Gość: flip IP: *.p.lodz.pl 25.07.02, 23:33 A tutaj www.p.lodz.pl/I35/personal/jw37/urbtr/tramshots.html doszly zdjecia ze Lwowa. Koooniec. Nic wiecej nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łażej Re: lwowskie tramwaje IP: *.retsat1.com.pl 27.07.02, 18:09 Gość portalu: flip napisał(a): > A tutaj <a href="www.p.lodz.pl/I35/personal/jw37/urbtr/tramshots.html"ta > rget="_blank">www.p.lodz.pl/I35/personal/jw37/urbtr/tramshots.html</a> > doszly zdjecia ze Lwowa. > Koooniec. Nic wiecej nie bedzie. Wczoraj wróciłem ze Lwowa. Niestety nie miałem okazji przejechać się tramwajem. Ale za to dokładnie się im przyjrzałem. Są dziwne, np. przegubowce na dwóch wózkach. Torowiska też są jedyne w swoim rodzaju. Jeszcze nie widziałem torowiska, gdzie główka szyny jest starta niemal do poziomu wcięcia. Poza tym ich krzwość jest imponująca. Dla miłośnika komunikacji miejskiej wizyta we Lwowie to prawdziwa uczta. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: lwowskie tramwaje IP: *.p.lodz.pl 27.07.02, 18:53 Lwow wyglada na Mekke lodzian w tym miesiacu :-) Niestety - ominela nas wielka atrakcja: tramwaje na Rynku, bo linia jest zamknieta na czas przebudowy Podwala. Taki typ tramwaju byl zdaje sie budowany w Niemczech w latach 50-tych i 60- tych, ale na dluzsza mete sie nie przyjal. Tramwaje we Lwowie to dzialalnosc socyalna: darmo dla emerytow i znizki dla studentow od i tak niedrogiego biletu (40 gr). Ludnosc jezdzi marszrutkami, ktore sa szybsze, ale drozsze (55-75 gr) i bardziej jeszcze "clumsy". Nie daja biletow, kierowcy (ktorzy maja te nyski, sa opodatkowani ryczaltem!). Tramwaje sa nierozwiniete zupelnie, a raczej jakby nieco zwiniete od czasow wojny - pomimo wielkiej rozbudowy blokowisk. Do blokowisk powstala tylko jedna linia (3), ktora kiedys byla okreslana jako "szybki tramwaj", a dzisiaj ma tory tak zle, ze jezdzi strasznie wolno. Skasowano natomiast tramwaje na Walach Hetmanskich (w zamian za to zbudowano obwodnice Podwale - Pl. Strzelecki - Pl. Krakowski), Zielonej, Slonecznej. Takze do Bogdanowki (wylot na Przemysl) sie nie jezdzi, chyba ze do zajezdni, ktora tam wlasnie jest. Pewnie, jak przybedzie samochodow, tramwaje zostana skasowane zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: lwowskie tramwaje IP: *.p.lodz.pl 03.08.02, 11:40 Napisalem poprzednio, ze ten uklad wagonu sie nie przyjal w Niemczech - i popelnilem blad. Przyjal sie, jak najbardziej: Sztutgart - waskotorowe - tam sa/byly same takie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip cos nam sie przypomnialo IP: *.p.lodz.pl 29.07.02, 22:10 A mianowicie: 1) tabliczki z trasa: nie wolno im wierzyc. Z przodu "9", z boku "3", w wagonie konduktor. I - nic. Mysmy raz wysiedli, bo nam sie zdawalo, ze to nie ten numer (miewamy takie chwile zamroczenia w naszym wieku). Ale - zdazylismy wsiasc z powrotem. :-) 2) Skasowana trasa na Sw. Zofii - Poninskiego. Tory sa, chociaz niekompletne i jeszcze cos jest: haki na siec podtrzymujaca na domach, a na hakach kawalki tej sieci. Dyndaja od polwiecza - bo wtedy mniej wiecej linie skasowano. Sowieckosc w calej krasie tepego oblicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do. Re: cos nam sie przypomnialo IP: *.240.186.195.dial.bluewin.ch 03.08.02, 09:26 A to znaczy, ze nie chcecie zdjec z Berna :-( ? Bo jak rozumiem linia zielona z Bostonu nie wchodzi w tramwaje? Pozdrawiam. Do. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: cos nam sie przypomnialo IP: *.p.lodz.pl 03.08.02, 11:02 Nie rozumiemy: czy z tego wynika cos o Bernie i Bostonie? :-) Zielona to tramwaj, jak najbardziej. A co masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do. Re: cos nam sie przypomnialo IP: *.159.186.195.dial.bluewin.ch 03.08.02, 19:31 Tylko zdjecia :-/ A powinnam miec kawalek siedzenia lub moze tabliczke z numerem? Swoja droga mam tez kilka tabliczek z nazwami ulic, zabawa jest okropnie wciagajaca :-))) Do. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip od dawna o czym innym IP: *.p.lodz.pl 03.08.02, 19:51 Najlepiej miec kawalki tomografow. :-) Tabliczki: a przyslesz? W tabliczka ostatnio Lwow i Krakow. Czyli towarzystwo bardzo nobliwe. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do. Re: od dawna o czym innym IP: *.159.186.195.dial.bluewin.ch 03.08.02, 19:54 Przysle, czemu nie :-) Musze tylko zeskanowac :-) Popatrze jak tam z tomografami. Wysylac do Ciebie, tak? Do. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do. no nie! dalam sie podpuscic!!! IP: *.213.186.195.dial.bluewin.ch 04.08.02, 13:24 Pantograf flipie!!!! :-))))))))))) Do. PS Ale mam refleks... Odpowiedz Link Zgłoś