Dodaj do ulubionych

Nazwa dla nowego pociągu!!!

IP: 10.9.33.* 26.07.01, 12:01
Rozpoczynamy zabawę dla naszych forumowców. Prosimy o zgłaszanie propozycji nazwy dla nowego,
wieczornego pociągu z Łodzi do Warszawy. Połączenie ma być uruchomione 3 września, piszemy o tym
szczegółowo w czwartkowej �Gazecie�. Najfajniejsze propozycje opublikujemy.
Obserwuj wątek
    • gray Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! 26.07.01, 12:07
      może Pędziwiatr, a jakby był o północy to mógłby być Midnight Express :)

a tak na serio to nazwy pociągów są głupie więc nic w dotychczasowym stylu nie
      przychodzi mi do głowy.

pozdr
      • Gość: Raffmo Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: 195.94.201.* 26.07.01, 15:51
        Myslę, że nazwa się sama narzuca:
        "Ziemia Obiecana"
        • Gość: HuBar Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: 212.244.106.* 27.07.01, 10:43
          ta nazwa mi się bardzo podoba(Ziemia Obiecana), a może podobnie do już
          istniejącej nazwy: łodziak, albo włókniarz (tylko trochę już nieaktualna),
          można też Niesioł, Bałczych, Kropiwnik, lub Pubownik
    • Gość: pepe Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: 213.25.90.* 26.07.01, 16:00
      Może "Przygoda z Happy Endem". A nie, to chyba już gdzieś było...
    • krzelop Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! 26.07.01, 16:04
      Prodomaślawizor
      • Gość: ALBERT P Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.toya.net.pl 27.07.01, 03:12
        Proponuję nazwę "Jarosław Bauc" na cześc łodzkiego ministra finansów, który
        uważa że Łodzi jest niepotrzebne lotnisko. Dzięki takim jak on "łódzkim"
        ministrom Lublinek nie posiada ILS-u i wieczornego lotu z Warszawy do Łodzi.
        Biznesmenom podróżującym nowym pociągiem życzę poprawy nawyków higienicznych u
        mieszkańców Żyrardowa, Skierniewic i Koluszek i w związku z tym milszego
        zapachu w wagonach, a także twórczego oczekiwania na wolne miejsca, które
        zwykle pojawiają się dopiero po postojach pociągu w w/w miejscowościach.
        • Gość: ALBERT P Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.toya.net.pl 27.07.01, 12:38
          Droga Pani Moniko, w temacie "nazwa dla nowego pociągu" mój wpis jest zaledwie
          ósmym i nie ma żadnej poważnej propozycji, natomiast w temacie "PLL LOT" aż 41
          wpisów czeka na zajęcie się tym problemem przez "Gazetę". Bo nikt się w Łodzi
          lotniskiem nie zajmuje poza Panią!
        • Gość: zamek Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! A może dla nowego samochodu? IP: *.mnc.pl 31.07.01, 10:30
          Owszem, JWP Minister nie dość, że uważa, iż Łodzi nie jest potrzebne lotnisko,
          to sam daje tego dowody, "fruwając" między Łodzią a Warszawą wcale nie na
          skrzydłach. Zdarzyło mi się zostać wyprzedzonym na drodze z Rawy do Łodzi przez
          zasuwającą na oko 150 km/h (ja miałem 90) czarną Lancię na warszawskich
          numerach. Kilka km dalej, w Białyninie, policja łapała na radar (ograniczenie
          do 40). Dojeżdżam i kogóż widzę? Wysiadającego z owej Lancii J. Bauca... Po
          kwadransie znów mnie wyprzedził...
          • Gość: Albert P Re: Minister Bauc IP: *.toya.net.pl 31.07.01, 16:24
            Rzeczywiście: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ciekawe czy zapłacił
            mandat. Przecież nie jest posłem i nie chroni go immunitet?
    • Gość: jaguar Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.mnc.pl 30.07.01, 15:13
      a może Klubowicz albo Kominiarz Express?
    • Gość: Albert P Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.toya.net.pl 31.07.01, 00:54
      Mam zasadnicze pytanie, czym szczególnym będzie się wyróżniał ów rozsławiony
      nowy pociąg od tysiąca innych pośpiesznych (np. do Radomia, Lublina czy
      Warszawy), że zostanie mu nadana nazwa?
      Czy:
      po pierwsze będzie możliwa rezerwacja miejsc
      po drugie czy będzie jechał szybciej od innych
      po trzecie nie będzie się po drodze zatrzymywał w Żyrardowie, Skierniewicach i
      Koluszkach
      po czwarte czy będzie składał się z nowych lub wyremontowanych wagonów?

Jeżeli ma to być kolejny śmierdzący i wlekący się pociąg to nadawanie mu nazwy
      jest obrazą dla potencjalnego patrona.
      • Gość: MICHAL Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.skane.se 31.07.01, 06:37
        W zwiazku z tym , ze plaga kradziezy w pociagach PKP JEST NIE DO OPANOWNIA
        najtrafniejsza nazwa wydaje mi sie "ZLODZIEJASZEK".
        Pociagi sa z reguly brudne, no wiec kolejna propozycja nazwy "Brudas".
        Prosze mnie nie posadzac o zlosliwosc.Czesto jezdze pociagami w Polsce.
        Najpotworniejszy to ten ze Swinoujscia do Przemysla.Slimaczacy sie pospieszny.
        Brudno, nawiedzany przez armie zlodzieji.
    • tolo123 Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! 31.07.01, 08:20
      Kolej kojarzy mi się z kolejnymi podwyżkami biletów i biedą. Więc może pociąg
      nazywać się będzie "BANKRUT" albo "PLAJTA". Równie dobre może też być "RUINA" z
      tego względu że nasze pociągi się ciągle spóżniają. W zimę jest za zimno to nie
      wolno szybko jechać. W lato znów jest za gorąco i tory się podobno rozszerzają.
      W jesień i wiosnę jest więcej opadów to tory są znów podmokłe.
    • Gość: marlodz Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.compensazycie.com.pl 31.07.01, 09:01
      A może rzeczywiście "BOROWIECKI". Miał być hotel o takiej nazwie, więc niech
      chociaż będzie pociąg.
    • Gość: towi Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.p.lodz.pl 31.07.01, 10:55
      Jest bardzo dużo propozycji na temat nazwy pociągu, łączącego Łódź i W-wę.
      Każda jest trafna i ma sowje za i przeciw. Ja proponuję nazwę "Towarzysz
      Miller".
      Niestety sądząc po badaniach Twór polityczny kierowany przez p. Millera wygra
      wybory parlamentarne, więc do W-wy pojechałby "Towarzyszem Millerem".
      Byłoby można wówczas mówić, jeżeli pociąg spóxnilby się, nie dojechał, itp., że
      Tow. Miller nawalił (jak zawsze zresztą).
    • hubar Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! 31.07.01, 11:27
      Ja mam nowy pomysł:

"Pietryna" albo "Na Pietrynę"
      • Gość: shookee Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.pg.com 31.07.01, 15:33
        nazwijmy go jak przed wojna: Rakieta. Ale niech tez jak wtedy jedzie do wawy
        godzine!

• Gość: Perry Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.umirm.gov.pl 31.07.01, 15:35
          Gość portalu: shookee napisał(a):

> nazwijmy go jak przed wojna: Rakieta. Ale niech tez jak wtedy jedzie do wawy
          > godzine!
          >

Czy to nie była czasem "Torpeda" albo "Lux-Torpeda"? Tak mi coś świta z lektur z
          dzieciństwa...
          • Gość: shookee Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.pg.com 31.07.01, 16:11
            choroba perry, masz racje... kajam sie bardzo!
            • Gość: Perry Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 18:12
              Też nie byłem na 100% pewien ale zawsze do usług, pozdrawiam! :-)
              • Gość: MICHAL Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.skane.se 31.07.01, 21:44
                Gość portalu: Perry napisał(a):

> Też nie byłem na 100% pewien ale zawsze do usług, pozdrawiam! :-)
                Lux torpeda nie jezdzila do Lodzi ,ale do Poznania.
                Szybciej niz intercity dzisiaj.

• Gość: shookee Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.pg.com 01.08.01, 11:01
                  > Lux torpeda nie jezdzila do Lodzi ,ale do Poznania.
                  > Szybciej niz intercity dzisiaj.

hihi... dlaczego nikt nie wypowiadajacy sie w tej sprawie nie ma domeny z Lodzi ;-
                  ) Teraz nie mam jak, ale gdy bede w domu to sprawdze! Teraz musze!!! najwczesniej
                  za miesiac niestety...

• Gość: Perry Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.umirm.gov.pl 01.08.01, 11:18
                    Nie ważne skąd piszesz, ważne kim się czujesz! :-)
    • Gość: MICHAL Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.skane.se 01.08.01, 01:24
      Gość portalu: Gazeta napisał(a):

> Rozpoczynamy zabawę dla naszych forumowców. Prosimy o zgłaszanie propozycji naz
      > wy dla nowego,
      > wieczornego pociągu z Łodzi do Warszawy. Połączenie ma być uruchomione 3 wrześn
      > ia, piszemy o tym
      > szczegółowo w czwartkowej �Gazecie�. Najfajniejsze propozycje opublikujemy.
      NIECH NOWY POCIAG ZOSTANIE NAZWANY , CO JUZ POSTULOWALEM''
      "brudny zlodziejaszek".
      Ojcem chrzestnym tego potworka powinien zostac dyrektor generalny PKP.
      Matka chrzestna malzonka tegoz tzn. dyrektora.
    • Gość: Snake Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: 212.191.129.* 01.08.01, 09:22
      Ziemia obiecana, Wlokniarz, Lodziak to nazwy, ktore sie przejadly. Pewnie jeszcze Widzew Krol.
      Niedlugo byle sklep czy budka z hotdogami bedzie sie nazywac Ziemia obiecana. Proponuje nazwac pociag
      zgodnie z jego przeznaczeniem czyli EXODUS.
    • Gość: KSW Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.Astral.Lodz.PL 02.08.01, 10:10
      A może "Widzewiak", w końcu, 3/4 trasy w Łodzi jedzie przez Widzew
      • Gość: MT Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.koronowo.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 10:13
        "widzewiak" to dobry pomysł. Lepszego nie ma
        • hubar Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! 02.08.01, 10:56
          Chcecie aby ten pociąg jeździł tylko w jedną stronę? Za każdym razem był
          odbudowywany?

Jeśli ma to być pociąg wieczorny dla "imprezowiczów" to muślę że dobrą nazwą
          będzie "Pietryna" lub " Na Pietrynę"

pozdrowy
          • Gość: Olgierd Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: 157.25.200.* 02.08.01, 11:13
            Cze
            jeżeli to ma być pociąg dla imprezowiczów to powinien nazywać się delirium
            (pewnie przyjęło by się zdrobnienie delirka) :)))
            Olo
    • szpiro Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! 05.08.01, 01:38
      BRUDASEK PEKAPOWSKI ZLODZIEJASZEK -ZWYCIEZYL.
    • Gość: MICHAL Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: *.skane.se 06.08.01, 02:15
      Czy moja propozycja zwyciezy:BRUDASEK lub ZLODZIEJASZEK.
      Ewentualnie Uciekinier z Widzewa.
    • Gość: jorg Re: Nazwa dla nowego pociągu!!! IP: 192.168.134.* / *.Astral.Lodz.PL 08.08.01, 20:34
      Wieczerzak -nazwa praktyczna, jakkolwiek żle się ostatnio kojarzy.
    • Gość: HackFinn Eurolot IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 09.08.01, 13:21
      Proponuje nazwy "Eurolot" badz "LO 3991" na czesc dogorywajacego (niestety)
      polaczenia lotniczego z Warszawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka