Gość: casowany IP: *.toya.net.pl 09.11.05, 18:34 Według mnie Orla. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sss Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.devs.futuro.pl 09.11.05, 19:01 Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 09.11.05, 19:17 Gość portalu: sss napisał(a): > Gdańska Heh, tam jest moja uczelnia, wraca się czasem z zajęć po zmroku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al_ Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 09.11.05, 19:25 Pod jakim wzeględem?? Jeśli dla mnie jako kierowcy to Kilińskiego... Dziury, wąska i w dodtaku ten tramwaj blokujący wszystko.... Jeśli dla mnie jako piszego... To każda po 22 :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOLEC Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.forweb.pl 09.11.05, 19:55 A.Struga Odpowiedz Link Zgłoś
mikaas3 Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 10.11.05, 22:20 popieram Kilińskiego. a do tego korki Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 20.11.05, 16:42 Tylko, że Kilińskiego to korki są nie przez tramwaj, tylko samochody, których jest więcej, niż może przyjąć ulica. -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: legionow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 20:30 To fakt to miejsce chyba powinno byc w czołówce. Kiedyś taki był Felsztyn, Kamienna, Wschodnia. Ale chyba Legionów to jest obecnie to co daje odpowiedni klimat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denver Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 20:21 Wróblewskiego lub Felsztyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Ballint Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 20:28 Pogonowskiego, 1 Maja, Żeligowskiego, Więckowskiego itd. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 09.11.05, 20:35 Kiedyś Helska, ale dawno tam nie byłem, tto nie wiem - może coś się zmieniło. Poza tym - Częstochowska, szczególnie na wschód od ul."Śmigłego" (bo już na zachód od marszałka mamy całkiem przyjemny obrazek - wieś w środku miasta) i te uliczki w okolicach, ponazywane również od nazw miast (m.in. Łowicka). Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 09.11.05, 20:38 Przepraszam, odwrotnie - na zachód od "Śmigłego" Częstochowska jest najgorsza, a na wschód jest wioska, po stronie Powiatowego UP nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 09.11.05, 20:37 Róg Obywatelskiej i Piasta Tam w ryj dostałem ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.chello.pl 09.11.05, 21:05 Wedlug mnie Piotrkowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denver Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 21:24 Piasta, mówisz? Nie dziwi mnie to - "mafia z Pięknej" (plus "ziomki" z Felsztyńskiego i Wróblewskiego) - mieliśmy z nimi do czynienia parę lat temu, za czasów liceum. Nieciekawe towarzystwo się tam kręci, to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
oja83 Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 11.11.05, 10:43 jako absolwentka xx lo potwierdzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denver Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:31 Ja bylem w III klasie (też w XX L.O.) jak te rozróby z "Piękną i okolicami" się zaczęły. Pamiętam, że w dzień zakończenia roku szkolnego za blokiem, który stał równolegle do ulicy prowadzącej do liceum (Obywatelskiej) zebrała się spora grupa łebków i ich dużych kolegów z łańcuchami, kijami, łomami i innymi akcesoriami. Jak ktoś poszedł za ten blok, np. na fajkę, to musiał się liczyć z poważnymi problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 11.11.05, 13:13 no, bo kto to widzial zeby sie na fajke w liceum wymykac;) dobrze, coz za dbalosc o czyjes zdrowie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 19:26 "piekna" żerowała na licealistow z XX... znam to z autopsji ;] stety niestety takich miejsc w Łodzi setki, tysiące... nieprzyjemnie tez na woja polskiego (przy dw. północnym), i "lumpy" :| pozdro dla absolwentów XX LO ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denver Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 23:35 Dworce i ich okolice to ogólnie nie należą do ciekawych. A to nachalny żul, który czatuje na kupujących bilety (wiadomo, że jak jakaś reszta zostanie, to w sam raz będzie na wino) innym razem ćpun-desperat straszący strzykawką, czasem i kilku chuliganów się trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfr1e Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 22:29 tez jestem z XX LO hehe POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 09.11.05, 22:42 stawiam na ul. Kaliską no i oczywiście Wróblewskiego - okolice Braterskiej Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 09.11.05, 22:50 piramowicza, abramowskiego, włókiennicza, solna - aleje snajperów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:04 Zmienna-przy niej mieszkam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 01:25 wschodnia pomorska kilinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 23:07 nie ma to jak abramowskiego albo włókiennicza:) spokoj, ludzie szczesliwi, pilnuja auta... innej takeij nie znajdziecie;) eM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exstazy Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.27.rev.vline.pl 14.11.05, 18:36 zgadzam się: wschodnia, pomorska, kilińskiego. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
robidii Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 14.11.05, 20:44 Rzgowska pod wiaduktem kolejowym Odpowiedz Link Zgłoś
11.11am Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 11.11.05, 01:07 Najgorsza jest Rewolucji 1905r. Mnóstwo gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inhabitant Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 02:37 Gęba nie szklanka - ŁKS Limanka! ;-) A do tego Lutomierska, Drewnowska i kilka okolicznych uliczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walther Re: Zaraz wyjdzie, że całe miasto (nt) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 09:45 Piasta, Braterska, te okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denver Re: Zaraz wyjdzie, że całe miasto (nt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:27 Całe miasto? Mhm, coś w tym jest, bo nawet jak człowiek późną nocą będzie szedł przez nieciekawą okolicę, to może go ominąć nieszczęście, a w okolicy uważanej powszechnie za spokojną może oberwać i w biały dzień, bo akurat zapuściła sie tam brygada "amatorów tanich win", "ABS-ów" czy innych pseudo-kibiców. Ale fakt faktem, że jeśli byśmy mieli wymienić spokojne i najgorsze ulice w Łodzi, to chyba tych drugich byłoby niestety więcej. *ABS - absolutny brak szyi (informacja dla niewtajemniczonych ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
yb Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 11.11.05, 13:07 Jeśli chodzi o jakość nawierzchni to odcinek Świtezianki od Al.Sikorskiego do Nastrojowej jest przykładem komletnej zapaści mózgowej jej twórców i odbiorćów tego "dzieła". Pomijając ten szczególik to warto wybrać się tą ulicą na spacerek. Cisza i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 11.11.05, 13:23 Maratońska od Waltera-Janke do przejazdu kolejowego. Zęby można sobie wybić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "złotówa" z 919 Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 13.11.05, 08:10 Srebrzyńska, Okrzei, Kasprzaka - w dzień spoko, po zmroku bez gazu nie wychodz. Pieniny, Skalna okolice dawnego kina Stoki - dresiarstwo tam rządzi. Jeśli nie potrafisz udowodnic ze jestem rodowitym stokowiakiem, masz problem. Benka Joselewicza - kiedys znajomy opowiadal, jak podjechal taksowka pod kamienice, nagle zza rogu wybieglo kilkunastu wysoko podgolonych. Taksowkarz mial refleks, ocalil samochod i zycie swoje i pasazera. Tuszynska, Pryncypalna, ogolnie stare Chojny - dawniej bylo gorzej, teraz menele sie postarzeli, ale w zeby nadal mozna dostac. Przylesie - osiedle przesiedlonych do barakow bez wygod. Mieszka tam sporo kryminalistow. Wlokiennicza, Abramowskiego, Solna, Piramowicza, Wieckowskiego - srodmiejska elita naszego miasta. Zarzew, uliczki odchodzace od Przybyszewskiego - malo sympatycznie, duzo mlodocianego elementu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pószczalska Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.piotrkow.net.pl 13.11.05, 20:07 nieprawda ze ul.Kamienna jest niedopra, a dziefczyny z Kamiennej są pószczal- skie. To jest potwasz i bzdóry wymyslone jako lincencyja poetika przez dzięni- każy gazety Wybiurczej i innego radia Łóć. i odfakolta sie od dziefczyn z łuc- kiego pigalaka bo my jezdemy pożądne dziefczynki i nie okradamy klijętuf. Odpowiedz Link Zgłoś
yb Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 13.11.05, 20:31 Pani "pószczalska". Dreszczyk emocji od zawsze towarzyszył ul.Kamiennej, nawet jeśli ktoś nazywa ja ul. Włókienniczą, i nie jest to wymysł współczesnych nam dziennikarzy.Moi dziadkowie, a dawno, dawno juz nie żyją, przestrzegali mnie gdy byłem dzieckiem: -Nie chodź tą ulicą, zwłaszcza po zmierzchu! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
danwar1 Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 13.11.05, 21:36 podobno właśnie dlatego przemianowano Kamienną na Włókienniczą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 14.11.05, 21:04 aleja Unii. tam stoją tranwestyci, męskie poanie lekkich obyczjaów, feee Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 15.11.05, 20:37 Zachęcam do doedukowania się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vg Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 14.11.05, 21:10 Abramowskiego, Włokiennicza, 1 maja. Tradycyjne złe ulice od lat gdzie można w biały dzień dostac po zebach. Po zmroku to w całym śródmiesciu mozna wyłapać, bo żuleria wychodzi z tych swoich cimnych uliczek gdzie i tak nikt obcy sie nie zapuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irkm Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 20.11.05, 21:54 Rondo Lotnikow Lwowskich pod wieczor. Polecam - na bank stracicie telefon lub portfel. Najlepsza statystyka policji z Gornaj, a nadal patrolu tam nie widzialem:) Do tego Helska, choc tez dawno nie bylem. Wolczanska przy Mickiewicza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielu "bo moja ulica jest w sercu miasta..." IP: *.toya.net.pl 24.11.05, 20:35 Opowiem Wam O mojej ulicy: Na mojej ulicy Nikogo nie dziwi człowiek Na mojej ulicy Nikogo Człowiek nie dziwi Na mojej ulicy Nie mieszka już Chrystus A Szatan się z niej wyprowadził Na mojej ulicy Gra chłód kamienicy Chłód wciąż mniej żywych tkanek... Chłód wciąż mniej żywych tkanek... Chłód wciąż mniej żywych tkanek... Bo moja ulica Jest w sercu miasta... Bo moja ulica Jest w sercu miasta... Na mojej ulicy Żebrak nie rzeźbi swą starczą ręką Worka pełnego pieniędzy Na mojej ulicy Alkoholicy spijają z kieliszków swe żale A ich wyśnione I wymarzone Śpią w brudnej miłości pościeli... Śpią w brudnej miłości pościeli... Śpią w brudnej miłości pościeli... Bo moja ulica Jest w sercu miasta... Na mojej uliocy Okna wpatrzone w sąsiednie bramy Płoną ze wstydu nocą... Płoną ze wstydu nocą... PŁONĄ ZE WSTYDU NOCĄ!!! PŁONĄ ZE WSTYDU NOCĄ!!! BO MOJA ULICA JEST W SERCU MIASTA!!! BO MOJA ULICA JEST W SERCU MIASTA!!! BO MOJA ULICA JEST W SERCU MIASTA!!! Bo moja ulica Jest w sercu Miasta... P.Kukiz / AYA RL Powiem Wam, że wczoraj wsiadłem w auto i zrobiłem sobie objazd... Włókiennicza, Wschodnia, Legionów... I cały czas leciał ten kawałek. Mówię Wam, wrażenie niesamowite. Aż poczułem lekki niepokój... :) Odpowiedz Link Zgłoś
bajkers Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 28.11.05, 11:54 Też temat na forum!!!! Wzajemne licytowanie się gdzie jest gorzej....genialne!!!! Przestaje chyba być dziwne dlaczego czasami tak (żle) mówi się o tym miesćie ,ktoś wchodzi na forum i co widzi....!!! Mieszkam przy potencjalnie jednej z najgorszych ulic w tym mieście (jak mówią inni)!!!! .....i wcale takie gadanie nie jest prawdą,to tylko głupie podkręcanie jakieiś psychozy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś