Dodaj do ulubionych

Nowy przedmiot na PŁ

IP: 80.50.191.* 11.07.05, 08:22
super, wspolczuje moim nastepcom. a moze ktos bty sie zajal tym ze np na ife
okolo 90% osob ma stypendium a na elektrycznym okolo 2%, no chyba ze na ife
studiuja sami geniusze a na eie sami debile :/

cos nie gra moze ktos by sie temu przyjrzal??
Obserwuj wątek
    • Gość: wanda Re: Nowy przedmiot na PŁ IP: *.retsat1.com.pl 11.07.05, 08:43
      jest tylko taki problem że na IFE jest 500 studentów a na EIE 4500 - więc te
      pieniądze muszą być inaczej rozdysponowane pomiędzy tak dużą ilość studentów o
      nienajwyższym statusie materialnym
      • vishna Re: Nowy przedmiot na PŁ 11.07.05, 12:15
        no coz ja bede wsrod tych 2%, zapowiada mi sie stypa wysokosci 100 zeta (smiech
        na sali). a tak poza tym to przeciez nie jest uniwersytet wiec jak ktos chce sie
        historii uczyc to chyba raczej nie tu. zdecydowanie przydalby sie kontynuacja
        algebry(nie mylic z analiza) na II semsetrze, wywalic metrologie i
        bezpieczenstwo pracy :P

a co do dziekanatu to mogl by sie zajac zaciemnieniem aul E1 i E2 + instalacja
        klimatyzacji, bo jak slonce wyjdzie to sie robi greenhouse effect, a na rzutniku
        nic nie widac :/
    • Gość: Pitum Re: Nowy przedmiot na PŁ IP: *.kullen.rwth / *.kullen.RWTH-Aachen.DE 11.07.05, 13:14
      fajne, szkoda, ze mnie ominelo
      • Gość: kakofoniks Re: Nowy przedmiot na PŁ IP: 80.50.191.* 12.07.05, 08:18
        i takw e1 i e2 jest lepiej niz bylo :D teraz jest znacznieeeee.... chlodniej

a wracajac do tematu co z tego zee na ife studiuje 500 osob a na elektrycznym
        4500?? (ja myslalem ze okolo 2500 oczywiscie mowa o dziennych) to nie ma wiele
        do rzeczy ale wg mnie na elektrycznym opracowano metode zarabiania na
        strudentach gdyz jak inaczej nazwac ze niemalze kazdego roku trafia sie jakis
        przedmiot ktory zalicza 10-20 osob z roku??

konkretniej zaliczenie z c++ na informatyce przechodzi niewiele osob za
        pierwszym razem. w efekcir koncowym zaliczaja niemal wszyscy ale glownie na
        trojach natomiast na ife bylem swiadkiem jak studenci szli do tego samego
        doktora klocic sie o lepsza ocene z c++. gdyby ktos zrobil to z elektrycznego
        oblalby ale przeca ife to nie elektryczny...

ujme to tak cos jest nie tak
        • vishna Re: Nowy przedmiot na PŁ 12.07.05, 14:19
          no ife staraja sie oceny poprawiac na potege, wiadomo, socrates erasus i takie
          tam... na eie jest to dosc utrudnione, aczkolwiek mozliwe, tylko trzeba miec
          duuuuzo determinacji i szczescia. wszystko zalezy od dnia, godziny i nastroju
          asystenta/wykladowcy :P no i nam tez przydalo by sie wyjechac za granice w
          ramach erasmusa, ale do tego potrzebna srednia powyzej 4.0 i na dodatek probuja
          oblac wszystko co sie rusza.

a odnosnie c++, na kierunku informatyka to standard, nie nalezy polegac na
          asystencie(bo zazwyczaj bardziej spi niz tlumaczy), a na ksiazkach i
          przykladach(np Symfonia C++), pokompilowac i polinkowac sobie troche w zaciszu
          domowym i nie bedzie problemow. ja zaliczylem wszystko za pierwszym razem na 5 :P
        • Gość: ja Re: Nowy przedmiot na PŁ IP: *.toya.net.pl 13.07.05, 15:09
          > konkretniej zaliczenie z c++ na informatyce przechodzi
          > niewiele osob za pierwszym razem.
          a wiesz dlaczego? bo zdecydowana wiekszosc NIC nie umie! poziom programowania
          wsrod studentow EiE (2,3ci rok) to tragedia.

> natomiast na ife bylem swiadkiem jak studenci szli do tego samego
          > doktora klocic sie o lepsza ocene z c++. gdyby ktos zrobil to
          > z elektrycznego oblalby ale przeca ife to nie elektryczny...
          glupoty gadasz. jesli myslisz o doktorze GWJ, to mozna smialo isc na dyskusje.
          pod warunkiem, ze sie COKOLWIEK umie. na pande rzeczywiscie sie nie da.
    • vigla O obyczajach raczej niedobrych na NFA 12.07.05, 15:05
      O obyczajach raczej niedobrych na NFA
      nauka-edukacja.p4u.pl/articles.php?id=4
      • Gość: kakofoniks PL krytyka IP: 80.50.191.* 13.07.05, 12:35
        tiaaa.... ale przypomina mi sie rozmowa na laborkach. pani sie pyta co
        mieliscie odpowiedz kolejki (od tego zaczelismy nauke c++) pani: a pan -
        • Gość: franky! Re: PL krytyka IP: *.toya.net.pl 13.07.05, 21:23
          skonczylem eie ze srednia jak dobrze pamietam 4,81, poprawke mialem tylko jedna
          bo zawalilem fize na pierwszym semestrze, ale jeszcze w tej samej sesji udalo
          sie poprawic (Zimnicki).

zasadnicze prawdy co do PL:
          - nikt Cie nie nauczy na PL tyle ile mozesz sie nauczyc samemu studiujac
          przyklady
          - nie licz na to ze wykladowca Ci wytłumaczy temat, bo jest kilku takich co nie
          lubia tłumaczyc, wola ponabijac sie z braku wiedzy innych studentow (ET:
          Ziemnicki) a zdarzaja sie tez kwiatki jak p. Sylwia Kozlowska (równiez ET)
          którym wiedza powiedzmy wyparowala z czasem...
          - chcesz miec stypendium, wszystko zalezy od Ciebie . Dostawalem stypendium na
          wszystkich semestrach nauki, nie wiem ile tego w sumie bylo ale gdzies miedzy
          10 a 15 tys zl zapewne. Inni dostawali równiez socjalne, co w zasadzie dawalo
          sumie prawie dwa razy wieksza. Jak na studenckie wymagania bylo wystarczajaco,
          jak komus brakowalo mogl dorabiac korkami, mi sie czasem zdarzalo. Na kaske nie
          narzekalem specjalnie.
          - złych ocen nie zwalaj na wykladowce, to Twoja wina. Ja ciesze sie ze jest
          kilku starszej daty profesorów u których zdać nie jest łatwo, robia prawdziwy
          przesiew. A sito jest sprawiedliwe, oblewaja wszyscy którzy przez cale studia
          szli na farcie i sciaganiu. U prof. Kuzmiskiego (Teoria Sterowania - ostatni
          egz przed obrona) zdaje tylko kilka osob na pierwszym terminie, reszta buja sie
          juz rok, takie zycie...
          - po latach i tak milo sie wspomina studenckie czasy. Caly semestrr obijania
          sie a potem zakuwanie do 4 rano w sesji <LOL> Tak tez sie da. Doswiadczenie i
          umiejetnosc radzenia sobie ze stresem i wyzwaniami jakie doswiadczalismy na
          elektrycznym procentuja w przyszlosci.
          - absolwenci EiE nie maja wiekszych problemow ze znalezieniem ciekawej pracy.
          Ci z "ocenmi" pracuja w zawodzie czyli zwykle robia to co lubia, pozostali
          raczej zbaczaja z tej siezki, łapiac pierwszą lepsza prace.
          - suma sumarum milo wspominam 5 lat na Stefanowskiego :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka