Gość: inge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:42 Czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego stomatologa?Cena nie gra roli,byle by znał się na swoim fachu.Będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amrita Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 16.08.05, 19:40 dobra jest dr Rygalska, przyjmuje na piotrkowskiej w bramie koło Empiku (brama jest koszmarna, ale w środku bardzo miło i profesjonalnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezet Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 20:33 nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
memento77 Re: Dobry dentysta w Łodzi 17.08.05, 00:06 Jest kilku, jeśli jeszcze szukasz inge to daj znać (zdaje się, że się znamy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predator Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 00:15 Polecam Roberta Rejniaka, niestety nie mam pod ręką teraz do niego numery telefonu, zero borowania tylko ubytki leczone są 'piaskarką' tak jak się leczy zęby w Stanach. Lęczę się u niego już piętnaście lat. Przyjmuje na Lutomierskiej chyba 123 róg Klonowej na pierwszym piętrze w pawilonie, dobry dentysta z ludzkim podejściem. Nie polecam (sorry Inge) kobiet jak dentystów. pozrawiam, zero bólu obiecuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inge Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:10 Dziękuję za informację.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predator Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:48 Namiary na Roberta Rejniaka: Lutomierska 115D 659-50-59. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sky81 Re: Dobry dentysta w Łodzi 19.08.05, 11:38 predator, a ile u niego kosztuje takie leczenie bez borowania???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predator Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: *.toya.net.pl 19.08.05, 13:42 Jeden ubytek to 150 zł. Maszyna jest podobna do wiertła, ale zamiast wiercić pod ciśnieniem chyba 4 atmosfer specjalny piasek wypłukuje chorą część zęba. Ta metoda jest mniej inwazyjna, jeśli ubytek jest blisko dziąsła to też można zrobić ze znieczuleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ka Re: Dobry dentysta w Łodzi 18.08.05, 10:32 Polecam dr Katarzynę Garstecką. Przyjmuje na Narutowicza 18 (przy filharmonii). Bardzo dokładna i solidna. Sprawnie i uczciwie bez wymyślania "dodatkowych" ubytków i bez oszczędzania na "materiałach". Ostatnio byłam u niej z 4 letnim synem. MIał zabieg w znieczuleniu. Robiła mu 8 zębów w tym 3 kanałowo. Jesteśmy b. zadowoleni :) Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ka Re: Dobry dentysta w Łodzi 18.08.05, 12:14 Tak potocznie się mówi. W mlecznych nie ma typowych "korzeni" tylko taki mini. Ale próchnica dotarła daleko i trzeba było nerw usunąć (smarowane czymś co "spaliło" - kurcze mało fachowo wyszło haha,) wypełnić te mini kanały i dopiero właściwą plombę. Sprawa dotyczyła 4-ki i 5-ki więc zębów które zostają najdłużej z mleczaków. Wiem że pokutuje przekonanie że mlecznych się nie leczy bo i tak wypadają ale do mnie to nie przemawia. Niektórzy też twierdzą że się nie myje bo nie trzeba :0 bo i tak wylecą (zgroza!!) Dopóki go nie bolą to ok ale duże prawdobodobieństwo że zrobi się zgorzel lub coś podobnego i wtedy zęba trzeba usunąć. A to już problem bo powstaje luka w której stały ząb wyrośnie dopiero za kilka lat. Zęby się przesuwają i takie tam i kłania się ortodonta itp. I kwestia: jakie masz o takie dbasz. Mleczaki są narazie i one maja służyć jak najlepiej. No i kwestia chodzenia z całym tym spróchniałym paskudztwem w buzi dopóki samo nie raczy wylecieć :( Sorry trochę się rozwinęłam. Ale temat dla mnie świeży. No i często słyszę opinie że mleczków się nie leczy. Ja leczę (synowi). Jak ktoś chce to niech nie leczy. NIektórzy mówią częste mycie skraca życie.. A ja się myję! I to nawet codziennie! A nawet czasami 2 razy! O kurcze! ;)) Silie to nie był atak na ciebie. Mam nadzieję że zrozumiesz. Akurat mnie naszło na wygadanie się. Pozdrawiam. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYAnin Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: *.toya.net.pl 18.08.05, 22:31 Baardzo fachowa wypowiedź! Myślę, że przy niewielkich nakładach (narzędzia, materiały itp.) możesz spoko leczyć zęby swoim dzieciom osobiście! :) Dr Gastecka niech tylko konsultuje... Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ka Re: Dobry dentysta w Łodzi 19.08.05, 08:21 Ha ha ha Na pewno byłoby taniej! :) Muszę spróbować. ALe jako że syn już wyleczony szukam ochotników żeby się wprawić. Zgłaszasz się?? Obiecuję gratisy... :)) MIłego dnia. ...i zdrowych zębów AGA Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta-filolog Re: Dobry dentysta w Łodzi 18.08.05, 10:46 Dr Laszkiewicz z Ultimedu. ul. Lubeckiego 8 tel. 678 77 74 Nie jest tani, ale uratuje każdy ząb! Odpowiedz Link Zgłoś
kicia7 Re: Dobry dentysta w Łodzi 18.08.05, 23:05 Dr Joanna Dorcz - przyjmuje w spółdzielni na Nastrojowej i na Retkini. Leczy genialnie, a jak już nie daj Boże trzeba rwać, to robi to bezboleśnie (wiem co piszę - usunęła mi bezboleśnie dwie ósemki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inge Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:49 Jeszcze raz wielkie dzięki Wszystkim za informacje i namiary.Teraz na pewno będę już miała w czym wybierać.Pozdrawiam serdecznie forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agila Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 19.08.05, 23:33 a gdzie na retkini? prosze daj namiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Anna Dudko IP: 217.153.131.* 19.08.05, 12:52 chcesz to dam telefon/ leczę się u niej od paru lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlado Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: *.cigna / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 12:27 Małgorzata Materka, przyjmuje na piotrkowskiej (nie pamiętam numeru, między zamenhofa a mickiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdate Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: 212.191.130.* 23.08.05, 13:04 Witajcie! Nie wiem czy poszukiwania dentysty aktualne, ale na przyszłaość z pełną odpowiedzialnościa polecam gabinet S-dent na ul 10-go lutego 15 a w nim dr Jóźwiak i dr Sowińskiego. RE-WE-LA-CJA. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
irex22 Re: Dobry dentysta w Łodzi 06.12.17, 21:29 Oj, nie polecam szczególnie Sowińskiego. Facet robi dobre pierwsze wrażenie ale o leczeniu zębów to chyba ma blade pojęcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdate Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: 212.191.130.* 23.08.05, 13:24 Witaj! Nie wiem czy poszukiwania stomatologa nadal aktualne, jednakże na przyszłość z pełną odpowiedzialnością mogę polecić gabinet stomatologiczny na ul 10-go lutego 15, a w nim dr Jóźwiak i dr Sowińskiego - RE-WE-LA-CJA. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inge Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 14:01 Jeszcze raz wielkie dzięki Wszystkim.Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oddany pacjent Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: 193.238.66.* 08.08.14, 13:16 Justyna Tronczyńska do niej na wizyty chodzi się z przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
mkubiak62 Re: Dobry dentysta w Łodzi 23.09.17, 17:30 ok.stare Złotno Pan doktor Cynkier Odpowiedz Link Zgłoś
styczek78 Re: Dobry dentysta w Łodzi 26.10.17, 01:53 Cena nie zawsze idzie w parze z jakością. Nowoczesne wyposażenie i dobrych dentystów znajdziesz w gabinecie Dentica na ul. Broniewskiego.Trafiłam tam jakiś czas temu przypadkiem i jestem stałym pacjentem. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.kolodziejczyk Re: Dobry dentysta w Łodzi 16.11.17, 11:23 W 100% polecam dr. Magdę Tyrkę. Stomatolog z powołaniem, pasją, naprawdę dobra w tym co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
madamus87 Re: Dobry dentysta w Łodzi 19.11.17, 10:45 Rafał Łaszkiewicz z Zagajnikowej 24. Super dentysta, zna się na swojej pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burrer Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: *.play-internet.pl 21.12.17, 10:43 ja tam gdziekolwiek jestem to wyłącznie luxmed, zatrudniają tam dobrych dentystów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Dobry dentysta w Łodzi IP: 91.225.185.* 24.04.18, 08:18 Ja polecam Denticaclinic z Broniewskiego w Łodzi. Dobre ceny, przyjemni dentyści. denticaclinic-lodz.pl Odpowiedz Link Zgłoś