Dodaj do ulubionych

Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Nawro...

IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 13.04.05, 10:13
Mnie nie dziwi ,że niepełnosprawni nie byli chętni,pewnie renta mniejsza niz
opłaty za taki lokal.Szkoda, że nikt nie chce zagospodarować Zachodniej(od
Zielonej do Północnej) to chyba najbrzydsza ulica w centrum miasta!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Samael Re: Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Naw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 23:14
      Jest jeszcze jeden niezły fragmencik miasta - składówa od dworcado WPiA...
      oękają oczy!
    • xk Smutne....XXI wiek a my stawiamy bloki w centrum.. 15.04.05, 16:31
      • berger.m Re: Smutne....XXI wiek a my stawiamy bloki w cent 15.04.05, 16:48
        Bez przesady, ten budynek nie ma urody zwyklego bloku. Jest ladniejszy. Pasuje
        do kamienic. Co innego mozna budowac? Przeciez nie mozna budowac teraz
        secesyjnych kamienic. To musza byc budynki o nowoczesnej architekturze, ale
        pasujace do okolicy. Ten mnie sie podoba.
        • Gość: ftp Re: Smutne....XXI wiek a my stawiamy bloki w cent IP: *.toya.net.pl 20.04.05, 12:45
          Widze, że gusty łodzian są wyjątkowo marne, wim już skąd tu tyle tandety!
          • topjes Re: Smutne....XXI wiek a my stawiamy bloki w cent 20.04.05, 13:26
            > Widze, że gusty łodzian są wyjątkowo marne, wim już skąd tu tyle tandety!

A bądź tak uprzejmy i zdefiniuj nie-tandetę. Daj przykłady miejskich bloków
            mieszkalnych budowanych w Polsce w centrach (w ciągach kamienic) i będziemy
            dyskutować konkretnie. Ja również się zgadzam, że te stawiane na Nawrot są dosyć
            sympatyczne i zdecydowanie akceptowalne. Jedno co mi się nie podoba to wysokość
            bloku (za niski o jeden poziom) na rogu Nawrot/Sienkiewicza.

pzdr
            topjes
            • belyall Re: Smutne....XXI wiek a my stawiamy bloki w cent 20.04.05, 16:10
              > A bądź tak uprzejmy i zdefiniuj nie-tandetę. Daj przykłady miejskich bloków
              > mieszkalnych budowanych w Polsce w centrach (w ciągach kamienic) i będziemy
              > dyskutować konkretnie.

Ja dam przykład, właśnie byłem w Elblągu:

toya.net.pl/~belyall/elblag.JPG
              Wszystkie budynki są nowe, budowane od podstaw w ostatnich latach, nie są
              historycznym odzwierciedleniem tego, co tam kiedyś stało, tylko "waraicją na
              temat".

I jak to ma się do wynalazków na Nawrot?

W Łodzi nie można, tu się od zawsze buduje atrapy, taka jest prawda!!!
              • yarro Re: Smutne....XXI wiek a my stawiamy bloki w cent 20.04.05, 20:11
                Nazywasz te budynki wynalazkami? Nie komplementuj, proszę :)
              • topjes Re: Smutne....XXI wiek a my stawiamy bloki w cent 21.04.05, 14:54
                > I jak to ma się do wynalazków na Nawrot?

Nie najgorsze. Ale chyba nie zamierzasz w Łodzi wprowadzić pruskiego stylu ;)))
                Z drugiej strony - bez żadnych rewelacji.

pzdr
                topjes
                • Gość: Waldek Re: Smutne....XXI wiek a my stawiamy bloki w cent IP: *.toya.net.pl 25.04.05, 16:14
                  Co za głupi tekst.
      • geograf Co,jak nie bloki? 15.04.05, 23:41
        Z resztą ten blok w niczym chyba nie przypomina bloków (zbudowanych przed 1990r.) na Retkini, Widzewie, Dąbrowie, Teofilowie...
    • yarro Re: Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Naw 20.04.05, 13:57
      Oddano kolejne gó.., tym razem narożne... ble....
      • topjes Re: Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Naw 20.04.05, 15:27
        > Oddano kolejne gó.., tym razem narożne... ble....

To gó.. jest całkiem ładne - poza tym, że niskie.

pzdr
        topjes
        • yarro Re: Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Naw 20.04.05, 16:22
          Niby de gustibus non disputandum est... ale...

Blodzek jest niski, zaprojektowany po najmniejszej linii oporu, bez finezji, w
          gownianym kolorze groszku z majonezem...

Nie godny tamtej okolicy!
          • yarro Errata... 20.04.05, 16:36
            Bloczek rzecz jasna...
          • topjes Re: Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Naw 21.04.05, 14:56
            > Blodzek jest niski,

Że za niski się przecież zgadzam :)

> zaprojektowany po najmniejszej linii oporu, bez finezji, w
            > gownianym kolorze groszku z majonezem...

Gdyby miał to pięterko jeszcze to byłby jak najbardziej znośny :)

> Nie godny tamtej okolicy!

No nie wiem. Chyba "możliwościom" tamtej okolicy. Jeśli mówimy o dzisiejszym
            stanie to te 2 nowe budynki podnoszą średnią jego ocenę na zupełnie inny, dużo
            wyższy poziom. Bądźmy realistami.

pzdr
            topjes
    • yarro Re: Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Naw 20.04.05, 23:06
      Oto i to kolejne narożne szkaradztwo... nawet kolor by tu wiele zmienił, ale
      cóż... miasto KOCHA groszek z majonezem...

www.y-web.prv.pl/TBS_Nawrot_Sienkiewicza.jpg

A byly lepsze projekty, i wyższe, i z lepszym detalem... widziałem je, więc wiem.
      • Gość: Thome Re: Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Naw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:10
        Ta narożna jest rzeczywiście straszna, ta za nią może będzie lepsza, ma na
        szczycie taki łuk...
      • Gość: zorro Re: Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Naw IP: 62.77.172.* 23.04.05, 14:12
        moze jak ktos wyremontuje kamiennice za tym nowym gownem,to sie to jakos
        skomponuje calosc
      • Gość: zorro Re: Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Naw IP: 62.77.172.* 23.04.05, 14:14
        moze jak wyremontuja kamiennice za tym nowym gu... to jakos sie to skomponuje
      • berger.m Re: Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Naw 26.04.05, 14:53
        Ale co w tym takiego brzydkiego? Przeciez to jest ladne., Brzydkie to sa
        niewyremontowane kamienice dookola!
        • Gość: Ferdek Re: Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Naw IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 00:27
          Po wyremontowaniu owe kamienice (a Łódź dostała kasa z UE na to) te nowe
          schowają się pod ziemię.
        • yarro Re: Oddano do użytku nową kamienicę przy ul. Naw 27.04.05, 10:29
          Jasne, dla wychowanych w architekrurze o jakości blokowiska to może i to jest
          ładne... ale, qrna, nie do centrum!!!!!
    • Gość: student UŁ Nawrot IP: *.toya.net.pl 26.04.05, 13:50
      Postawili kolejną zakałę, te chałupy zaniżyły tylko jakość architektury w tym
      rejonie. Miasto straciło, a to ścisłe centrum! Przestałem nawet jeździć "57",
      oczy bolą, jak sie patrzy na te szkaradztwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka