Dodaj do ulubionych

Mobbing w ośrodku pomocy społecznej

IP: *.toya.net.pl 05.11.05, 10:07
wreszcie ta banda nierobów musiała zarobic na swoją pensję no i zaczęły się
problemy :-)
Zwolnić ich!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: biorca zasiłku Re: TAK TRZYMAĆ PANIE KIEROWNIK !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 10:27
      Tak trzymać dużo pracy, mało kasy, gębę plastrem zakleić bo i tak się jeszcze
      odszczekują, a jak się nie podoba to NA ZASIŁEK !!!
      • Gość: bezrobotny pracuja Re: TAK TRZYMAĆ PANIE KIEROWNIK !!!! IP: *.uml.lodz.pl 05.11.05, 13:07
        Nie bierz od Państwa a sam zachrzaniaj a nie wymagania biorco zasiłku to na
        Ciebie ludzie za................
        • Gość: parszywyprywaciarz Re: TAK TRZYMAĆ PANIE KIEROWNIK !!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.11.05, 18:31
          "Jesteśmy wykorzystywani gorzej niż u prywaciarza." - homo sovieticus
          • Gość: pracownik PANIE KIEROWNIKU I DRODZY PETENCI IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 15.11.05, 20:54
            Witam.
            Wielu petentów ma do nas pracowników pretensje dotyczące pracy. Ja ze swojej
            strony wykonuję solidnie swoją pracę i jako osoba wykształcona z szacunkiem
            odnoszę się do każdego petenta. Czego nie mogę powiedzieć o petentach
            przychodzących aby załatwić swoje sprawy. Wiadomo, że chodzi tu o pieniądze i
            jeżeli komuś zależy na tym aby je otrzymał od PAŃSTWA (za darmo) choć odrobinę
            należytego wychowania powinien okazywać w kontaktach z pracownikami. A niestety
            z nim jest nie najlepiej i wielu z petentów myśli jeszcze po staremu "Mnie się
            należy". Znana sprawa z przed roku: Awanturujące się panie i krzyczące
            najgłośniej "Gdzie są nasze pieniędze" (tak, tak pieniędze, nie pomyliłem się)
            otrzymało propozycję pracy w urzędzie. Proszę zgadnąć ile z dziesiątki
            najkrzykliwszych ją przyjęło - 1 i pracuje do dzisiaj. To jest najlepszy
            przykład.
            Jeżeli chodzi o kierownictwo. To prawda, że pracujemy po 10 godzin dziennie i
            soboty też i petencji muszą zrozumieć to że to wszystko dla nich. Większośc z
            pracowników pracuje od 1 września a nowa ustawa o swiadczeniach została
            podpisana już w czerwcu tego roku. Proszę mi powiedzieć kto nie zadbał o
            przyjęcie do pracy już w lipcu, sierpniu? Jeżeli kierownik ośrodka tak traktuje
            i takie zdania wypowiada o swoich pracownikach używając słowa "niekompetentni"
            to dlaczego jeszcze trzyma nas niech zatrudni nowych kompetentnych ludzi, jak
            taki jest mądry.
            I jeszcze jedna uwaga. Przychodzący petent nie wie wielu podstawowych spraw: np
            do którego rewiru komorniczego chodzi. Uważam, że jeżeli ktoś coś chce załatwić
            to powinien odrobinę wiedzy mieć na ten temat.
            Kończąc chcę podziękować kierownictwu za piękne słowa odnośnie pracowników.
            Jeżeli generał wojska wypowiada się źle o swoich żołnierzach to wojsko się
            szybko rozpadnie. I Jeszcze LUDZIE WEŹCIE SIĘ DO PRACY a nie myślcie że Państwo
            da wam pieniądze.

Pozdrawiam. Oddany pracownik
      • Gość: Gun Re: TAK TRZYMAĆ PANIE KIEROWNIK !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 15:17
        A może zamiast brać zasiłek z MOPSu sam Ty biorco zasiłku pie.... przyjdziesz
        do Nas do pracy? Pewnie byłbyś dobrym urzędnikiem bo potrafiłbyś rozmawiać z
        takimi nierobami jak Ty?
    • Gość: zok Mniej godzin pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 10:41
      w XXI wieku, też w Polsce, wszyscy wszystkimi siłami powinni walczyć o krótszy
      dzień pracy. Nigdy nie powinniśsmy pracować więcej jak 6-7 godzin. Szanujmy
      się!!!
    • maciekzy Brawo Kierownik! Nareszcie ktos odpowiedzialny! 05.11.05, 11:22
      Wymagania od pracownikow w urzedzie panstwowym
      powinny byc wyzsze niz w prywatnym, bo to za nasze wspolne
      pieniadze. Wymaga sie wiec jakosci pracy, jakosc uslug,
      i odpowiedzialnosci. Jak klienci sie skarza to nalezy
      odsunac z pracy.
      • Gość: Szok !!!! Re: Brawo Kierownik! Nareszcie ktos odpowiedzial IP: *.uml.lodz.pl 05.11.05, 13:00
        O czym Pan mówi nie ma Pan żadnego pojęcia o pracy w tej FILI preferuje Pan
        więc obozy koncentracyjne popierając Hitlera BRAWO zapraszamy do pracy za darmo
        miejsca są Panie Brawo Kierownik
      • Gość: Odpowiedzialny ??? Re: Brawo Kierownik! Nareszcie ktos odpowiedzial IP: *.uml.lodz.pl 05.11.05, 13:12
        Godziwe wynagrodzenie daje jakość usług dla klientów, więc jeżeli płaci się
        mało to i jakość spada więc wymagania powinny byc adekwatne do formy zapłaty
        więc nie miejmy pretensji do Urzędników, którzy zarabiają grosze bo jak ich nie
        będzie to nie będzie miał kto wypłacać Wam pieniędzy
      • Gość: DO ROBOPTY LENIE Re: Brawo Kierownik! Nareszcie ktos odpowiedzial IP: *.astral.lodz.pl 05.11.05, 15:03
        KOCHANI SWIADCZENIOBIORCY:) PRACA W URZEDZIE NIE MA SIE JAK DO ZAROBKOW O
        KTORYCH MACIE NIEBIANSKIE WYOBRAZENIE.CZESTO WASZE ZASILKI SA WYZSZE OD NASZYCH
        PENSJI I NA DODATEK DOSTAJECIE JE W PREZECIE.POZA TYM WASZA KULTURA OSOBISTA I
        MANIERY A TAKZE SAM ZAPACH POZOSTAWIA WIELE DO ZYCZENIA!!! ZA PRACE W
        UCIAZLIWYCH WARUNKACH POWINNY SIĘ NALEZEC PODWOJNE WYPLATY. MUSIMY OBSLUGIWAC
        TAKICH NIEUDACZNIKOW I JESZCZE CZULIC SIE NA USMIECHY. ZAMIAST NA NAS WRZESZCZEC
        I PRZEKLINAC WYSTARCZYLO BY PODZIEKOWAC, BO WIEKSZOSC Z NAS TO TYLKO ZWYKLI
        PRACOWNICY, KTORZY Z BRAKU LEPSZEJ PRACY MUSZA TU TKWIC.ZASTANOWCIE SIE NAD TYM
        ZAMIAST KRYTYKOWAC!!!
    • Gość: Gość Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.uml.lodz.pl 05.11.05, 12:56
      zielonego pojecia nie mają a oskarżają Wychrzanić kierownika! To on przyjął
      tych ludzi potem ich oskarża o błędy na polecenia jego robione! Ludzie odrazu
      oskarzają pracowników a przecież pracę organizuje kierownik, który płaci jak
      Urząd Pracy a i nawet gorzej, a sam profity zbiera.Zawiesić go!
    • Gość: aaa Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.uml.lodz.pl 05.11.05, 13:01
      Kierownik z bandy ma najwięcej
    • Gość: Czytelnik Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.uml.lodz.pl 05.11.05, 13:51
      Szanowny Znawco. W artkóle nie było mowy o zarobkach, które są niejednokrotnie
      niższe niż przyznawane świadczenia. Praca za ochłapy po 10-12 godzin dziennie
      ponad ludzkie siły kosztem życia prywatnego nie powinna mieć miejsca w żadnej
      instytucji. Ludzie, którzy pracują w MOPS poświęcają się dla Tych, którzy
      każdego dnia plują im w twarz. (dosłownie) A tak na marginesie nazywanie kogoś
      nierobem w tej sytuacji jest bardzo nie na miejscu. Prawdopodobnie nie masz
      pracy. Powinieneś poszukać skoro taki z Ciebie znawca. Zasiłki rodzinne nie są
      rekompensatą za twoje nieróbstwo. To takie pieniążki z nieba (od Państwa) Wiesz?
    • Gość: Seb Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.hor.mmu.ac.uk 05.11.05, 14:40
      Zgadzam sie w zupelnosci z kierownikiem osrodka!!! Uwazam, ze ludzie pracujacy
      na panstwowych etatach nie zdaja sobie sprawy jak pracuje sie w nowoczesnie
      zarzadzanych przedsiebiorstwach i repezentuja postawe roszczeniowa.
      • mar110 Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej 11.11.05, 11:10
        gów.. masz pojecie Seb o pracy na państwowych etatach..
    • Gość: as Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.toya.net.pl 05.11.05, 14:45
      zgadzam sie z kierownikiem
      chcieliby nic nie robic a zarobić
      • Gość: Brak pojęcia Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.rev.vline.pl 05.11.05, 14:47
        Nic nie robic ????? ciekawe czym Ty sie zajmujesz? bo może nic w pracy nie
        robisz jak tak myślisz i to jest własnie Polska!
      • mar110 Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej 11.11.05, 11:11
        i ty też masz zero pojecia.. proponuje pozasuwać 6 razy w tygodniu za 700 zł,
        zmądrzejesz szybko!!!!!
    • Gość: Praca dla petentów Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.rev.vline.pl 05.11.05, 14:55
      WOLNE ETATY W MOPS ZA 840 BRUTTO KTO CHĘTNY ZAPRASZAMY DO KIEROWNIKA
      PILASZKA!!!!!!!!! GODNE WARUNKI PRACY ! TYLKO 10-12 W PRACY 7 DNI W TYGODNIU
      • waldek481 Mobbing w MOPSie 06.11.05, 17:02
        Jest wiele innych ciekawszych zajęć,a co myślicie że inni ludzie pracują
        bezstresowo po 8 godzin,siedem dni w tygodniu.840zł.brutto,gdyby to nie było w
        Łodzi to z wielką chęcią wziąłbym ta pracę.Mieszkam za daleko od
        Łodzi,niestety.Ja gdy mówiłem,opiekunce w MOPSie,że zarabiam 500zł.na miesiąc i
        muszę cieżko pracować,to usłyszałem,ze lepsze to niż nic.Więc niech te słowa
        będą i dla was pracowników MOPSu otuchą.
      • waldek481 Mobbing w MOPSie 06.11.05, 17:02
        Jest wiele innych ciekawszych zajęć,a co myślicie że inni ludzie pracują
        bezstresowo po 8 godzin,siedem dni w tygodniu.840zł.brutto,gdyby to nie było w
        Łodzi to z wielką chęcią wziąłbym ta pracę.Mieszkam za daleko od
        Łodzi,niestety.Ja gdy mówiłem,opiekunce w MOPSie,że zarabiam 500zł.na miesiąc i
        muszę cieżko pracować,to usłyszałem,ze lepsze to niż nic.Więc niech te słowa
        będą i dla was pracowników MOPSu otuchą.
    • Gość: zawiedzona Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 19:19
      Człowieku puknij się w głowę "nieroby" czy wiesz co to znaczy?
      Ludzie pracujący tam pracują 7 dni w tygodniu od 6 do 18 a kiedys do 22 i
      póżniej do domu wracali tylko sie przespać. Warunki pracy w biedronce były o
      wiele lepsze bo mieli troche czasu dla siebie. Prosze uprzejmie idź i popracuj
      tam za najniższą krajową i wysłuchując obelg od człowieka który owszem pracuje
      20 lat ale z bardzo negatywna opinią. Kolejna osoba zwana "Helgą" również
      mobbinguje pracownikow. Sami świadczeniobiorcy mówią że za te pięniądze wolą
      dostawać zasiłki i siedzieć w domu z rodziną. Zastanówcie się co są winni Ci
      pracownicy? Cierpią za naszych polityków którzy zmiany uchwalaja na ostatnią
      chwilę i to przez nich ludzie mają tak późno wypłacane pieniądze.Przecież
      potrzebne dokumenty dotyczące zmian można by było przyjmować już 3-6 miesięcy
      wcześniej lecz naszym politykom nie śpieszy się do niczego. Jak również
      dyrektorowi który mógł przygotować sie do tego wcześniej.
      2 pytanie do Pana dyrektora Pilaszczyka
      1. Gdzie są pieniądze przyznane na każdego pracownika (miesięcznie dobrze ponad
      2 tysiące) -tak tak wiemy poszły na pana korzyści
      2. kiedy skończy się przyjmowanie znajomych ludzi którzy psują opinię pożądnych
      pracowników. Czy mieć plecy i zero w głowie to wystarczy?
      • Gość: Realista Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.devs.futuro.pl 06.11.05, 18:02
        Ponadto pytanie do dyrekcji MOPS : wg jakich kryteriów ustalane są
        wynagrodzenia pracowników opisywanej filii MOPS? Płace oficjalnie niejawne dla
        pracowników tajemnicą nie są. Dysproporcje w płacach zasadniczych są rażąco
        wysokie i możliwe podobno szczególnie w tej filii. Praca na równorzędnym
        stanowisku {wynagrodzenie brutto} opłacana jest diametralnie różnie wg
        kryteriów tylko Państwu, a dlaczego nie osobom zainteresowanym,
        znanych.Proporcja wynagrodzeń pracowników wykonujących tę samą pracę, przy
        biurkach sąsiadujących ze sobą wynosi w ekstremalnych przypadkach niemalże
        1:2. Przypominam instytucja państwowa. Drugi składnik wynagrodzenia jakim
        jest premia powinien być różnicowany w zależności od wkładu pracy i
        zaangażowania pracownika, a często nie jest. Proponuję ODTAJNIĆ WYNAGRODZENIA
        i uzdrowić atmosferę pracy.
        • Gość: popieram realistę Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.toya.net.pl 06.11.05, 19:11
          Zgadzam się w pełni. Nie widze powodu, dla którego wysokość wynagrodzenia w
          urzędzie publicznym (!!!!) miałaby być ukrywana.
          Uważam, że jako pracownik i jako obtwatel mam prawo do posiadania takiej wiedzy.
          Czemu ma służyć taka klauzula tajności (poza oczywistym ukryciem posiadania
          przez niektórych pracowników tzw "pleców")?
      • Gość: Prawy Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:15
        U Pilaszka i Rychlika to podstawa miec plecy i PUSTO w głowie bo takimi
        pracownikami jest łatwo manipulowac a kto głupszy to ma nawet szanse zosta
        aprobantem a ludzie potrzebujący zasiłków i tak są w plecy bo przecież kto o
        nich myśli z pewnością nie kierownicy MOPS-u z Urzędniczej
    • waldek481 Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej 06.11.05, 16:43
      Brawo panie kierowniku,za pana przykładem powinni pójśc inni kierownicy MOPS-
      ów.Korzystam z opieki społecznej od czasu do czasu,gdy nie mam pracy i prawie
      zawsze panie opiekunki dają mi do zrozumienia,że przychodzę tu żebrać o
      pomoc.Mam pięcioro dzieci z opieki korzystam kilka razy w roku.Każda wizyta w
      opiece kosztuje mnie dużo zdrowia i nerwów.Do opieki chodzę ja,bo żona mogłaby
      nerwowo nie wytrzymać tak upadlających i poniżających wizyt w MOPS-ie.Jak
      pracuję to słyszę,że są inni w gorszej sytuacji,a jak nie pracuję to słyszę,że
      mi sie robić nie chce.I tak w kółko.Dlatego popieram pańskie działania w 100
      procentach.Naiwyższa pora wziąść się za tą armię niekulturalnych nierobów.
      • gray Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej 06.11.05, 18:20

trzeba było wcześniej brać te zasiłki i przeznaczyć je na coś co by zmniejszyło
        twój króliczy popęd.
        • Gość: waldek481 Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.NET / *.stella.net.pl 06.11.05, 20:17
          Myśle,że ty nie masz żadnych popędów,albo napędzasz się ręcznie
          • gray Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej 06.11.05, 20:29

no no, dogadałeś mi. sądzisz, że od tego twoje dzieci będą miały nowe ubrania?
            nie masz czym usprawiedliwić swojej nieodpowiedzialności więc daruj sobie.
            • mar110 Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej 11.11.05, 11:15
              i do roboty waldek, do roboty!!!!!!!!!
      • Gość: Do pracy! Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.rev.vline.pl 06.11.05, 18:58
        Do pracy Panie Waldek a nie narzekanie dzieci mieć każdy potrafi gorzej
        utrzymać .........każdy potrafi urodzic gorzej na nie zapracować a nie tylko
        czekać i brać z MOPS zamiast pomagać powinni Pana wysłac na przymusowe roboty i
        odechciało by się Panu kolejnego 6 w rodzinie na utrzymanie Państwa
        • Gość: waldek481 Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.NET / *.stella.net.pl 06.11.05, 20:05
          Ja korzystam z opieki tylko wtedy,gdy mnie zmusi sytuacja.Mam 5 dzieci i przy
          tylu zostane.A Ty pamiętaj o tym,ze moje dzieci będą kiedyś pracować na Twoją
          emeryturę,chociaż może nie wszystkie,ponieważ córka najstarsza już pracuje w
          Anglii dla siebie.Dążę do tego by moje dzieci pracowały w kraju gdzie mogą
          godnie zarobić.Jak by tak opiekunka w opiece Ciebie potraktowała jak mnie to
          byś takich bredni nie pisał(a).A na prace przymusowe to powinni Ciebie wysłać
          za to,że jak podejrzewam nie masz dzieci i dążysz do tego,żeby obce dzieci
          pracowały na Ciebie jak będziesz stara(y).
          • Gość: DO WALDEK Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.rev.vline.pl 06.11.05, 20:27
            nie PROSZE PANA ale nie jestem bezmyślnym dzieciorobem i mam dziecko bo
            pracując za najnizszą krajową na więcej dzieci mnie niestać i nie mam zamiaru
            prosić się innych żeby płacili za moje ochoty i kolejne dzieci. Mam trochę
            oleju w głowie a nie tylko produkcję. I napewno nie kierują to mną żeby inni
            pracowali na moją emeryturę a mieli rozum i zanim zaczną brać się za kolejne
            dziecko które będzie utrzymywać Państwo zastanowili się czy na nie zarobią!!!!
            Ja jestem pracownikiem z 1 dzieckiem i na dobrą spprawę pracując również zmusza
            mnie sytuacja do korzystania z państwowych pieniedzy MOPS , ale pracuję na
            takich jak PAN!!!!!i nie korzystam. Ale pomyślę o kolejnych 4
            • Gość: waldek481 Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.NET / *.stella.net.pl 06.11.05, 20:51
              Moje pierwsze dziecko urodziło się w 1985r.wtedy pracowałem w zakładzie
              państwowym i dobrze zarabiałem,następne dzieci to była wielka radość.Stać mnie
              było na utrzymanie rodziny i nie korzystałem z opieki.Mam zdrowe dzieci i
              zapewniam,że nie korzystam z "darmowej służby zdrowia"na którą pan też płaci.Z
              opieki korzystam od czterech lat i to bardzo rzadko.Znam dużo ludzi,którzy
              pomoc z opieki zamieniają na alkohol,a ja te parę groszy przeznaczam na
              olbrzymie opłaty.Są to naprawdę grosze.Nie jestem bezmyślnym dzieciorobem,moje
              ostatnie dziecko ma 9 lat.A zastanawiał sie pan kto będzie pracował na nasze
              emerytury jak każda rodzina bedzie miała po jednym dziecku.Wczoraj czytałem o
              tym w internecie co się stanie za kilksdziesiąt lat z funduszem emerytalnem.Po
              prostu cały system padnie.Ja stawiałem na rodzinę,a pan na co?
      • Gość: zawiedzona Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:28
        do pana waldemara
        zazdroszcze panu "5 dzieci" mnie nie stać na ani jedno przy obecnych zarobkach
        nie stac mnie by zapewnic byt dziecku. Mam dla pana propozycje zamiast
        wysłuchiwać od pracowników MOPS ze sie Panu robić nie chce to zapraszam do
        pracy na Urzędnicą.
        p.s.
        Jeśli będziemy mierzyć wszystkich jedna miarą to czy każdego cżłowieka
        potrzebującego powinnam uważać za pijaka tanich trunków, ciemniaka, brudasa,
        śmierdziela itp?????????????????????
        • Gość: Do zawiedziona Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.NET / *.stella.net.pl 06.11.05, 21:03
          Moje dzieci rodziły się w latach 1985r.do1997r.Wtedy miałem stałą dobrze płatną
          pracę państwową i nie musiałem chodzić do opieki.Mi chodzi o to,że moja rodzina
          nie jest rodziną patologiczną i opiekunki to dobrze wiedza,a mimo to traktuje
          sie mnie jak pijaka i dziecioroba,zresztą takie wypowiedzi otrzymuję od
          internautów.Bo u nas rodziny wielodzietne tak się traktuje.Wiem,że w opiece
          pracują też opiekunki bardzo dobre,ale jest ich zdecydowana mniejszośc.
        • Gość: Agnieszka W. Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.toya.net.pl 06.11.05, 21:24
          witam
          czy faktycznie jest praca na Urzędniczej ?
          ja chetnie bym sie podjeła
          mam małe dziecko i prace,
          ale
          wiem ze jak wroce z wychowawczego to mnie zwolnią- juz mi powiedzieli :(((,
          więc szukam innej, ale strasznie trudno

mam wykształcenie wyższe licencjackie, ale w czerwcu obronie mgr

prosze napisac czy faktycznie sa przyjęcia

Agniecha
          • Gość: PRACODAWCA Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.rev.vline.pl 06.11.05, 21:29
            To za mało licencjat tam są ludzie po doktoratach, a w dodatku dziecko to odpada
            • Gość: Agniecha W Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.toya.net.pl 06.11.05, 21:33
              pisałam do "zawiedzionej"
              • Gość: Agniecha W Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.toya.net.pl 06.11.05, 21:35
                a z dzieckiem nie mam problemu
                mam babcię na emeryturze i do tego mieszkamy razem
                • Gość: Stażystka Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.rev.vline.pl 06.11.05, 21:47
                  Bez znajomości nie masz szans! Tam pracują ludzie przeważnie "plecaki" a
                  normalni z ulicy są na stażach po Wyższych uczelniach bądz na robotach
                  publicznych za grosze napewno mniejsze niz dodatek wychowawczy podkreślam że
                  staż to 420 zł na rękę. Lepiej więc spokojnie dziecko wychować niż pracować za
                  420, a przeciez dostaje sie tyle za siedzenie w domu
                  jeżeli nie skończyłaś wyższej uczelniPAŃSTWOWEJ ! i nie masz prawa do stażu z
                  Urzędu Pracy to nie ma o czym mówić ETATY TO TYLKO LUDZIE PO ZNAJOMOSCIACH
                  • Gość: do Stażystki od Wi Re: Etat w MOPS na Urzedniczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:23
                    Dostaniesz etat w MOPS na Urzędniczej jak jestes ze ZDuńskiej Woli i jestes
                    atrakcyjna a dla kogo to już chyba wiesz?
                  • Gość: Agniecha W Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.toya.net.pl 06.11.05, 23:03
                    zasiłek to 43 zł + wych 400 zł
                    ale to sie skonczy
                    potem zasiłek dla bezrobotnych i to tez sie skonczy
                    a co potem ?
                    szukam jakiejkolwiek pracy
                    nie musi byc od razu super płatna
                    wazne by była
                    • Gość: zawiedziona Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:28
                      Droga Agnieszko więc sa trzy formy zatrudnienia
                      1 jak już słyszałaś to plecy czyli duuuuuuze znajomości u pana pilaszczyka
                      2 pochodzenie ze zduńskiej woli lub okolic lub poprostu byc znajomą pana
                      Rychlika przy czym licz sie z napastowaniem seksualnym
                      3 zarejestruj sie w urzedzie pracy jesli uznaja ze sie nadajesz to moze sie
                      dostaniesz
                      powodzenia
                      • Gość: Marian Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: 217.76.115.* 08.11.05, 15:12
                        A Rychlika to niby za co wywalili z ZUS-u w Zduńskiej Woli?
    • Gość: sprawiedliwa Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:58
      Kierownik Pilaszek oraz jego zastępca Rychlik to banda prostaków, studia
      zrobili w biegu w tzw KUŹNI TALENTÓW i teraz są efekty ich dyktatury, sami
      dostali pracę po znajomości nie mając o niej zielonego pojęcia, unikają ludzi
      wykształconych bo się ich boją zatrudniają samych znajomych 60 % zatrudnionych
      na stanowisku i z wysoką pensją to ludzie Rychlika ze Zduńskiej Woli, teraz
      szybko robią szkoły ale w głowie PUSTO!!! i dlatego matki potrzebujące
      pieniędzy na zycie nie mogą ich dostac bo te prostaki nie potrafią wydac
      prostej decyzji wiem to z własnego doświadczenia bo z nimi pracuję. KOSZMAR!!!
    • Gość: prezes Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 00:17
      skąd nie mogę napisać ale to pewne! Pilaszek zna Leppera! Nie macie szans
      parobki..
      • Gość: zawiedzona Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 19:31
        Proponuje inspekcje pracy po godzinach -i to kilkakrotnie!
        Tylko nie tak jak w zeszłym roku kiedy to była już pani dyrektor K.K. zapłaciła
        800 zł dla przyciszenia sprawy.
        Mam nadzieje, że dyrekcja dostawszy wcześniej cynk przybycia inspekcji nie
        zakaże udzielania informacji szantażując zwolnieniem dyscyplinarnym.
        LUDZIE I MY JESTEŚMY W UNII EUROPEJSKIEJ ?!
        Płakać - śmiać się - nie wiadomo !
        Można było znieść przez jakiś czas tak niskie pensje, ale nie zastraszanie,
        poniżanie, molestowanie seksualne (W.R.) i psychiczne (E.K.), darmowe
        nadgodziny (tj drugi pełen etat za darmo)oraz weekend (sobota niedziela od 9-
        20).
        Czy znajdzie się ktoś kto nie będzie się bał i naświetli to tak jak powinien,
        oraz stanie w obronie praw pracowników MOPS z Urzędniczej???
        Może teraz cos drgnie kiedy świadczenia rodzinne przejął MOPS?
        Bo jak wiadomo za panowania Urzędu Miasta Łodzi prawie żadna gazeta ani tv nie
        ruszała UMŁ ( wiadomo -ja nie czepiam się ciebie to i ty nie czepiaj się mnie i
        obu stronom jest wygodnie).
        Czekamy na rezultat
    • Gość: Piotr Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.lodz.msk.pl 07.11.05, 20:22
      Gość portalu: znawca napisał(a):

> wreszcie ta banda nierobów musiała zarobic na swoją pensję no i zaczęły się
      > problemy :-)

Też zauważyłem że gdy ludzie z budżetówki pójdą do normalnej pracy to zaraz na początku zaczyna się miauczenie że są okrutnie wyzyskiwani bo nie mogą zacząć dnia od przeczytania gazety i muszą coś robić oprócz plotkowania i picia kawy ;)
      • Gość: zawiedziona Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 09:07
        Panie Piotrze najwidoczniej Pan nie był nigdy na Urzedniczej w świadczeniach
        rodzinnych bo tam na czytanie gazety ma czas tylko dyrekcja. A co do budżetówki
        to ludzie którzy tam pracują a w znacznej większości sa to młodzi ludzie którzy
        pracowali u tzw prywaciarzy zostali tam przyznani na staże na których obiecano
        im co innego a co innego teraz mówia i czynią. Pewnie że w prywatnych firmach
        pracujemy dla kogoś i róznie bywa ale w porównaniu z tym oddziałem to prywatne
        firmy to pestka. Byc może samej by mi było ciężko w to uwieżyć tak jak Panu ale
        jak mawiaja puki sam nie przezyjesz to nie uwieżysz -chociaż nie życzę nikomu
        nawet najgorszemu wrogowi styczności z ta pracą.
        Proponuje na przyszłość gdy się coś powie przemysleć za i przeciw obu stron. W
        końcu jeżeli gdyby urzędnicy mieli by tak dobrze to prosze mi wierzyć że
        siedzieli by cicho i pilnowali by tej "wspaniałej" pracy a nie wyciągali by na
        światło dzienne te wszystkie rzeczy.
        Zyczę powodzenie i by nigdy Pan sie nie spotkał z takim pracodawcą :)
      • Gość: zawiedziona Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 09:09
        Panie Piotrze najwidoczniej Pan nie był nigdy na Urzedniczej w świadczeniach
        rodzinnych bo tam na czytanie gazety ma czas tylko dyrekcja. A co do budżetówki
        to ludzie którzy tam pracują a w znacznej większości sa to młodzi ludzie którzy
        pracowali u tzw prywaciarzy zostali tam przyznani na staże na których obiecano
        im co innego a co innego teraz mówia i czynią. Pewnie że w prywatnych firmach
        pracujemy dla kogoś i róznie bywa ale w porównaniu z tym oddziałem to prywatne
        firmy to pestka. Byc może samej by mi było ciężko w to uwieżyć tak jak Panu ale
        jak mawiaja puki sam nie przezyjesz to nie uwieżysz -chociaż nie życzę nikomu
        nawet najgorszemu wrogowi styczności z ta pracą.
        Proponuje na przyszłość gdy się coś powie przemysleć za i przeciw obu stron. W
        końcu jeżeli gdyby urzędnicy mieli by tak dobrze to prosze mi wierzyć że
        siedzieli by cicho i pilnowali by tej "wspaniałej" pracy a nie wyciągali by na
        światło dzienne te wszystkie rzeczy.
        Zyczę powodzenie i by nigdy Pan sie nie spotkał z takim pracodawcą :)
        • Gość: Gość Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.orange.pl 08.11.05, 15:50
          Drodzy Goście forum i redakcjo. Swoim artykułem i opiniami wywołaliście burze
          na Urzędniczej, ale tego by nie było, jeżeli by w tej instytucji działałyby
          zasady fair play i kierownicy filii nie mieli nic sobie do zarzucenia, ale
          jeżeli zatrudnia się ludzi po znajomości np. wszyscy kierownicy wewnętrznych
          komórek nie mają wykształcenia administracyjnego poza tym nawet wyższego, ale
          wszyscy są ze Zduńskiej Woli bądź okolic tak, jak pan kierownik, więc drodzy
          petenci proszę się nie dziwić, że sytuacja z wypłatą świadczeń rodzinnych
          wygląda tak dramatycznie.

Nie dosyć tego osoby posiadające takie wykształcenie w większości stażyści
          zarabiają 400zł to jest wysokość zasiłku dla bezrobotnych, więc mają te prace
          gdzieś.

A co do zastraszania przez kierowników filii to dopiero teraz się zaczęło jak
          pewne sprawy ujrzały światło dzienne i pewnie nie jedna osoba zostanie
          zwolniona z pracy bądź nakłoniona, aby się sama zwolniła.

Mam tylko taką nadzieje ze osoby odpowiedzialne za tą całą tragiczna wręcz
          sytuacje poniosą konsekwencje a nie zostaną „poprzesuwani na stołkach” w
          administracji za jeszcze większe pensje jak to przeważnie bywa w naszym
          państwie.
      • Gość: prawdziwy znawca Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 15:39
        Fajne rzeczy Pan wypisuje, tylko niestety nieprawdziwe. Proponuję przyjść do
        pracy na Urzędniczą.Wystarczy tydzień żeby się przekonać,że ludziom tam
        pracującym żadna "normalna" praca nie straszna bo nie spędzają czasu na piciu
        kawy, plotkowaniu i czytaniu gazetki.
        Krótko...
        Co Ty wiesz o urzędnikach z Urzędniczej? ;)
      • mar110 Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej 11.11.05, 11:23
        głupiś Piotrze, oj głupiś
    • Gość: ... Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.11.05, 20:03
      Opinie są podzielone, jednak najostrzejsze prezentują pracownicy, takie
      odniosłem wrażenie. Trudno się temu dziwić skoro spraqwa dotyczy ich
      bezpośrednio.
      Jednak dziwi mnie pewien fakt. O ile mi wiadomo adres IP "*.uml.lodz.pl" jest
      związany z Urzędem Miasta Łodzi i jeżeli ktoś ma taki adres to musi być w
      urzędzie lub w jednej z podległych jednostek. Skoro jest się w urzędzie, ma się
      dostemp do komputera podłączonego do Internetu i na dodatek jest się
      pracownikiem (nikt inny nie powinien mieć podobnych możliwości) to powinno się
      PRACOWAĆ! Jest karygodnym aby za pieniądze podatników ktoś wyrabiał podobne
      rzeczy. Tylko na podstawie tego skromnego faktu widać, że pracownicy nie
      przemęczają się, bo przecież starcza im czasu na rozrywkę w godzinach praqcy.
      Jeśli pracownicy tak intensywnie korzystają z Internetu, jestem ciekaw czy
      przypadkiem nie zaglądają na płatne strony (o wiadomej tematyce) za co my
      wszyscy płacimy.
      • Gość: obserator Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.11.05, 20:49
        to często jedyna okazja by wypowiedzieć swoja opinię i poznać opinie
        innych...to po pierwsze. Po drugie wszystkie strony poza niezbędnymi do pracy
        oraz kilkoma podstawowymi portalami w Urzędzie sa poblokowane. Po
        trzecie...znam wiele innych...bardziej oburzających rzeczy, które sie dzieją, a
        dziać nie powinny... A to że urzędnicy czytaja np. forum GW - to akurat bardzo
        dobrze działa na ich obiektywizm i samokrytykę. Pozadrawiam Panie "..."
      • Gość: tak sobie patrzę Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.net 09.11.05, 14:40
        Drogi Panie "...". W Pańskiej argumentacji widzę kilka dziur. Zacznijmy od
        tego, że wszystkie komentarze pochodzące z hosta "*.uml.lodz.pl" zostały
        wysłane w sobotę (o ile mi wiadomo urzędy nie pracują w soboty) i jest ich aż
        sześć sztuk. Następnie przejdźmy do przemęczania się, nie uwierzę, że Ty drogi
        czytelniku siedzisz w pracy od godziny 8 do 16 i nie zrobisz sobie najmniejszej
        przerwy. W trakcie której, napijesz się kawy, herbaty bądź po prostu zjesz
        śniadanie, a czas wpisywania posta można do tego porównać. (Inną sprawą jest,
        że urzędnicy są zmuszeni do spożywania śniadania przy tym samym biurku przy
        którym pracują po 8 lub więcej godzin). Na koniec zostawiłem rzecz, którą
        bardzo ciężko mnie zastanowiłeś, mianowicie chodzi mi o przeglądanie
        stron "płatnych o wiadomej tematyce". Pomijając już odpowiedź, którą dostałeś
        we wcześniejszym poście, że dostęp do większości stron (nie tylko tych
        płatnych) został zablokowany. Powiedz mi drogi czytelniku jak sobie wyobrażasz
        korzystanie z takich stron na rachunek nie daj boże podatników, bo niestety nie
        jestem w stanie tego pojąć. Z tego co mi wiadomo, wejść na takie strony można
        tylko po uiszczeniu opłaty za pomocą przelewu, karty kredytowej lub wysłania
        SMS'a (Krótkiej wiadomości tekstowej, tak gwoli ścisłości). Nie wchodzą tu w
        grę żadne, kiedyś stosowane na szeroką skalę dialery, ponieważ jest to łącze
        stałe a nie komutowane, zestawiane za pomocą zwykłego modemu i linii
        telefonicznej. Mam nadzieję, że wyprowadziłem Cię drogi czytelniku z kilku
        błędów, ale jeśli masz zamiar odeprzeć moją argumentację, to chętnie posłucham
        (szczególnie w przypadku wchodzenia na strony "płatne o wiadomej tematyce").
        Pozdrawiam
    • Gość: Bemol Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.toya.net.pl 08.11.05, 20:45
      Do pracownika nr 1:Jeżeli przyjmowałeś po 200-300osób dziennie, to znaczy,że na 1 osobę przeznaczałeś ok. od 1 do 2 minut, a to nie jest możliwe ,raz- żeby petenci pozwolili ci się tak zbywać, dwa- abyś dobrze obsłużył petenta.
      • Gość: zawiedziona Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:12
        O widze ze i sama dyrekcja postanowiła wziąść udział w forum
        Więc dla zaspokojenia trzęsących tyłków ja nie pracuje na urzędniczej i
        korzystam ze swojego intern za swoje pieniądze tak jak wiele innych osób.
        Ale za to widze ze sama dyrekcje korzystała z inter podczas godzin pracy
        (15,50) -brawo i jak zwykle zastraszacie tylko pracowników bezpodstawnymi i
        bzdurnymi groźbami.
        Panowie może pora po rozum do głowy -oj pora najwyższa.

• Gość: a Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 12:43
          a może coś nie tylko o urzędniczej i nie tylko o zasiłkach? Ciekawy temat-
          rodziny zastepcze
      • Gość: pracownik nr 1 Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 23:37
        na jakiej podstawie uważasz, że w ciągu 120 sek. nie da się obsłużyć wniosku
        opracownego przez Min. Pol. Społ. dla osób nieprzygotowanych do stałego
        kontaktu z administracja publiczną.
    • Gość: ? Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 22:58
      ?
    • mar110 Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej 11.11.05, 11:32
      pracuję w urzędzie państwowym (innym niż MOPS) i zarabiam przyzwoicie, ale mam
      świadomość co dzieje się w takich właśnie instytucjach, jak ludzie zapieprzają
      za parę nędznych groszy często ponad siły, więc proszę - odrobine szacunku, nie
      mówiąc już o tym że niezbędne jest pilne ucywilizowanie warunków pracy i
      podwyżki..
      • Gość: p-ik Re: Mobbing w ośrodku pomocy społecznej IP: *.uml.lodz.pl 24.07.06, 10:13
        zaczyna sie powoli nowy okres zasiłkowy. pojawil sie nowy program do obslugi
        swiadczen ktory oczywiscie nie dziala. w naszych myslach pisze sie juz czarny
        scenariusz z poprzednich lat.

czy tym reazem pojdzie lepiej? na pewno nie ile nie bedzie gorzej. wiekszosc
        starych pracownikow zamiast zarabiac wiecej zarabia co raz mniej!! czy to jest
        motywacja do do cięższej i dłuższej pracy????? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka