Dodaj do ulubionych

a 9-tka dzisiaj

07.03.05, 08:33
...w połowie skręciła a w połowie pojechała prosto na skrzyżowaniu marszałków
blokując wszystkie kierunki oprócz 14-tki (na szczęście). Torów nie było widać
pod grubą warstwą śniegu.
Obserwuj wątek
    • teufel Re: a 9-tka dzisiaj 07.03.05, 11:51
      Ta:( M.in. przez nią jechałem godzine do szkoły zamiast 17min:( Przez skrzyżowanie marszałków jechałem ok. 8:35, to jeden wagon stał na torachna piłs za skrzyżowaniem a drugi na Kopcińskiego przes skrzyżowaniem.

Podobno coś był jeszcze na Zielonej. 15 jezdziły po Narutowcza, a po Pomorskiej jeźdźiła/jeźdźi "Z"
    • w.o.d.z.i.r.e.j 3, 4, 11, 11A i 46 też nie jeździły rano 07.03.05, 11:58
      Godzina 7.37, tramwaje stanęły na skrzyżowaniu Zgierska/Dolna.
      Stały około 10-15 minut. Ciekawe... Awaria zasilania?
      Potem 46 jechał prosto Zachodnią w kierunku Legionów
      zamiast Zgierską do Placu Wolności.
    • michal.ch zasypało 07.03.05, 14:49
      Za to 15 zniosło dzisiaj aż na Retkinię. Widocznie Politechniki była zablokowana.

Dajcie cynk, jak gdzieś na mieście zobaczycie "helmuta" z pługiem. Powinien być
      w pogotowiu...
      • geograf Re: zasypało 07.03.05, 14:55
        po 13 zablokowało się coś na Gdańskiej- 46 jeździła przez Kościuszki.
        na dodatek też po 13 "46" stanęło przy Zamenhoffa w stronę południową i zrobił się zator na kilkanaście minut. Wężykiem jeździły 11-tki, 3-ki, 46-tki...
    • Gość: Lukasz Re: a 9-tka dzisiaj IP: *.toya.net.pl 07.03.05, 15:09
      Dzisiejszy dzień to czarny dzień dla MPK. Prawie żadna linia tramwajowa nie
      jeździła normalnie. Rano koło 9.30 linia 46 była kierowana objazdem Kilińskiego
      i Przybyszewskiego (mogła by skręcać w zieloną ale zwrotnica zamarzła), później
      skierowali je na Pabianicką, Żwirki,Zachodnią . 15 w strone Kurczaków jeździła
      Pomorską, Konstytucyjną , Narutowicza i Gdańską w tym kierunku z powodu robót
      wodociągowych na odcinku Legionów - Zielona. Z tego co zaobserwowałem w miare
      normalnie jeździła 2. Na zachodniej koło 12 przez prawie 40 min nie widziałem
      żadnej 3,6 tylko 2 i 11 jeżdżącą stadami. 11 na odcinku Pabianickim
      (Chocianowice - Wiejska) miała opóźnienia sięgające 1 godziny. Jak wracały z
      Pabianic to po 3 - 4 składy na raz.
    • Gość: J.S. Re: a 9-tka dzisiaj IP: *.uni.lodz.pl 07.03.05, 15:15
      Jesli chodzi o 15 i 46 - awaria wodociagowa na Gdanskiej w tym samym miejscu co
      3 dni temu.
    • Gość: Nataniell Re: a 9-tka dzisiaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 15:21
      13:50 Tramwaj lini 46 nr 13 widziany na Pl.Niepodległości. Po czym zawrócił na
      rondzie Lotników i spowrotem na Pl.Niepodległości.
      Tymczasem 14:30 w Ksawerowie widziane trzy 11 i jedno P jadą ce do Pabianic.
      Jedna z tych jedenastek miała podniesiony pantograf na drugim wagonie a nie jak
      zwykle na pierwszym.

Pozdrawiam
      Nataniel
    • ventlan Re: a 9-tka dzisiaj 07.03.05, 15:29
      Przed chwila cale stado 15-ek na Narutowicza/Zielona w kier. zachodnim.
      Po Gdanskiej do Zielonej jezdzi Z w postaci gniota (krotkiego).
      Widziana takze 12-ka na Zielonej za Gdanska (tam gdzie jej juz nie powinno byc).
    • belyall Zator na Kościuszki. 07.03.05, 16:00
      Koło 13:00 jechałem 11 na południe, na wysokościu pasażu Rubinsteina stanęła. Po
      paru chwilach korek sięgał Zielonej w 1 stronę i Zamenhoffa w drugą. A w korku
      stały same 11, 46 i jedna 2,3 i 6. Po kilkunastu minutach towarzystwo ruszyło.

Wcześniej na Limanowskiego jechały trzy 5 na raz w kierunku centrum.

Na pl.Niepodległości 5 zjeżdżała z kierunku pabianickiego na trasę w kierunku
      Kurczaków.
      • belyall Re: Zator na Kościuszki. 07.03.05, 17:24
        Zapomniałem dodać, że pomiędzy tramwajami na Kościuszki jechał pług, który w tym
        korku i w tym tempie niewiele wskórał ;)

Na Legionów przy Zachodniej zaś stał autobus z numerem lini '7'i tablicą "Koziny".
    • Gość: wiewiór Re: a 9-tka dzisiaj IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 07.03.05, 16:12
      o 15-tej widziałem wirnik jadący narutowicza a następnie skręcający w prawo w
      kilińskiego. ogólnie dzisiaj z tramwajami jest loteria, wszystko jeździ wszędzie
      a najczęściej komunikacja zastępcza :/ a do tego dzisiaj straciliśmy na jakiś
      czas długie volvo 7000, ponieważ jadąc puste na kz stukneło opla corse.
    • Gość: Ja Re: a 9-tka dzisiaj IP: 81.168.184.* 07.03.05, 19:34
      Jesli chodzi o "9" to przed 8.00 rozerwał się skład 1836+37 (są zdjęcia). 9
      również sie wytramwaiła (chyba 2 wózkiem pierwszego wagonu)
      7,13 i chyba nawet jakaś 9 jeździły Piłsudskiego (7 skręcała w kilińskiego).
      Pojedyncze tramwaje przedzierały się z widzewa skręcając w Kopcińskiego -
      reszta wyjeżdżała ze Smigłego - Rydza. W kierunku przeciwnym - skręcały w
      Śmigłego - Rydza - dopóki nie podjechał Citek, który tam skręcić nie mógł.

Skrzyżowanie Marszałków totalnie zakorkowane (najlepsi byli ludzie, którzy
      mimo, iż widzieli rozkraczoną 9 na środku skrzyżowania wrzeszczeli na
      motorniczych innych tramwajów że ci nie jadą :-)

Podróż z Teofilowa 13 na Narutowicza - około godziny - godziny 20. podobnież
      jednym z problemów - nieprzestawiająca sie zwrotnica przy Zielona/Włókniarzy.

MPK kolejny raz straciło szansę na zyskanie czegokolwiek w oczach pasażerów
      (przy takich zamieciach transport szynowy ma duuużą przewagę nad samochodowym)

Widać to, co napisano przy okazji rozmontowywania autobusów - brakuje ludzi.
      Zanim na tory wyjechały pługi śnieg odgarniały głównie podwozia tramwajów. Stąd
      najlepiej utrzymana była trasa dziesiątki ;-)
      Wirnik na Retkinii pojawił się dopiero około 8.00 (jest wielce prawdopodobne,
      że w nocy tu nie zawitał)
      • Gość: obserwator Re: a 9-tka dzisiaj IP: *.toya.net.pl 07.03.05, 21:02
        > Widać to, co napisano przy okazji rozmontowywania autobusów - brakuje ludzi.
        > Zanim na tory wyjechały pługi śnieg odgarniały głównie podwozia tramwajów.

Widziałem dziś 3 skręcającą w Przybyszewskiego od stony placu Niepodległości
        wypchaną ludźmi - jakoś to dziwne, która miała prawie urwany przedni odśnieżacz.
        Jedną stroną wlókł się po ziemi.
      • paudys Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 14:03
        A gdzie są te zdjęcia? Ja nie miałem aparatu a szkoda bo 9-tka wyglądała kosmicznie.
        • Gość: Ja Re: a 9-tka dzisiaj IP: 81.168.184.* 08.03.05, 19:59
          Zdjęcia są u mnie w komputerze. Jak chcesz - mogę Ci wysłać. (nie mam dostępu
          do miejsca na serwerze)
    • teufel Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 14:17
      Teraz znów sypie. Temp. ok. 0 st. Mam nadzieję, dziś wszystko bedzie OK:)
      • geograf Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 15:42
        nad Chojnami włąśnie przechodzi śnieżyca...
        co nie zmienia faktu,że tramwaje z Kurczaków jeszcze przed nią odjeżdżały niekoniecznie zgodnie z rozkładem;-)
        • teufel Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 18:12
          Ja ostatnio obserwuję tendencję odjezdzania wczesniej "12" ze skrzyżowania Narutowicza/Kopcińskiego w stronę Stoków:(
          • pawel-strzalka Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 18:32
            może nastaw sobie zegarek?
            • teufel Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 18:38
              Może mam ustawiony wg. zegara w pojazdach MPK??
          • Gość: Ja Re: a 9-tka dzisiaj IP: 81.168.184.* 08.03.05, 20:02
            Ja ostatnio obserwuję tendencję odjezdzania wczesniej "12" ze skrzyżowania Naru
            > towicza/Kopcińskiego w stronę Stoków:(

Za wcześnie?! A może to był poprzedni kurs - spóźniony. I tutaj wcale nie
            żartuje. Z rozkładowego czasu przejazdu z Retkinii - 29 minut robią się zwykle
            32-34 minuty
            • teufel Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 20:25
              Tego to ja Ci raczej nie sprawdzę:/
              • ventlan Re: a 9-tka dzisiaj 09.03.05, 13:01
                A moglbys, wystarczylo by znac na pamiec rozklad brygad ;P
    • paudys Re: a 9-tka dzisiaj 08.03.05, 20:07
      Teraz dla odmiany wszystko stało na Piłsudskiego przy Konstytucyjnej w kierunku
      centrum - przyczyna nieznana.
    • geograf a 57 dzisiaj... 10.03.05, 15:19
      nie jeździło przez 20 minut (przed 8), a pierwszy autobus który przyjechał miał <dziwnie> przechylony w prawo drugi człon...(Ikarus).
      Dla mnie bomba, choć wśród sardynek czułem się bezpieczniej...
      • geograf p.s. 10.03.05, 15:20
        oczywiście chodzi o odjazdy z Karpackiej na północ
        • Gość: J.S. Re: p.s. IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 10.03.05, 19:03
          Coz, odjazdow z Karpackiej w zadna inna strone ta linia nie ma ;]
          • geograf Re: p.s. 10.03.05, 21:17
            ja widzę,że Ty coraz częściej nie masz nic do powiedzenia,ale klepiesz.
            ja nauczyłem sie nie pisać.

taka dygresja;]
    • paudys Re: a 9-tka dzisiaj 10.03.05, 17:48
      Dziś dla odmiany wszystko stanęło ok. 16 za Zachodniej przy Ogrodowej z powodu
      kolizji z jakimś samochodem (tramwaj wjechał mu w zadek). Zaobserwowałem też, że
      MPK zaczyna świadczyć darmowe usługi - w drugim wagonie trójki nie było ani
      jednego kasownika.
    • belyall Zatrzymanie na Pietrynie. 11.03.05, 14:50
      Dziś o 13:15 tramwaj 11A zatrzymał ruch w kierunku północnym na Pietrynie przy
      Wigury z nieznanych mi przyczyn. Wszystko wyglądało w porządku, czemu więc
      "wypróżnił" pasażerów i spowodował korek tramwajowy przynajmniej do Radwańskiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka