Dodaj do ulubionych

Święta, Świeta....

06.11.05, 15:01
No to jak tu jest w Sieradzu? Nie chodze za barzdo po mieście bo w tygodniu mnie nie ma ale moge wam powiedziec że w Łodzi to juz jakies 2 tygodnie temu widzialam reklamy świateczne. W zeszlym roku w M! to juz we wrześniu stały choinki i były plakaty z reniferami ;) Heheh juz mnie to bawic zaczyna bo złościc przestaje. Święta skończą się zanim się zaczną.
Obserwuj wątek
    • szaramysza9 Re: Święta, Świeta.... 06.11.05, 16:58
      A ja jestem w tygodniu, a nie ma mnie w weekendy:D
      Ale w tygodniu nigdzie nie chodzę nawet, słyszalam, że w Kauflandzie są jakieś
      gadżety świąteczne, aczkolwiek sama nie widzialam;)
      No i kupiłam niedawno Coca Colę z reniferami;)
    • 1dama Re: Święta, Świeta.... 07.11.05, 07:21
      Typowo świątecznej wystawy w Sieradzu jeszcze nie widziałam ale w TV już
      zaczynają się pojawiać świąteczne reklamy. Nawet po Wszystkich Świętych mówiłam
      mężowi, że jak zobaczę kolejny rok z rzędu reklamę coca-coli z jadącymi,
      czerwonymi i świecącymi cieżarówkami to wyślę do nich email, że nie stać ich na
      nową reklamę i wiecie co.........pojawiła sie ta reklama tylko zmodyfikowana
      (ale te ciężarówki tam są, he,he).
      Ja jestem na etapie wkurzania się na to wszystko. Kiedyś bardzo drażniło mnie
      pytanie: a okna już umyłaś na świeta?! teraz zastąpiły je reklamy i wystawy
      wrrrrrrrr.....
      • szaramysza9 Re: Święta, Świeta.... 07.11.05, 08:46
        Okna myć na Święta??
        A po co? Przecież zima i śnieg???
        Dziwne zwyczaje....
    • 1dama Re:mycie okien na święta 07.11.05, 13:32
      No niestety :-( u nas wszyscy wkoło myją(niektórzy co nawet miesiąc).Ja
      przyjęłam sobie mycie okien 3-4 razy do roku i ten ostatni raz w roku wypada na
      początku grudnia.Jakoś tak się u nas przyjęło i już.Wiem,że zima ale jak jest
      bardzo brzydko na dworze to myję okna tylko od środka. Wogóle to wybieram
      zawsze jakiś ładny, pogodny dzionek i do roboty :-)Fajno jest w domciu kiedy
      śnieżek delikatnie pruszy i widać go dokładnie przez czyściutkie okienka i
      pachnace świeżością firanki ech.....się rozmarzyłam....
      Nie zazdroszczę jednak tym co mają do mycia 20 okien. Można paść na nos i w
      Święta nie mieć już na nic siły
      • paenka Re:mycie okien na święta 07.11.05, 16:23
        Tych co maja do mycia 20 okien to najczesciej stac na zatrudnienie kogos do
        mycia okien. Dzisiaj widzialam reklame Coca Coli. Ja sadze ze to wcale nie jest
        tak , ze ich nie stac po prostu to juz jest taka jakby ich tradycja i sa
        swietnie rozpoznawalni a niektorzy to nawet czekaja na ta ich tradycyjna
        reklame. Tak na marginesie ostatnio coca cola zrobila super reklame "when
        you're smiling" na mtv czesto leci. NNO bomba jak dla mnie rozwala mnie ta
        dziewczyna i piesek. A ten gosciu to taki Bubble Guy (jesli ktos ogladal ten
        film to wie)
        Dobra do tematu wracamy. Od jakichs trzech tygodni w Kałlandzie sa ozdoby
        świąteczne. To mnie wnerwia ale z tych miłych akcentów swiatecznych to nie moge
        sie juz doczekac nowej wersji piosenki swiatecznej Trójki "Krok po kroczku krok
        po kroczku najpiekniejsze w calym roczku, ida swieta ida swieta..." Na
        szczescie oni nei wariuja i jesli sie nie myle to w zeszlym roku piosenka miala
        swoja premiere dopiero na Mikołajki.
    • anilek_swiety Re: Święta, Świeta.... 08.11.05, 18:19
      przeciez swieto zamrlych (wszytskich swietych) juz bylo
    • ebusia_fam_fatal Re: Święta, Świeta.... 08.11.05, 19:36
      czytalam artykul w jednej z poznanskich gazet o tym wlasnie "problemie"
      i oni stwierdzili, ze swieto zmarlych to pewna granica. od listopada zaczynaja
      sie swieta w sklepach. przez dwa miesiace sklepy maja prawie 40% rocznego
      zarobku. a ci co maja zrobic zakupy swiateczne i tak je zrobic musza - czy im si
      to podoba czy nie ;) nastepnie - po swietach - zaczyna sie szal walentynek. po
      walentynkach - drugie dochodowe dla sklepow swieta - wielkanoc. potem komunie,
      wakacje, rok szkolny, znicze i znowu boze narodzenie :)))

a ja jakos nie zwracam na to uwagi. mnie jedynie irytuje hicior swiat "last
      christmas" ale to pewnie dlatego, ze sie tego uczylam kiedys bez sensu na
      angielski :)
    • hajdana Re: Święta, Świeta.... 08.11.05, 21:00
      a kiedy powieszą światełka w Rynku? Czy w ogóle będą?
    • ebusia_fam_fatal coraz bliżej Święta... :)) 20.11.05, 14:19
      nareście... ja juz sie nie moge doczekac sniegu.. wlasciwie to "nie moglam" -
      bo wlasnie w poznaniu zaczal padac snieg :)))) no bosko po prostu..
      a jak tam ze sniegiem w sieradzu? :) pozdrawiam cieplutko
      • galoszka76 Re: coraz bliżej Święta... :)) 20.11.05, 19:01
        ebusiu u nas w Sieradzewie troszke popadał śnieżek, ale od razu zniknął :(
        Wczoraj byłam w okolicznych miejscowościach i na wsi na polach jeszcze troszke
        puszku leży, ale cieniutko. Wszystko przed nami.... (dobrze ze opony na
        zimówki zmienione hihi)
      • galoszka76 Re: coraz bliżej Święta... :)) 20.11.05, 21:57
        ebusia mała korekta z mojej strony co do śniegu w Sieradzu...własnie
        slyyycznie biały puch pokrył nasze miasto :)
        • ebusia_fam_fatal Re: coraz bliżej Święta... :)) 23.11.05, 14:52
          jak tam? bo w poznaniu to mrozik i deszczyk, snigu nie ma chlip...
          ja to juz naprawde sie doczekac zimy i swiat nie moge.... milego dnia!
    • paenka REKLAMY 20.11.05, 16:03
      Dzisiaj widziałam tqaaaaka sympatyczna reklamer, ze az mi miło si zrobiło.
      Reklama ery, pan pakuje zegarry i ta reklama jest jakos tak milo nakrecona;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka