Dodaj do ulubionych

Objazdy w Centrum

IP: *.retsat1.com.pl 26.09.05, 14:13
Sorki ale ten kto wymyslił te objady to chyba na niezłym haju musiał być!!
Pomijajac totalny brak informacji o tym jak jada tramwaje (np na Retkini na
przystanku przy Piaskach nie znalazlem takowej) to jeszcze trasy objazdów
maja wiele do zyczenia. Wycieczka 10 po miescie była ostatnią rzecza na jaka
miałem dzis ochote!! Nie prosciej było zwiescic 10 a na jej miejsce
puscic "Z", 8 po choinke jedzie do kaliskiego zeby za chwile wracac do
Zielonej. Niech skreca w Zielona (jak kiedys) a na odcinego do Kalisiego
puscic "Z"
Gratulacje dla MPK za wprowadzenie totalnego......... w centrum.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bogdan28 Re: Objazdy w Centrum IP: *.rev.vline.pl 26.09.05, 14:59
      Trasy objazdow sa takie a nie inne gdyz musza jezdzic jak najwiecej po wlasciwej
      trasie. Wg mnie zaden balagan poprostu realia.
      • yarro Re: Objazdy w Centrum 26.09.05, 16:12
        Tak, ale:

- przejazd "10" na odcinku Kaliski - Central wydluzyl sie ponad dwukrotnie! - z
        ok 5-6 min do ponad 10!

- trasa "8" podczas objazdu zostala bez sensu dociagnieta do dworca Kaliskiego,
        podczas gdy moglaby ona jechac prosto Zielona i z Legionow skrecac we Włókniarzy
        - w porownianiu z objazdem obecnym miala by TYLKO jeen przystanek ze swojej
        zwyklej trasy mniej, ale zaoszczedziloby to duuuzo czasu.

Pozdrawiam.
    • szakal_el Re: Objazdy w Centrum 26.09.05, 15:04
      No niestety - totalna klapa.
      Pomijajac brak pradu rano i krotkie zatrzymanie na skrzyzowaniu Kilinskiego/
      Pilsudskiego ok.8 panuje totany chaos informacyjny. Kolorowe cyferki tylko na
      niektorych przystankach, brak informacji opisowej, brak kolorowych opisow na
      tablicach bocznych. Tramwaje dzisiaj jezdzily jak chcialy, gdzie chcialy -
      widzialem np 1 na Kosciuszki, 14 na Kopcinskiego, 14 na Kosciuszki przy
      Zielonej, a pan z Dyspozytorni Ruchu w swoim fiaciku przy dworcu Kaliskim sam
      nie wiedzial jak ma 14 jechac w czasie gdy zabraklo pradu na Piotrkowskiej.
      Jedenastka wycofana z Kosciuszki na calym odcinku to tez totalna porazka -
      ludzie zagubieni zupelnie.
      Co do zetki - tez mi sie wydaje ze to mialo by wiekszy sens niz puszczanie 10
      na te trase. Osemka moglaby sobie jezdzic jak teraz a na retkinii trasa
      Wyszynskiego, Bratyslawska, Wilenska, Bandurskiego, Pilsudskiego (Central)
      powinna jezdzic Zetka!!! Poranny chaos na Retkinii to wystarczajacy dowod.
      A tak nota bene - po poludniu - 14 prawie pusta na odcinku Kosciuszki-
      Wyszynskiego. Dlaczego? Dlatego ze ludzie jezdza 10 na okrętkę nic o niej nie
      wiedzac.
      • Gość: Adam Re: Objazdy w Centrum IP: *.toya.net.pl 26.09.05, 17:07
        Ponoć był znów zastój na N-S, prawda to? Przed 17:00 nie kursowały na Kościuszki
        tramwaje - taką informacje dostałem.
        • paudys Re: Objazdy w Centrum 26.09.05, 18:03
          Po 16:00 czekałem na 3 ponad pół godziny...
      • dwakretki Re: Objazdy w Centrum 26.09.05, 23:34
        krótkie zatrzymanie na Kilińskiego/Piłsudskiego??? pół godziny!
        motorniczy wysiadł i upadł na torowisko, miał zawał - reanimowali go na środku
        ulicy...
    • Gość: Tomas Re: Objazdy w Centrum IP: *.retsat1.com.pl 26.09.05, 19:43
      Absurd zaplanowanych objazdów jest faktem i tak pewnie do .. października.
      Zebyście widzieli co sie działo w 14 która jechałem około południa do centrum.
      Wszycy chcieli naraz wiedziec co?, gdzie?, kiedy?, i czy skreca i
      przekrzykiwanie sie którędy jedzie. Myślałem ze mi głowa pęknie od tego..
      • krzyskup Re: Objazdy w Centrum 26.09.05, 19:49
        A wystarczy poczytać rozkłady jazdy... Ludziom nie robi różnicy, czy wsiadają do
        tramwaju, wagonu technicznego, czy nawet furmanki, byle jechała do przodu :/
        Fakt faktem, że dzisiaj rano spóźniłem się na zajęcia z powodu braku 14 na
        Retkini... Oczywiście, pan z erki niewiele wiedział, a do centrali ruchu to się
        dodzwonić nie dało :/

pzdr,
        krzyskup
        • Gość: Ja Re: Objazdy w Centrum IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.09.05, 14:24
          krzyskup napisał:

> A wystarczy poczytać rozkłady jazdy...

Gdyby MPK oznaczało objazdy po ludzku - tj. chociaż tak jak dawniej: czerwone
          tło rozkłądu, czerowna kartka z informacjami o objazdach i liniach zastępczych,
          czerwone tablice numeryczne i numery oraz część zmienionych ulic na tablicach
          bocznych, to zapewniam Cię, że znacznie mniej ludzi byłoby zdezorientowanych.
          Obecnie MPK traktuje pasażerów jak bydło, które niech sie cieszy, że jedzie.
          Poziom informacji pasażerskiej jest najkrócej mówiąc skandaliczny.
    • Gość: SzK Skutki w Pabianicach, ale nie tylko IP: *.pabianice.pl / *.pabianice.pl 26.09.05, 20:05
      Ciekawie jest też w Pabianicach - widziałem dziś dwie 11-ki jadące z Łodzi w
      odstępie 5-6 minut. MPK mogłoby się wysilić i ułożyć specjalny rozkład dla 11-
      ki na czas objazdu, a nie dopasować czas przejazdu
      odcinka Zachodnia/Legionów (przez Gdańską, Żeromskiego) - Czerwona/Piotrkowska
      tak aby był równy czasowi na normalnej trasie, tj przez Kościuszki i
      Piotrkowską.

Na marginesie:
      Linia 20 miała 3 minuty (4 minuty w drugą stronę) na pokonanie odcinka na
      Czerwonej i Wróblewskiego. 11-ka ma 2 minuty.
      • Gość: J.S. Re: Skutki w Pabianicach, ale nie tylko IP: 195.69.82.* 26.09.05, 20:09
        > Linia 20 miała 3 minuty (4 minuty w drugą stronę) na pokonanie odcinka na
        > Czerwonej i Wróblewskiego. 11-ka ma 2 minuty.

Miala tez jeden przystanek wiecej
        • camelot Re: Skutki w Pabianicach, ale nie tylko 26.09.05, 20:26
          Jak cos zmienia to polskiemu narodowi zawsze coś się niepodoba. Najchętniej
          chcieliby wszyscy aby mieć przystanek pod blokiem a najlepiej pod drzwiami a
          gdy MPk chce usytuować przystanek pod domem to wszyscy protestują przeciwko
          temu. taki jest polski naród.
          • Gość: J.S. Re: Skutki w Pabianicach, ale nie tylko IP: 195.69.82.* 26.09.05, 23:24
            > Jak cos zmienia to polskiemu narodowi zawsze coś się niepodoba. Najchętniej
            > chcieliby wszyscy aby mieć przystanek pod blokiem a najlepiej pod drzwiami a
            > gdy MPk chce usytuować przystanek pod domem to wszyscy protestują przeciwko
            > temu. taki jest polski naród.

Ale o co ci chodzi wlasciwie, marudzacy polski narodzie? Zeby nie zapytac
            wprost: Co ty bredzisz?
        • ukalo Re: Skutki w Pabianicach, ale nie tylko 27.09.05, 16:10
          Gość portalu: J.S. napisał(a):

> > Linia 20 miała 3 minuty (4 minuty w drugą stronę) na pokonanie odcinka na
          > > Czerwonej i Wróblewskiego. 11-ka ma 2 minuty.
          > Miala tez jeden przystanek wiecej

Wróblewskiego/Wólczańska? Teraz też jest.
      • krzyskup Re: Skutki w Pabianicach, ale nie tylko 26.09.05, 20:33
        SzK napisał:
        > Na marginesie:

Czy mi się wydaje, czy przy tym stanie torów jest to po prostu awykonalne bez
        wykolejenia wagonu? ;)

pzdr,
        krzyskup
        • Gość: szwed Re: Skutki w Pabianicach, ale nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:35
          A po co Pabianicom tramwaje jak nie chcieli tramwaju regionalnego niech się
          bujaja po mieście swoimi super autobusami.
          • Gość: Nataniel Re: Skutki w Pabianicach, ale nie tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 22:29
            A może lepiej się nie odzywaj...
            Bo to, że władze Pabianic nie chcą tramwaju wcale nie znaczy, że ludzie
            mieszkający w tym mieście też go nie chcą.
            I tak na marginesie...Sam się bujaj....

Nataniel
      • Gość: Lukasz Re: Skutki w Pabianicach, ale nie tylko IP: *.toya.net.pl 26.09.05, 20:43
        Gość portalu: SzK napisał(a):

> Ciekawie jest też w Pabianicach - widziałem dziś dwie 11-ki jadące z Łodzi w
        > odstępie 5-6 minut. MPK mogłoby się wysilić i ułożyć specjalny rozkład dla 11-
        > ki na czas objazdu, a nie dopasować czas przejazdu
        > odcinka Zachodnia/Legionów (przez Gdańską, Żeromskiego) -
        Czerwona/Piotrkowska
        > tak aby był równy czasowi na normalnej trasie, tj przez Kościuszki i
        > Piotrkowską.
        >
        > Na marginesie:

Opóźnienie to nie było z powodu złego rozkładu tylko dzisiaj było kilka
        zatrzymań ruchu w różnych punktach miasta. Spowodowało to że nietóre linie
        takie jak 3 czy 11 miały opóźnienia do 30-40 min. O godzinie 11.40 przyszedłem
        na przystanek Łagiewnicka/Stefana i dopiero koło 12.05 stadem od strony centrum
        wjechały 4 składy w odstępie 30 sekundowym. A było to spowodowane zatrzymaniem
        ruchu w obrębie ulicy Zachodniej przy Ogrodowej. o 12.20 na Zgierskiej przy
        dolnej wracały z Helenówka Volvo z linii 95 jako kom. Zastępcza. Od tej pory az
        do godzin późno popołudniowych występowały duże opóźnienia. A około 15 było
        zatrzymanie tramwajów na zachodniej w kierunku centrum na skrzyżowaniu
        Mickiewicza/ Kościuszki (skład w reklamie Wiskasa z zaj. Telefoniczna) potrącił
        kobiete przechodzącą przez przejście dla pieszych na czerwonym świetle.
        Zatrzymanie trwało ledwie 15-20 min ale sznurek tramwajów sięgał az do Tuwima
        albo i dalej. Na dalszej trasie objazdu na Kilińskiego przy Senatorskiej
        występowały problemy z zasilaniem przez co tworzyły się duże korki tramwajowe.
        Więc rozkład tu nie ma nic do tego tylko zbyt duża ilośc linii tramwajowych na
        1 ulicy. Szkoda że jeszcze 11 nie jeździ przez Kilińskiego.
        • krzyskup Re: Skutki w Pabianicach, ale nie tylko 26.09.05, 20:47
          Na Zielonej też jest za dużo linii. I chociaż nie ma (chyba) problemów z
          zasilaniem, to brakuje po prostu miejsca - czasami skład nie może skręcić z
          Gdańskiej w Zieloną lub przejechać przez Gdańską (w kierunku centrum)

pzdr,
          krzyskup
    • pawel-strzalka Re: Objazdy w Centrum 27.09.05, 08:08
      wczoraj widziałem kilka razy "98" jadące w stadzie, a koło 18 rozkład "10"
      wciąż był fikcją :/
    • Gość: przemeqq Re: Objazdy w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:06
      A teraz jak sprawa wyglądała na dziś,okolice godziny 14-stej:
      11 stadami na Gdańskiej w kierunku Pabianic,
      w przeciwnym kierunku stadami obok siebie 8,10,12,14,11,15
      14 zamiast Mickiewicza-Kościuszki-Żwirki jeździła Gdańską,więc na przystanku
      Mickiewicza/Żeromskiego tłumy ludzi na przystankach.
      Zachodnia:Dwójki kompletnie zapchane(innych linii tam nie widziałem oprócz
      również zapchanej 10),w obu kierunkach,jeżdżą nieregularnie.A na przystankach
      tłumy:/To na szczęście tylko do 9.10
      • ukalo Re: Objazdy w Centrum 27.09.05, 16:11
        Gość portalu: przemeqq napisał:

> 14 zamiast Mickiewicza-Kościuszki-Żwirki jeździła Gdańską,więc na przystanku

ok. 13:40 był zanik napięcia na pl. Reymonta
    • pawel-strzalka Re: Objazdy w Centrum 27.09.05, 16:29
      nie sądziłem że jest aż tak źle, dopóki sam nie skorzystałem z objazdów,
      wnioski:

1. mimo wszystko jednak dobrze, że 10 i 12 jeżdżą rzadziej bo w innym razie
      miasto by sie totalnie zapchało, to co sie teraz dzieje to kpina, tramwaje
      stoja w korkach na Kilińskiego, Kościuszki, zielonej, Gdańskiej... miedzy nimi
      samochody, blokują się skrzyżowania, bo niektórzy idioci nie pamietają o
      zasadzie, że nie można wjechać na skrzyżowanie jeżeli nie ma możliwości
      opuszczenia go, tyczy sie to takze tramwajów
      2. rozkłady jazdy to już tylko bezuzyteczne papierki, mozemy z nich
      zrezygnować, nie mam wcale na myśli tego, ze o tak nic nie jeździ punktualnie,
      po prostu mieszkańcy naszego miasta chyba nie wiedzą, że rozkład jest nie tylko
      po to, zeby sprawdzic godzine odjazdu, ale aby również sprawdzic trasę i
      zamiast patrzec na rozkład idą do motorniczego, zagadują go, pytają o trasę...
      wystarczy sprawdzic przecież na przystanku :/
    • Gość: Wojtas Re: Objazdy w Centrum IP: *.retsat1.com.pl 27.09.05, 16:47
      Kursy 10, 11, 11a, 12, 15, 46 na Gdańskiej, i pojedyncze przystanki na niej (jeden odjazd tramwaju w czasie jednego cyklu świateł) powodowały opóźnienia. Dodatkowo ok. 10-tej jakiś matoł prowadzący wycieczkowego Autosana, wypuszczał na Kopernika wycieczkę (gdzieś w okolicy Pinokia), blokując przy tym ruch tramwajowy przez jakieś 3-5 minut. Na pewno zablokował opóźnioną "dychę" ale na środku skrzyżowania Kopernika-Gdańska (na łuku) utkwił jeszcze inny skład (bliżej nieokreślony). Można było się wkurzyć.
    • szakal_el Drugi dzień... 27.09.05, 17:03
      ... użerania sie z komunikacja w centrum i ludzmi niewiedzacymi jak co teraz
      jezdzi po zmianach. Powoli mam juz dosyc. Samochodu nie mam i nie zaluje -
      korki z Retkinii na Mickiewicza takie ze 0,5 godziny spokojnie trzeba odstac.
      Ludzie - kto wymyslil taki debilizm zeby to skrzyzowanie pruc we wrzesniu??? W
      wakacje nie mogli??? Komunikacja miejska tak samo fatalnie jak wczoraj.
      Czekalem 30 minut na trojke (ok 9). Potem przyjechaly 3 sztuki - oczywiscie
      pierwsza zapchana do granic mozliwosci - kolejne puste. Stada tramwajow w Łodzi
      to juz standard. Rozkłady to fikcja - tez racja. A informacji na tablicach
      bocznych jak nie bylo tak nie ma. Zniescie czesc tramwajow i wprowadzcie Zetke
      autobusowa. Qrde. Jutro znowu jade do centrum - szlag mnie trafia.
      • Gość: Lukasz Re: Drugi dzień... IP: *.toya.net.pl 27.09.05, 17:25
        Najlepsza dezinformacja jest na odcinku Czerwona - Mickiewicza. Rozkłady jazdy
        2,3,6,11/11A są wogóle nie zasłonięte gdzieś na dole dodatkowa kasetka na
        słupku w górnej części rozkład jazdy 14 jeszcze niżej drobnym maczkiem na
        zielonej karteczce informacja o objazdach. Skutek. Ludzie patrza się na górne
        rozkłady jazdy nic nie wiedząc o objazdach i w najlepsze czekają na
        2,3,6,11/11A :( Czy ak trudno było zasłonić te rozkłady?????
      • geograf Re: Drugi dzień... 27.09.05, 20:10
        tja...a ja z Fabrycznego na Julianow po 17:30 jechalem 45 minut, zamiast niecalych 20 i to tylko dzieki przesiadce z "5" na "46".
        "Piatki" jezdzily stadami, "Jedynka" przez pol godziny ledwo jedna przyjechala, a "czworka" zadna. Fajnie:/
    • Gość: SzK Interesujące IP: *.pabianice.pl / *.pabianice.pl 27.09.05, 17:58
      "– Na skrzyżowaniu przy Centralu wymieniamy zwrotnicę na nowocześniejszą i
      bezpieczniejszą – poinformował Bogumił Makowski, specjalista wydziału
      informacji MPK.

– Konstrukcja nowej zwrotnicy uniemożliwi jej zablokowanie. Nowe urządzenie ma
      przesuwać się wolniej, dlatego nie będzie chlapać brudną wodą po opadach.
      Modernizacja jest konieczna również z uwagi na głębokie wyrwy przy torowisku."
      (Dziennik Łódzki, 27.09.2005)
      ---

Z tego co wiem (zresztą trasy linii 8,10 i 14 korzystające ze skrętów na tym
      skrzyżowaniu to dowodzą) wymieniane są krzyżaki.
      Skoro pan Bogumił Makowski jest specjalistą powinien wiedzieć co to jest
      zwrotnica. Czy wtyka temoże Dziennik Łódzki bzdury w usta p. Makowskiego ?
      • Gość: SzK Interesujące - korekta IP: *.pabianice.pl / *.pabianice.pl 27.09.05, 18:00
        Zamiast:
        "> zwrotnica. Czy wtyka temoże Dziennik Łódzki bzdury w usta p. Makowskiego ?"
        Popwinno być:
        "Czy może Dziennik Łódzki wtyka te bzdury w usta p. Makowskiego ?"
      • Gość: SzK Niedobrze (jeszcze coś) IP: *.pabianice.pl / *.pabianice.pl 27.09.05, 18:24
        "– Na skrzyżowaniu przy Centralu wymieniamy zwrotnicę na nowocześniejszą i
        bezpieczniejszą – poinformował Bogumił Makowski, specjalista wydziału
        informacji MPK.
        – Konstrukcja nowej zwrotnicy uniemożliwi jej zablokowanie."

To znaczy, że jeden wózek pojedzie prosto , a drugi w lewo, bo zwrotnica nie
        będzie mogła być zablokowana? :)
        • pawel-strzalka Re: Niedobrze (jeszcze coś) 27.09.05, 19:07
          a czym właściwie ten specjalista od szyn tramwajowych zajmuje się obecnie w
          MPK? <oprócz tradycyjnego gadania bzdur>
          • michal.ch Re: Niedobrze (jeszcze coś) 27.09.05, 20:31
            Jest teraz - cytuję - "specjalistą wydziału informacji". Hehe, nieźle. Powstała
            nowa komórka organizacyjna w spółce? To wymysł dziennikarzy, czy może kolejny
            manewr MPK, w którym to zmieniana jest struktura organizacyjna firmy, żeby nikt
            nie mógł się połapać, kto za co jest odpowiedzialny? Jeszcze niedawno wypowiadał
            się Małek z marketingu...

A tak btw, to Bogumił tworzy teraz wewnątrzzakładowe pismo (tytułu zapomniałem). :)
    • ixtlilto Re: Objazdy w Centrum 27.09.05, 22:14
      A czy może mi ktoś powiedzieć jak mam się dostać z Widzewa Wschodu do Katedry?
      Wcześniej wsiadałam w "3", ale teraz "3" skręca w Kilińskiego i dopiero przy
      Centralu wraca na swoją trasę.

Póki co opanowałam "objazd": czymkolwiek (10,8) do Galerii, a tam w 57; tyle,
      że 57 jak jeździ- każdy wie :/
      Inne rozwiązanie to chyba 10,8 do Centralu, tam przejść całe skrzyżowanie i
      wsiąść w 14, która jeździ po Pietrynie...

Jak mam jutro na al. Politechniki dojechać- jeszcze nie wymyśliłam. Znów chyba
      do Centralu, a potem pieszo do 15...

Jeśli macie jakieś inne propozycje to słucham :)
      • szakal_el Re: Objazdy w Centrum 27.09.05, 22:43
        Zawsze mozesz jechac 77 przez pol miasta i spacerkiem do Katedry. Polączenie
        prawie bezposrednie... ;) A tak powaznie to pomysl z 57 nie jest zly. W razie
        czego mozesz skorzystac z Z3. A do aleja Politechniki - 98 z przesiadka przy
        Zeromskiego. Chyba jedyne wyjscie. Pozdro:)
        • szakal_el Re: Objazdy w Centrum 27.09.05, 22:44
          Aleji mialo byc - pozno i jezyk sie plącze ;)
      • geograf Re: Objazdy w Centrum 27.09.05, 22:52
        moze sprobuj dojsc do Przybyszewskiego i wsiasc w 55?
        Najprostsze rozwiazania sa najtrudniejsze, wiem:>
      • Gość: Wojtas Re: Objazdy w Centrum IP: *.retsat1.com.pl 28.09.05, 00:00
        14 skręca ze Śmigłego-Rydza w Przybyszewskiego i dalej jedzie zgodnie z trasą 3 do Centralu (po czym wraca na swoją trasę w kierunku Retkini). Masz dwa przystanki na przesiadkę:
        - Przybyszewskiego-Łęczycka i
        - Przybyszewskiego-Kilińskiego,
        żeby się przesiąść z "trójki" do "czternastki", i tym ostatnim dojechać do katedry.

To wnioski patrząc na rozkłady na stronie. Jak będzie z przesiadką w rzeczywistości, to nikt Tobie nie jest w stanie powiedzieć. Jakby co, to przedmówcy wskazali na inne możliwości.

Nie wiem jak jest z "czternastką", zważywszy na fakt, że to teraz jedyna linia tramwajowa od Czerwonej do Centralu.
        • ixtlilto Re: Objazdy w Centrum 28.09.05, 08:41
          Dziękuję Panom: wszystkim razem i każdemu z osobna :)
    • brite Jazda 'trójki' - żenada 29.09.05, 21:50
      Puszczenie objazdu linii 3 przez Kilińskiego spowodowało wydłużenie czasu
      dojazdu z Widzewa do Centrum o bite 10 minut - nie wiem dlaczego jeszcze
      Kilińskiego jeżdżą tramwaje w ogóle, w godzinach porannego dojazdu do pracy na
      odcinku od Przybyszewskiego do Piłsudskiego tramwaj dłużej stoi niż jedzie.

A do tego zastanawiam się, czy istnieje jakiś rozkład, według którego teraz
      trójka jeździ w przeciwnym kierunku. Wczoraj po wyjściu z pracy czekałem na
      przystanku przy Centralu 50 minut... Dziś również przyjechała według własnego
      widzimisię.

Rozumiem, jest remont, trochę się pokomplikowało - ale czy nie można było '3'
      puścić przez Śmigłego-Rydza zamiast Kilńskiego albo zastąpić na czas remontu
      autobusem zastępczym?
      • brite hehe 30.09.05, 10:12
        Dziś moja trójka w ogóle nie przyjechała.
        Dopiero jak dotarłem różnymi autobusami do centrum, zauważyłem autobus zastępczy.
        • ixtlilto Re: hehe 30.09.05, 11:46
          Mnie już szkoda klawiarury, żeby pisać do MPK i kasy aby dzwonić na ich
          infolinię :-0
          Wczoraj czekałam 20 minut na przystanku Kościuszki/Mickiewicza aż nadjedzie
          jakaś 8 lub 10; w tym czasie widziałam parami jadące 2 i 6 :/
          Poza tym w godzinach popołudniowych wydostanie się wczoraj z centrum graniczyło
          z cudem! Na Sienkiewicza wyprzedziłam 3 autobusy linii 57; a na Piotrkowskiej
          dogoniłam Z3, które odjechało 5 min wcześniej z przystanku.
          • Gość: kierowca Re: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:50
            > Na Sienkiewicza wyprzedziłam 3 autobusy linii 57; a na Piotrkowskiej
            > dogoniłam Z3, które odjechało 5 min wcześniej z przystanku

ROTFL. Z3 Odjechało 5 min wcześniej z przystanku ????? Przecież Z3 jeździ co 5
            minut !
            Już wiem - to był autobus opóźniony 15 minut, który odjechał 5 minut za
            wcześnie :DDDDDD
    • szakal_el Kładą asfalt... 30.09.05, 13:10
      Czyżby przedwczesny koniec???
    • pawel-strzalka Re: Objazdy w Centrum 30.09.05, 23:50
      objazdó będzie ciag dalszy, 4.10 kończy sie remont na Mickiewicza/Kościuszki a
      dzień później zaczyna na Włókniarzy/Koprnika/Mickiewicza, 8 pojedzie przez
      Kopcińskiego-Zielona-Gdańska-Kopernika, a 12 Kopcińskiego-Piłsudskiego-
      Mickiewicza
      • pawel-strzalka BTW 01.10.05, 00:38
        nie wiem czy już o tym było, ale widziałem dziś jedną z bulw, mającą na
        przedniej tablicy w jednej linijce napis "Wyszyńskiego" a w drugiej
        przesuwajacy się "trasa zmieniona"
        • Gość: głowiniak Re: BTW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 16:04
          A numer miał przynajmniej czerwoną ramkę (bo chyba nie tło)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka