Gość: maurycy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 11:28 Witam wszystkich forumowiczów w Łodzi i mam pytanie : gdzie w Łodzi można znaleźć punkt wywoływania filmów foto czynny całą dobę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zamek Re: Pytanie do fotografujących 28.09.02, 11:31 Witaj :) Zajrzyj do Kodak Express na Mickiewicza koło "Centralu". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Pytanie do fotografujących 28.09.02, 13:30 1) Tam pewnie kopiują na papierze Kodak - to w końcu punkt firmowy. Dlatego musisz robić fotki na kliszy Kodaka lub Fuji - tylko one najlepiej wychodzą na papierach Kodak. Z inych filmów może wystąpić niewielkie przekłamanie kolorów. 2) Wywołanie filmu danej firmy w jej własnym punkcie jest bezpłatne i nie wlicza się tej usługi do rachunku za zdjęcia. Za skopiowanie innych filmów fotolaby często każą sobie dodatkowo płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Pytanie do fotografujących IP: *.lodz.mm.pl / 192.168.0.* 29.09.02, 19:50 Swojego czasu skopiowalem na automatach tysiace zdjec, programowalem je, wiec jak slysze ze na "kodaku" dobrze wychodzi tylko film kodaka lub fuji to mnie zgroza ogarnia :-o Ludzie! To czy macie dobre odbitki zalezy TYLKO od dobrej woli kopiujacego i dobrze ustawionej maszyny. Sam zreszta nie robie juz odbitek w miejscu swojej dawnej pracy tylko woze je pol miasta do QLAB-u na Pomorskiej przy kościele Św.Teresy. To nie reklama. Nie zrobisz tam odbitek "Już od 25 groszy" ale naprawde dobre fotki. W razie potrzeby podchodza indywidualnie do kazdej klatki i jada na naprawde dobrej chemii... A to co czasami widze z roznych punktow w Lodzi to zgroza i czarna rozpacz. Widac od razu wpół zużytą chemię wątpliwego pochodzenia i robotę na odwal się. Czy o to chodzi? Nie dajcie wyciągać od siebie kasy na byle co! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Pytanie do fotografujących IP: *.lodz.mm.pl / 192.168.0.* 29.09.02, 19:54 Aha, i zapomniałem o jeszcze jednym. Nie wywalajcie na negatywy kasy tylko dlatego, że są w ślicznych pudełeczkach z jakimiś super promocjami. W tym punkcie możesz sobie kupić np. profesjonalny materiał Kodaka Supra 400/36 za coś ok.14 zł! Pudełko i tak wyrzucisz. I nie wliczą ci ceny wywołania w negatyw. Zapłacisz przy wywołaniu - może będziesz musiał to zrobić gdzie indziej? Klienta nie zyskuje się przywiązaniem finansowym tylko jakością usługi... A to dzisiaj rzadkość... Odpowiedz Link Zgłoś
princepolo Ja znam punkt... 30.09.02, 20:17 ...WYWOŁYWANIA duchów - czynny, póki pierwszy kur nie zapieje! A fotografującym dużo, choć niekoniecznie na wernisaże - polecam technologię cyfrową, o! Odpowiedz Link Zgłoś