Dodaj do ulubionych

Drogi big_news

19.10.05, 16:35
Pozwolisz, ze w ten sposob odniose sie do twojego zaangazowania na tym forum.
Zarzuciles mi, ze 'nabazgralem pie... Nie bede sie z Toba wyklocal na tym poziomie. Moze i
nabazagralem, moze i pierdoly. Wazne, ze zrobilem to rozmyslnie, wiedzac dokladnie co pisze.
Przerazajace jest to, co Ty wypisujesz na tym forum. Przerazajace jest to, ze Ty piszes to z pelna
swiadomoscia tego, ze piszesz prawde objawiona i tylko Ty masz racje.
Niestety nie potrafisz jej udowodnic. Ani przed pierwsza tura wyborow, ani teraz, przed druga. Bede
teraz prorokiem, obawiam sie, ze nie bedziesz mogl takze udownic tego, ze miales racje, takze pod
koniec panowania wybranego w niedziele prezydenta. Zaslepia Cie cos na ksztalt neofickiego
fanatyzmu politycznego. Uwierz mi, naprawde nie warto poswiecac sie dla jednego, czy drugiego
polityka w imie szczytnych celow. Ta gra, w ktorej uczestniczysz, nie ma nic wspolnego ze
szczytnymi ideami, w ktore, zapewne, wierzysz.
Apeluje do Ciebie, abys nabral pewnego dystansu do otaczajacego Cie swiata, a zwlaszcza do tego
jego wycinka, na który masz bardzo maly, wrecz nieistniejacy nawet, wplyw. Prosze, zaprzestaj
zalewac forum postami chwalacymi imie tego jedynego i najlepszego kandydata z sila i desperacja
godna Rejtana. A jesli czujesz takowa potrzebe, to udaj sie na inne fora, te stworzone w celach
wymiany mysli politycznych. Tutaj naprawde dosc tego.
Co do bigosu, to zapraszam kiedys do mnie. Oferuje bigos jakiego pewnie nigdy nie jadles. Mam
nadzieje, ze wtedy, w spokoju, nad talerzem bigosu i z kieliszkiem dobrego wina lub zmrozonej
wodeczki, bedziemy mogli oddac sie pasjonujacej dyskusji na temat polskiej klasy politycznej oraz
jej konkretnych reprezentantow na tle wydarzen historii najnowszej Polski.
Obserwuj wątek
    • brite Powietrze aż trzeszczy 19.10.05, 16:59
      od napięcia wywołanego oczekiwaniem na big_newsowe wypunktowanie.

Pliz, dajcie sobie siana, pobijcie się kulturalnie tutaj:
      donald-kontra-lech.prv.pl/ , będzie miało podobny skutek.
    • Gość: J.S. Re: Drogi big_news IP: 195.69.82.* 19.10.05, 16:59
      No no, wielkolepno izes moj panie to napisawszy!

A tekst

"Nabazgroliłeś pierdół, ani to mądre, ani pouczające, ani dydaktyczne. Żeby to
      chociaż śmieszne było, ale też nie. To po co to było pisać?"

to proponuje zeby big_news powiesil to sobie nad lozkiem. Moze byc ewentualnie
      w pierwszej osobie liczby pojedynczej
    • big_news Re: Drogi orientman! 19.10.05, 17:49
      Pozwolisz, że Ci odpowiem.
      Pozwól więc też łaskawie, że odpowiem windując się na Twój poziom. Ja także
      odpowiadam rozmyślnie, wobec tego rozumiesz, że traktuję Cię poważnie. Zasmuciła
      mnie informacja, iż jesteś przerażony moimi postami. Poważnie się zatroskałem, z
      powodu uświadomienia sobie, iż jest tu osoba, która dostrzegła moją ślepotę, mój
      niepomierny fanatyzm, moją zapalczywość i desperację. I że te moje przywary mogą
      komuś sprawiać ból. A także, że to pewno z powodu troski o mój stan zdrowia,
      osoba ta śledzi jedynie moją na forum aktywność. Twoje poświęcenie każdy winien
      przyjąć z wdzięcznością. Tak też i robię. Dziękuję Ci z całego serca. I ubolewam
      jednocześnie, iż taki honor mógł spotkać tylko mnie. Przecież się nie
      rozerwiesz, drogi orientmanie, i nie poświęcisz czasu, którego z mojego powodu
      najwyraźniej już Ci brak, na innych piszących. Dlatego też, jesteś jak
      najbardziej usprawiedliwiony i nikt nie ma prawa czynić Ci zarzutów, z powodu
      zajęcia się przez Ciebie jedynie moim szczególnym przypadkiem. Jest w związku z
      tym oczywiste, iż nie masz nawet prawa wiedzieć, że co i rusz ktoś zakłada wątek
      poświęcony słusznemu kandydatowi. Jakim cudem mogło do Ciebie dotrzeć, że są tu
      tacy, którzy niestrudzenie wynoszą pod niebiosa zasługi porządanego człowieka?
      Skąd miało Ci przyjść do głowy, że to inni, a nie ja zakładają wątek za wątkiem
      tyczące wyborów? To przecież takie oczywiste, że ewentualne zarzuty z tego
      tytułu, mogą czynić jedynie osoby słabo zorientowane w Twoim poświęceniu uwagi
      mnie nie godnemu. Dziękuję Ci także za pokierowanie mnie na odpowiednie i
      stosowne fora. To przyjacielskie zwrócenie mi uwagi o niestosowności moich
      postów na FŁ, świadczy o Twojej wielkiej wrażliwości. Inny na Twoim miejscu
      pokazał by mi najzwyczajniej drzwi. A Ty nie! Niczym ojciec, delikatnie acz
      stanowczo, kierujesz mnie tam, gdzie moje miejsce. Powoli dociera też do mnie
      ta prosta prawda, iż jestem ledwie marnym trybikiem w wielkiej machinie.
      Zaledwie pyłkiem w świecie, który obfituje milionami, a nawet miliardami takich
      robaczków. Ach! Powoli odzyskuję dzięki Tobie świadomość. Otworzyłeś mi oczy!
      Gdzie ja dotąd trwałem?!
      Największe jednak podziękowanie, chciałbym złożyć za zaproszenie mnie na Twój
      bigos i nie mniej kuszącą propozycję wspólnego spełnienia toastu. Jednak
      przytłoczyły mnie informacja i domniemanie, iż zapewne w życiu nie jadłem takich
      delicji. Bojąc się, że moje pospolite podniebienie mogłoby rozpłynąć się po
      skosztowaniu rozkosznego zapewne, a niedostępnego mi dotąd wyborowego bigosu, w
      trosce o moje kubki smakowe, przyzwyczjone do mniej wysublimowanych potraw, z
      ciężkim sercem i niemałym trudem muszę odmówić poczęstunku. Robię to jednak
      także w trosce o Ciebie, drogi orientmanie! Otóż wspomniałeś coś o trunkach,
      które mielibyśmy smakować przy tej okazji. Widzisz, mam prostą naturę, jestem
      dość przeciętnawy, do tego nie mam umiaru, co już mi słusznie wytknąłeś. Kiedy
      trochę wypiję, to chcę jeszcze, a później jeszcze więcej itd. Przy tym staję się
      nieprzyjemny, bo walę prosto z mostu to co myślę, a przecież wiesz, że z moim
      rozumkiem jest coś nie tak. Po co więc mielibyśmy się poróżnić w realu, nie daj
      Bóg jeszcze by doszło do jakiś czynów nieprzyzwoitych. Przecież po chamach
      podobnych mnie, można się spodziewać wszystkiego. Tak więc na koniec: dziękuję
      za wszystko, łącznie z zaprosinami. W drodze rewanżu (wiem, że nieadekwatnego),
      przyjmij moją odmowę spotkania, brak przyrzeczenia udzielania się na FŁ i
      serdeczne pozdrowienia. Te ostatnie najzupełniej szczere.
      • Gość: J.S. Re: Drogi orientman! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.10.05, 17:56
        big_news napisał:

> Pozwolisz, że Ci odpowiem. [...] Te ostatnie najzupełniej szczere.

Nabazgroliłeś pierdół, ani to mądre, ani pouczające, ani dydaktyczne. Żeby to
        chociaż śmieszne było, ale też nie. To po co to było pisać?
        • big_news Re: Drogi orientman! 19.10.05, 18:04
          Ty tak zawsze wtranżalasz się między wódkę i zakąskę?;)
          • Gość: pieżdel Re: Drogi orientman! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.10.05, 19:58
            ZAWSZE
          • Gość: J.S. Re: Drogi orientman! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.10.05, 20:05
            big_news napisał:

> Ty tak zawsze wtranżalasz się między wódkę i zakąskę?;)

Zasadniczo po to jest forum
          • the_edge1 Sprawiedliwi razem ze zlodziejami 19.10.05, 21:59
            Tak mi sie przypomnialo. Okragly stol byl mniej szkodliwy (a nawet mozna
            zobaczyc jego pozytywne strony) dla Polski od ewentualnych rzadow Andrzej
            Leppera. Lepper powinien byc traktowany jak powietrze przez powaznych
            politykow, a nie zapraszany do rozmow. Jesli PiS postepuje inaczej to uwazam
            Kaczynskich za zagrozenie dla Polski. Ich gadki o wprowadzeniu uczciwosci do
            publicznego zycia sa dla mnie niewiarygodne w obliczu wspolnego glosowania w
            sejmie z Samoobrona. Bo to jednak w klubie Samoobrony jest najwiecej osob,
            ktore ma problemy z prawem, a nie w Platformie Obywatelskiej.
            • big_news Re: Sprawiedliwi razem ze zlodziejami 19.10.05, 22:26
              Czy gdyby komuniści byli sprawiedliwie osądzeni, gdyby była w Polsce uczciwa
              dekomunizacja, gdyby w odpowiednim czasie, a więc 15 lat temu, przeprowadzono
              lustrację, gdyby wszelkiej maści miernoty, aparatczycy, donosiciele, policja
              polityczna z czasów PRLu, konfidenci i oprawcy, mieli choćby czasowo zamkniętą
              drogę kariery politycznej i zakaz obejmowania strategicznych posad, czy gdyby
              nie umożliwiono w ten sposób tym kanaliom łatwego wzbogacenia się, uwłaszczenia
              się byłym służbistom i sekretarzom, przywłaszczenie sobie przez nich majątków,
              gdyby tym sposobem Polska nie straciła bezpowrotnie grubych miliardów, to nie
              sądzisz, iż ktokolwiek pokroju Leppera nie miałby absolutnie żadnych szans na
              najmniejsze publiczne zaistnienie? Że już o zdobyciu jakiegokolwiek mandatu
              zaufania nie wspomnę? Na czym wypłynął taki jeden z drugim, jak nie na
              niezadowoleniu społecznym, którego przyczyny są dość łatwe do zlokalizowania? To
              jak myślisz, byłby taki Lepper dzisiaj w Sejmie i mógł kłapać jadaczką w
              "wolnych" mediach? Pytania z gatunku retorycznych, niestety.
              • Gość: J.S. Re: Sprawiedliwi razem ze zlodziejami IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.10.05, 22:35
                Niesmieszne to, niedydaktyczne, niepouczajace. Po co to bylo pisac? I tak nikt
                tego nie przeczyta
                • Gość: numer taborowy Re: Sprawiedliwi razem ze zlodziejami IP: *.mnc.pl 19.10.05, 22:45
                  nudny jestes jak flaki z olejem. i do tego szuja.
                  • Gość: J.S. Re: Sprawiedliwi razem ze zlodziejami IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.10.05, 23:00
                    zamilcz doktorze
                • big_news Re: Sprawiedliwi razem ze zlodziejami 19.10.05, 22:51
                  Ty jednak przeczytałeś:)
                  A swoją drogą mógłbyś się choć raz nieco wysilić. Ciągłe posiłkowanie się
                  cudzymi tekstami, grozi wstecznictwem. A po za tym, niemal wzorowy student,
                  mógłby błysnąć własną inwencją;)
                  • Gość: J.S. Re: Sprawiedliwi razem ze zlodziejami IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.10.05, 23:00
                    > Ty jednak przeczytałeś

Bledne rozumowanie
              • the_edge1 Re: Sprawiedliwi razem ze zlodziejami 19.10.05, 22:41
                > Czy gdyby komuniści byli sprawiedliwie osądzeni, gdyby była w Polsce uczciwa
                > dekomunizacja, gdyby w odpowiednim czasie, a więc 15 lat temu, przeprowadzono
                > lustrację, gdyby wszelkiej maści miernoty, aparatczycy, donosiciele, policja
                > polityczna z czasów PRLu, konfidenci i oprawcy, mieli choćby czasowo zamkniętą
                > drogę kariery politycznej i zakaz obejmowania strategicznych posad

W Czechach tak bylo i jakos nie przeszkodzilo to temu, ze jedną z dwoch
                najsilniejszych partii czeskich jest dzisiaj Komunistyczna Partia Czech. Nie
                zadni przemalowani na socjaldemokratow postkomunisci, ale pelna para komunisci.

, czy gdyby
                > nie umożliwiono w ten sposób tym kanaliom łatwego wzbogacenia się,
                uwłaszczenia
                > się byłym służbistom i sekretarzom, przywłaszczenie sobie przez nich majątków,
                > gdyby tym sposobem Polska nie straciła bezpowrotnie grubych miliardów, to nie
                > sądzisz, iż ktokolwiek pokroju Leppera nie miałby absolutnie żadnych szans na
                > najmniejsze publiczne zaistnienie?

Szczerze? Nie sadze.

Że już o zdobyciu jakiegokolwiek mandatu
                > zaufania nie wspomnę? Na czym wypłynął taki jeden z drugim, jak nie na
                > niezadowoleniu społecznym, którego przyczyny są dość łatwe do zlokalizowania?

Niezadowolenie spoleczne bylo nieuchronne. Gdy zmienia sie ustroj to nie moze
                sie to obyc bezbolesnie. Najwiekszym problemem nie jest dla mnie to, ze ten
                ustroj zmienia sie, ale ze robi sie to zbyt wolno. A PiS (Populizm i
                Socjalizm), dzisiaj widze to jasno, poza rozliczeniem bylych komunistow,
                proponuje zatrzymanie jakichkolwiek zmian, a w niektorych aspektach nawet
                powrot do PRL (np. finansowanie sluzby zdrowia z budzetu panstwa).

> o
                > jak myślisz, byłby taki Lepper dzisiaj w Sejmie i mógł kłapać jadaczką w
                > "wolnych" mediach? Pytania z gatunku retorycznych, niestety.

Nawet gdybys mial racje, to nie znaczy, ze nalezy z Lepperem rozmawiac i
                pertraktowac. To dla mnie dobitny przyklad obludy i zaklamania Kaczynskich.
                Powiedz, czego oni chca? Co chca osiagnac?

Przepraszam bardzo, ale dla mnie rozliczenie komunistow NIE JEST priorytetem.
                Jest bardzo waznym, ale jedynie uzupelnieniem zmian gospodarczych uwalniajacych
                gospodarke od nadmiernego fiskalizmu i biurokracji. Bo to nas prowadzi do
                dobrobytu, a nie rozliczenie komunistow. Rozliczenie jest niezbedna podstawa
                moralna, ale bez uwolnienia gospodarki bedziemy mieli druga Rumunie (tam
                rozliczyli Caucescu - strzalem w glowe). A dzisiaj slyszalem kolejny genialny
                pomysl PiS - na prosbe Leppera chca utrzymac KRUS. Wybacz, ale dla mnie droga,
                ktora ida Kaczynscy to sleby zaulek.

Jeszcze pare tygodni temu mialem nadzieje, ze moge powiedziec, ze Kaczynscy
                poza rozliczeniem afer i komunistow nie maja nic do zaoferowania. I cieszylem
                sie z tego, bo dla mnie oznaczalo to, ze PiS zajmie sie w koalicyjnym rzadzie
                rozliczaniem afer i komunistow, a PO reforma gospodarki. Niestety, okazalo sie,
                ze PiS ma cos do zaoferowania. I ta rzecz, ktora oni oferuja nazywa sie
                SOCJALIZM. Ja dziekuje, nie skorzystam.
                • big_news Re: Sprawiedliwi razem ze zlodziejami 19.10.05, 22:55
                  Czuję się po przeczytaniu Twojej odpowiedzi, jakbym przewertował manifest
                  programowy PO. Nie obraź się, ale nudnawe to było. Na dodatek, mnie nie
                  przekonałeś;)
                  • the_edge1 Re: Sprawiedliwi razem ze zlodziejami 19.10.05, 23:08
                    Nie obraz sie, ale wnioskuje po odpowiedzi, ze sam jestes socjalista i dlatego
                    nie czujesz klimatu.

Jesli juz, to byl manifest programowy konserwatywnego liberala (republikanina w
                    sensie amerykanskim), a nie PO, bo to niekoniecznie jest ten sam zbior.
              • leslaw_m Re: Sprawiedliwi razem ze zlodziejami 19.10.05, 23:24
                doswiadczenia bogatych panstw jak austria czy włochy mówią niestety,ze
                TAK,byłby jakis lepper w naszym sejmie.
                lustracji nie mozna było przeprowadzić 15 lat temu,gdyż umowę okrągłego stołu
                gwarantowała armia czerwona,która wyjechała ponaglana zresztą 17 .09.1993 roku.
                naprawdę nie wierzysz w taki argument?
                a co do samego okrągłego stołu,kosztował nas duzo i nie tylko pieniędzy,ale
                dlaczego nie było nikogo ,kto komunistów przekonałby,zeby oddali władzę i
                poszli do więzienia dobrowolnie.takiej umowy nie było,a umów się nie
                łamie.takie są koszty pokojowych rewolucji
                a dekomunizacja to cóz to takiego,
                bo mozna i nalezy dzis osądzić wszystkich komunistycznych przestępców z
                generałem w okularach jako pierwszym,ale są sądy od tego,a nie jakas
                ustawa,albo jest wolnosć,albo wolnosc dla wybranych,czyli prl bis.
                ustawa dekomunizacyjna w czechach miała skutek odwrotny,dzis jest w ichnim
                sejmie partia komunistyczna,a nasi się chociaż socjaldemokracją zowią
      • orientman Re: Drogi orientman! 19.10.05, 18:03
        Na poczatku chcialbym podziekowac za pozdrowienia.
        Przykro mi bardzo, ze nie do konca zrozumieles przeslanie mej wypowiedzi. Co najgorsze w swojej
        wypowiedzi okresliles sie przymiotnikami, ktorych nie uzylbym w swej wypowiedzi w stosunku do
        Twojej osoby.
        Przykro mi, ze nie przyjmujesz zaproszenia na bigos, ktorego nigdy nie jadles. Nie chodzi tutaj o,
        pozwolisz, ze posluze sie cytatem: " zapewne w życiu nie jadłem takich delicji". Moja wypowiedz nie
        miala na celu ponizenia interlokutora, gdyz jest to mi obce, ale zaproszenie na bigos o bardzo
        specyficznej zawartosci, co rzutuje na jego smak. Nie znizajmy sie do poziomu spotykanego na innych
        forach, czy portalach.
        Pozdrawiam serdecznie i zycze wiekszego dystansu do otaczajacej rzeczywistosci.
      • brite *ziew* 19.10.05, 23:13
        Niech mi ktoś streści przebieg tej potyczki.
        Niech zgadnę - nie doszli do porozumienia?
      • al_ Re: Drogi orientman! 20.10.05, 07:51
        Dziwny człek.... Bardzo dzieny człek... Niespotykane...
        • orientman Re: Drogi orientman! 20.10.05, 10:09
          a jakby tak cos blizej i jasniej? bo nie wiem o co chodzi.. :)
          • al_ Re: Drogi orientman! 20.10.05, 11:35
            Mówię tylko, że Big to dziwny człek... Dziwny styl prezentowania własnych
            myśli, nietypowy... i niekoniecznie mi się podoba :D.
    • brite anty big_news 19.10.05, 18:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30669561&a=30669561
      • Gość: J.S. Re: anty big_news IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.10.05, 18:14
        O, to dobre jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka