Dodaj do ulubionych

Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ?

23.05.05, 21:27
Otwarto kredens, pierwszy raz w mieście będą juwenalia, w sirze ma być
dyskoteka i kręgielnia i jeszcze sklep JYSK powstanie.
Sporo tego :)
Obserwuj wątek
    • bydeczeka Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 23.05.05, 21:54
      fontanne też mieli kiedyś budować. Pod rynkiem parkingi projektować, świstaka
      mieli też zatrudnić żeby zawijał je w te sreberka ... :P
    • samdej Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 23.05.05, 22:14
      Z tą fontanną to miasto rzeczywiście przegina. Z resztą za czasów Michalskiego
      miała być fontanna przed teatrem. Już nawet prace zaczęto, ale okazało się, że
      znaleziono tam jakies pozostałości osadnictwa, miejsce zbadano ,teren
      wyrówwnano i nic... Ja jestem ciekaw co się stało z tą fontanną, która miała
      tasm stanąć a podobno była podarowana miastu przez Gaggenau.
      Czyżby były prezydent sobie na działeczce postawił?
      • mapi4 Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 07:14
        samdej napisał:

> Z tą fontanną to miasto rzeczywiście przegina. Z resztą za czasów Michalskiego
        > miała być fontanna przed teatrem. Już nawet prace zaczęto, ale okazało się, że
        > znaleziono tam jakies pozostałości osadnictwa, miejsce zbadano ,teren
        > wyrówwnano i nic... Ja jestem ciekaw co się stało z tą fontanną, która miała
        > tasm stanąć a podobno była podarowana miastu przez Gaggenau.
        > Czyżby były prezydent sobie na działeczce postawił?

Ha, świetnie to ująłeś: znaleziono tam jakies pozostałości osadnictwa, miejsce zbadano, teren wyrówwnano i nic...

Te pozostałości osadnictwa to zaledwie poniemiecki bunkier z I połowy lat 40 XX wieku. Przeznaczony był na schron dla załogi artyleryjskiej stacjonującej w klasztorze. Faktycznie go odkopano, zbadanie polegało na sprawdzeniu przez saperów, a zasypano go dlatego, że nie ma pieniędzy na jego utrzymanie, bo o dziwo zastosowanie dla niego by sie znalazło, a był duży problem z wodą podskórną, która go zalewała.
    • anilek_swiety Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 06:39
      A czy studenci juz zbieraja na ulicach kase na te juwenali?
      u mnie zaraz przed prawie na kazdej ulicy stoja poprzeberani i zbieraja myto a
      pozniej cala noc jest balanga. Zawsze przybywa w tym czasie wiecej kobiet a
      nawet poprawia sie statystyka prokraacyjna :-)
    • babeczkaa Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 08:26
      kiedy te juwenalia? i jaka uczelnia je robi bo w Sieradzu chyba jest kilka wyzszych uczelni :)
      Co do sklepu Jysk to nie ma co sie cieszyc - byle co :(
      pozdrawiam
      B.
      • ebusia_fam_fatal Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 08:44
        wshe organizuje:
        www.umsieradz.pl/portal/forum/viewtopic.php?t=40
    • szaramysza9 Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 09:11
      A co to za sklep?
      • ebusia_fam_fatal Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 09:15
        Jysk (czyt: józek) to taki sklep remontowo budowlano meblowy jakis taki:)
        • hajdana Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 09:19
          mam łóżko od Jysk, nie było tanie, ale solidne i ładne. Mnie się spodobało.
          Zresztą w Ikei też mi sie podoba - nie jestem zbyt wybredna
        • szaramysza9 Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 09:31
          aaaaaaaaaaaaaa, a ja myślałam, że jakieś ciuchy;)) Nie bardzo kojarzę ten
          sklep...
          A szczerze to przydałaby się Castorama albo Praktiker:-)
          • stemary Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 10:18
            No właśnie,a kolejne spożywcze TESCA mają stawiać,i kto bedzie do
            tych wszystkich molochów chodził?Więcej MEGA niż mieszkańców niedługo
            będzie.A meble fajne sa tu: www.seart.pl.Pomimo deszczu dobrego dnia....
            • szaramysza9 Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 11:37
              Tesco nie jest złe i nie całkiem spożywcze, lepszy jest jednak Carrefour,
              tylko, że w Sieradzu jest już jego uboga wersja czyli Champion:(
              Ja tam się cieszę, że będzie Tesco-jeśli w ogóle będzie, bo nie wiem na czym
              stanęło...
              • babeczkaa w Jysk 24.05.05, 14:20
                nie ma rzeczy remontowych typu farby, pędzle i kelej tylko wnętrzarskie typu meble, pościele, zasłony, świece itp.
                tu macie stronke www.jysk.pl/
    • siradz Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 27.05.05, 07:54
      Tylko tak Ci sie wydaje :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka