Dodaj do ulubionych

hotele 4* i 5* w łodzi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:28
witam,
gdzie Waszym zdaniem powinny powstać takie hotele (chodzi mi o konkretny
adres) ciężko będzie o taki hotel jeżeli nie ma na nie lokalizacji, a wg mnie
atrakcyjnych działek w centrum jest już baaaardzo mało, a jeżeli są to ciężko
o ich wykup bo działeczki w łodzi są tak podzielone, że trzeba ich wykupić
kilka aby stworzyć teren pod budowę (a niestety dogadać się z kilkoma
właścicielami ciężka sprawa)
super lokalizacją jest teren philipsa, ale już za póżno...
kolejną był mały piłsudski + teren sąsiedni - nawet jedna z łódzkich firm
chciała pobudować na tych dwóch działkach czterogwiazdkowiec, ale urzędnicy
wybrali ofertę sieci Campanila (marne 2*) która obejmuje zabudowę tylko
jednej działki, szkoda...
ciekawy jestem propozycji,
pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: hotele 4* i 5* w łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.05, 20:36
      Najlepiej byłoby gdyby wzorem niejednego miasta w Europie takie obiekty weszły
      do zabytkowych kamienic. Możliwości - nie mnie to oceniać.
      • Gość: marti Re: hotele 4* i 5* w łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:52
        pomysł ciekawy - ale jak widać po innych mistach w Polsce takie obiekty
        powstają w nowych budynkach - no i co się dziwić?? przekształcenie + remont
        kilku (bo z jednej hotelu nie zrobisz) starych kamienic jest o duuuużo droższe
        niż budowa od podstaw nowego nowoczesnego budynku
        • yarro Re: hotele 4* i 5* w łodzi 10.07.05, 00:35
          Owszem, jest kilka takich duzych kamienic, chociażby róg Piotrkowskiej i
          Narutowicza, lub Narutowicza i Wschodniej.
        • Gość: Ja Re: hotele 4* i 5* w łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.05, 22:04
          Zrobisz, zrobisz. Oczywiście, że koszty adaptacji spore, ale i efekt o niebo
          lepszy. Tylko komu w polskim, kiczowatym hotelarstwie zależy na efektach? Ot co.
          A może po prostu inne miasta bardziej pilnują swojego dziedzictwa i potrafią
          lepiej zachęcić do takich inwestycji?
          • Gość: Agnes Re: hotele 4* i 5* w łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:14
            Może róg północnej i zachodniej (blisko pałacu Poznańskiego i Manufaktury)
    • topjes Re: hotele 4* i 5* w łodzi 11.07.05, 17:08
      > witam,
      > gdzie Waszym zdaniem powinny powstać takie hotele (chodzi mi o konkretny
      > adres) ciężko będzie o taki hotel jeżeli nie ma na nie lokalizacji, a wg mnie
      > atrakcyjnych działek w centrum jest już baaaardzo mało, a jeżeli są to ciężko
      > o ich wykup bo działeczki w łodzi są tak podzielone, że trzeba ich wykupić
      > kilka aby stworzyć teren pod budowę (a niestety dogadać się z kilkoma
      > właścicielami ciężka sprawa)

Hmmm, patrząc na miasto to jest od "cholery" miejsc gdzie można posatwić hotel.
      Chyba, że znasz jakieś problemy własnościowe? Łódź ma to do siebie, że jest dużo
      pustego miejsca w centrum. Jedyne co może przeszkodzić w jego zagospodarowaniu
      to jakieś dziwne kwestie własnościowe.

1. Central - można kupić i wyburzyć - piękna działk.
      2. Central II - jak wyżej - hotel, centrum handlowe itd. - od Pietryny do
      Sienkiewicza powinien powstać nowy "pawilon".
      3. Zachodnia - oj, tam jest sporo miejsca na wsadzenie hotelu.
      4. Działka na rogu Ogrodowej/Zachodniej - tam gdzie jest teraz stacja CPN.
      Itd - na Pietrynie są puste duże dziury i ne kilku innych ulicach też.

pzdr
      topjes
      • Gość: Jacho Re: hotele 4* i 5* w łodzi IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.07.05, 20:55
        Wydaje się, że pomysł z umieszczeniem hotelu w wyremontowanej zabytkowej
        kamienicy jest bardzo dobry, popatrzcie nz czeską Pragę i jej hoteliki na
        Vaclavskich namesti. Pomijam kłopoty techniczne, finansowe i ludzkie z
        lokatorami. Pomarzyć dobra rzecz.
        • el-042 Re: hotele 4* i 5* w łodzi 04.07.06, 01:25
          Gdyby całe podwórko z oficynami zaadaptować na hotel, np. przykryć szklanym
          dachem, to byłby świetny hotel z doświetleniem ze środkowego patio.
          Kilkadziesiąt pokoi by tam spokojnie weszło, a hotelowa restauracja od strony
          ulicy miałaby dodatkowych klientów. Jeśli chodzi o plac przed pałacem
          Poznańskiego ze stacją benzynową, to wyobrażam tam sobie piękny plac, dający
          trochę przestrzeni i oddechu pałacowi, a nie nową kamienicę. Niestety wiele
          łódzkich pałaców jest wciśniętych w pierzeje, co upodabnia je do kamienic, a
          prawdziwy pałac ma ogród i wolną przestrzeń dookoła, jest budynkiem
          wolnostojącym. Chciałbym, żeby wychodząc z Muzeum Miasta Łodzi nie wychodziło
          się bezpośrednio na jezdnię ul. Ogrodowej, tylko żeby był tam piękny zielony
          skwer. Asfalt mógłby być odsunięty, a Ogrodowa mogłaby być odgięta od pałacu.
          Jedynie przydałoby się postawić tam wąską oficynę, żeby wykończyć jakoś łysy
          szczyt kamienicy stojącej bokiem do pałacu.

--
          Odpłyń Łodzią z EL-042
    • hubar Piotrkowska 250 04.07.06, 00:21
      W pl.wikipedia.org/wiki/Fabryka_Markusa_Silbersteina przy Piotrkowskiej 250.
      Lokalizacja przy Piertynie, ogromny parking, dojazdy z południa Łodzi, niedaleko
      targów, budynek w dobrym stanie... same plusy!
      • Gość: belyall Re: Piotrkowska 250 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:51
        Tam najpierw te parterowe przybudóki od frontu trzeba wykopać.
        • hubar Re: Piotrkowska 250 04.07.06, 13:01
          Nie trzeba.
          • Gość: belyall Re: Piotrkowska 250 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:42
            Trzeba.
            • gothmucha Re: Piotrkowska 250 04.07.06, 19:12
              Nie trzeba.
              • belyall Re: Piotrkowska 250 05.07.06, 09:49
                Trzeba.
              • Gość: konserwator Re: Piotrkowska 250 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:51
                Pewnie, że trzeba! Te pseudostylizowane, nowe budki zasłaniają piękny budynek.
    • Gość: s Re: hotele 4* i 5* w łodzi IP: 217.60.98.* 04.07.06, 10:29
      a ja zawsze bylem zwolennikiem wyrzucenia urzednikow z Poznanskiego i
      przerobienia tej czesci na hotel, moze troche profanacja, ale czy ci siedzacy
      tam urzednicy nie sa profanacja ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka