Dodaj do ulubionych

Piraci zatrzymani

12.08.02, 22:42
Takie akcje nic nie dają. Dotą będzie piractwo do kiedy ceny
będą tak się stranie różnić.

Wy kupujecie piraty?
Obserwuj wątek
    • geograf Re: Piraci zatrzymani 12.08.02, 23:09
      cena płyty z muzyka na ŁKS-ie: 30 zł. Cena płyty w sklepie- polska: ok. 30 zł, zagraniczna muzyka- powyżej 50.

Gry: ŁKS: 30 zł; sklep: porządna i znana gra: powyżej 60 zł.
      Fakty chyba mówią same za siebie.
      I bynajmnije nie chodiz tu o to, że ludzie kupują dzięki niskiej cenie kilkie gier na raz...ale zakup jeden gry daje spore oszczednosci..
      a Polakow na prawde nie stac na wydawanie takich pieniedzy..zwlaszcza ze odbiorcami gier sa głównie młodzi ludzie- bez dochodów...

Sam- od jakiegoś czasu już nie kupuję pioratów, ale tylko ze względu na to, że nie mam kiedy wybrać się na ŁKS...
      ale kolega nagrywa wszystko po 8 zł, więc skorzystam...
      • unikorn Re: Piractwo... 13.08.02, 00:12
        Nie mogę powiedzieć, że nigdy nie kupiłem pirata, bo owszem - zdarzyło się raz
        czy dwa razy... Kiedy jeszcze grałem trochę w gry, zdarzyło mi się nawet kupić
        dwa oryginały (wtedy ponad 140 zł), ale to tylko dlatego, by uniknąć przykrych
        niespodzianek - już na przełomie '98 i '99 roku zabezpieczenia progamistów były
        całkiem dobrej jakości...
        Z reguły, jeżeli nie stać mnie lub nie opłaca mi się kupować oryginału,
        przegrywam lub pożyczam od znajomego/znajomej - wolę odwdzięczyć się później
        komuś "swojemu" niż dawać zarabiać obcemu, który nie weźmie się za uczciwą
        robotę, tylko żyje wyłącznie z kopiowania.
        Ostatnio kupiłem sobie grę strategiczno-logiczną za 28 zł w oryginale
        (dla nie-wtajemniczonych: Commandos: Behind Enemy Lines - gra osadzona w
        realiach II wojny światowej, wspaniała grafika, niezła AI komputera ;-) i
        w naprawdę wolnych chwilach całkiem przyjemna rozrywka)
        (dla wtajemniczonych: nieźle, co? w 2001 roku kupować Commandosa I ;-)
        ale zabezpieczenia były najlepsze po raz pierwszy w tej grze i jak
        przechodziłem koło stoiska z takimi "złotymi" grami, zdecydowałem się kupić
        oryginał, mając pewność, że "pójdzie" bez problemu)
        A naprawdę niedawno pożyczyłem sobie odcinki pewnego świetnego serialu od
        pewnego świetnego znajomego, które nagrał specjalnie na płyty i bynajmniej nie
        uważam go za pirata - tym bardzej, że można je ściągnąć z net-u ;-)
        (pzdr! Grov.!)
        PS: Stacje telewizyjne, by wyemitować taki serial muszą jednak zapłacić :))
    • ^rafik^ Re: Piraci zatrzymani 13.08.02, 00:19
      Sam sobie przegrywam jak cos znajde ciekawego u znajomych. Piractwo bedzie
      zawsze.

Rafik
      • Gość: NEO Re: Piraci zatrzymani IP: *.mnc.pl 13.08.02, 08:07
        Cóż...państwo nie dba o obywateli to sami musimy jakoś sobie
        radzić.
        Nie ma pieniędzy dla ludzi to nie dziwne, że oszczędzają kupując
        tańsze płyty.
        Czysty rachunek ekonomiczny.
        Zawsze tak będzie...to tak jak z kupnem piwa: w pubie 7-8 a w
        sklepie 3...i na to i na to się znajdzie kupiec...
        pzdr
    • aric Re: Piraci zatrzymani 13.08.02, 11:36
      Zastanawia mnie po co są w sprzedarzy czyste kasety. Tylko dla reporerów? Czy
      nagranie sobie płyty od znajomego lub piosenek z radia jest piractwem? A filmu
      z tv, czy przegrania od znajomego?
      Jeżeli jest to jestem piratem niemiłosiernym.
      A jeżeli nie jest, to dlaczego mam sobie nie przegrać płyty lub utworów na CD-
      R, czy filmu na DVD-R. Dawno zaniechałem kupowania piratów, bo i tak są za
      drogie. Płyta CD-R w markecie to 1.50 PLN. i tyle. Pożyczyć od znajomego
      orginał i przegrać do kolekcji oraz odwdzięczyć się tym samym w późniejszym
      czasie.
      Czy to jest piractwo? Bo sam nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka