ixtlilto 23.06.02, 23:49 Wróżby świętojańskie! Co się jeszcze robi w noc świętojańską? Prócz puszczania wianków na wodę i szukania kwiatu paproci??? Wiem, ze wątek "lekko" spóźniony, ale najwyżej zostanie na przyszły rok :)P pozdroofka, Ixtlilto Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninna Re: Spóżniony wątek... 24.06.02, 00:30 W Szwecji wszystkie panny zbieraja ziola. Ma sie ich zebrac siedem roznych i wlozyc pod poduszke gdy sie idzie spac. Mezczyzna ktory sie przysni, bedzie twoim mezem!! Odpowiedz Link Zgłoś
ninna Re: Spóżniony wątek... 24.06.02, 01:05 Wiankow nie rzucalam.. Ale za to przmarzly mi moje cztery litery, jak to wypada w Midsommarnatt :o) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Spóżniony wątek... 24.06.02, 00:44 Jacyś napaleńcy łowia te wianki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Spóżniony wątek... 24.06.02, 00:56 Spoźniony Hubar Nie wyłowił dziś żadnego ???? No co to za łowca wiankow ? ;-P pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Spóżniony wątek... 24.06.02, 00:59 Bo może dziś? Bo może już złowiłem? Bo może nie rzucała? Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Spóżniony wątek... 24.06.02, 01:02 a może ktoś powiedział, że nie będzie skakał? Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto dla czarownic 24.06.02, 01:07 DZIEŃ ŚWIĘTEGO JANA 23 czerwca Wigilia Dnia św. Jana (inaczej Noc Świętojańska) jest tradycyjną porą, kiedy czarownice na całym świecie zbierają zioła w ogrodach lub rosnące dziko do przygotowania napojów, poduszek marzeń, kukiełek i innych form rzucania zaklęć. Według starych wierzeń, magiczne i mistyczne właściwości wszystkich roślin są najsilniejsze tego jedynego dnia w roku. ZAKLĘCIE PRZY ZBIERANIU ZIÓŁ Należy je wypowiadać w Noc Świętojańską trzykrotnie przed i po zbieraniu ziół przeznaczonych do wykonywania czarów: ZIOŁA MAGII, ZIOŁA MOCY, KORZEŃ I LODYGA, LIŚĆ I KWIAT, PRACUJCIE DLA MNIE GDY WYPOWIADAM ZAKLĘCIE, WARZĘ NAPOJE I ZDEJMUJĘ KLĄTWY! ze strony [ feng-shui.pl ] Odpowiedz Link Zgłoś