orientman
19.10.05, 16:35
Pozwolisz, ze w ten sposob odniose sie do twojego zaangazowania na tym forum.
Zarzuciles mi, ze 'nabazgralem pie... Nie bede sie z Toba wyklocal na tym poziomie. Moze i
nabazagralem, moze i pierdoly. Wazne, ze zrobilem to rozmyslnie, wiedzac dokladnie co pisze.
Przerazajace jest to, co Ty wypisujesz na tym forum. Przerazajace jest to, ze Ty piszes to z pelna
swiadomoscia tego, ze piszesz prawde objawiona i tylko Ty masz racje.
Niestety nie potrafisz jej udowodnic. Ani przed pierwsza tura wyborow, ani teraz, przed druga. Bede
teraz prorokiem, obawiam sie, ze nie bedziesz mogl takze udownic tego, ze miales racje, takze pod
koniec panowania wybranego w niedziele prezydenta. Zaslepia Cie cos na ksztalt neofickiego
fanatyzmu politycznego. Uwierz mi, naprawde nie warto poswiecac sie dla jednego, czy drugiego
polityka w imie szczytnych celow. Ta gra, w ktorej uczestniczysz, nie ma nic wspolnego ze
szczytnymi ideami, w ktore, zapewne, wierzysz.
Apeluje do Ciebie, abys nabral pewnego dystansu do otaczajacego Cie swiata, a zwlaszcza do tego
jego wycinka, na który masz bardzo maly, wrecz nieistniejacy nawet, wplyw. Prosze, zaprzestaj
zalewac forum postami chwalacymi imie tego jedynego i najlepszego kandydata z sila i desperacja
godna Rejtana. A jesli czujesz takowa potrzebe, to udaj sie na inne fora, te stworzone w celach
wymiany mysli politycznych. Tutaj naprawde dosc tego.
Co do bigosu, to zapraszam kiedys do mnie. Oferuje bigos jakiego pewnie nigdy nie jadles. Mam
nadzieje, ze wtedy, w spokoju, nad talerzem bigosu i z kieliszkiem dobrego wina lub zmrozonej
wodeczki, bedziemy mogli oddac sie pasjonujacej dyskusji na temat polskiej klasy politycznej oraz
jej konkretnych reprezentantow na tle wydarzen historii najnowszej Polski.