Gość: marcin chicago IP: *.dialup.iit.edu 26.08.02, 22:47 czytaja taki artykul opcjuje za spoleczna sterylizacja. skoro ona ma 20 lat i dwojke dzieci, to za 15 lat bedzie miala 7 dzieci i wszystkie w domach dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ada Re: Dzieci bez opieki IP: *.abo.wanadoo.fr 27.08.02, 12:43 Moje zdanie na temat temat wydaje się być absurdalne i niemożliwe do zrealizowania, ale zawsze uważałam, że jakimś niewiadomym sposobem rodzice powinni mieć 'pozwolenie' na posiadanie dzieci.Wszelkie patologie są coraz bardziej częste i nie mamy wpływu na wychowanie tych bezbronnych dzieci, których rodzice z góry determinują los...Z kolei dom dziecka nie jest lepszą alternatywą...Wszytkie matki, które postępują w ten sposób, powinno się surowo karać i przeciwdziałać podobnym sytuacjom. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Dzieci bez opieki 27.08.02, 12:56 Niestert taką prorodzinną już Polskę mamy.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodi Re: Dzieci bez opieki IP: *.pbk.pl / 10.0.98.* 27.08.02, 13:19 zgadzam się w pełni, tylko sterylizacja może uratować inne dzieci przed podobnym losem. A pomysleć, że jest tyle osób które marzą o choćby jednym dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Dzieci bez opieki IP: SPLOSP* / 212.244.249.* 27.08.02, 13:31 W pełni zgadzam się z wcześniejszymi opiniami. Sama jestem mamą jedenastomiesięcznego chłopczyka i nie wyobrażam sobie jak można pozostawić dzieci bez opieki. Rodzice postępujący w ten sposób powinni automatycznie tracić prawa rodzicielskie a dzieci trafiać do rodzin, w których naprawdę będą kochane i chciane. Niestety procedury adopcyjne w naszym kraju są zdecydowanie zbyt powolne. Dzieci cierpią we własnych domach, później, zanim trafią do rodziny adopcyjnej, w przepełnionych domach dziecka. Sterylizacja takich ludzi jak rodzice pozostawionych bez opieki chłopców byłaby świetnym rozwiązaniem. Nikt nie ma prawa do wyrządzania krzywdy innym nawet jeśli są to jego własme dzieci i uważa, że ma do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Dzieci bez opieki IP: SPLOSP* / 212.244.249.* 27.08.02, 13:40 W pełni zgadzam się z wcześniejszymi opiniami. Sama jestem mamą jedenastomiesięcznego chłopczyka i nie wyobrażam sobie jak można pozostawić dzieci bez opieki. Rodzice postępujący w ten sposób powinni automatycznie tracić prawa rodzicielskie a dzieci trafiać do rodzin, w których naprawdę będą kochane i chciane. Niestety procedury adopcyjne w naszym kraju są zdecydowanie zbyt powolne. Dzieci cierpią we własnych domach, później, zanim trafią do rodziny adopcyjnej, w przepełnionych domach dziecka. Sterylizacja takich ludzi jak rodzice pozostawionych bez opieki chłopców byłaby świetnym rozwiązaniem. Nikt nie ma prawa do wyrządzania krzywdy innym nawet jeśli są to jego własme dzieci i uważa, że ma do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś