pawel-strzalka 21.03.05, 22:01 myślałem, ze na studiach dzień wagarowicza juz nie obowiazuje, a tu niespodzianka :) i to w dodatku wszystko legalnie i w zgodzie z szanownym gronem profesorskim :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał M. Re: Dzień Wagarowicza IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.03.05, 08:43 Ciekawe czy to młode pokolenie zrozumie, że w życiu dorosłym: - Nie ma żadnego Dnia Wagarowicza. Jeśli nie przyjdzie się do roboty 21 marca bez usprawiedliwienia, to się wyląduje w pośredniaku. - Nie należą się żadne trzydniowe rekolekcje, w czasie których zamiast być w szkole, udaje się, że zgłębia się tajemnice wiary (przez godzinę w kościele a często po prostu na wagarach). Rozumiem że młodość ma swoje prawa, ale oczekiwanie że 21 marca (DRUGI dzień wiosny w tym roku) będzie luzacki w szkole to już przesada. Nie marudzę wcale. Policzcie ile jest w ciągu roku kalendarzowe takich dni, w które idzie się do szkoły. Niewiele więcej niż połowa! To znaczy że uczniowie chodzą do "budy" co drugi dzień. I jeszcze mają mieć Dzień Wagarowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Dzień Wagarowicza 22.03.05, 10:52 nie pamięta wół jak cielęciem był ;-) poza tym, jak sam powiedziałeś - młodość ma swoje prawa. dorośli mają swoje przywileje a niedorośli swoje tak samo jak dorośli pewnych rzeczy zrobić nie mogą a niedorośli innych. oczywiście nie usprawiedliwiam tym samym naprutych band nastolatków paskudzących na chodniki (oraz nie twierdzę, że sam się nigdy w pierwszy dzień wiosny nie uchlałem ;D) a mój znajomy ze sklepu muzycznego sprzedał wczoraj ponad 60 kompletów strud gitarowych - uzdolnioną mamy młodzież :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: Dzień Wagarowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:44 Tylko oferma i lizus nie poszedlby na wagary przy tak pieknej pogodzie. Same szostki dobre sa dla kujonow, ktorzy po skonczeniu studiow zarabiaja czesto 800 PLN.Lizusy i ofermy potrafia jedynie zamalowywac bzdury niszczac przy tym wlasne ubrania.Taka jest ich inteligencja. Trzeba nauczyc sie plywac odpowiednio wczesnie.To zaprocentuje pozniej w realnym swiecie.Bez minimum odwagi kujon jest skazany jedynie na wegetacje. Problem powstanie jesli dzien wagarowicza zostanie oficjalnie ogloszony dniem wolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makro-dyrektor Re: Dzień Wagarowicza IP: 195.69.82.* 22.03.05, 19:30 Ludwiku: jestes skonczonym balwanem Odpowiedz Link Zgłoś
martini1986 Re: Dzień Wagarowicza 22.03.05, 20:10 Zgadzam się:P Ja w tym roku wolalam zostać w sql w tym dniu(chyba pierwszy raz odkąd skończyłam 10 lat:P)z prostego powodu: matura, od której zależy więcej niż kiedykolwiek. I musze przyznać, że nie żałuję choć wnukom o tym opowiadac nie będę i troszkę zazdroszczę wszystkim,, którzy mogli wczoraj posiedzieć na słoneczku z zimnym piwkiem w rączce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blissy Re: Dzień Wagarowicza IP: *.toya.net.pl 22.03.05, 21:44 Co za głupota! No, ale cóż, sa ludzie którzy: -chodzą na wagary w Dzień Wagarowicza -kochaja się w Walentynki -kupują kwiaty kobietom w Dzień Kobiet -robią sobie żarty w Prima Aprilis -kochają swoją mamę w Dzień Matki -obdarowują dzieci w Dzień Dziecka -zażerają się pączkami w Tłusty Czwartek i tylko wtedy bo tak trzeba... a ja tam robię to wtedy kiedy mam na to ochotę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makro-dyrektor Re: Dzień Wagarowicza IP: 195.69.82.* 22.03.05, 22:23 Na pewno sa jeszcze tacy ktorzy -Ubieraja choinke na Swieta Bozego Narodzenia -Chodza ze swieconka przed Wielkanoca -Swietuja Nowy Rok w nocy z 31.12 na 1.01 Ale ty to robisz kiedy masz ochote, bo jestes taka fajna i niezalezna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: do makro-dyrektor IP: 128.95.183.* 22.03.05, 22:45 przypie..sz sie, ale jak ci z tym dobrze to sie tak baw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turbo-potentat Re: do makro-dyrektor IP: 195.69.82.* 23.03.05, 00:41 Ok czlowieku dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blissy Re: Dzień Wagarowicza IP: *.toya.net.pl 24.03.05, 17:02 Oczywiscie, że są święta, które obchodzę, ale nie dlatego, ze tak trzeba tylko dlatego że chcę, rozumiem co świętuję itd. Bo np. święta Bożego Narodzenia nie polegają na ubieraniu choinki tylko i wyłącznie - chyba ze dla Ciebie tak , to współczuję! To samo z Wielkanocą. A Nowy Rok,rzeczywiscie obchodze razem ze wszystkimi - konformistycznie :) > Ale ty TO robisz kiedy masz ochote, bo jestes taka fajna i niezalezna NO! :) tu masz rację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka U mnie na wydziele grają w piłke... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 15:49 Coś ta młodzież chyba nie chce dorosnąć. I dobrze. To by byli okropnie nudni dorośli ;-PP lav Odpowiedz Link Zgłoś