Dodaj do ulubionych

zerwana trakcja w Pabianicach

IP: *.toya.net.pl 15.07.05, 23:49
dzisiaj ok. 13:00 jechałem ul Warszawską, (bądź Zamkową niestety nie wiem
gdzie sie która kończy a która zaczyna) i widziałem stojącą bulwę 3928-3929 i
ekipę MPK naciągającą trakcję nad pierwszym wagonem. w tym czasie ruch na
odcinku Chocianowice - Wiejska był wstrzymany, kursował "Autobus za tramwaj"
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin_pabianice Re: zerwana trakcja w Pabianicach IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 09:18
      A po co aż na odcinku Chocianowice - Wiejska?! Chyba raczej Duży Skręt -
      Wiejska.
      • Gość: wieloryb Re: zerwana trakcja w Pabianicach IP: *.toya.net.pl 16.07.05, 14:34
        > A po co aż na odcinku Chocianowice - Wiejska?! Chyba raczej Duży Skręt -
        > Wiejska

Na pewno od Choćków. Wcześniej mijałem zajezdnię i był taki tłok na pętli, że
        11A czekało na przystanku przed zajezdnią.
      • Gość: SzK Re: zerwana trakcja w Pabianicach IP: *.bugaj.pabianice.pl 16.07.05, 16:23
        Ustalający trasy autobusów zastępczych nie musi wiedzieć o istnieniu pętli Duży
        Skręt ani o tym gdzie ona dokładnie jest.

Tak jak kiedyś ktoś nie wiedział o mijance "Żdżary", przez co tramwaj do Łodzi
        miał kilkanaście minut w plecy.
        • Gość: Nataniel Re: zerwana trakcja w Pabianicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:35
          Dlatego nie od Wiejskiej do Dużego Skrętu bo na odcinku w Ksawerowie też
          tramwaje stały. Więc musiała byc jakaś większa awaria.

Pozdrawiam
          Nataniel
        • Gość: marcin_pabianice Re: zerwana trakcja w Pabianicach IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:23
          W to nie wierzę. Do Dużego Skrętu 5 dni w tygodniu jeździ P, po za tym jak coś
          stanęło w Pabianicach między DS, a Wiejską, to tramwaje do DS jeździły. :] To
          faktycznie musiała być jakaś większa awaria.
    • Gość: luki Re: zerwana trakcja w Pabianicach IP: *.toya.net.pl 16.07.05, 11:11
      Gość portalu: wieloryb napisał(a):

> dzisiaj ok. 13:00 jechałem ul Warszawską, (bądź Zamkową niestety nie wiem
      > gdzie sie która kończy a która zaczyna)

Punktem granicznym nazw tych ulic jest zamek.
      • zamek Re: zerwana trakcja w Pabianicach 22.07.05, 02:48
        Gość portalu: luki napisał(a):
        > Punktem granicznym nazw tych ulic jest zamek.
        O, wypraszam sobie. Jak to, punktem mam być? Choćby i granicznym, ale nie!
        Punktem granicznym jest plac, który być może jeszcze zwie się mianem Obrońców
        Stalingradu i na którym stoi pomnik pamięci jedynie słusznej armii, dla białego
        koloru zwany obiegowo "piekarnią".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka