankiem przy kawusi ;-))))) IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 08:05 Dziś 13 brrrrr . Jak miło popijając kawkę czytać sobie rano gazetkę , szkoda ze w wersji elektronicznej ;-)))))))))))) Jakoś takie czytanie na ekranie nie ma "smaku " . A wy jak uważacie . Ale z drugiej strony fajnie , za "darmoche" mam kilkanascie tytułów , tylko czasu brak ;-))) pzdr słonecznie mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Słonecznym porankiem przy kawusi ;-))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 10:39 nie powinnam wogole przyznawac sie do tego ale dopiero teraz pije pierwsza kawe,za chwilke tez zaczynam przegladac prase,masz racje tylko kontakt z papierem to prawdziwa prasowka (buuuu ale kto by rano biegal do kiosku ??) powoli sie rozkrecam,zycze sympatycznego dnia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Południe przy kawusi ;-))))) Hejnał grają ;-) IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 12:14 No to teraz południowa kawka . Chwilowa przerwa w pracy . Ładnie sie rowija ta nasz "kawiarenka internetowa " szkoda tylko ze tak mało gosci zagląda , mam nadziej ze nie przyjdzie zbankrutowac . Ale , goscie sami kawe przynoszą , nie ma kosztów hahaha A swoją drogą , podobno pierwszą kawiarnię w swiecie załozył nasz rodak w cesarskim Wiedniu , ale nie wiem czy w XVIII czy XIX wieku . pzdr mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Południe przy kawusi ;-))))) Hejnał grają ;-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 12:30 KAWA !!!!!!!!!!!! W 1563 r. bylo 2000 cafes w Kairze.Ludwik XIV wypil pierwsza przyzadzona we Francyi kawe.Funt jej kosztowal 5 f.i 16 szyl.W 1652 otwarto pierwsza kawiarnie w Londynie.W Paryzu pierwsz ukazala sie w 1672 r.Za Ludwika XV bylo ich juz 600. Dzisiaj spozycie kawy wynosi:3.2 funta na osobe we Francyi,0.9 w Anglii,7.2 w Ameryce,5.2 w Niemczech,11.2 w Belgii a w Brazylii 14 funtow. Nasi przodkowie lubili kawe sadzac po spozywanych ilosciach ten tekst przepisalam ze starej encyklopedii z 1894 roku,nie ma niestety nic o spozyciu kawy na naszych terenach,encyklopedie wydano "pod zaborem"moze w Rosji nie pijano kawy wiec i nas nie uwzgledniono w statystykach. No wiec czas na nastepna :)) nie martw sie mian mysle ze w koncu ktos odwiedzi nasza cafe :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Południe przy kawusi ;-))))) Hejnał grają ;-) IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 12:41 Znaczy przyłapałaś mnie na nieuctwie , az bede musiał sprawdzić gdzie to wyczytałem . hmmm pzdr zawstydzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Południe przy kawusi ;-))))) Hejnał grają ;-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 12:53 nie na nieuctwie bo o Wiedniu i kawie tez slyszalam , ale to moze wlasnie chodzi o to ze we Widniu jak co niektorzy mowia otworzyl pierwsza kawiarnie,bo Polak to byl na pewno :))jakdotrzesz do informacji to skrobnij :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Południe przy kawusi ;-))))) Hejnał grają ;-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 01:05 przede mna jeszcze sporo pracy,wiec jutro wstaje - nie jutro dzisiaj o godzinie delikatnie mowiac poznej,zycze wiec na zapas kawki o wysmienitym aromacie odpowiedniej temperaturze i doslodzonej jak kto lubi,a najwazniejsze zeby pozwolila szybciej dojsc do siebie,wiec zeby paler miala odpowiedni.sympatycznego,milego i szybko mijajacego dnia bo to juz lykend puka do drzwi :)) dzisiaj rano moje miejsce w kawiarni zwalniam dla zblakanego wedrowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: juz swita? IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 08:50 Oj Dziś sie obudziłem , sen paskudny miałem , cukier rozsypałem , a kawę rozlałem Brrrr. Fajnie ze juz weekend za pasem ;-))))) Paskudnie dziś , a.... następną sobie kawkę zrobię może sie obudzę ;-))))) pzdr pochmurnie mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: juz swita? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 10:20 a u mnie sloneczko jakies chmury sie czaja ale chyba nie grozne,pozdrawiam znad parujacej kawy i milego dnia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 08:25 za moim oknem piekny dzionek,sloneczko i cieplo ,na razie siedze przy kawie,ale dzisiaj bedzie dzien spacerow.milego dnia , slonca i pogody ducha :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 09:03 Też przy kawce . Oj dzis trzeba było raniutko wstać . Pocieszam sie ze jutro niedziela ,pospie do południa ( a serio pewno juz od 6 nie bedę mogł spać ;-) . I czytam sobie Rzepę ale tą prawdziwą , papierową . Polecam , jka zwykle Plus - Minus super. No tak kryptoreklama ha ha ha ( zeby polecac Rzeczpospolitą na Gazecie hahaha ) pzdr mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 17:27 to ciesze sie ze czytasz bo ja dla nich od czasu do czasu pracuje i dobrze ze czytelnictwo kwitnie hi hi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 08:37 witam przy niedzielnej leniwie saczonej kawie,nie dane mi dzisiaj pospac bylo pod moim oknem samochod stuknal w samochod no i zamieszanie i glosno sie zrobilo,ale nie ma to wplywu na smak i aromat tej pierwszej najlepszej kawki:)) smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Znalazlem ;-))))))))))0 IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 12:36 To z Encyklopedii Glogera Kawa – Francja i Anglia zaczęły sprowadzać i używać kawę około połowy wieku XVII . W Polsce napój ten arabski i turecki nie był łaskawie witany . Pierwszy Andrzej Morsztyn z obrzydzeniem o nim wspomina : W Malcie-śmy , pomnę , kosztowali kafy , Trunku dla Turków ..... Ale tak szkarady Napój tak brzydka trucizna i jady , Co żadnej śliny nie puszcza za zęby , Niech chrześcijańskiej nie plugawią gęby ..... ....... pod Wiedniem niejaki Kulczycki , Polak zabrał w obozie tureckim r. 1683 znaczny zapas kawy . Magistrat wiedeński , który za ocalenie miasta pod niebiosa wówczas wynosił Polaków a Kulczyckiemu zawdzięczał osobliwsze usługi ( trzykrotnie bowiem przedzierał się z obozu Sobieskiego do Staremberga , komendtanta stolicy ) , nadał mu pierwszy przywilej do założenia publicznej kawiarni . Do dziś w Wiedniu we wszystkich kawiarniach , corocznie w październiku , wieńczą portret Kulczyckiego w ubiorze tureckim ,uwieńczając tym sposobem jego pamiątkę . Grano tam później sztukę teatralną p.t. „ Pierwsza kawa „ , w której ważną rolę ma nasz Kulczycki . W Polsce jednak upowszechnienie się kawy nie nastąpiło tak szybko . Gdy z nastaniem czasów saskich , jeden dworzan Augusta II założył pierwszą kawiarnię za „ żelazną bramą „ królewskiego czyli „ saskiego ogrodu „ , to przez długi czas uczęszczała do niej sama tylko niemiecka służba dworu . Dopiero w 1763 r. Otworzono drugą kawiarnię w Warszawie przy Starym Rynku od Krzywego koła naprzeciw studni .Właścicielkami tej kawiarni było 7 sióstr . W 1790 r. najsłynniejsza kawiarnia warszawska była Okuniowej . Nieco później zasłynęła „ wiejska kawa „ gdzie 7 pokoi nieraz zaledwie mogło gości pomieścić . W 1822 r. Było w Warszawie kawiarni 90 . Po domach pijano z rana kawę ze śmietanką a w post z ukropkiem lub mlekiem migdałowem , po obiedzie czarną a na podwieczorek znowu kawę ze śmietanką w filiżankach . Na dobrej kawie zależała sława gospodyni . Po mniejszycg domach przyrządzono ją w garderobie na kominku pod okiem imościnem albo córek przez dziewczęta do tego przeznaczone . Musiała być tęga i z grubym kożuchem , a taką zwano kawą polską . Niekiedy dla oszczędności robiono kawę z przenicy palonej , żyta , cykoryi , żołędzi , albo mieszano je z prawdziwą . Po dworach większych w wieku XVIII i w pierwszej połowie XIX utrzymywane były do przyrządzania kawy oddzielne „kawiarki „ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Znalazlem ;-))))))))))0 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 13:10 czyli tradycje mamy niezgorsze i stad pewnie uzaleznienie tak wielu osob.instytucje kawiarki swietnie pokazal Wajda w "Panu Tadeuszu"to mielenie i zapazanie z namaszczeniem wielkim fajne :))niestety my juz takich kaf np. z mlekiem migdalowym chyba nie zakosztujemy a chcaloby sie oj chcialo :))no to pora na poludniowa filizanke dobrej kawy nigdy za wiele. ps.nienawidze zwyczaju picia kawy w szklance tylko filizanka albo kubek- szklanka to profanacja tfuj to nie moze smakowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 06:20 No to pierwsza dzis kawka . Tylko zeby mnie rozbudziła ;-)))Myślalem ze bede w nocy pisał i nie wwytrzymałem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 07:48 ja tez padlam bardzo wczesnie,ale dzieki temu kawe pije o swicie pozdr :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 09:05 Zabrakło kawy rano , straszne !!!!! w tak decydującym momencie ;-)))))) zmartwiony mian A ja leń jestem zamiast poleciec po kawe to narzekam hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 09:26 to prawdziwy DRAMAT bo nic nie jest w stanie zastapic tego SZLACHETNEGO napoju rano,ja moge zapomniec o wszystkim ale kawa i papieroski musza byc,bo inaczej mogloby sie zle skonczyc.pozdrawiam znad parujacego kubka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 08:48 wszystko juz sie tak nagrzalo ze nawet kawka nie smakuje za bardzo trzeba by ja chyba pic o 2 w nocy wtedy chociaz z lekka powiewa no ale przyzwyczajenie jest druga natura czlowieka podobno wiec zasiadam do kawy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 09:14 Ja na czas upałów przerzucilem sie na soczki . Chlodna woda czy soczek , tak to jest to co gasi pragneinei wspaniale a nie gorąca kawa !! ;-)))) pzdr mian mam nadzieje ze nie wylece za to z tej wspanialej kawiarenki ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 13:12 na pewno nie doskonale cię rozumiem i sama przechodze na soki do najblizszego ochlodzenia,juz zaczyna dzisiaj sie chmurzyc i wieje spory wiaterek sa szanse na opad :))moze troche przeczysci miasto bo zaczyna sie robic nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 13:32 Mialy byc burze a tu goraco jka bylo tak jest , tylko bardziej duszno ;-)))))) pzdr mian Dzis uz uciekam jutro wpdane na poranną kawkę ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 09:09 dzisiejszy dzionek zapowiada sie calkiem niezle kawka smakuje juz calkiem inaczej skonczyl sie upal i wszystko smakuje inaczej pozdrowionka znad pachnacej kawki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 13:18 Raczej burzowo sie zpaowiada dzionek , wiadomo wolne weekend to musi padac ;- ))))))))))))) pzdr mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 07:47 to dzisiaj ja pierwsza wpadlam na kawe,swit niedziela i nikogo w kawiarni nawet kelnerow hi hi wiec zrobie sobie sama a niech tam,juz pieknie pachnie to jeszcze malenki rogalik,zycze milego dnia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 09:11 dzisiaj druga kawka znacznie wczesniej dzien pochmurny bardzo i to powoduje niejakie rozmemlanie pozdrawia znad aromatycznego kubeczka kawoszka nalogowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 08:42 Dzis ja pierwszy w kawiarni , nadrabiam po wczorajszej niebytności ;-)) Oj dzis duzo kofeiny potrzeba , pogoda jest "paskudna " . znad parującego kubka pozdrawia mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 09:09 i ja cie pozdrawiam z opoznieniem cos mi sie zawiesilo i potrzebowalam pomocy przy odpaleniu,no ale juz wszystko w normie kawa pachnie ja stukam i dzien sie zaczyna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 07:38 Z przyjemnością otwieram dziś ten przybytek , i zapraszam na mocną kawkę. Czujecie już ten zapach ? ;-)))) pzdr a i bułeczka sie jakaś znajdzie z rana , z miodem lepsza czy z konfiturkami ? ;- ))) mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 08:19 zapach wspanialy obudzil mnie wiec ide w twoje slady,niestety o buleczce swiezej nie ma co marzyc musi byc wczorajsza,ale rano wszystko smakuje tak samo tzn.niebardzo-drugie sniadanko to jest to smacznego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zelgoszcz Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie 25.06.02, 14:18 Gość portalu: mian napisał(a): > a i bułeczka sie jakaś znajdzie z rana , z miodem lepsza czy z konfiturkami ? ; > mian z maselkiem z orzeszkow ziemnych, mniam mniam, pyyyyyyyyyyyyyyycha!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 07:17 dzisiaj ja pierwsza zasiadam do porannej kawy obudzilo mnie slonce swiecace prosto w okno a teraz kawka pachnie pieknie informacje ze swiatai z kraju niezbyt ciekawe ale do tego juz sie przyzwyczailam .no to zaczynajmy dzien zycze wam zeby jezeli nie bedzie swietny to niech jest chociaz dobry :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zelgoszcz Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie 27.06.02, 09:23 Niestety dzisiaj przedemna niezbyt mily dzien. Wczoraj popelnilem blad w pracy i dzisiaj szef juz dzwonil zebym sie stawil na dywanik. No coz musze sie przygotowac na solidne mycie glowy. Ech pofajdany ten los! Mimo wszystko Wam zycze przyjemnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 12:10 mam nadzieje ze nieprzyjemna rozmowa z szefem juz za toba i wszystko jest ok.ja tez niestety czesto jestem wzywana na dywanik powodem przewaznie jest roztargnienie , ale szef jest dosc wyrozumialy wiec jakos daje sie to przezyc.no to teraz czas na poludniowa kawke te najsmaczniejsza bo pita bez pospiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
zelgoszcz Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie 27.06.02, 17:38 Dzieki za mile slowa otuchy myszeczko! Rozmowa juz za mna. Szef rozbrojony moja poczatkowa uwaga, ze "tylko ktos kto nie pracuje, nie robi zadnych bledow" pogrozil mi tylko paluszkiem, pomruczal cos pod nosem, ze "nastepnym razem nie bedzie zadnego tlumaczenia" i szybko zmienil temat, zaczynajac dyskusje o wczorajszym meczu. Z duzej chmury maly deszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 23:18 to sie ciesze ze dobrze sie skonczylo,a wiadomo ze panowie o pilce moga duzo i zawsze wiec dobrze by bylo zeby te rozgrywki na najwyzszym poziomie trwaly bez przerwy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 08:01 jako ostatnio wczesnie wstaje , ale kawa smakuje swietnie a to ze jest piatek i tydzien za nami jeszcze bardziej podnosi jej smak zycze wam zeby dzien uplynal szybciutko i w dobrym nastroju a potem wypoczynek,wypoczynek i leniuchowanie. a za moim oknem dzisiaj deszcz i zanosi sie ze tak bedzie caly dzien,ale to dobrze troche swiezego powietrza dobrze nam zrobi:))jeszcze raz milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 08:23 Pozdrawiam serdecznie i przyłączam sie do kawki ;-)))) Tak ten tydzien mógłby juz sie skonczyc ;-)0 mian Odpowiedz Link Zgłoś
zelgoszcz Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie 28.06.02, 09:46 Niech sie dzieje co chce, ale dzisiaj o 15-tej pstrykam kompa, sptrzatam biureczko i zwiewam do domu. Zasluzylem sobie na ten weekend. W tym tygodniu to byla harowka a nie praca!!! Tylko mam nadzieje, ze dzisiaj autostrada nie bedzie taka pelna jak wczoraj. Wczoraj potrzebowalem na droge powrotna do domu (60 km autostrada) prawie 2 godziny. Zycze Wam moi kochani, przyjemnego wypoczynku, slodkich snow i szerokiej drogi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 08:09 witam znad porannej kawki dzien zaczyna sie ladnie wiec moze jakies spacery a na razie slodkie lenistwo :)) milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 10:10 Pzryłaczam sie do kawy , druga juz dzis , Niestety słodkie lenistwo przesuneło mi sie na środę . Jak to jest ze co roku mam takie cyrki ze mi urlop ucieka ;- (( pzdr mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 07:38 kawa pachnie pieknie slonce swieci,a ja w trakcie szamotaniny bo jade do Krakowa ale tylko na jeden dzionek taki szybki wyjazd w te i w te,czasami nie da sie takich rzeczy odlozyc na pozniej.zycze smacznej kawki i milego slonecznego dnia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 11:15 Zyczę milej drogi , ja tez za kawkę sie biorę , dzis troszkę przysnąłem , Kawka z jagodzianką babcinej roboty , pychotka pzdr mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 17:43 mniam zazdroszce ci tej jagodzianki-az tutaj czuje jej zapach :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 07:34 witam znad porannej kawy zycze milego dnia-a zapowiadasie pieknie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 09:02 Może u ciebie sie zapowiada pieknie , u mnie juz chmury sie zbierają , Będzie niesamowicie duszno i pewno deszczyk popada . Moze wreszcie jakas burza letnia przejdzie . Pamietam gdy bylem maly , po takiej letniej burzy na boso sie wybiegało i w kałużach z ciepła wodą taplało ;-)))) pzdr mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 08:15 wstalam dzisiaj pierwsza wiec od razu zycze wam milego dnia ktory zacznie sie mocna kawa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 08:30 Czy pierwsza wstałaś , móglbym sie spierac , choc ostatnio mam straszne kłopoty ze wstawaniem ( im blizej urlopu tym gorzej ) . Ale od jutra spię do 11 ;-)))))) pzdr mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 09:13 oj zazdroszcze ci tzn. ze juz od jutra masz urlop,ja jeszcze 3 dni a im mniej mi zostalo tym bardziej sie ciagna,i wszystkie zaleglosci nadrobic trzeba : ((ale to i tak juz "z gorki" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 07:59 dzisiaj poranna kawa z lekkim opoznieniem wiec w biegu , ale lepsza taka niz zadna , smacznego zycze i przy tej spokojnej kawce w domowym zaciszu i przy tej szybkiej w pracy dobrego dnia , bez stresow i "wybojow" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 07:02 witam pijac poranna kawe i popatrujac na zachmurzone niebo za oknem,zycze milego dnia i slonecznego nastroju dzisiejszy dzien szybko minie a potem...........potem to juz sobota :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 10:29 Witam wszystkich w naszej miłej kawiarni . Odmeldowuję sie z urlopu i drugą już niestety kawę dziś piję . Jeśli człowiek przyzwyczaił sie do wstawania o dziewiatej a tutaj o szóstej musiał przyjść to kawa musi pożniej sen zastepować . A powiem tyle ze przez ten cały czas gdy byłem na urlopie wcale prawdziwej kawy nie piłem ., Odzwyczajalem sie . Jeslibym troche dłuzej tam pobył ( a pogodę miałem cudowną ) to moze by kawka nie była juz potrzebna więcej ;-)) pzdr serdecznie otwierając ponownie ten zakurzony delikatnie przybytek ;-)) mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 07:44 Witam w następnym dusznym dniu znad porannej kawki . Mam nadzieję ze niedługo minie ta fala równikowego gorąca i zrobi się znów klimat umirkowany , jak Bóg przykazał . ;-)))) mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 08:25 Witam serdecznie przy porannej kawie . Widzę ze z tego Forum pustostan się zrobił . Aby więc zaden lokator dziki nie zajął tego " pokoju " podpisuję listę obecności i pozdrawiam . mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 06:54 kawka pachnie pieknie slonce za oknem pomimo wczorajszych zlych prognoz zapowiada sie piekny dzien , zycze zeby byl udany i tak dobry jak poranna kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Świtem bladym przy aromatycznej kawie IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 07:48 Witaj widze ze wczesnie wstałas dzisiaj ? Czyzby czas sie przestawil ? ;-)))))) pzdr mian Odpowiedz Link Zgłoś