Dodaj do ulubionych

Metalowe drzewo na Rondzie Solidarności

IP: *.wckp.lodz.pl / *.wckp.lodz.pl 23.08.05, 08:26
Przykro mi, że nie protestowałem. Żal mi tego ronda. Dla mnie (i mam
nadzieję, że i dla innych) zawsze pozostanie rondem Waryńskiego. Zmiana nazwy
była równie wspaniałym pomysłem co ulica (a może aleja) Jana Pawła II. A przy
okazji, Włókniarzy będzie się tak nazywać czy nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: strajkowicz 81 Re: Metalowe drzewo na Rondzie Solidarności IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.05, 11:08
      Ochydka !!! 90 tys za rure pomalowana na zielono ? jest tylu utalentowanych rzezbiarzy w tym
      miescie a dajecie zarobic profesorowi opisywanemu na pierwszej stronie gazety nie z powodow
      artystycznych ???
      • pawel-strzalka Re: Metalowe drzewo na Rondzie Solidarności 23.08.05, 11:23
        w sumie to mogli postawić zwykłe drzewko, argument, że ograniczałoby widoczność
        jest żadnym argumentem, bo komu niby ograniczyłoby widoczność drzewo stojacej
        po środku ronda <posiadającego w dodatku sygnalizację świetlną>
        • anpio Re: Metalowe drzewo na Rondzie Solidarności 23.08.05, 11:35
          Właśnie je montują. Moim zdaniem jest wspaniałe i świetnie się prezentuje.
          Bardzo dobrze tam pasuje i cieszę się, że wreszcie widać jakie to rondo.
          • Gość: strajkowicz 81 Re: Metalowe drzewo na Rondzie Solidarności IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.05, 12:11
            drzewko z plastiku, drzewko z metalu, takie czasy , erzac cholera nie zycie...
            • pawel-strzalka Re: Metalowe drzewo na Rondzie Solidarności 23.08.05, 12:57
              brzydkie to jest jak te pseudo-pomniki co za komuny stawiali na nowych
              osiedlach:/
              a przy wjeździe na rondo od strony Pomorskiej, nad jezdnią jest niebieska
              tablica z białymi literami "Rondo Solidarności" i obok taka sama z napisem
              w "solidarnosciowych" barwach i kształtach
    • Gość: drogowiec Rura tempa tak samo, jak pomysodawcy. IP: *.toya.net.pl 23.08.05, 11:46
      Takie mam zdanie.
      • xk Re: Rura tempa tak samo, jak pomysodawcy. 23.08.05, 12:23
        Ostatnio raczej nie udzielam się na forum, ale ten "pomnik" zmusza mnie do
        refleksji:

PASKUDNY KICZ!!!!

pozdr
    • cassani Re: Metalowe drzewo na Rondzie Solidarności 23.08.05, 12:38
      myślę że w porównaniu z warszwską plastikową palmą to ogromny krok naprzód.
      Jeszcze kilka eksperymentów i nauczymy się sadzić drewniane drzewa.
      :)
      • Gość: Wojtas Re: Metalowe drzewo na Rondzie Solidarności IP: *.retsat1.com.pl 24.08.05, 18:53
        Najpierw musieliby wybudować odlewnię drewna (lub większą hutę) ;-)

pozdrawiam
    • Gość: Franz Re: Metalowe drzewo na Rondzie Solidarności IP: *.devs.futuro.pl 23.08.05, 15:34
      Brawo!!!!
      A moze by tak lepiej zajac sie kilkoma dziurami na Wlokniarzy zamiast wydawac
      90tys na kawal metalu? Dzis na moich oczach w jednej z takich dziur samochodzik
      jadacy przede mna stracil kolpak (a kto wie czy i nie felge). Gratuluje glupich
      pomyslow, az krew sie we mnie gotuje WRRRRR
    • zamek poczytajmy tow. Krenca między wierszami: 24.08.05, 20:18
      "To nie jest rzeźba" - czyli "My się wcale nie upamiętniamy pomnikami, a skądże!"
      "element identyfikacyjny tego miejsca" - brzmi niemal jak "wsuwki męskie luzem"
      albo "trójkąt męski elegancji". Sformułowanie równie pokrętne.
      "Taki drobny sympatyczny akcent" - tak, "drobne" 90 tysięcy, zwłaszcza dla
      bezrobotnych bez prawa do zasiłku, których to ponoć związek zawodowy ma bronić.
      Czyżby Krenc zapomniał, że jest związkowcem i że takie wywalanie kasy powinno w
      prawdziwym związkowcu budzić bunt i złość, a nie "zawsze dobrze skojarzenia, jak
      to drzewo"?!
      "Łódzkie place są puste, trzeba je upiększać" - takim kosztem, mój panie?
      Posadzenie prawdziwego drzewa wypadłoby zdecydowanie taniej... oj, przepraszam,
      panie Ojrzanowski, zapomniałem o panu...
      A na koniec propozycja dla p. redaktor Gałązki: jest coś do napisania do
      centralnej "Wyborczej". Trza roztrąbić na całą Polskę o odsłonięciu! Wszak...
      droga nr 14 jest bardzo ważnym ogniwem tranzytowym i warto, żeby potencjalni jej
      użytkownicy nie byli narażeni na skutki paraliżu kompunikacyjnego w tym jakże
      świetlanym dla Łodzi momencie...
      • camelot Re: poczytajmy tow. Krenca między wierszami: 24.08.05, 21:09
        Juz jest tak w Polsce, że 10 polaków wyraża 12 opinii. Nie trzeba dyskutowaćale
        porostu się przzwyczaić. W sumie jakis element architektoniczny miasta. O
        gustach się nie dyskutuje.
        • pawel-strzalka Re: poczytajmy tow. Krenca między wierszami: 24.08.05, 21:28
          camelot napisał:

>O gustach się nie dyskutuje.

ale o wydawaniu publicznych pieniędzy jak najbardziej
    • Gość: * Re: Metalowe drzewo na Rondzie Solidarności IP: *.pl 25.08.05, 10:37
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=28083406
    • tingel-tangel Re: Metalowe drzewo na Rondzie Solidarności 25.08.05, 10:41
      I tak pewnie długo tam nie postoi, bo złomiarze już naprali apetytu. Kradli już
      latarnie, to i "drzewko" jakoś "zetną", albo i wyrwą z korzeniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka