paudys 07.03.05, 08:33 ...w połowie skręciła a w połowie pojechała prosto na skrzyżowaniu marszałków blokując wszystkie kierunki oprócz 14-tki (na szczęście). Torów nie było widać pod grubą warstwą śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teufel Re: a 9-tka dzisiaj 07.03.05, 11:51 Ta:( M.in. przez nią jechałem godzine do szkoły zamiast 17min:( Przez skrzyżowanie marszałków jechałem ok. 8:35, to jeden wagon stał na torachna piłs za skrzyżowaniem a drugi na Kopcińskiego przes skrzyżowaniem. Podobno coś był jeszcze na Zielonej. 15 jezdziły po Narutowcza, a po Pomorskiej jeźdźiła/jeźdźi "Z" Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j 3, 4, 11, 11A i 46 też nie jeździły rano 07.03.05, 11:58 Godzina 7.37, tramwaje stanęły na skrzyżowaniu Zgierska/Dolna. Stały około 10-15 minut. Ciekawe... Awaria zasilania? Potem 46 jechał prosto Zachodnią w kierunku Legionów zamiast Zgierską do Placu Wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch zasypało 07.03.05, 14:49 Za to 15 zniosło dzisiaj aż na Retkinię. Widocznie Politechniki była zablokowana. Dajcie cynk, jak gdzieś na mieście zobaczycie "helmuta" z pługiem. Powinien być w pogotowiu... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: zasypało 07.03.05, 14:55 po 13 zablokowało się coś na Gdańskiej- 46 jeździła przez Kościuszki. na dodatek też po 13 "46" stanęło przy Zamenhoffa w stronę południową i zrobił się zator na kilkanaście minut. Wężykiem jeździły 11-tki, 3-ki, 46-tki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: a 9-tka dzisiaj IP: *.toya.net.pl 07.03.05, 15:09 Dzisiejszy dzień to czarny dzień dla MPK. Prawie żadna linia tramwajowa nie jeździła normalnie. Rano koło 9.30 linia 46 była kierowana objazdem Kilińskiego i Przybyszewskiego (mogła by skręcać w zieloną ale zwrotnica zamarzła), później skierowali je na Pabianicką, Żwirki,Zachodnią . 15 w strone Kurczaków jeździła Pomorską, Konstytucyjną , Narutowicza i Gdańską w tym kierunku z powodu robót wodociągowych na odcinku Legionów - Zielona. Z tego co zaobserwowałem w miare normalnie jeździła 2. Na zachodniej koło 12 przez prawie 40 min nie widziałem żadnej 3,6 tylko 2 i 11 jeżdżącą stadami. 11 na odcinku Pabianickim (Chocianowice - Wiejska) miała opóźnienia sięgające 1 godziny. Jak wracały z Pabianic to po 3 - 4 składy na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: a 9-tka dzisiaj IP: *.uni.lodz.pl 07.03.05, 15:15 Jesli chodzi o 15 i 46 - awaria wodociagowa na Gdanskiej w tym samym miejscu co 3 dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataniell Re: a 9-tka dzisiaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 15:21 13:50 Tramwaj lini 46 nr 13 widziany na Pl.Niepodległości. Po czym zawrócił na rondzie Lotników i spowrotem na Pl.Niepodległości. Tymczasem 14:30 w Ksawerowie widziane trzy 11 i jedno P jadą ce do Pabianic. Jedna z tych jedenastek miała podniesiony pantograf na drugim wagonie a nie jak zwykle na pierwszym. Pozdrawiam Nataniel Odpowiedz Link Zgłoś
ventlan Re: a 9-tka dzisiaj 07.03.05, 15:29 Przed chwila cale stado 15-ek na Narutowicza/Zielona w kier. zachodnim. Po Gdanskiej do Zielonej jezdzi Z w postaci gniota (krotkiego). Widziana takze 12-ka na Zielonej za Gdanska (tam gdzie jej juz nie powinno byc). Odpowiedz Link Zgłoś
belyall Zator na Kościuszki. 07.03.05, 16:00 Koło 13:00 jechałem 11 na południe, na wysokościu pasażu Rubinsteina stanęła. Po paru chwilach korek sięgał Zielonej w 1 stronę i Zamenhoffa w drugą. A w korku stały same 11, 46 i jedna 2,3 i 6. Po kilkunastu minutach towarzystwo ruszyło. Wcześniej na Limanowskiego jechały trzy 5 na raz w kierunku centrum. Na pl.Niepodległości 5 zjeżdżała z kierunku pabianickiego na trasę w kierunku Kurczaków. Odpowiedz Link Zgłoś
belyall Re: Zator na Kościuszki. 07.03.05, 17:24 Zapomniałem dodać, że pomiędzy tramwajami na Kościuszki jechał pług, który w tym korku i w tym tempie niewiele wskórał ;) Na Legionów przy Zachodniej zaś stał autobus z numerem lini '7'i tablicą "Koziny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiewiór Re: a 9-tka dzisiaj IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 07.03.05, 16:12 o 15-tej widziałem wirnik jadący narutowicza a następnie skręcający w prawo w kilińskiego. ogólnie dzisiaj z tramwajami jest loteria, wszystko jeździ wszędzie a najczęściej komunikacja zastępcza :/ a do tego dzisiaj straciliśmy na jakiś czas długie volvo 7000, ponieważ jadąc puste na kz stukneło opla corse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: a 9-tka dzisiaj IP: 81.168.184.* 07.03.05, 19:34 Jesli chodzi o "9" to przed 8.00 rozerwał się skład 1836+37 (są zdjęcia). 9 również sie wytramwaiła (chyba 2 wózkiem pierwszego wagonu) 7,13 i chyba nawet jakaś 9 jeździły Piłsudskiego (7 skręcała w kilińskiego). Pojedyncze tramwaje przedzierały się z widzewa skręcając w Kopcińskiego - reszta wyjeżdżała ze Smigłego - Rydza. W kierunku przeciwnym - skręcały w Śmigłego - Rydza - dopóki nie podjechał Citek, który tam skręcić nie mógł. Skrzyżowanie Marszałków totalnie zakorkowane (najlepsi byli ludzie, którzy mimo, iż widzieli rozkraczoną 9 na środku skrzyżowania wrzeszczeli na motorniczych innych tramwajów że ci nie jadą :-) Podróż z Teofilowa 13 na Narutowicza - około godziny - godziny 20. podobnież jednym z problemów - nieprzestawiająca sie zwrotnica przy Zielona/Włókniarzy. MPK kolejny raz straciło szansę na zyskanie czegokolwiek w oczach pasażerów (przy takich zamieciach transport szynowy ma duuużą przewagę nad samochodowym) Widać to, co napisano przy okazji rozmontowywania autobusów - brakuje ludzi. Zanim na tory wyjechały pługi śnieg odgarniały głównie podwozia tramwajów. Stąd najlepiej utrzymana była trasa dziesiątki ;-) Wirnik na Retkinii pojawił się dopiero około 8.00 (jest wielce prawdopodobne, że w nocy tu nie zawitał) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: a 9-tka dzisiaj IP: *.toya.net.pl 07.03.05, 21:02 > Widać to, co napisano przy okazji rozmontowywania autobusów - brakuje ludzi. > Zanim na tory wyjechały pługi śnieg odgarniały głównie podwozia tramwajów. Widziałem dziś 3 skręcającą w Przybyszewskiego od stony placu Niepodległości wypchaną ludźmi - jakoś to dziwne, która miała prawie urwany przedni odśnieżacz. Jedną stroną wlókł się po ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
paudys Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 14:03 A gdzie są te zdjęcia? Ja nie miałem aparatu a szkoda bo 9-tka wyglądała kosmicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: a 9-tka dzisiaj IP: 81.168.184.* 08.03.05, 19:59 Zdjęcia są u mnie w komputerze. Jak chcesz - mogę Ci wysłać. (nie mam dostępu do miejsca na serwerze) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 14:17 Teraz znów sypie. Temp. ok. 0 st. Mam nadzieję, dziś wszystko bedzie OK:) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 15:42 nad Chojnami włąśnie przechodzi śnieżyca... co nie zmienia faktu,że tramwaje z Kurczaków jeszcze przed nią odjeżdżały niekoniecznie zgodnie z rozkładem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 18:12 Ja ostatnio obserwuję tendencję odjezdzania wczesniej "12" ze skrzyżowania Narutowicza/Kopcińskiego w stronę Stoków:( Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 18:38 Może mam ustawiony wg. zegara w pojazdach MPK?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: a 9-tka dzisiaj IP: 81.168.184.* 08.03.05, 20:02 Ja ostatnio obserwuję tendencję odjezdzania wczesniej "12" ze skrzyżowania Naru > towicza/Kopcińskiego w stronę Stoków:( Za wcześnie?! A może to był poprzedni kurs - spóźniony. I tutaj wcale nie żartuje. Z rozkładowego czasu przejazdu z Retkinii - 29 minut robią się zwykle 32-34 minuty Odpowiedz Link Zgłoś
ventlan Re: a 9-tka dzisiaj 09.03.05, 13:01 A moglbys, wystarczylo by znac na pamiec rozklad brygad ;P Odpowiedz Link Zgłoś
paudys Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 20:07 Teraz dla odmiany wszystko stało na Piłsudskiego przy Konstytucyjnej w kierunku centrum - przyczyna nieznana. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf a 57 dzisiaj... 10.03.05, 15:19 nie jeździło przez 20 minut (przed 8), a pierwszy autobus który przyjechał miał <dziwnie> przechylony w prawo drugi człon...(Ikarus). Dla mnie bomba, choć wśród sardynek czułem się bezpieczniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: p.s. IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 10.03.05, 19:03 Coz, odjazdow z Karpackiej w zadna inna strone ta linia nie ma ;] Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: p.s. 10.03.05, 21:17 ja widzę,że Ty coraz częściej nie masz nic do powiedzenia,ale klepiesz. ja nauczyłem sie nie pisać. taka dygresja;] Odpowiedz Link Zgłoś
paudys Re: a 9-tka dzisiaj 10.03.05, 17:48 Dziś dla odmiany wszystko stanęło ok. 16 za Zachodniej przy Ogrodowej z powodu kolizji z jakimś samochodem (tramwaj wjechał mu w zadek). Zaobserwowałem też, że MPK zaczyna świadczyć darmowe usługi - w drugim wagonie trójki nie było ani jednego kasownika. Odpowiedz Link Zgłoś
belyall Zatrzymanie na Pietrynie. 11.03.05, 14:50 Dziś o 13:15 tramwaj 11A zatrzymał ruch w kierunku północnym na Pietrynie przy Wigury z nieznanych mi przyczyn. Wszystko wyglądało w porządku, czemu więc "wypróżnił" pasażerów i spowodował korek tramwajowy przynajmniej do Radwańskiej? Odpowiedz Link Zgłoś