Dodaj do ulubionych

Żałosna ekipa administracji forum Łódź.

12.07.05, 22:48
Na wymioty mi się zbiera. Nawet nie oczekuję, że wytłuamczycie co z postem
oto_nowego_logina. Za prości jesteście na to i za tępi.
ONL napisał, że miał wypadek w pracy. Inni piszą bzudry totalne zbliżone już
niemal dnem do artykulików dziennikarzyn z GW i jakoś te inne posty zostają.
www.receopadaja.prv.pl
Bawcie się dobrze. A, i żeby żadna menda związana z administracją tego forum
nie miała czelności wchodzić na moje strony z fotkami.
Obserwuj wątek
    • michael00 up 12.07.05, 22:53
      Zauważyłem, że w tym bagienku święte ekipy ratunkowe posty o tematach "up"
      zostawiają. To sobie upnąłem.
    • szprota no ciekawa jestem 12.07.05, 23:02
      zareaguje ktoś w końcu czy nie?
      • michael00 Re: no ciekawa jestem 12.07.05, 23:05
        szprota napisała:

> zareaguje ktoś w końcu czy nie?

E, zawsze twierdziłem, że reagować nie muszą i że mają prawo robić tu co chcą. I
        nadal to podtrzymuję, przynajmniej mogę sobie zdanie wyrobić na ich temat.
        No, a że jest to pod szyldem Gazety Wyborczej ... szkoda jednak tej marki,
        spsiła się przez takie redakcyjno-administracyjne kreaturki. Ale, pewnie to
        nikogo nie obchodzi, nakład i tak schodzi. Nie ma już autorytetów ...
        • szprota Re: no ciekawa jestem 12.07.05, 23:09
          ja, ale forum publiczne nie jest prywatnym folwarkiem admina i wypadałoby się
          wytłumaczyć, z jakiej paki poleciał w kosmos wątek w żaden sposób nie
          naruszający regulaminu czy netykiety.
          no ale cóż się dziwić. nie pierwszy to raz, kiedy administracja zachowuje się
          jak trzynastolatka przy pierwszej miesiączce.
          • fioletowa_dziewczyna Re: no ciekawa jestem 12.07.05, 23:20
            wiesz, ja juz kiedys pisalam conieco na ten temat.
            nie wiem za co pewna osoba dostala adminstwo na tym forum i wole nie wiedziec.
            w moim swiecie uzywa sie stwierdzenia: 'siedziec pod biurkiem i obciagac'.

forum jako takie sluzy wymianie pogladow, mysli i doswiadczen.
            szkoda, ze pewna_osoba_adminujaca_forum_lodz nie zauwazyla jeszcze laskawie, ze
            to MY, forumowicze tworzymy te laczke, po ktorej jej dane jest hasac z badylkiem...
            zalosne, w dalszym ciagu, zdaje sie byc jeszcze to, iz osoba zajmujaca sie
            wycinaniem [czy moderowaniem, whatever...] fl z uporem maniaka przy kazdym swoim
            poscie kasuje czerwonego ptaszka.
            skoro tak jej przeszkadza bycie kojarzona z adminstwem, to po jaka cholere
            przyjela te funkcje?
            • szprota Re: no ciekawa jestem 12.07.05, 23:24
              po pierwsze,
              to
              z drugiej jednak strony masz rację, mówiąc, że to my tworzymy forum, a nie ten,
              kto ma narzędzia administracji.
              • michael00 Re: no ciekawa jestem 12.07.05, 23:25
                szprota napisała:

> z drugiej jednak strony masz rację, mówiąc, że to my tworzymy forum, a nie ten,
                > kto ma narzędzia administracji.

Ale ze strony zerowej - forum jest własnościa GW. A to, kogo stawia na bramce i
                jak się ten kark zachowuje ... no to świadczy o GW. Ale jej prawo, GW znaczy się.
                • huann Re: no ciekawa jestem 12.07.05, 23:27
                  ale ze strony minus pierwszej - to gazeta funkcjonuje dzięki ludziom, którzy ją
                  kupują płacąc za to oraz reklamodawcom, co na jedno wlaściwie w tym wypadku
                  wychodzi.
                  • michael00 Re: no ciekawa jestem 12.07.05, 23:31
                    > ale ze strony minus pierwszej - to gazeta funkcjonuje dzięki ludziom, którzy ją
                    > kupują płacąc za to oraz reklamodawcom, co na jedno wlaściwie w tym wypadku
                    > wychodzi.

Ale ze strony -2 :), to co, nakład spadnie, bo ktoś tam został źle potraktowany
                    na jakimś tam forum? GW ma to w d... co się tu dzieje. Znaczy mówię o jakieś
                    centrali, że tam by się mógł ktoś zainteresować, nie o tych powiatowych
                    pismkach z Sienkiewicza, co to fakty przeinaczają i z prawdą się mijają... ech ...
                • fioletowa_dziewczyna Re: no ciekawa jestem 12.07.05, 23:30
                  oczywiscie, ze nikt oficjalnie jej nie widzial jak wycina, i nie moja rola jest
                  dowodzenie czy udowadnianie czegokolwiek.
                  smialam tylko delikatnie zaznaczyc, ze wszystkie te forumowe animozje
                  wycinankowe zaczely sie z momentem otrzymania uprawnien moderatorskich przez
                  jedna z forumowiczek.

wiesz, nie to zebym chciala byc zlosliwa... ale jakos w przypadki i dziwne
                  zrzadzenia losu nie wierze.
                  • dziad_borowy Nie chciałbym być mąciwodą... 12.07.05, 23:35
                    ale jestem przekonany, ze jakis forumowicz jednak widzial jak tnie. Malo tego,
                    ze widzial. On jeszcze z czuloscia powtarzal: "Ach, jak Ty to robisz z glowa".
                    heh
                    Dzierżbór bowiem występuje!!!
                    • fioletowa_dziewczyna Re: Nie chciałbym być mąciwodą... 12.07.05, 23:39
                      oj dziadzie, dziadzie... przeciez tak nie wolno, nikt nie potwierdzil
                      oficjalnie, ze ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie :P
                    • big_news Re: Nie chciałbym być mąciwodą... 12.07.05, 23:45
                      Ja też "dałbym" głowę, że chodzi o panią x. Była taka lutowa zawierucha na forum
                      i tak się dziwnie złożyło, że była ona poprzedzona ciekawymi postulatami
                      wysuwanymi przez owego x-a. Wtedy nie było wątpliwości, o kogo chodzi. Później x
                      błysnęła przenosinami wątków na jej zdaniem bardziej słuszne miejsca (czyt.
                      podfora), a następnie prawdopodobnie również x była "tfórczynią" polityki. To
                      wszystko sprawia wrażenie, że najlepiej zdaniem niektórych (czemu już kiedyś
                      dałem wyraz) byłoby, aby na głównym łódzkim forum pisać tylko o pierdołach. Co
                      zresztą skwapliwie staram się czynić;)
                      • szprota i całkiem nieźle ci idzie 12.07.05, 23:55
                        że skorzystam z okazji difoltowego pokadzenia ;)
                        • big_news Re: i całkiem nieźle ci idzie 13.07.05, 00:00
                          Zdążę, nie zdążę? 12 lipca odpowiedzieć, po staremu jeszcze;)
                          • szprota niestety 13.07.05, 00:02
                            właśnie zaczęło się życie :D
                          • big_news Re: i całkiem nieźle ci idzie 13.07.05, 00:03
                            Nie zdążyłem, więc ponieważ jestem aktualnie zupełnie nowym świeżym dopiero co
                            narodzonym forumowiczem to zupełnie nie wiem jak mam na zaszłości reagować.
                            Chyba poczekam trochę, jak trochę okrzepnę w tym nowym życiu;)
                    • Gość: cichociemny Re: Nie chciałbym być mąciwodą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:32
                      była jakiś czas temu na podforum Porozmawiajmy o Łodzi wpadka pani admin -
                      zapomniała sobie wyciąć ptaszka i ściemniała że redakcja jej wstawiła go
                      przypadkiem. wtedy zdaje się pojawiły się pierwsze podejrzenia.
                      • Gość: usłużna pewnie o to chodzi IP: 193.151.115.* 13.07.05, 18:43
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=21718177&v=2&s=0
                        hihi
                  • szprota fakt, że forum jest teraz silniej moderowane 12.07.05, 23:41
                    i niejedna już osoba przestaje tu pisać, nie wiedząc, czy można, bo może nie
                    można. mnie w to graj, bo co fajniejsi trafiają na RU, ale RU przeciez wyrosł z
                    łódzkiego podwórka.
                    a co do złośliwości, no cóż, nie mnie oceniać. ale z doświadczenia wiem, że jak
                    nie chodzi o pieniądze, to chodzi o seks :)
                    • fioletowa_dziewczyna Re: fakt, że forum jest teraz silniej moderowane 12.07.05, 23:44
                      kurcze...
                      ah te biurka :P
                      • szprota hehe 12.07.05, 23:53
                        w sumie ma to swój urok (ale to temat raczej na eroticę novą ;>)
                • szprota Re: no ciekawa jestem 12.07.05, 23:35
                  ależ na podobnej zasadzie można by było stwierdzić, że internet jest własnością
                  google!
        • Gość: leslaw_m Re: no ciekawa jestem IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 12.07.05, 23:14
          wrzuc na forum o forum czy forum o moderacji.masz duze szanse otrzymania
          jakiegos sensownego wyjasnienia,
          przedstaw swoje przeciw moderacji ixiltlo(czy jak to sie bez obrazy pisze)
          podobno to nasz moderator,natomiast ptaszka nie uzywa,i udaje ,ze posty nie sa
          do niej.
          • szprota Ixik nie jest jedynym adminem na Łodzi 12.07.05, 23:17
            nie widziałam jej z kursorem nad przyciskiem usuń, więc nie mam podstaw
            twierdzić, ze to ona.
            • Gość: leslaw_m Re: Ixik nie jest jedynym adminem na Łodzi IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 12.07.05, 23:39
              jabbur był raczył poinformować mnie o tym.
              ponoc to żadna tajemnica:)
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=25089818&a=25180295
              • szprota Lesławie 12.07.05, 23:49
                to nie oznacza przecież, że Ixik ciachnęła partykularnie tego posta. Nie tylko
                ona ma uprawnienia na Łódź i póki co nie wiemy, kto usunął
                Mnie zresztą nie chodzi o to, by to ustalić, tylko żeby osoba, ktora go usunęła,
                przywróciła wątek i przeprosiła za bład.
                • Gość: leslaw_m Re: Lesławie IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 12.07.05, 23:58
                  jesli jest admin społeczny,to zdaje się,ze góra nie podejmuje cięc
                  w takim wypadku,
                  ja nie twierdzę ,ze na pewno ixit wycięła,
                  ale ona została wskazana jako moderator,
                  i do niej w pierwszej kolejnosci adresowane są pytania,
                  admini główni mają dostęp do każdego publicznego forum,
                  łatwo zrzucić na nich,
                  przecież ixit moze powiedzieć :to nie ja
                  • fioletowa_dziewczyna Re: Lesławie 12.07.05, 23:59
                    no ale po co?
                    latwiej jest ignorowac i udawac, ze nic sie nie stalo.
    • barracuda7110 Re: Żałosna ekipa administracji forum Łódź. 12.07.05, 23:44
      Szczerze mówiąc wali mnie to. Już dawno to forum przestało być miejscem wartym
      odwiedzenia. Nie chce mi się ciągle brać udziału w dyskusjach o usuniętych
      postach, bo chyba tylko takie jeszcze się tu toczą. Czasem zdaży się jezcze
      jakiś przyjemny wątek ale zaraz go skasują albo zaspamują.

Do adminów: na Waszym folwarku już niedługo będzie można napisać R.I.P.
      Zobaczcie ile już osób nic tutaj nie pisze.
      • evonka Re: Żałosna ekipa administracji forum Łódź. 13.07.05, 08:59
        > Do adminów: na Waszym folwarku już niedługo będzie można napisać R.I.P.

Raczej: Ś.P. ;-)) bardziej po polsku...
    • jabbur Re: Żałosna ekipa administracji forum Łódź. 13.07.05, 13:27
      Witam,
      Nie wydaje mi się aby obrażanie kogokolwiek było dobrą metodą na domaganie się
      odpowiedzi. U nas tak to nie działa :)
      Działa natomiast tak:
      forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html
      Jeżeli macie jakieś zastrzeżenia do moderacji tego forum, to skontaktujcie się
      z forum.abuse Jeżeli AUTOR postu dziwi się, że post "zniknął" - niech napisze do
      nas. Dlaczego wymagasz czegokolwiek od nas, jeżeli nie wymagasz niczego od siebie?
      j/a
      • hm` Re: Żałosna ekipa administracji forum Łódź. 13.07.05, 19:04
        Pracujesz juz troche tutaj, ale nadal "nie czujesz" forum. Jak to ladnie ujal Talko: "Wielokrotnie zawiodłem się na polecanej w recenzji płycie czy filmie, ale nigdy na zbiorowej mądrości internautów."
        Przejrzyj na oczy, jesli wiekszosc odchodzi, wiekszosc nie pisuje, wiekszosc ma pretensje o moderacje... To trzeba byc funkcjonalnym ignorantem by nie zrozumiec o co chodzi i, ze cos jest na rzeczy.
        pozdr. hm`
        P.S.
        Slowko ignorant zostalo juz wyjasnione w pewnej mailowej korespondencji i ustalono, ze nie jest obrazaniem, ale stwierdzeniem li tylko faktu, ze ktos jest nieukiem. Tu konkretnie w kontekscie nieuka forumowego "zycia".
        • jabbur Re: Żałosna ekipa administracji forum Łódź. 13.07.05, 21:09
          Nie rozumiemy się. Ja nie piszę, że Wasze zarzuty są bezpodstawne.
          Piszę, że forma w jakiej zostały wyartykułowane jest daleka od jakiejkolwiek
          netykiety.
          Administracja forum nie jest wszędzie i nie widzi wszystkiego. Dlatego są
          właśnie opiekunowie forów, których wybieramy spośród Was.
          Jeżeli macie jakieś uwagi to napiszcie do administracji/do mnie i podajcie
          przykłady. Ciężko jest konstruktywnie odnieść się do wypowiedzi, która składa
          sie wyłącznie z personalnych ataków :)

j/a

p.s.
          O "zbiorowej mądrości" można poczytać u Aronsona i można u Le Bone
          - bardzo różne rzeczy poczytać można :)
          • michael00 [...] 13.07.05, 21:31
            jabbur napisał:

> Piszę, że forma w jakiej zostały wyartykułowane jest daleka od jakiejkolwiek
            > netykiety.

To czemu mój drogi jeszcze tego nie skasowałeś? Pozwalasz, żeby tu były takie
            paszkwile w dodatku niezgodne z netykietą?
            I jeszcze odpisujesz, zamiast nacisnąć czerwony kosz ... nieładnie!

> Ciężko jest konstruktywnie odnieść się do wypowiedzi, która składa
            > sie wyłącznie z personalnych ataków :)

Ciężko jest konstruktywnie formułować wypowiedzi w odpowiedzi na to, co
            wyrabiają admini.
            A co do personalnych ataków - jakieś dwa lata z okładem już organizowałem
            personalne wycieczki, komunikując o tym na forum, także nie wiem, skąd to
            zdziwienie.
            Ja wiem, że o wiele lepsze dla niektórych są psoty motylkowe. Ale cóż, ja jestem
            człowiek prosty i walę to co mi leży na sercu tak jak potrafię. Nie udaję jak
            inni słodkiej waty cukrowej (no, na próbę kilka razy to zrobiłęm ... bleee ),
            żeby potem, kiedy już nikt nie widzi szcz.. na pomnik Marszałka.
            Co zaś się tyczy poprzedniej wypowiedzi Twej (ach, nie wytrzymałem i skoro nadal
            się produkujesz na ten temat to jednak i ja postanowiłem odpisać), to kompletnie
            nie mam pojęcia, w czym post będący "przyczyną" tego wszystkiego złamał
            regulamin. Chyba, że podjudzał do kopania drzwi które biją ludzi... więc
            odsyłanie do tego tekstu z regulaminem itp. to nie wiem, czy trafione.
            No, ale - i po raz kolejny to piszę - macie do tego prawo. A ja mam prawo sobie
            protestować przeciwko temu najlepiej jak potrafię. Coż, nie jestem uczony w
            piśmie tak jak redaktory z gazety, więc ...

> Dlaczego wymagasz czegokolwiek od nas, jeżeli nie wymagasz niczego od siebie?

Ależ! Ja od Was już od dawna niczego nie wymagam! A już na pewno nie tego, na co
            Was nie stać. Co zaś się tyczy moich wymagań wobec siebie samego - to już nie
            Twoja sprawa misiu puchaty.

> Jeżeli AUTOR postu dziwi się, że post "zniknął" - niech napisze do
            nas.

Aż tak AUTOROWI nie zależy. AUTOR stwierdził fakt, nie on prosił o wyjaśnienie
            sprawy, odpowiedzi od redakcji itp (chociaż serdecznie i szczerze dziękuje
            wszystkim, którzy go poparli jawnie, bądź w inny tylko jemu i im znany sposób).
            AUTOR nie ma zamiaru się prosić i zabiegać o to, żeby udowodnić, że to nie on
            jest wielbłądem, czy inną trzodą.
            Załączam ukłony i różne wyrazy.
            • jabbur Re: [...] 13.07.05, 23:48
              Dlatego, że jako admin pozwalam użytkownikom na więcej wobec siebie, niż wobec
              innych. Taki dziwny jestem ;]

Sprawdziłem zgłoszenie - jedno z Was napisało do mnie wreszcie i powiedziało o
              co chodzi. Wątek został przywrócony, co ważniejsze nie wycięła go Wasza
              opiekunka tylko jeden z "moich" dyżurnych z administracji portalu, po tym jak
              zgłoszono go do kosza. Mądry nie był, na wycięcie też nie zasługiwał.

Naprawdę wystarczy napisać do forum.abuse i sprawdzamy każde zgłoszenie,
              reagując jeżeli jest słuszne. Natomiast nie chodzę po setkach forów aby zobaczyć
              kto i gdzie chciałby wyjaśnić. Nie przejrzę dziennie parudziesieciu tysięcy postów.

pozdrawiam
              j/a
              • michael00 Re: [...] 13.07.05, 23:57
                jabbur napisał:

> Sprawdziłem zgłoszenie - jedno z Was napisało do mnie wreszcie i powiedziało o
                > co chodzi. Wątek został przywrócony,

Cud, taki straszny wątek:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=26319811&v=2&s=0
                > Naprawdę wystarczy napisać do forum.abuse i sprawdzamy każde zgłoszenie,
                > reagując jeżeli jest słuszne. Natomiast nie chodzę po setkach forów aby zobaczy
                > ć
                > kto i gdzie chciałby wyjaśnić. Nie przejrzę dziennie parudziesieciu tysięcy pos
                > tów.

Ale czy ktoś tego od Ciebie wymaga? No, na pewno nie ja, także przepraszam, że
                zostałeś wywoałny do tablicy.
                Swoją drogą jak widać administracja forum GW jako takiego, a nie tylko u nas ...
                u Was (ja wysiadam pomału) daje intelektualnie po tyłach. No trudno, nie mój
                problem, nie mój cyrk, nie moje małpy, jak to mówią u nas w powiecie.
                Czuwaj!
                • szprota a ja mimo wszystko tutaj pozostanę 14.07.05, 00:28
                  myślę, że przy odrobinie chęci z _obu_ stron będzie można się dogadać
                  [co nie zmienia faktu, że albo przydałyby się jeszcze jedne nożyczki, albo
                  ponowna weryfikacja, czemu akurat Ixik ma admina]
              • keridwen to ja tak troche oftopicznie sobie pozwole 13.07.05, 23:58
                na jakich zasadach forumowicze moga sie starac o zmiane moderatora?
                jakas petycja? okreslona liczba mejli?
                • szprota tak sobie myślę 14.07.05, 00:30
                  że kilka sensownych mejli mogłoby sprawę popchnąć do przodu.
              • Gość: mariusz zgadzam sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:36
                > Mądry nie był

powiem wiecej - byl glupi, ale to norma na tym forum. Albo ktos pisze brednie
                jak big_news albo krzyczy ze mu skasowano posty i nie lubi adminow (to tez w
                sumie jak big_news)
              • michael00 Bo mi umknęło... 14.07.05, 06:29
                jabbur napisał:

> Mądry nie był

A byłbyś jeszcze tak łaskaw udzielić informacji, gdzie znajdę opis tego, jak
                posty należy pisać, aby były mądre? Uregulowaliścei jak rozumiem to jakoś, bo
                jak to rozpoznajecie? Po ilości samogłosek, czy co?
                • mag.gie Re: Bo mi umknęło... 14.07.05, 09:01
                  Wg regulaminu mądry post zawiera średnio 2 onomatopeje na 4 zdania. Jeśli
                  powyższy warunek nie jest spełniony, to widocznie nim nie jest.
          • hm` Re: Żałosna ekipa administracji forum Łódź. 13.07.05, 21:47
            Jabbur, wybor byl zly, nie znales sytuacji na tym forum. Byly dwie frakcje dales w komus wladze bez zglebienia tematu. Za stary jestem forumowicz by pisac osobne meile, nie wierze w ich skutecznosc, poddalem sie po kilku meilach wskazujacych bezcelowosc podforum polityka....
            pozdr. hm`
            P.S.
            Rozwinales sie, byc moze zle Cie ocenilem. Po prostu nadal mam w pamieci Twoja chamska odpowiedz na zapytanie forumowiczow z Lublina...
            • michael00 Małe wyjaśnionko 13.07.05, 21:51
              Żeby nie było - ja się nie wypowiadam ściśle personalnie, bo nie wiem, kto psota
              wyciął. Zatem, żeby mnie nie wkręcać w to, że wsiadłem na kogoś tylko dlatego,
              że jest z jakiejś frakcji, tej czy innej. No ... tak dla jasności, bo obawiam
              się, że będę wplątany w jakąś aferkę inną.
              • hm` Re: Małe wyjaśnionko 13.07.05, 21:54
                Oki, rozumiem. Fakt niepodwazalny zrobilo sie nieciekawie tu z moderacja. Dla mnie pozostaje bezdyskusyjne, ze danie komus, kto nie ma powazania na tym forum w dlonie "nozyczek" bylo nieporozumieniem. Rozumiem Jasam, Kropka, Yaa, nawet Szprota.
                pozdr. hm`
            • jabbur Re: Żałosna ekipa administracji forum Łódź. 13.07.05, 23:49
              Tu mnie zaskoczyłeś.
              Mógłbyś podesłać mi jakieś namiary na post, gdzie byłem chamski?
              - chciałbym go zobaczyć.
              j/a
    • Gość: lidka nie bójmy się tego nazwać po imieniu IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 14.07.05, 03:09
      ADMIN TEGO FORUM JEST DEBEŚCIAK! Wielebny Admin nigdy nie zamachnął się był na
      żaden z naszych głupawych wąków. Na mądre też nie reagował. Poza tym Admin tego
      forum jest przystojny i miły w dotyku.
      • mag.gie Re: nie bójmy się tego nazwać po imieniu 14.07.05, 08:58
        Gość portalu: lidka napisał(a):

> ADMIN TEGO FORUM JEST DEBEŚCIAK! Wielebny Admin nigdy nie zamachnął się był
        na
        > żaden z naszych głupawych wąków. Na mądre też nie reagował. Poza tym Admin
        tego
        >
        > forum jest przystojny i miły w dotyku.- miękki jak kaczuszka????

• evonka Re: Żałosna ekipa administracji forum Łódź. 14.07.05, 11:14
      nie no słuchajcie...
      zróbny głosowanie może na przykład. i wyniki wyślijmy do Forum o Forum czy
      gdzieś tam gdzie kieruje admin. i już. po co się tu przepychać i wypominki
      robić?
      czy gdyby postawić pytanie: czy chcesz zmiany admina forum Łódź? ktoś oddałby
      głos?
      • Gość: lidka Re: Żałosna ekipa administracji forum Łódź. IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 14.07.05, 16:43
        Ja nie chcę zmiany !!!
      • Gość: leslaw_m Re: Żałosna ekipa administracji forum Łódź. IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 14.07.05, 23:03
        to jest mozliwe,
        wybralismy na pewnym forum moderatora i rzezcywiscie uznano ten wybór.
        i nie był to wyjątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka