Dodaj do ulubionych

Pytanie do fotografujących

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 11:28
Witam wszystkich forumowiczów w Łodzi i mam pytanie : gdzie w Łodzi można
znaleźć punkt wywoływania filmów foto czynny całą dobę ?
Obserwuj wątek
    • zamek Re: Pytanie do fotografujących 28.09.02, 11:31
      Witaj :)
      Zajrzyj do Kodak Express na Mickiewicza koło "Centralu".
      Pozdrawiam
      • michal.ch Re: Pytanie do fotografujących 28.09.02, 13:30
        1) Tam pewnie kopiują na papierze Kodak - to w końcu punkt firmowy. Dlatego
        musisz robić fotki na kliszy Kodaka lub Fuji - tylko one najlepiej wychodzą na
        papierach Kodak. Z inych filmów może wystąpić niewielkie przekłamanie kolorów.

2) Wywołanie filmu danej firmy w jej własnym punkcie jest bezpłatne i nie
        wlicza się tej usługi do rachunku za zdjęcia. Za skopiowanie innych filmów
        fotolaby często każą sobie dodatkowo płacić.
        • Gość: Pawel Re: Pytanie do fotografujących IP: *.lodz.mm.pl / 192.168.0.* 29.09.02, 19:50
          Swojego czasu skopiowalem na automatach tysiace zdjec, programowalem je, wiec
          jak slysze ze na "kodaku" dobrze wychodzi tylko film kodaka lub fuji to mnie
          zgroza ogarnia :-o Ludzie! To czy macie dobre odbitki zalezy TYLKO od dobrej
          woli kopiujacego i dobrze ustawionej maszyny. Sam zreszta nie robie juz odbitek
          w miejscu swojej dawnej pracy tylko woze je pol miasta do QLAB-u na Pomorskiej
          przy kościele Św.Teresy. To nie reklama. Nie zrobisz tam odbitek "Już od 25
          groszy" ale naprawde dobre fotki. W razie potrzeby podchodza indywidualnie do
          kazdej klatki i jada na naprawde dobrej chemii... A to co czasami widze z
          roznych punktow w Lodzi to zgroza i czarna rozpacz. Widac od razu wpół zużytą
          chemię wątpliwego pochodzenia i robotę na odwal się. Czy o to chodzi? Nie
          dajcie wyciągać od siebie kasy na byle co!
          Pozdrawiam
        • Gość: Pawel Re: Pytanie do fotografujących IP: *.lodz.mm.pl / 192.168.0.* 29.09.02, 19:54
          Aha, i zapomniałem o jeszcze jednym. Nie wywalajcie na negatywy kasy tylko
          dlatego, że są w ślicznych pudełeczkach z jakimiś super promocjami. W tym
          punkcie możesz sobie kupić np. profesjonalny materiał Kodaka Supra 400/36 za
          coś ok.14 zł! Pudełko i tak wyrzucisz. I nie wliczą ci ceny wywołania w
          negatyw. Zapłacisz przy wywołaniu - może będziesz musiał to zrobić gdzie
          indziej? Klienta nie zyskuje się przywiązaniem finansowym tylko jakością
          usługi... A to dzisiaj rzadkość...
    • princepolo Ja znam punkt... 30.09.02, 20:17
      ...WYWOŁYWANIA duchów - czynny, póki pierwszy kur nie zapieje!
      A fotografującym dużo, choć niekoniecznie na wernisaże - polecam technologię
      cyfrową, o!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka