Dodaj do ulubionych

Najładniejsze osiedla w Łodzi

26.08.05, 16:03
Mieszkam tu od niedawna, chce kupić mieszkanie, i co tu duzo mówić -
przerażenie mnie ogarnęło. Nie natknęłam się na nic, co mogłoby mi sie
podobać. I nie chodzi o same mieszkanie, bo te zawsze można przeobrazić, ale o
miejsca - blokowiska sa obskurne: zieleń marna, brudne bloki, pełno piwoszów
koło sklepów.:( Klatki schodowe tez pozostawiaja wiele do życzenia.
Chciałaby mieszkac w cichym, zadbanym miejscu, może być to ogrodzone małe
osiedle, ewentualnie monitorowane (niekoniecznie). No i zieleń, parki obok,
cokolwiek, gdzie mozna iść na spacer, nie natykajac się na wszechobecny brud.

Prosze o pomoc, w końcu kto zna lepiej Łódź, jeśli nie Wy.
Obserwuj wątek
    • Gość: TOM Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.lnet.pl 26.08.05, 20:42
      Proponuję Olechów albo Janów. Cisza, duża przestrzeń, czysto.
      • Gość: tetetka5 Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.08.05, 21:40
        myślę .że warto obejrzeć niewielkie osiedle położone przy dwóch małych
        uliczkach na Widzewie :Nurta-Kaszyńskiego i Piwnika -Ponurego.Osiedle budowane
        w pierwszej połowie lat dziewięćdziesiatych,mieszkańcy to głownie inteligencja
        pracująca,zadbana zieleń i czyste otoczenie .Polecam
      • Gość: lokomotywa Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.toya.net.pl 26.08.05, 21:44
        True, true. Dokladnie to okolice Maćka z Bogdańca, ladne, nowe, nieobdrapane
        bloki. Duzo zieleni, ladne trawniki, garaze i itp. Normalnie Panie, Ameryka.
        • Gość: lokomotywa Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.toya.net.pl 26.08.05, 21:45
          Hmm ktos mnie wyprzedil, oczywiscie mowilem o Janowie.
          • pom Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi 26.08.05, 21:47
            Dziękuję serdecznie.:):):)

I prosze o jeszcze!
    • gatta13 Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi 26.08.05, 22:18
      Małe (maluteńkie) ogrodzone jest przy Kaczeńcowej na Teofilowie, jak dla mnie - sliczne, z ogromnymi balkonami, wokół zielieni do woli.
      A z tańszych w okolicy polecam bloki na aleksandrowskiej (100 do 118), mały lasek za oknem, koniec miasta, cisza, spokój...
      • camelot Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi 26.08.05, 22:20
        proponuje osiedle w rejonie Prądzyńskiego - Czahary a nie jakieś blokowiska na
        Janowie. Cisza spokój oddalone od tras a jednoczesnie blisko, nie ma żadnego
        przemysłu.
        • bialachmurka Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi 31.08.05, 19:34
          gdzie to jesttt??????????
          ja proponuje chojny (teraz wszystkie bloki maluja hehe)
    • Gość: absolek Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 30.08.05, 23:34
      A ja polecam zaciszne i małe osiedle Zagajnikowa. Zadbane, dużo zieleni, raczej
      spokój.
      • Gość: m Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:41
        koziny/żubardź. zielono i spokojnie. blisko centrum.
    • Gość: Radoczłek Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.lze.lodz.pl 31.08.05, 08:51
      Liściasta, bądź Radogoszcz Wschód.
      • nuela Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi 31.08.05, 09:10
        Jeśli Radogoszcz, to tylko Zachód
        • Gość: bjch@gazeta.pl Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.grs-3.g1.pl 31.08.05, 09:49
          Polecam Zielony Romnów, na granicy Łodzi i Alekandrowa od niedawna tam mieszkam
          jest OK. Sprawdź www.pkm.waw.pl
        • Gość: blurka Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 31.08.05, 09:49
          ja rowniez polecam "Zagaję" ;)
          • Gość: absolek Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 31.08.05, 10:32
            :-)
    • Gość: bjch@gazeta.pl Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.grs-3.g1.pl 31.08.05, 09:51
      polecam Zielony Romanów na granicy Łodzi i Aleksandrowa, od niedawna tam
      mieszkam, sprawdx www.pkm.waw.pl
      • pom Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi 31.08.05, 16:10
        Sprawdziłam, dziękuję - to jest właśnie coś, czego szukam.:):)
    • Gość: OLO Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.armada.pl 31.08.05, 09:54
      No a co z osiedlem Mireckiego przy Parku na Zdrowiu.
      Bloki co prawda stare a nawet zabytkowe. Zieleń dookoła o parku nie wspomnę.
      Mieszkańcy to w większości emeryci i trochę młodych spokojnych ludzi. Miejsce z
      klimatem. Sprawdzilem osobiscie.
    • topjes Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi 31.08.05, 13:13
      > Mieszkam tu od niedawna, chce kupić mieszkanie, i co tu duzo mówić -
      > przerażenie mnie ogarnęło.

Cześć, chyba już kiedyś rozmawialiśmy :) IMHO słabo szukałaś. BARDZO ładne
      mieszkania i bloki są za Centrum Zdrowia Matki Polki - do wyboru do koloru.
      Osobiście również polecam Janów - tę nowszą część. Jeśli ma być coś tańszego to
      sensownie wygląda Radogoszcz Wschód i wiele miejsc na Retkini (która jest blisko
      centrum i otoczona mnogością parków).
      A ja bym Ci polecał poszukać czegoś w starych kamienicach. Najfajniejsze dla
      mnie okolice to mniej więcej koło placu Dąbrowskiego: Narutowicza, Jaracza,
      Uniwersytecka i masa uliczek wokół. Spokojnie, zielono, w centrum, ładna zabudowa.

pzdr
      topjes
      • pom Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi 31.08.05, 15:10
        Byż może słabo szukałam ale i wybredna jestem.... Ktoś polecił mi Żubardź. Tak
        się składa, że TU właśnie mieszkam obecnie.
        Szukam kawałka ładnego osiedla, najchętniej gdzie jest przestrzeń, czystość i
        brak tej wszechobecnej obskurności wokół - nie tylko mojego bloku ale też
        sklepów, dalszych ulic. Śródmieście absolutnie odpada, bo w mojej skromnej
        ocenie to zgroza.
        Nie musi być tanio - ma spełniać moje oczekiwania. Jak już mieszkać w bloku, to
        przynajmniej w ładnym, czystym i zielonym miejscu.
        • topjes Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi 01.09.05, 00:04
          > Szukam kawałka ładnego osiedla, najchętniej gdzie jest przestrzeń, czystość i
          > brak tej wszechobecnej obskurności wokół

Janów w okolicach Maćka z Bogdańca, Oleńki Billewiczówny na pewno by Ci pasował.
          A nawet przy ulicy Zagłoby - tam są trochę niższe ceny. Zielony Romanów też jest
          ładny - ale zważ, że to już trochę daleko od centrum. Codzienne dojeżdżanie po
          pół godziny na dłuższą metę robi się nużące.

> Śródmieście absolutnie odpada, bo w mojej skromnej
          > ocenie to zgroza.

Zrób to dla siebie i wybierz się kiedyś w rejon Uniwersytecka/Wierzbowa/Jaracza,
          zaraz obok ulica Zacisze. Przynajmniej żebyś miała czyste sumienie. Ja też tak
          myślałem - teraz trochę żałuję, że nie poszukałem dobrze po centrum ;)))) Nie
          wiem czy Ci się spodoba (trzeba ogólnie lubić mieszkać w centrum) ale zobaczyć
          chyba warto ;)
      • Gość: vg Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.toya.net.pl 31.08.05, 20:02
        + Rewolucji na wschód od Sterlinga, Kamińskiego, Wierzbowa.

Nadzwyczaj spokojne centrum miasta.
        • topjes Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi 01.09.05, 00:06
          > + Rewolucji na wschód od Sterlinga, Kamińskiego, Wierzbowa.
          >
          > Nadzwyczaj spokojne centrum miasta.

I nawet dalej - Narutowicza w okolicy Matejki, aż do Radia Łódź. Wspaniałe
          miejsce, czysto, schludnie, przyjemnie i blisko wszędzie :)
    • Gość: matej Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 31.08.05, 14:36
      hmmm Osiedle P.Ponurego bardzo ładnie czysto
      osiedle na olechowie (nowa budowa ) starsza terz niewiele odbiega
      osiedle koło centrum zdrowia matki polki
      Stare bałuty moze jest duzo starych bloków ale bardzo spokojne i zielone
      reszty osiedli nieznam z czystosci bo bywam na nich raz na długi czas
      osiedle Zarzew terz jest remontowane bloki klatki itd
      • Gość: łodzianin Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.astral.lodz.pl 31.08.05, 15:57
        Oczywiście Janów :
        image24.webshots.com/24/2/0/28/151820028GZxHwY_fs.jpg
        image63.webshots.com/163/3/52/28/425235228kbdpoi_fs.jpg
        To ostatnie zdjecie pochodzi rowniez z tego osiedla:
        image26.webshots.com/26/7/23/76/383072376KMJPBz_fs.jpgPozdrawiam
        • Gość: łodzianin Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.astral.lodz.pl 31.08.05, 15:59
          image26.webshots.com/26/7/23/76/383072376KMJPBz_fs.jpg
          Ostatni link zle sie wkleil.
          Pozdrawiam
    • Gość: x Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 19:02
      Może Karolew, są tam 2 uliczki Wyspiańskiego i Chodkiewicza z malutkimi willami.
    • topjes Solaris 01.09.05, 00:15
      Poczytaj to:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=28449152
      Gdybym miał kupować dzisiaj chyba bym się nie zastanawiał. Samo centrum i
      najmodniejsza obecnie ulica w Łodzi :))) Wykonanie poprzedniej ich inwestycji na
      Zamenhoffa jest z tego co wiem ok.
    • siign Re: Najładniejsze osiedla w Łodzi 01.09.05, 00:31
      okolice CZMP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka