Dodaj do ulubionych

Wodne tramwaje w Łodzi

13.03.05, 18:13
Najwyraźniej w Łodzi, korzystając z roztopów, nie bacząc na koszty postanowiliśmy skorzystać z okazji aby dorównać Wenecji i nawiązać znaczenia nazwy miasta:
stworzyliśmy wodne tramwaje.
Mała próbka z eksperymentalnej krańcówki:

www.toya.net.pl/~geo_lodz/obrazy/wodne/pierwsze.JPG
www.toya.net.pl/~geo_lodz/obrazy/wodne/drugie.JPG
www.toya.net.pl/~geo_lodz/obrazy/wodne/trzecie.JPG
(zdjęcia nie są najwyższej jakości, ale aparat mam, jaki mam, a do tego nie znam się na wszystkioch fotograficznych szczegółach;-)

A tak na poważnie: kto jest odpowiedzialny w Łodzi za utrzymanie porządku na krańcówkach (tramwajowych)?
Bo to, co dzieje się na Kurczakach jest lekkim przegięciem...:/
Obserwuj wątek
    • Gość: Bogdan28 Re: Wodne tramwaje w Łodzi IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 13.03.05, 18:36
      Nie lepiej wyglada sytuacja na Placu Niepodleglosci. I to nie tylko w taki
      dzien jak dzisiaj.
      • geograf Re: Wodne tramwaje w Łodzi 13.03.05, 18:39
        Oj, o Placu Niepodległości nawet nie warto wspominać.
        Tyle, że krańcówka na Kurczakach nie była aż tak dawno remontowana.
        A Plac Niepodległości?:/
        Ech.
        • Gość: Bart Re: Wodne tramwaje w Łodzi IP: *.tpnets.com 13.03.05, 21:41
          www.kałuże.pl Panie, co ja pamiętam. Plac Niepodległości był prawie cały zalany!
          • geograf Re: Wodne tramwaje w Łodzi 13.03.05, 21:51
            jak nie masz nic wnoszącego do rozmowy do napisania-to po co się odzywasz?
            za to czepiać się szczegółów potrafisz do perfekcji...
            • Gość: Bart Re: Wodne tramwaje w Łodzi IP: *.tpnets.com 13.03.05, 23:42
              Mogę wnieść fotę. Sory za rozwalenie zajebistego wątku o kałużach postem o
              zalewisku 50 razy większym niż ten na w/w fotach.
              • teufel Re: Wodne tramwaje w Łodzi 13.03.05, 23:47
                Np. słynną z dw. Kaliskiego:)
                • Gość: Bart Re: Wodne tramwaje w Łodzi IP: *.tpnets.com 14.03.05, 00:22
                  Chociażby. Ale z pl. Niepodległości to trzeba by mocno wzmocnić obraz, żeby byo
                  coś widać:):):)
              • geograf Re: Wodne tramwaje w Łodzi 14.03.05, 00:04
                no tak,masz racje
                przepraszam,biję sie w piersi i cierpię z powodu mojego niewyobrażalnego faux pas.
                zapomniałem,że jest to Forum Specjalistów i coś tak prostego jak takie spostrzeżenie tu nie powino się znaleźć.

i w ogóle..może zostań moderatorem..Bogiem tego Forum,hę?
                • Gość: Bart Re: Wodne tramwaje w Łodzi IP: *.tpnets.com 14.03.05, 00:17
                  Człowieku, coś Ty brał?
                  • geograf Re: Wodne tramwaje w Łodzi 14.03.05, 08:24

Lepiej wysil się i powiedz kto jest odpowiedzialny za utrzymanie porządku na krańcówkach.
                    • Gość: Bart Re: Wodne tramwaje w Łodzi IP: 217.153.156.* 14.03.05, 12:45
                      Są dwie firmy "zatrudnione" przez MPK do utrzymywania przystanków w czystości,
                      odśnieżania itp. Jakieś tam przejazdy skrzyżowania z chodnikiem to są miejskie -
                      > ZDiT. Jeśli to z winy awarii studzienki to ZWiK. No to teraz możesz szukać
                      winnych.
                      • geograf Re: Wodne tramwaje w Łodzi 14.03.05, 17:22
                        winnych szukać nie chce.
                        będę teraz wiedział gdzie słać skargi i co odpowiadać pytającym mnie o to...
                • Gość: luki Re: Wodne tramwaje w Łodzi IP: *.toya.net.pl 14.03.05, 08:23
                  > i w ogóle..może zostań moderatorem..Bogiem tego Forum,hę?
                  >
                  Zły dzień?
    • Gość: STUDI Spoko jutro może bć sądny dzień dla tramwajów IP: *.prokom.pl 14.03.05, 12:31
      Woda zaleje silniki...
    • ventlan Re: Wodne tramwaje w Łodzi 15.03.05, 14:37
      ZTCP ta kaluza w tym miejscu byla od zawsze.
      • geograf Re: Wodne tramwaje w Łodzi 15.03.05, 17:09
        czyli jednak fuszerka:/

a dzisiaj na Placu Niepodległości...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka