samdej 23.05.05, 21:27 Otwarto kredens, pierwszy raz w mieście będą juwenalia, w sirze ma być dyskoteka i kręgielnia i jeszcze sklep JYSK powstanie. Sporo tego :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bydeczeka Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 23.05.05, 21:54 fontanne też mieli kiedyś budować. Pod rynkiem parkingi projektować, świstaka mieli też zatrudnić żeby zawijał je w te sreberka ... :P Odpowiedz Link Zgłoś
samdej Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 23.05.05, 22:14 Z tą fontanną to miasto rzeczywiście przegina. Z resztą za czasów Michalskiego miała być fontanna przed teatrem. Już nawet prace zaczęto, ale okazało się, że znaleziono tam jakies pozostałości osadnictwa, miejsce zbadano ,teren wyrówwnano i nic... Ja jestem ciekaw co się stało z tą fontanną, która miała tasm stanąć a podobno była podarowana miastu przez Gaggenau. Czyżby były prezydent sobie na działeczce postawił? Odpowiedz Link Zgłoś
mapi4 Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 07:14 samdej napisał: > Z tą fontanną to miasto rzeczywiście przegina. Z resztą za czasów Michalskiego > miała być fontanna przed teatrem. Już nawet prace zaczęto, ale okazało się, że > znaleziono tam jakies pozostałości osadnictwa, miejsce zbadano ,teren > wyrówwnano i nic... Ja jestem ciekaw co się stało z tą fontanną, która miała > tasm stanąć a podobno była podarowana miastu przez Gaggenau. > Czyżby były prezydent sobie na działeczce postawił? Ha, świetnie to ująłeś: znaleziono tam jakies pozostałości osadnictwa, miejsce zbadano, teren wyrówwnano i nic... Te pozostałości osadnictwa to zaledwie poniemiecki bunkier z I połowy lat 40 XX wieku. Przeznaczony był na schron dla załogi artyleryjskiej stacjonującej w klasztorze. Faktycznie go odkopano, zbadanie polegało na sprawdzeniu przez saperów, a zasypano go dlatego, że nie ma pieniędzy na jego utrzymanie, bo o dziwo zastosowanie dla niego by sie znalazło, a był duży problem z wodą podskórną, która go zalewała. Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 06:39 A czy studenci juz zbieraja na ulicach kase na te juwenali? u mnie zaraz przed prawie na kazdej ulicy stoja poprzeberani i zbieraja myto a pozniej cala noc jest balanga. Zawsze przybywa w tym czasie wiecej kobiet a nawet poprawia sie statystyka prokraacyjna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 08:26 kiedy te juwenalia? i jaka uczelnia je robi bo w Sieradzu chyba jest kilka wyzszych uczelni :) Co do sklepu Jysk to nie ma co sie cieszyc - byle co :( pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 08:44 wshe organizuje: www.umsieradz.pl/portal/forum/viewtopic.php?t=40 Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 09:11 A co to za sklep? Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 09:15 Jysk (czyt: józek) to taki sklep remontowo budowlano meblowy jakis taki:) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 09:19 mam łóżko od Jysk, nie było tanie, ale solidne i ładne. Mnie się spodobało. Zresztą w Ikei też mi sie podoba - nie jestem zbyt wybredna Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 09:31 aaaaaaaaaaaaaa, a ja myślałam, że jakieś ciuchy;)) Nie bardzo kojarzę ten sklep... A szczerze to przydałaby się Castorama albo Praktiker:-) Odpowiedz Link Zgłoś
stemary Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 10:18 No właśnie,a kolejne spożywcze TESCA mają stawiać,i kto bedzie do tych wszystkich molochów chodził?Więcej MEGA niż mieszkańców niedługo będzie.A meble fajne sa tu: www.seart.pl.Pomimo deszczu dobrego dnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 24.05.05, 11:37 Tesco nie jest złe i nie całkiem spożywcze, lepszy jest jednak Carrefour, tylko, że w Sieradzu jest już jego uboga wersja czyli Champion:( Ja tam się cieszę, że będzie Tesco-jeśli w ogóle będzie, bo nie wiem na czym stanęło... Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa w Jysk 24.05.05, 14:20 nie ma rzeczy remontowych typu farby, pędzle i kelej tylko wnętrzarskie typu meble, pościele, zasłony, świece itp. tu macie stronke www.jysk.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
siradz Re: Coś drgnęło czy mi się tylko wydaje ? 27.05.05, 07:54 Tylko tak Ci sie wydaje :-))) Odpowiedz Link Zgłoś