sylwiassss 28.03.05, 17:15 Skoro były już kultowe filmy i wątek literacki, to może teraz czasy "młodości"? Wg mnie kultowa bajka to "Sąsiedzi". Nawet dzisiaj mam na CD parę odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
border_zgierz Re: kultowe bajki 28.03.05, 18:01 no Andersen przede wszystkim 'dziewczynka z zapałkami' to jest własnie kultowa bajka Odpowiedz Link Zgłoś
nu_moon Re: kultowe bajki 28.03.05, 18:18 Do kultowych spokojnie można zaliczyć wszystkie z dzieciństwa. Ja miło wspominam koralgola , czy tajemnice wyklinowej zatoki. :D Bardzo podobały mi sie tez "Kacze opowieści" :D Odpowiedz Link Zgłoś
agretop Re: kultowe bajki 28.03.05, 21:01 nawet sobie nie zdajemy sprawę co naprawdę kryje się w bajkach dla dzieci ;-) a oto moje ulubione: 1. MUPPETY!!! mógłbym je oglądać codziennie!! (nieradzący sobie w życiu nieśmiały kermit, niewyżyta seksualnie, mająca skłonność do nadwagi piggy :-), podstarzali panowie w loży komentatorów lubieżnie obserwujący młode tancerki, niedowidzący szwedzki kucharz dający złe wzorce niebezpiecznego zachowania w kuchni) 2. sąsiedzi - fabularno - komediowa opowieść o nieformalnym związku dwóch panów i ich przystosowaniu do życia w nietolerancyjnym i wrogo nastawionym społeczeństwie ;-) 3. smurfy. papa-smurf pedofil i smurfetka-nimfetka w rolach głównych, rzecz dzieje się w państwie mundurowym, wśród autorytarnych rządów papy. od czasu do czasu próbuje to przełamać znęcający się nad kotem gargamel. 4. GUMISIE - chyba powinny zająć 2 lokatę, ale nie chce mi sie zmieniać układu tekstu ;-). opowieść o zamkniętej grupie społecznej, 'ognisku dekadencji' dla której to społeczności odskocznią od trudów życia (niepodporządkowanie się panującemu miłościwemu władcy, mającemu jednak zgraję najemnych ogrów - a gdzie tolerancja dla mniejszości? ), jest narkotyczny wyciąg z wilczej jagody (atropa belladonna), po którym gumisie wedle ich relacji uzyskują 'odlot' i możliwość latania. 5. krtek vel krecik. zagadka... CO MÓWI KRECIK PO WYJŚCIU Z NORKI? .... aaaachuj! i to mają oglądać dzieci? skandal! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: kultowe bajki 28.03.05, 22:36 sąsiedzi są the best!!!! uwielbiam ich~~!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kultowe bajki 29.03.05, 14:20 agretop ty to chyba cięzkie dzieciństwo miałeś :| Mój typ: jedyny i niepowtarzalny Garfield!!! Z bajek młodości wybieram Sąsiadów. Mieli pomysły, he he he ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agretop Re: kultowe bajki 30.03.05, 00:29 widać nie zauważyłeś ironii w moim poście. z resztą emotek ;-) też... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiassss Re: kultowe bajki 29.03.05, 14:28 A z takich "troszkę" późniejszych to "Johnny Bravo", Whaaaat a man..... :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kultowe bajki 30.03.05, 00:35 Ironię zauważyłem, ale od razu przestałem wieżyć w Św. Mikusia jak mi tak bajki zbeszcześciłeś... :D Odpowiedz Link Zgłoś
agretop Re: kultowe bajki 30.03.05, 00:43 myślałem że czytać mnie będą dorośli ludzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kultowe bajki 30.03.05, 14:06 A gu gu gu! Dorosły to ja jestem, co nie każe mi przestać wierzyć w św. mikołaja, elfy, trolle i inne takie. A recenzje bajek naprawde były dobijające. Garfield & Johnny Bravo ruless! Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: kultowe bajki 11.04.05, 21:03 pamiętam również jaką odmianą było pojawienie się Lucky Lucka, to było jazda:) albo bolek i lolek na dzikim zachodzie, byłem na tym w kinie luna... to były czasy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
agretop Re: kultowe bajki 11.04.05, 21:05 na bolku i lolku na dzikim zachodzie byłem jeszcze chyba w kinie włókniarz... Odpowiedz Link Zgłoś
niaguska Re: kultowe bajki 15.04.05, 21:56 OCIPCIELISCIE?? A GDZIE BAJKI Z POLONII 1? MOJE ULUBIONE 1.YATTAMAN 2. KAPITAN TSUBASA (GRALI W PILE NOZNA) 3. CZARODZIEJSKIE ZWIERCIADELKO (TAKA DZIEWCZYNSKA) 4. SALLY CZARODZIEJKA I BYLA JESZCZE TAKA BAJKA TEZ JAPONSKA O DZIEWCZYNIE, KTORA GRALA W SIATKOWKE, ALE NIESTETY NIE PAMIETAM TYTULU. POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: kultowe bajki 17.04.05, 20:58 kazuja zubasa,najlepszy piłkarz w japonii, oglądałem,nawet będąc juz starszym,posiekana,zajefajna bajka, finał ichnich rozgrywek trwał z pięc odcinków:) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiassss Re: kultowe bajki 25.04.05, 07:47 a taka bajka? starzaki.eu.org/~disney/nostalgia/nosmambo/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=163 Rozklejałam się przy niej. Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: kultowe bajki 25.04.05, 12:24 chyba nie miałem okazji jej obejrzeć.. z klimatów amerykańskich, to uwielbiałem oglądac animke o podboju konkwistadorów ameryki południowej, Złote Miasto itp dokładne tytułu nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.zajebista Re: kultowe bajki 25.04.05, 15:10 praktycznie wszystko co wymieniliście oglądałam z rozdziawioną buzią i zdecydowanie są to hity. Dorzuciłabym jeszcze "PIK-POKa" i "Było sobie życie", które kiedys było we wtorki po TiK-Taku a teraz emituje to Polsat zdrowie i uroda. Ps. Niech mi ktoś przypomni jak sie nazywał kolega PIK-POKa też pingwin, taki rozrabiaka w koszulce w paski?? Ciągle chodzi mi on po głowie i nie moge sobie przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: kultowe bajki 15.05.05, 00:36 stawiam na "Wodnika Szuwarka" rodem z Bratysławy.... Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: kultowe bajki 15.05.05, 20:35 szpieg z krainy dzeszczowców, kaarrrrrrrrrramba! Odpowiedz Link Zgłoś