Dodaj do ulubionych

Śmierdziele w autobusach

IP: *.toya.net.pl 15.06.02, 13:20
Codziennie jeźdzę autobusami linii 69 na odcinku Obywatelska/Włókniarzy a
Maratońska 91 (i zpowrotem) i drażni mnie to że często na tym odcinku jeźdzą
bezdomni śmierdziele ze swoimi tobołami. Najgorsze jest to że strasznie do nich
śmierdzi są przesiąknięci brudem, moczem i niewiadomo jeszcze czym. Może ktoś
powie że powinno się takim ludziom współczuć, ale należy przedewszystkim
współczuć naszym nozdrzom. Uważam że na wzór Służby Ochrony Kolei powinny
powstać Służby Ochrony Komunikacji Miejskiej i powinny zrobić porządek z takimi
śmierdzielami i innymi np. wandalami drapiącymi szyby i marzącymi w autobusach
czy tramwajach.Przecież w regulaminie przewozu jaki jest dostępny w autobusach
i tramwajach jest zapis:
- Do godziwych i bezpiecznych warunków podróżowania zgodnie z rozkładem jazdy
- Obsługa ma prawo odmówić przewozu osobom oraz zagrażającym bezpieczeństwu lub
uciążliwym dla pasażerów
- przewozu przedmiotów cuchnących...
I ja bym tutaj proponował Komunikacji Miejskiej coś zrobić w tej sprawie.Może
za pośrednictwem Gazety to się uda.
Pozdrawiam Jaca
Obserwuj wątek
    • ziel Re: Śmierdziele w autobusach 15.06.02, 15:37
      Mysle, ze nazywanie tych ludzi "smierdzielami" to lekkie przegiecie. Fakt, ze
      sa oni "nieco" uciazliwi, ale jezeli nie jestes w stanie zniesc tego "zapachu"
      zawsze mozesz:
      -zmienic srodek lokomocji
      -zmienic linie autobusowa
      -wysiasc
      -postapic zgodnie z regulaminem i zawiadomic kierowce, jesli tak bardzo Ci to
      przeszkadza (jezeli nie zareaguje - masz prawo do skargi i facet straci premie)

W sprawie sluzby ochrony - proponuje powolac Sluzbe ochrony autobusu 2199,
      przystanku 0123 i przystanku Nowosolna, a takze sluzbe ochrony tramwaju linii
      11/2 oraz tramwaju 43 bis/2 oraz autobusu 51/1, 56/1 i 58/1. Proponuje takze
      powolac Ochotnicze Rezerwy Miejskich Odorozabojcow, ktorzy napewno poradza
      sobie ze smrodem.
    • Gość: Leon Re: Śmierdziele w autobusach IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.06.02, 15:49
      Gość portalu: jaca napisał(a):

> Codziennie jeźdzę autobusami linii 69 na odcinku Obywatelska/Włókniarzy a
      > Maratońska 91 (i zpowrotem) i drażni mnie to że często na tym odcinku jeźdzą
      > bezdomni śmierdziele ze swoimi tobołami. Najgorsze jest to że strasznie do nich
      >
      > śmierdzi są przesiąknięci brudem, moczem i niewiadomo jeszcze czym. Może ktoś
      > powie że powinno się takim ludziom współczuć, ale należy przedewszystkim
      > współczuć naszym nozdrzom. Uważam że na wzór Służby Ochrony Kolei powinny
      > powstać Służby Ochrony Komunikacji Miejskiej i powinny zrobić porządek z takimi
      >
      > śmierdzielami i innymi np. wandalami drapiącymi szyby i marzącymi w autobusach
      > czy tramwajach.Przecież w regulaminie przewozu jaki jest dostępny w autobusach
      > i tramwajach jest zapis:
      > - Do godziwych i bezpiecznych warunków podróżowania zgodnie z rozkładem jazdy
      > - Obsługa ma prawo odmówić przewozu osobom oraz zagrażającym bezpieczeństwu lub
      >
      > uciążliwym dla pasażerów
      > - przewozu przedmiotów cuchnących...
      > I ja bym tutaj proponował Komunikacji Miejskiej coś zrobić w tej sprawie.Może
      > za pośrednictwem Gazety to się uda.
      > Pozdrawiam Jaca

Nawet jeżeli to wszystko prawda co napisałeś - z Twojej wypowiedzi wynika tylko
      jedno. Jesteś potwornym faszystą.
    • callado Re: Śmierdziele w autobusach 15.06.02, 17:04

Jaca, jazda autobusem bedzie mniej uciążliwa, gdy staniesz przy otwartym oknie.
      Pozdrawiam. callado
    • Gość: Darek Re: Śmierdziele w autobusach IP: *.toya.net.pl / 10.0.211.* 15.06.02, 17:33
      Muszę się niestety zgodzić z jaca...

Jestem człowiekiem tolerancyjnym, ale bez przesady...

Jechałem wczoraj koło 17 autobusem linii Z3 na odcinku od Legionów do
      Kasprzaka. Razem ze mna wsiadł stary człowiek z 3-ma torbami... Usiadł 3 rzędy
      za mną... całe szczęscie jechałem tylko 1 przystanek bo dłużej bym nie
      wytrzymał :(
      • ziel Re: Śmierdziele w autobusach 15.06.02, 18:36
        Jak czesto takich ludzi spotykasz?
        Czy karzesz staremu schorowanemu czlowiekowi wysiasc?
        On/Ona jedzie do najblizszego skupu metali, chyba tyle mozesz wytrzymac.
        Facet/Kobieta jedzie po pieniadze na bulke lub wino, obie rzeczy sa mu/jej
        niezbedne do przezycia.
        Wydaje mi sie, ze raz na jakis czas mozesz potrenowac przegrode nosowa.
        • saper_ Re: Śmierdziele w autobusach 15.06.02, 18:37
          Niech zgadnę.... jeździsz samochodem?
          • ziel Re: Śmierdziele w autobusach 15.06.02, 18:53
            Nie, jezdze tramwajem. Dosc czesto zdarza mi sie spotkac takie osoby, bo po
            drodze sa 2 skupy metali. Wsadzam nos w okno i tyle.
        • geograf Re: Śmierdziele w autobusach 15.06.02, 18:38
          Nie dawno, jadac rano w pewne miejsce, miałem przyjemnośc podróżowania tramjwajem z pewnym osobnikiem, który nie pachniał najnowszymi perfumami wprost ze stolicy Francji. I co?? I niestety musiałem wytrzymac, dodatkowo pan siedział obok mnie, ale niestety nie mogłem się ruszyc...
          Skupiłem się na czytaniu gazety i jakoś wytrzymałem. Trudno, raz nie zawsze- francuskim pudelkiem nie jestem....
          • saper_ Re: Śmierdziele w autobusach 15.06.02, 18:44
            Geo - ja tego nie neguję. Ale co innego komunikacja dzienna - a co innego
            nocna. I w nocy chciałbym, żeby ktoś kontrolował autobusy i
            usuwał "wędrowniczków", którzy jeżdżą z jednej krańcówki na drugą. Bo mam dosyć
            ciągłego wąchania tego smrodu.
            Pozdrawiam 8-?
            • geograf Re: Śmierdziele w autobusach 15.06.02, 18:46
              rozumiem, rozumiem.

Swoja droga autobusy nocne to i tak sprawa, która należy się zajac. Zaczynajac od zmian w przebiegu linii i częstotliwości kursowania, po bezpieczeństwo i porzadek w pojazdach komunikacji nocnej....

Rozumiem, popieram.
              • saper_ Re: Śmierdziele w autobusach 15.06.02, 18:49
                Bezpieczeństwo i porządek - być może to byłoby zadanie dla Straży Miejskiej. A
                reforma komunikacji nocnej przydałaby się... oj przydała....
                Pozdrawiam 8-?
                • geograf Re: Śmierdziele w autobusach-STRAŻ MIEJSKA 15.06.02, 18:51
                  Swoja droga- czy ktoś wie o tym aby Straż Miejska funkcjonowała, pełniac obowiazki ochrony i utrzymywania porzadku, tylko w określonych godzinach??

Kiedy ostatni raz widziałeś Straznika po zmroku badź w nocy np. na Pietrynie?? A może to był policjant??

Czy ktoś wie, czy Straż ma określone godziny funcjonowania??
                  • saper_ Re: Śmierdziele w autobusach-STRAŻ MIEJSKA 15.06.02, 18:55
                    Zdarza mi się zobaczyć ich w nocy, podobnie zresztą Policję. No ale w końcu
                    pracuję w samym centrum, na Piotrkowskiej - więc tu są widoczni. Jak jest w
                    innych dzielnicach - tego nie wiem.
                    Pozdrawiam 8-?
              • Gość: pustka Re: Śmierdziele w autobusach IP: *.cordef.net.pl 15.06.02, 18:55
                geograf napisał(a):

> rozumiem, rozumiem.
                >
                > Swoja droga autobusy nocne to i tak sprawa, która należy się zajac. Zaczynajac
                > od zmian w przebiegu linii i częstotliwości kursowania, po bezpieczeństwo i por
                > zadek w pojazdach komunikacji nocnej....
                a jak nie zdąrzysz bo wybuchnie Wojna Jądrowo Światowo Religijna i zabiorą ci
                WSZYSTKI ŚRODKI KOMUNIKACJI NA FRONT TO CO ?

Będzie pustka no nie ?
                • saper_ Re: Śmierdziele w autobusach 15.06.02, 18:56
                  Nie bój się. ZdąŻy.
                  • geograf Re: Śmierdziele w autobusach 15.06.02, 18:59
                    ja na żaden front iśc nie zamierzam!!
                    będę organizował komunikację zbiorowa w państwie produkujacym na potrzeby wojny;)
                    • Gość: pustka Do ochotnika Geografa IP: *.cordef.net.pl 15.06.02, 19:05
                      zaszczytnym obowiązkiem, co sami przyznacie jest misja, którą wszyscy razem
                      wkrótce otrzymacie.

I tylko nie tłumacz się, ze wam strzelać nie kazano
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka