Dodaj do ulubionych

Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w P...

IP: *.devs.futuro.pl 05.05.05, 20:07
Brzmi jak bajka, ale byloby cudownie!
Obserwuj wątek
    • chocholpl Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 05.05.05, 20:13
      "W Łodzi mecze mogłyby być rozgrywane na zmodernizowanym stadionie ŁKS, "
      hahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!
      • Gość: tomek.m Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.server.ntli.net 06.05.05, 03:31
        właśnie przez takich malkontentów i sceptyków jak ty wiele przedsięwzięć jak to
        upadło w zarodku. To jest domeną naszego narodu, że jedynie potrafimy
        wyśmiewać "wielkie" marzenia i CELE innych, choć sami sobą niewiele
        reprezentujemy a już na pewno nie swoimi działaniami, czego Ty jesteś
        znakomitym przykładem.
        Spójrzcie na "wielkie" kraje tego świata - USA, UK, mieszkam i mieszkałem tu i
        tam przez spory okres czasu i te narody imponują mi jednym - dumą z jaką patrzą
        na swój kraj i wspierają wszelkie idee jego rozwoju, niekiedy ich społeczeństwa
        żyją mitem i mrzonkami, wyolprzymiając wszystko co amerykańskie czy też
        angielskie, tyle że takie optymistyczne nastawienie sprawia, że odnoszą oni
        znacznie większe sukcesy tak jako jednostki jak i naród.
        Jeśli więc nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia zamilcz raczej niż masz
        wygłaszać swoje niepochlebne i debilne opinie ćwieku!!
        • Gość: Łomot Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 10:52
          "Jeśli więc nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia zamilcz raczej niż masz
          wygłaszać swoje niepochlebne i debilne opinie ćwieku!!"

Zastosuj to najpierw do siebie, gamoniu, bo sam nie piszesz nic konstruktywnego,
          tylko jakieś banały o malkontentach, celach, "wielkich" krajach", mitach,
          mrzonkach etc. Zaiste - jest to znakomity przykład konstruktywnej i przesyconej
          merytorycznymi uwagami opinii, którą da się de facto sprowadzić do głębokiego i
          pełnego życiowej mądrości przesłana z przeboju piosenkarki popowej, Anity
          Lipnickiej: "Wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń"...

Ile ty masz lat, człowieku? Jakie masz pojęcie o piłce? Podejrzewam, że znam
          odpowiedzi na te pytania, bo zamiast konstruktywnie pisać o futbolu, raczysz nas
          komunałami rodem z psychologii pozytywnego myślenia dla przedszkolaków.

Toteż, misiu, zamiast słuchać pani Anity i bredzić o "optymistycznym
          nastawieniu", przejdź się np. na stadion ŁKSu, ośle, i zobacz, jak to wszystko
          wygląda, także "od kuchni". Później - nadal wypełniony "optymistycznym
          nastawieniem" - zrób kosztorys koniecznych "modernizacji", następnie zaś spróbuj
          poszukać pieniędzy. Wtedy pogadamy, czy gdy głowa pełna marzeń, faktycznie
          zdarzyć się może wszystko...

Ale nie, ty tak nie zrobisz, bo łatwiej jest wypisywać głupoty na forach, i
          nazywać ćwiekami osoby, które - jak ChochołPL (sędzia i działacz, niegdyś dobry
          obrońca) - na piłce zjadły zęby i pół życia poświęciły rozwojowi tego sportu w
          Łodzi. Poza tym, durniu, pamiętaj, że monitor nie odda, a ChochołPL za nazywanie
          go ćwiekiem wsadziłby ci futbolówkę głęboko w dupę, więc hamuj wycieczki
          osobiste, koleżko miętowy, albo - jeśli taki z ciebie internetowy kozak -
          podpisuj swoje posty imieniem i nazwiskiem.

Bez pozdrowień.
          • Gość: thibault Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.b5.elektron.com.pl 06.05.05, 12:58
            i co z tego? Tomek ma racje. Przez takich ciemniakow jak ty pozostajemy 30 lat
            za murzynami. Ale co tu bede walil grochem o sciane jak ty i tak wiesz swoje.
            Nie zastanawialo cie jednak nigdy dlaczego w Ameryce jest tyle ludzi sukcesu, a
            w Polsce nie ma zadnego? (moze poza Adamem Malyszem).
            Otoz Amerykanin gdy zobaczy dajmy na to piekny dom sasiada, mysli
            sobie: "Kiedys tez bede mial taki" i robi wszystko aby tak bylo.
            Polak natomiast mysli "Ale sie s...synowi powodzi. Zeby go szlag trafil".
          • Gość: thibault Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.b5.elektron.com.pl 06.05.05, 13:02
            moze kolega chocolpl byl i dzialaczem pilkarskim, ale ty, co mozna poznac po
            sposobie wyrazania, jestes pewnie kibolem biegajacym ze sztacheta za innymi,
            wiec nie ucz innych kultury. A Lomot to twoje prawdziwe imie albo naziwsko.
            Jesli juz wymagasz zeby ludzie podpisywali sie zimienia i nazwiska to tez sie
            podpisz "kozaku w gebie".
            • Gość: Łomot Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.05.05, 00:28
              "Kozak w gębie", jak możesz zauważyć poniżej, niczym "biegający ze sztachetą"
              D'Artagnan (czytałeś?), na 14.00 zaprosił na rozmowę kolegę osła, ciebie zaś
              zaprasza w to samo miejsce na, powiedzmy, 14.02. Wtedy będziemy mogli sobie
              wyjaśnić te kwestie bez pośrednictwa monitora. Do zobaczenia.
              • Gość: thibault Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.b5.elektron.com.pl 07.05.05, 01:08
                Nie, dzieki, ja nie jestem kibolem i nie w glowie mi wasze ustawki. A po za tym
                nie jestem z Łodzi. Bawcie sie dobrze. Tylko sie nie pozabijajcie :-)
              • Gość: antylomot Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 09:13
                łomot to cie w d... wali erudyto spod budki z piwem
          • Gość: tomek.m Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.server.ntli.net 06.05.05, 14:35
            odezmał sie następny konstruktywny palant! Już w pierwszym zdaniu pouczasz mnie
            i zwracasz uwagę, że sam nie mówię nic konstruktywnego.. a ty flaku?? co
            powiedziałeś konstruktywnego?? żebym poszed na stadion ełksy?? iże nic o piłce
            nie wiem?? a jakie to ma znaczenie przy odbudowie/remoncie/przebudowie
            stadionu??
            a swoją wypowiedzią potwierdziłeś tyklo moją opinię więc za to Ci dziękuję!!
            • Gość: barracuda7110 Ech... IP: *.dsl.telepac.pt 06.05.05, 15:01
              Polska specjalność- wycieczki osobiste... :/
            • Gość: Łomot Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.05.05, 00:23
              > odezmał sie następny konstruktywny palant! (...) a ty flaku?? co
              powiedziałeś konstruktywnego?? żebym poszed na stadion ełksy??

nooo, skoro z ciebie taki chuligan, że przez internet z taką odwagą wyzywasz
              ludzi od "palantów" i "flaków" (sic!), to może wpadniesz jutro o 14
              pod "Biedronkę" na Olechowie i powiesz mi to osobiście? I'm looking forward to
              see you.
        • chocholpl Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 12:54
          mysle, ze kolega lomot wyczerpal juz temat, ale dodam jednak kilka informacji
          dla kolegi z "wielkich" krajow tego świata - USA, UK, w ktorych mieszka, gdzie
          jednak nie nauczyl sie kultury (nie wnikam dlaczego), ale my tu w Polsce jakos
          sobie z zasadami kultury radzimy, wiec nie bede go obrazal:

otoz bylem tuz przed wpisaniem swojego posta na stadionie lksu, ktory oprocz
          dobrej lokacji nie posiada absolutnie nic!!! nalezalobygo zrownac z ziemia i
          wybudowac od nowa, jest to przestarzaly, walacy sie stadion lekkoatletyczny, o
          pojemnosci max do 20.000. dlatego wlasnie ogarnal mnie pusty smiech, jak
          przeczytalem w wyborczej, ze arena zmagan mialby byc "wyremontowany stadion lks"

nie wymagam od tomka.m zbyt wiele, ale skoro nie ma pojecia na ten temat to
          niech siedzi cicho w usa, czy uk, bo bredzi, az przykro czytac...
          • Gość: tomek.m Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.server.ntli.net 06.05.05, 14:59
            przeczytaj proszę komentarz powyżej. A co do mojej wypowiedzi to mogę
            przeprosić za "osobistą wycieczkę", to przyznaję było nie potrzebne. Co do
            rezszty, szczera prawda
          • Gość: Ano Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 17:54
            To, że kiedyś parę razy kopnąłeś piłkę i że obecnie biegasz z gwizdkiem lub
            choragiewką, nie znaczy, że wiesz jak sie organizuje imprezy rangi ME w piłce
            kopanej i jak się do tego zabrać. Zostań przy tym co robisz, a sprawę tego czy
            da się na ŁKS-ie zbudować porządny stadion pozostaw tym, którzy o tym mają
            pojęcie.

Będziesz się wymądrzał jak to nie wypali, a jak masz zamiar być malkontentem to
            szkoda walić paluchami w klawiaturę.
      • Gość: Miszal Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 14:41
        Jeszcze a propos tendencji. Na razie nie bede wymienial kto, ale czesc tych
        postow pisza moi koledzy, czasem ukrywajacy sie pod roznymi nickami i oni
        wiedza o kogo chodzi. Dlatego jest sporo przeciw argumetow, bo ich boli ze to
        by mialo byc na ŁKSie. Nieladnie...
        • chocholpl Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 15:08
          co za belkot... boli nas? loboze...

zapraszam na dyskusje ponizej... ech
        • Gość: klus Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 23:39
          >Jeszcze a propos tendencji. Na razie nie bede wymienial kto, ale czesc tych
          >postow pisza moi koledzy, czasem ukrywajacy sie pod roznymi nickami i oni
          >wiedza o kogo chodzi. Dlatego jest sporo przeciw argumetow, bo ich boli ze to
          >by mialo byc na ŁKSie. Nieladnie...

Koleżko miętowy, nie wiem, o czyich "kolegach" piszesza, ale chyba dorabiasz
          sobie drugie dno do sprawy. To nieistotne, czy MISTRZOSTWA EUROPY miałyby się
          odbyć na ŁKSsie, na Widzewie czy na Starcie - każdy z tych "obiektów sportowych"
          należałoby na dzień dobry zaorać i wybudować od początku, żeby myśleć o
          rozgrywaniu tam spotkań o charakterze imprezy międzynarodowej. Przejrzyj na oczy!

• Gość: Paweł Niestety IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 05.05.05, 21:12
      Wśród wszystkich większych miast w których byłem w Polsce, muszę niestety
      przyznać że Łódź jest najmniej atrakcyjna. Piotrkowska jest świetną ulicą, ale
      zaraz obok jest fatalnie.
      • protz Re: Niestety 06.05.05, 01:14

Swietnie na Piotrkowskiej mozna w zeby dostac, nie slyszales?
        Ale władza ma wieksze problemy: mistrzostwa w piłce.

--
        Protz
        Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383
    • al_ Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 05.05.05, 21:39
      no zaraz spadne ze stołka.... dzisiaj pierwszy kwietnia? :D
    • Gość: Jypli Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.widzew.net / *.widzew.net 05.05.05, 22:13
      No, a jak miasto nie da kasy ŁKSowi do końca rundy to po ŁKSie...
    • Gość: Gicza Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.toya.net.pl 05.05.05, 22:47
      Pozdrowienia dla wszystkich chuliganów. Chuligani zawsze razem, zawsze przeciwko
      policji. Żyrafa - trzymaj się, jeszcze dwa lata!
    • Gość: barracuda7110 Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.dsl.telepac.pt 05.05.05, 23:04
      Ogarnął mnie pusty śmiech...
    • brokatowy Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 05.05.05, 23:25
      po prostu śmnieszne, albo śmieszne i żałosne - zmodernizowany stadion łks? a za
      co? jak do tej pory kolejne sekcje tego klubu sa zamykane z braku pieniedzy.
      dworzec kolejowy blisko ? znaczy beda budowac łódz kaliska 2? bo tego co jest
      teraz to dworcem nazwac raczej nie mozna:D lotnisko lublinek? to wciaz , mimo
      kolejnych przedłuzen pasa port wirtualny. ale jak tak dalej beda przedłuzac, to
      w koncu lotnisko lublinek zmieni swoja nazwe na autostrada A coś tam, i bedzie
      z tego jakis pozytek. A kropiwnicki, no cóż - powinien w koncu odejsc
      • ano05 Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 05.05.05, 23:53
        Bądź łaskaw napisać jakie to sekcje zlikwidował ŁKS, bo o ile mnie pamięć nie
        myli, to w ostatnim roku likwidowaniem swoich sekcji zajmował się Widzew, który
        tak się zapędził, że sam się zlikwidował.

A z piszących tu kibiców Widzewa nic tylko zawiść wychodzi.
        Pogratulować.

• chocholpl Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 14:09
          przepraszam, czy jest tu jakis post kibicow Widzewa, z których "nic tylko zawiść
          wychodzi"??? bo ja nie znalazlem... :/
          • Gość: Ano Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 17:57
            > przepraszam, czy jest tu jakis post kibicow Widzewa, z których "nic tylko
            zawiś
            > ć
            > wychodzi"??? bo ja nie znalazlem... :/

Wystarczy zajrzeć do wątków poświęconych zlikwidowanemu klubowi, to się te same
            niki powtarzają - prawda Jypli i barracuda ?
    • protz Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 01:10
      A co tak cicho ostatnio o 'Fali', przeciez juz miała byc wybudowana...
      Im bardziej dalekosiezne plany tym lepiej. :)

--
      Protz
      Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383
    • Gość: michal Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 06.05.05, 05:24
      predzej w lodzi odbeda sie mistrzostwa europy w zeglarstwie niz w pilce noznej.
      A na lotnisko to ja czekam juz od 10 lat :)))
    • yasec Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 07:28
      O ile wiem to Lublinek będzie skończony w tym roku. Przez widzewiaków zawiść
      przemawia bo ich stadion do niczego sie nie nadaje- taka jest prawda. Stadion
      ŁKS należy do miasta i tak czy siak powinno się "wykopać" kasę na jego
      modernizację, choćby po to by na mim reprezentacja grała. A czy dostaniemy Euro
      czy nie to już inna sprawa. Brawa dla Kropka za to, że chce. Druga jego męska
      decyzja w życiu! (pierwsza to nie zmienianie nazwy Alei Włókniarzy - za to
      chylę czoła przed nim)
    • Gość: jkl Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 07:35
      No i fajnie. Jeszcze tylko rozebrać dworzec kaliski i przebudować wschodnią
      trybunę na ŁKS-ie, póżniej północną i poludniową, żeby stadion miał jako taki
      wygląd. Wyremontować starą trybunę, tak, żeby ludzie nie siedzieli na
      wysmołowanych ławkach, ale na czyściutkich, wygodnych krzesełkach.
    • Gość: procom sponsorem powinien byc producent pavulonnu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 09:31
      • Gość: yasec no, żeby widzewiacy wyluzowali IP: *.lze.lodz.pl 06.05.05, 09:58
        Położenie stadionu ŁKS jest idealne. Byłem na meczy Polska - Białoruś na
        widzewie i od Kopcińskiego musiałem zapierd..ć piechotą bo był taki korek na
        Piłsudskiego. 18 tys. (nawet tyle nie było wtedy) ludzi a miasto
        sparaliżowane!!! Masakra!
        • piter_ka Re: no, żeby widzewiacy wyluzowali 06.05.05, 11:20
          Nie ma się co przejmować dojazdem. Nowe drogi na pewno w mig wybuduje nam firma
          NESCO
        • profes79 Re: no, żeby widzewiacy wyluzowali 06.05.05, 12:02
          Idealne? Jak sobie wyobrazasz dojazd jakimikolwiek kolowcami na LKS? A kolo
          stadionu Widzewa też jest dworzec.
          Zresztą nieważne - ŻADEN ze stadionów w tym mieście nie nadaje się na imprezę
          tej skali. I żadne posty tego nie zmienią. MOdernizacja stadionu któregokolwiek
          to strata kasy. LAdować pieniądze w stadion II (albo nawet III) ligowego klubu?
          Przecież zeżrą ich koszty po skończeniu mistrzostw.
          • Gość: Ano Re: no, żeby widzewiacy wyluzowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 18:00
            "A kolo stadionu Widzewa też jest dworzec"

Śmiać się czy płakać ?
        • Gość: klus Re: no, żeby widzewiacy wyluzowali IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 23:53
          Położenie stadionu ŁKS jest idealne. Byłem na meczy Polska - Białoruś na
          widzewie i od Kopcińskiego musiałem zapierd..ć piechotą bo był taki korek na
          Piłsudskiego. 18 tys. (nawet tyle nie było wtedy) ludzi a miasto
          sparaliżowane!!! Masakra!

Po pierwsze, pisz nazwy WSZYSTKICH, a nie tylko wybranych, klubów wielką literą.
          Po drugie, nie chodzi tylko o dojazd, lecz również o inne aspekty... Bo co z
          tego, że transport na ŁKS jest (powiedzmy) dobry? Co z tego, że dostaniemy
          (powiedzmy :)) Mistrzostwa Europy? Co z tego, że zmodernizujemy (powiedzmy :))))
          stadion ŁKS, robiąc z niego wspaniałą, nowoczesną arenę na 60000 widzów?

Skończą się mistrzostwa i co dalej? Na ten piękny nowy stadion, na mecze
          drugoligowego ŁKSu będzie przychodziło po 4 tysiące kibiców? Kto to utrzyma?
          Podatnicy?

• w.o.d.z.i.r.e.j Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 11:37
      I co jeszcze?
      Może włodarze miasta zorganizują jeszcze w Łodzi Olimpiadę?
      Za taką kasę można spokojnie wyremontować wszystkie torowiska tramwajowe w
      mieście, zakupić nowy tabor dla MPK lub gruntownie zmodernizować obecnie
      eksploatowany...
      Zorganizujmy Mistrzostwa Europy w piłce nożnej, a zagraniczni gośnie dojadą na
      stadiony zdezelowanymi autobusami i tramwajami z których wypadają silniki :-).
      Gratuluję pomysłu...
      • Gość: barracuda7110 Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.dsl.telepac.pt 06.05.05, 12:40
        w.o.d.z.i.r.e.j napisał:

> I co jeszcze?
        > Może włodarze miasta zorganizują jeszcze w Łodzi Olimpiadę?

Najlepiej zimową.
        • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 12:53
          Gość portalu: barracuda7110 napisał(a):

> w.o.d.z.i.r.e.j napisał:
          >
          > > I co jeszcze?
          > > Może włodarze miasta zorganizują jeszcze w Łodzi Olimpiadę?
          >
          > Najlepiej zimową.

A skocznię narciarską proponuje zbudować na "górze śmieciówie" przy ul.
          Kryształowej, nieopodal "Zajazdu na Rogach" ;-)
          • Gość: barracuda7110 Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.dsl.telepac.pt 06.05.05, 17:25
            Skocznia przynajmniej mamucia jak nie jumbo-jetowa a z drugiej strony slalom
            gigant (zamiast tyczek drzewa i bloki betonowe- będzie bardziej widowiskowo).
          • Gość: klus Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 23:47
            > A skocznię narciarską proponuje zbudować na "górze śmieciówie" przy ul.
            > Kryształowej, nieopodal "Zajazdu na Rogach" ;-)

No co ty gadasz, ty.... ty... tfu! tfu! widzewiaku!
            Skocznia narciarska będzie na ŁKSie oczywiście, poczytaj posty np. kolegi
            Miszala, wybudowanie od nowa tej ruiny, tfu!, tego obiektu sportowego (łącznie
            ze skocznią narciarską) to niepowtarzalna szansa rozwoju dla Łodzi i regionu :)))
    • ander_epll Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 12:14
      Jeden dobrej klasy hotel nie wystarczy na przyjęcie kilkudziesięciu tysięcy gości...
    • Gość: yasec Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.lze.lodz.pl 06.05.05, 12:50
      "żaden się nie nadaje" - pewnie, bo byle nie ŁKS, co?! :) Jakimi kołowcami
      dojechać na ŁKS? Można zamkąć całą Al. Unii dla ruchu i problemu nie będzie
      nawet jak by miało zaparkować kilka tysięcy aut. Bez przesadyzmu. Mecze na 20
      tys. już były - przy obecnym stadionie i nic się nie stało. Jest ogromna
      krańcówka MPK koło dworca - bez przesady!
      • Gość: klus Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 23:56
        > "żaden się nie nadaje" - pewnie, bo byle nie ŁKS, co?! :) Jakimi kołowcami
        > dojechać na ŁKS? Można zamkąć całą Al. Unii dla ruchu i problemu nie będzie
        > nawet jak by miało zaparkować kilka tysięcy aut. Bez przesadyzmu. Mecze na 20
        > tys. już były - przy obecnym stadionie i nic się nie stało. Jest ogromna
        > krańcówka MPK koło dworca - bez przesady!

A nawet jeśli stadion ŁKSu się nadaje, to co?
        Będą Mistrzostwa Europy (dobry żart) w Łodzi, będą mecze na zmodernizowanym
        (kolejny dobry żart) stadionie ŁKSu i co potem?
        Potem dalej na ten "obiekt" będą przychodziły 4000 kibiców drugoligowego klubu -
        myślisz, że pieniądze z ich biletów utrzymają to coś?
    • Gość: Miszal Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 14:34
      Jest tu niestety sporo tendecyjnych postow. Oto moje zdanie: To jest super
      pomysl. Oto argumentacja: Lodz to drugie miasto w Polsce, polozone w centrum,
      kolo skrzyzowania glownych autostrad, ktore do czasu mistrzostw juz beda,
      lotnisko w rozbudowie, nie ma korkow jak w stolicy, dobra lokalizacja stadionu
      ŁKSu, kolo dworca, blisko lotniska i tras przelotowych. Na pewno miasto by tez
      zyskalo, bo przede wszystkim mielibysmy stadion z prawdziwego zdarzenia, bo
      obecny nie jest w dobrym stanie delikatnie mowiac, a mowie to jako fan ŁKSu. A
      czy ma to byc gruntowna modernizacja, czy budowa nowego, to zalezy juz od panow
      inzynierow. Poza tym na pewno by zostaly zmodernizowane niekrore ulice, linie
      tramwajowe, bylby bodziec do wybudowania hoteli. A pozniej na pewno miasto by
      na tym wszystkim skorzystalo. To niesamowita promocja miasta. A ze niektorzy
      wola zeby to bylo na innym stadionie, no coz, nie moja to wina ani wasza ze
      jest gorzej polozony, bardziej doinwestowany, choc w kiepskim stylu, wiec
      szkoda znow pakowac kase, a poza tym stadion ŁKS to jest symbol pilkarskiej
      Lodzi, czy sie to komus podoba czy nie (przypomne ze mecze pucharowe gral tam
      nie tylko ŁKS...). Krotko mowiac jesli Polska dostanie organizacje, trzeba
      zrobic wszystko aby byly mecze w Lodzi i nie chodzi mi tylko o ze ma to byc na
      ŁKSie, zeby bylo jasne.
      • chocholpl Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 15:04
        przepraszam miszal, ale nie dyskutujemy, czy "lepiej na lksie czy na widzewie
        robic mistrzostwa" ja tylko pisalem, ze na remontowanie stadionu lksu to chory
        pomysl, ewentualnie mozna by go zbudowac od podstaw, a ty jestes nastepnym po
        ano05 PRZEWRAZLIWIONYM internauta, ktory wplata w dyskusje Widzew i jego
        stadion, choc w omawianym artykule nie ma o tym slowa!!!
        • Gość: Ano Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 18:03
          Gdybym nie wiedział, że to piszą widzewiacy, to bym nie pisał.

Żółć zalała niektórych i tyle.
          • chocholpl Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 10.05.05, 13:18
            Miszal wie, ze jestem Widzewiakiem, jednak to nie ma tu znaczenia, bo nie
            rozmawiamy o Widzewie, tylko komentujemy art z gazety... no i co z tego, ze Ano
            wie, ze ktos tam to Widzewiak??? prawda jest taka, jak napisal hm`: " Juz jeden
            stadion starego typu remontujemy w Polsce, stadion Slaski.... remontujemy,
            remontujemy, i topimy miliony
            zlotych..."
            I CO?
            - to Widzewiak, którego zolc zalala (Ano),
            - czy moze jest to kolejny post niektorych, "ktorzy wola zeby to bylo na innym
            stadionie (...)gorzej polozonym, bardziej doinwestowanym, choc w kiepskim stylu"
            (kolego Miszal?)

ogarnia mnie zalosc :/
            • Gość: Ano Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:46
              Jeżeli Krpowinicki mówi o 150 mln zł. - to jest to raczej kwota na budowę
              nowego stadionu, a nie żadną modernizację. Więc nie mówmy o remoncie tylko tak
              naprawdę o budowie nowego stadionu na grunatch dzierżawionych przez ŁKS.

Jakie są wymogi UEFA co do stadionów na ME niedawno GW pisała i choćby z tego
              można wywnioskować, że aby spełnić te wymogi, to musi praktycznie powstać nowy
              stadion.

A co do żółci - to zalewa tych, których boli, że miasto zbuduje nowe estadio,
              na którym będzie grać ŁKS.
      • jungleboy Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 15:52
        Miszal nie zachowuj sie jak przedszkolak który skarży pani, że jacek z
        piotrkiem są za widzewem, bo po pierwsze to głupie a po drugie w tej dyskusji
        to nie ma najmniejszego znaczenia kto kumu kibicuje!!!
        Sprawa jest prosta: pomysł z mistrzostwami w polsce jest równie nierealny jak
        idea olimpiady w Zakopanem. Żeby zorganizować taka imprezę trzeba mieć kupę
        kasy i to nie tylko od sponsorów i spełniać podstawowe wymogi organizacyjne. A
        gdzie ty byś chciał kibiców przenocować? U ludzi w domach? A gdzie
        dziennikarzy, że o piłkarzach nie wspomnę? W hotelu ibis i grand? A reszta
        gdzie? Może w perle hotelarstwa łódzkiego czyli w hotelu mazowieckim?
        To nie jest tak, że jak sie dostaje prawo organizacji mistrzostw to od razu
        zgłaszaja sie chętni żeby wybudować hotele i lotniska, drogi dojazdowe!!!
        Nikt nie zainwestuje w coś co bedzie przynosiło zyski tylko przez miesiąc
        mistrzostw a potem nieużywane zniszczeje!
        Sama modernizacja któregokolwiek ze stadionów w Łodzi sama w sobie do
        mistrzostw nas nie przybliży!!!
        Chyba że przyznamy iz przy okzaji ewntualnych ME, których i tak nie mamy prawa
        dostać, walczymy o to, który z łódzkich stadionów zostanie przebudowany? W
        takim przypadku twoja argumantacja układa się dla mnie w logiczną całość. Tylko
        po co ta obłuda? Ta gadka o niepowtarzalnej szansie dla regionu, dla miasta itd
        itp?
    • hm` Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 15:22
      Zalozmy, ze Polska dostanie organizacje tych ME..... Jesli dostanie to trzeba zrobic wszystko by kilka spotkan odbylo sie wlasnie w Łodzi. I tu chyba panuje powszechna zgoda. O aspektach promocyjnych miasta jak i bodzca do rozwoju nie wspomne.
      Natomiast nie rozumiem intencji remontu, ten stadion trzeba wyburzyc i zbudowac nowy od podstaw. Obok bedzie nowoczesna hala, wiec calosc tworzylaby piekny kompleks sportowy.
      Łodzi nie stac na dwa stadiony, potrzebny jest jeden stadion pilkarski MIejski, nie ŁKS czy SWŁ, tylko miejski. Stary Widzew gral swoje najwieksze mecze pucharowe na stadionie przy Aleja Unii, wiec jest pewnego rodzaju szansa nawiazania do chwalebnych tradycji.
      pozdr. hm`
      P.S.
      Juz jeden stadion starego typu remontujemy w Polsce, stadion Slaski.... remontujemy, remontujemy, i topimy miliony zlotych...
      • chocholpl Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 15:35
        a ja juz myslalem, ze jestem tu oprocz lomota, al_`a, w.o.d.z.i.r.e.j`a i
        barracudy7110 jedynym trzezwym... :)

pozdrawiam
    • Gość: ..... Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 16:02
      chcieć sobei może
    • Gość: cub Żarty! IP: *.retsat1.com.pl 06.05.05, 19:27
      Przecież to niemożliwe
    • el_matador9 Re: Łódź chce być gospodarzem Mistrzostw Europy w 06.05.05, 19:36
      brawo Łodż!.Buduj Łodzi największą wielofunkcyjną halę sportową w Europie i
      najnowocześniejszy gigantyczny łódzki Stadion ŁKS z rozsuwanym,przesuwanym
      dachem na 65.000 widzów,przystąp natychmiast wspaniała Łodzi do budowy
      łódzkiego metra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
      "BOSKIE BUENOS,TANGO DEL AMOR?. JEDŻ DO ŁODZI - JUŻ PODNIESIONY JEST TWÓJ
      SEMAFOR!"
      ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
      (tym razem na Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka