Dodaj do ulubionych

Coś nie tak z Operą

09.07.06, 17:35
Nie mogę połączyć się z żadną stroną internetową za pomocą Opery (Połączenie
ze zdalnym serwerem nie powiodło się). Klient poczty w Operze i Thunderbird
działają, IE również, nie zmieniałam nic w ustawieniach, nawet nie zamykałam
przeglądarki, przeskanowałam na wszelki wypadek Ad-Aware'm i Avast'em - nie
ma żadnych śmieci, usunęłam wszystko z pamięci podręcznej itd. Nadal nie
działa.
Będę wdzięczna za rady, co z tym zrobić. Nie uśmiecha mi się katować IE.
a.
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Re: Coś nie tak z Operą IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.07.06, 19:37
      Firewall nie blokuje?
      • Gość: anaiss Re: Coś nie tak z Operą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 23:00
        Wyszłam z założenia, że skoro nic nie zmieniałam i IE działa, to nie blokuje.
        Wyłączyłam Kerio, też nic nie pomogło.
        • Gość: T-800 Re: Coś nie tak z Operą IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.07.06, 23:04
          Może masz ustawione proxy? Sprawdź, jeśli coś jest - wyłącz.
          • Gość: anaiss Re: Coś nie tak z Operą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 23:18
            Nie mam. Sprawdziłam to w pierwszej kolejności - zgodnie ze wskazówkami z
            Opery. Nie mam już pomysłów co ją tak trafiło w ciągu jednej sesji.
            • t-800 Re: Coś nie tak z Operą 09.07.06, 23:22
              A to wersja 9? Jeśli tak, to są z nią różne problemy. Np. u mnie na jednym
              komputerze były nieczytelne paski narzędzi i sidebar. 9 jest niedopracowana.
              • Gość: anaiss Re: Coś nie tak z Operą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 23:31
                Tak, 9-tka. Rozumiem, że może być niedopracowana, ale żeby aż tak? :) Można
                jakoś bezboleśnie powrócić do starszej wersji?
                • Gość: T-800 Re: Coś nie tak z Operą IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.07.06, 23:46
                  Gość portalu: anaiss napisał(a):

> Tak, 9-tka. Rozumiem, że może być niedopracowana, ale żeby aż tak? :)

Prawdę mowiąc też mi się wydaje to mało prawdopodobne, ale warto to najpierw
                  sprawdzić. Tym bardziej, iż słyszałem, że są z nią różne problemy i sam ich
                  doświadczyłem.

> Można
                  > jakoś bezboleśnie powrócić do starszej wersji?

Ja odinstalowałem, ściągnąłem wersję 8.5 i zainstalowałem. Zostały zachowane
                  wszystkie ustawienienia. Ale w Twoim przypadku nie ręczę za nic; żeby później
                  nie było. ;-)
                  • Gość: anaiss Re: Coś nie tak z Operą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 00:11
                    Aż trudno w to uwierzyć, ale zrehabilitowała się po restarcie komputera :) Mam nadzieję, że to był tylko incydentalny wybryk.
                    Dziękuję za pomoc :)
                    • t-800 Re: Coś nie tak z Operą 10.07.06, 10:23
                      Czasem się zdarzają anomalie, których nie sposóby wytłumaczyć.

Restart systemu to pierwsze od czego zawsze wypada zacząć przed przystąpieniem
                      do rozwiązania problemu, ale w takiej sytuacji na to bym nie wpadł. :-)
              • Gość: Barone Re: Coś nie tak z Operą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:59
                U mnie śmiga bez zarzutów na dwóch komputerach (jeden PIII 450MHz, 128MB RAM, Win 98 SE, drugi PIII 750MHz, 256MB RAM, Win XP Pro SP2).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka