Dodaj do ulubionych

Stacja 123...czy to jakaś firmowa?

06.06.05, 10:02
Witam!
Jakiś czas temu na Aleksandrowskiej między Warecką a Traktorową otworzono
nową stację (tzn. na miejscy byłego Statoil). Nazywa się 123 i ma niezłe
ceny. Czy jest to jakaś firmowa stacja, czy może lepiej nie tankować...bo
tylko liczą się z ceną?

Pozdrawiam

rene0
Obserwuj wątek
    • Gość: m Stacja 123... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:26
      Wydaje mi sie, że to jakaś prywatna, po prostu zrezygnowali z patronactwa
      Statoil. O jakości paliwa nic nie słyszałem, ale lepiej uważać. Wczoraj 95 była
      po 3,6...na Shellu na Traktorowej jest po 3,89.
      Ze swojego doświadczenia radzę uważać na stacje Oil Texas (przed wiaduktem, na
      szczęscie teraz dojazd do niej z Alekandrowskiej jest niemożliwy;) ). Po
      pierwsze podszywają sie pod amerykański koncern Texaco (wywieszają flagi tego
      koncernu, gdyż sprzedają chyba ich olej, loga są bardzo podobne), a po drugie
      jak raz zatankowałem ich paliwo, to silnik dziwne rzeczy wyczyniał (obroty,
      kontrolka uszkodzenia itp).
      Dodam jeszcze, że paliwo po 3,62 (czyli niewiele drożej niż na 123...) jets na
      stacji Esso, róg Limanowskiego i Włókniarzy, o Esso napewno słyszałem:) pozdr
      • yavorius Re: Stacja 123... 06.06.05, 10:28
        Gość portalu: m napisał(a):

> Ze swojego doświadczenia radzę uważać na stacje Oil Texas (przed wiaduktem, na
        > szczęscie teraz dojazd do niej z Alekandrowskiej jest niemożliwy;) ). Po
        > pierwsze podszywają sie pod amerykański koncern Texaco (wywieszają flagi tego
        > koncernu, gdyż sprzedają chyba ich olej, loga są bardzo podobne), a po drugie
        > jak raz zatankowałem ich paliwo, to silnik dziwne rzeczy wyczyniał (obroty,
        > kontrolka uszkodzenia itp).

Zresztą, była ta stacja na liście nieuczciwych sprzedawców...
        • brokatowy Re: Stacja 123... 06.06.05, 10:33
          dokładnie... nikt rozsadny tam nie tankuje:-) chyba ze zycie Twojego silnika
          jest Ci niemiłe:-)
          • Gość: m Texas... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:59
            Tankowałem sporo wcześniej, zanim była owa lista:) ale sami zobaczcie ile tam
            jest klientów (zwłaszcza, jak będzie możliwy dojazd (bezpośrednio) z
            Alksandrowskiej...pozdr
      • Gość: barracuda7110 Re: Stacja 123... IP: *.dsl.telepac.pt 06.06.05, 15:28
        Raz wlałem trochę paliwa na Oil texas (śpieszyło mi się niesamowicie) i
        niezauważyłem żadnych zmian w zachowaniu auta. Zresztą mój samochód przy
        odrobinie wysiłku pojedzie na wszystkim oprócz ropy ;).
    • Gość: senior Re: Stacja 123...czy to jakaś firmowa? IP: *.bremultibank.com.pl 06.06.05, 15:20
      To jest grupa Statoil. Myslalem na poczatku, ze to stacja samobslugowa ale
      okazuje sie, ze to poprostu stacja bez sklepu. Jak tam ostatnio tankowalem z
      boku stala cysterna Statoil. Potwierdzam opinie o Texas'sie, kiedys zalalem
      cieniasa 900 - nie chcial sie rozpedzic pow. 85km/h, smierdzialo jakims
      rozpuszczalnikiem, bak nastepnego dnia mi sie rozszczelnil (ale to juz ponoc
      wina samochodu) i mialem wizyte w warsztacie.

pozdrawiam mieszkancow Teo i okolic
    • evonka Re: Stacja 123...czy to jakaś firmowa? 06.06.05, 15:25
      polecam Jet'a na Kopcińskiego zaraz za Narutowicza. W weekend mają dobre ceny.
      95 tankowałam po 3,62 ostatnio....
      • yavorius huh 06.06.05, 15:27
        W Warszawie benzyna potrafi być droższa o dwadzieścia kilka groszy na litrze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka