hubar 05.07.02, 14:19 dziennik.pap.com.pl/rozmaitosci/20020704170844.html Czy Ci ekolodzy kiedyś wyluzują? A może chcą kasy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mch Re: Kolejką na Kasprowy Wierch IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.07.02, 14:22 Powiem krótko: pojebusy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Kolejką na Kasprowy Wierch IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.07.02, 14:26 Oni maja troche racji... Wiem, ze jak ktos chce wjechac na gore to i tak odstoi te dwie godziny, od szostej rano. Zobaczcie jednak jak wzrosnie liczba osob na szczycie. Gdyby zaraz za pracami nad przepustowoscia, remonowali wszystkie szlaki "schodzace" z Kasprowego, prowadzace na inne szczyty, o ile sensowniejsza bylaby akcja. Wydaje mi sie ze oni tak z czystego impulsu to zrobili. Skoro nie zrzeszyli sie pod zadna nazwa to na kasie im nie zalezy. Cos w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Kolejką na Kasprowy Wierch 05.07.02, 14:41 Marudo, może i racja, może słusznie boją się "zadeptania" Kasprowego i otoczenia. Ale forma - niedopuszczalna! Nie wolno przetrzymywać turystów na wierzchołku bez możliwości zjazdu! A gdyby ktoś dostał zawału ze strachu, że nie może zjechać na dół, jak by taki jeden z drugim ekolog wyglądał? Oczywiście - jest TOPR i śmigłowiec. Ale tylko jeden, a mógłby być dużo bardziej potrzebny np. przy jakimś wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Kolejką na Kasprowy Wierch IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.07.02, 14:54 O ile wiem, to śmigłowiec ratowniczy Sokół (lub Mi2 - nie pamiętam, bo były z tymi helikopterami jakieś roszady między TOPR-em, a ratownictwem morskim) stacjonujący w tej okolicy został wyłączony z eksploatacji ze względu na brak funduszy. Teoretycznie jest sprawny, ale niedobory finansowe opóźniają wykonanie przeglądu okresowego i uniemożliwiają utrzymywanie sprzętu "w gotowości" 24godz./dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Kolejką na Kasprowy Wierch IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.07.02, 14:58 Racja. Mam nadzieje ze nikogo nie uwiezili w wagoniku,( chyba by o tym napisali). Naprawde ludziom tylko wspolczuc. I nie wiem jak bym na nich bluzgal jakby to mnie przetrzymali :))) Patrzac na zimno, jestem jednak w stanie ich czesciowo usprawiedliwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: Kolejką na Kasprowy Wierch IP: 80.48.116.* 05.07.02, 17:51 A ja się z wami nie zgodzę. Rozumiem, że forma nie była dobra, ale sama idea ekologów jak najbardziej słuszna. Primo: Kasprowy Wierch znajduje się jak wiadomo na terenie Tatrzańskiego Parku Narodowego objętego ochroną konserwatorską, gdzie dopuszczalna jest jedynie w minimalnym stopniu ingerencja człowieka. Secundo: turystyka wysokogórska jest turystyką kwalifikowaną (krótko mówiąc: nie dla wszystkich). Jak kto chce góry zwiedzać to plecak na plecy i marsz, a nie tylko kolejkami... Tertio: doceniam istnienie kolejki, ale rozwój jej przepustowości nie jest wg mnie konieczny, a może być wrecz szkodliwy... Quarto: a propos formy protestu - chyba, niestety, tylko takie "chamskie" manifestacje mogą przynieść w naszym kraju skutek...:((( pozdrawiam:) Saperka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostas Re: Kolejką na Kasprowy Wierch IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.07.02, 18:24 Saperko - nic dodać nic ująć - popieram Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Kolejką na Kasprowy Wierch 05.07.02, 19:02 Gość portalu: saperka napisał(a): > Quarto: a propos formy protestu - chyba, niestety, tylko takie "chamskie" manif > estacje mogą przynieść w naszym kraju skutek...:((( > > pozdrawiam:) Saperka Rozumiem, że popierasz Leppera? Oki, no cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostas Re: Kolejką na Kasprowy Wierch IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.07.02, 19:20 hubar napisał(a): > Gość portalu: saperka napisał(a): > > > Quarto: a propos formy protestu - chyba, niestety, tylko takie "chamskie" > manif > > estacje mogą przynieść w naszym kraju skutek...:((( > > > > pozdrawiam:) Saperka > > Rozumiem, że popierasz Leppera? Oki, no cóż... > Hubarze, wydaje mi się, że to było stwierdzenie faktu, a nie wyraz poparcia dla 'chamskich manifestacji' (samo słowo chamski jest - wierzę, że wiesz - określeniem pejoratywnym). szczerze mówiąc, też nie przypominam sobie żadnej 'kulturalnej' manifestacji, która przyniosłaby jakiś skutek... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Kolejką na Kasprowy Wierch 05.07.02, 19:23 Ale czy trzeba od razu łamać prawo? Uprzykrzać życie innym? Posuwać się do najdyrastyczniejszych środków? Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Kolejką na Kasprowy Wierch 05.07.02, 19:45 hubar napisał(a): > Rozumiem, że popierasz Leppera? Oki, no cóż... Rozumiem, że WSHE popiera Leppera, bo tylko ta uczelnia załatwiła mu mozliwość agitacji w Łodzi. Oki, no coż ..... Mozna manipulować słowami, ale spodzieałem się, że powinieneś powstrzymywać sie od lepperowskiej metody przeinaczania wypowiedzi. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Kolejką na Kasprowy Wierch 05.07.02, 19:52 Dzięki Jasam!!! To nie o to chodzi. Tylko ja nie lubię jak popiera bezprawie, jak ktoś stwierdza, że tylko łamanie prawa spowoduje zmiane czegokolwiek. Czy WSHE złamało prawo? Czy studenci WSHE popierali Leppera? pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: Kolejką na Kasprowy Wierch 05.07.02, 20:10 HuBar, Prezesie, NIE popieram Pana Leppera jedynie stwierdzam fakt... pozdrawiam :) proekologiczna Saperka Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Kolejką na Kasprowy Wierch 05.07.02, 21:08 hubar napisał(a): > To nie o to chodzi. Tylko ja nie lubię .... Lubię mieć dużo pieniedzy, lubię ......... To jest ideał, do ktorego zdąża świat. Każdemu to co lubi. A rzeczywistość ? Sami narzekamy, że informacje o łamaniu prawa wypierają z Gazety te miłe a nie mniej ważne. Czyli żeby dostac sie na pierwsze strony najlepiej złamać prawo - trzeba tylko tak to zrobić, aby nie zostać zapuszkowany. Spacery po przejściach dla pieszych - łamanie prawa ? A w tym czasie karetka pogotowia ugrzezła 2 km wcześniej. Ale często tą metodą coś wywalczyli. A po 1748 liście do Ministera - tylko odciski na tyłku i na palcach od długopisu oraz wycięte 2 drzewa. A spacerując - blokowali przejazd smrodzącym pojazdom, sami uprawiali ruch na świeżym powietrzu i na dodatek zaoszczędzili dwa drzewa. Czyli działanie proekologiczne - a nie łamanie prawa. przepraszam, za te podśmiechujki (jeśli ktośnie wie co to znaczy podśmie - to moge wyjaśnić) Takie ciężkie czasy. Też nie popieram łamanie prawa - ale czasem mam tość wykazywania się obywatelską postawą. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Kolejką na Kasprowy Wierch 06.07.02, 01:30 Kto chce wjechać na kasrpowy to i tak wjedzie, przepustowości nie muszą zwiększać. Co do formy manifestacji? Tak jak Saperka napisała- nic innego nie zostałoby zauważone. Co nie znaczy, że popieram takie akcje! Ixtlilto Odpowiedz Link Zgłoś