Dodaj do ulubionych

Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie!

IP: *.toya.net.pl 09.11.05, 18:34
Według mnie Orla.
Obserwuj wątek
    • Gość: sss Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.devs.futuro.pl 09.11.05, 19:01
      Gdańska
      • delahalle Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 09.11.05, 19:17
        Gość portalu: sss napisał(a):

> Gdańska

Heh, tam jest moja uczelnia, wraca się czasem z zajęć po zmroku :)
    • Gość: al_ Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 09.11.05, 19:25
      Pod jakim wzeględem?? Jeśli dla mnie jako kierowcy to Kilińskiego... Dziury,
      wąska i w dodtaku ten tramwaj blokujący wszystko....
      Jeśli dla mnie jako piszego... To każda po 22 :D.
      • Gość: STOLEC Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.forweb.pl 09.11.05, 19:55
        A.Struga
      • mikaas3 Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 10.11.05, 22:20

popieram Kilińskiego. a do tego korki
        • el-042 Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 20.11.05, 16:42
          Tylko, że Kilińskiego to korki są nie przez tramwaj, tylko samochody, których
          jest więcej, niż może przyjąć ulica.

--
          Odpłyń Łodzią z EL-042
    • superkulfon legionow 09.11.05, 19:55
      pod kazdym wzgledem
      • Gość: STUDI Re: legionow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 20:30
        To fakt to miejsce chyba powinno byc w czołówce.
        Kiedyś taki był Felsztyn, Kamienna, Wschodnia. Ale chyba Legionów to jest
        obecnie to co daje odpowiedni klimat....
    • Gość: Denver Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 20:21
      Wróblewskiego lub Felsztyńskiego
    • Gość: Daniel Ballint Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 20:28
      Pogonowskiego, 1 Maja, Żeligowskiego, Więckowskiego itd.
    • markus.kembi Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 09.11.05, 20:35
      Kiedyś Helska, ale dawno tam nie byłem, tto nie wiem - może coś się zmieniło.
      Poza tym - Częstochowska, szczególnie na wschód od ul."Śmigłego" (bo już na
      zachód od marszałka mamy całkiem przyjemny obrazek - wieś w środku miasta) i te
      uliczki w okolicach, ponazywane również od nazw miast (m.in. Łowicka).
      • markus.kembi Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 09.11.05, 20:38
        Przepraszam, odwrotnie - na zachód od "Śmigłego" Częstochowska jest najgorsza, a
        na wschód jest wioska, po stronie Powiatowego UP nr 1.
    • Gość: Sprawiedliwy Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 09.11.05, 20:37
      Róg Obywatelskiej i Piasta
      Tam w ryj dostałem ostatnio.
      • Gość: Madzia Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.chello.pl 09.11.05, 21:05
        Wedlug mnie Piotrkowska
      • Gość: Denver Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 21:24
        Piasta, mówisz? Nie dziwi mnie to - "mafia z Pięknej" (plus "ziomki" z
        Felsztyńskiego i Wróblewskiego) - mieliśmy z nimi do czynienia parę lat temu,
        za czasów liceum. Nieciekawe towarzystwo się tam kręci, to prawda.
        • oja83 Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 11.11.05, 10:43
          jako absolwentka xx lo potwierdzam!
          • Gość: Denver Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:31
            Ja bylem w III klasie (też w XX L.O.) jak te rozróby z "Piękną i okolicami" się
            zaczęły. Pamiętam, że w dzień zakończenia roku szkolnego za blokiem, który stał
            równolegle do ulicy prowadzącej do liceum (Obywatelskiej) zebrała się spora
            grupa łebków i ich dużych kolegów z łańcuchami, kijami, łomami i innymi
            akcesoriami. Jak ktoś poszedł za ten blok, np. na fajkę, to musiał się liczyć z
            poważnymi problemami.
            • tuti Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 11.11.05, 13:13

no, bo kto to widzial zeby sie na fajke w liceum wymykac;)
              dobrze, coz za dbalosc o czyjes zdrowie;)
          • Gość: przemo Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 19:26
            "piekna" żerowała na licealistow z XX... znam to z autopsji ;] stety niestety takich miejsc w Łodzi setki, tysiące... nieprzyjemnie tez na woja polskiego (przy dw. północnym), i "lumpy" :|
            pozdro dla absolwentów XX LO ;)
            • Gość: Denver Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 23:35
              Dworce i ich okolice to ogólnie nie należą do ciekawych. A to nachalny żul,
              który czatuje na kupujących bilety (wiadomo, że jak jakaś reszta zostanie, to w
              sam raz będzie na wino) innym razem ćpun-desperat straszący strzykawką, czasem
              i kilku chuliganów się trafi.
          • Gość: jfr1e Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 22:29
            tez jestem z XX LO hehe POZDRO
    • Gość: michał_k Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 09.11.05, 22:42
      stawiam na ul. Kaliską no i oczywiście Wróblewskiego - okolice Braterskiej
    • gray Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 09.11.05, 22:50

piramowicza, abramowskiego, włókiennicza, solna - aleje snajperów :)
      • Gość: ma Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:04
        Zmienna-przy niej mieszkam...
        • Gość: asd Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 01:25
          wschodnia pomorska kilinskiego
          • Gość: eM Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 23:07
            nie ma to jak abramowskiego albo włókiennicza:)
            spokoj, ludzie szczesliwi, pilnuja auta... innej takeij nie znajdziecie;)

eM
          • Gość: exstazy Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.27.rev.vline.pl 14.11.05, 18:36
            zgadzam się: wschodnia, pomorska, kilińskiego. Koszmar.
            • robidii Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 14.11.05, 20:44
              Rzgowska pod wiaduktem kolejowym
    • 11.11am Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 11.11.05, 01:07
      Najgorsza jest Rewolucji 1905r.
      Mnóstwo gejów.
    • Gość: Inhabitant Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 02:37
      Gęba nie szklanka - ŁKS Limanka! ;-)
      A do tego Lutomierska, Drewnowska i kilka okolicznych uliczek.
    • Gość: Bart Zaraz wyjdzie, że całe miasto (nt) IP: *.mnc.pl 11.11.05, 03:28
      • Gość: Walther Re: Zaraz wyjdzie, że całe miasto (nt) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 09:45
        Piasta, Braterska, te okolice.
      • Gość: Denver Re: Zaraz wyjdzie, że całe miasto (nt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:27
        Całe miasto? Mhm, coś w tym jest, bo nawet jak człowiek późną nocą będzie szedł
        przez nieciekawą okolicę, to może go ominąć nieszczęście, a w okolicy uważanej
        powszechnie za spokojną może oberwać i w biały dzień, bo akurat zapuściła sie
        tam brygada "amatorów tanich win", "ABS-ów" czy innych pseudo-kibiców. Ale fakt
        faktem, że jeśli byśmy mieli wymienić spokojne i najgorsze ulice w Łodzi, to
        chyba tych drugich byłoby niestety więcej.

*ABS - absolutny brak szyi (informacja dla niewtajemniczonych ;-))
    • yb Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 11.11.05, 13:07
      Jeśli chodzi o jakość nawierzchni to odcinek Świtezianki od Al.Sikorskiego do
      Nastrojowej jest przykładem komletnej zapaści mózgowej jej twórców i odbiorćów
      tego "dzieła". Pomijając ten szczególik to warto wybrać się tą ulicą na
      spacerek. Cisza i spokój.
    • barracuda7110 Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 11.11.05, 13:23
      Maratońska od Waltera-Janke do przejazdu kolejowego. Zęby można sobie wybić...
    • Gość: "złotówa" z 919 Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 13.11.05, 08:10
      Srebrzyńska, Okrzei, Kasprzaka - w dzień spoko, po zmroku bez gazu nie wychodz.

Pieniny, Skalna okolice dawnego kina Stoki - dresiarstwo tam rządzi. Jeśli nie
      potrafisz udowodnic ze jestem rodowitym stokowiakiem, masz problem.

Benka Joselewicza - kiedys znajomy opowiadal, jak podjechal taksowka pod
      kamienice, nagle zza rogu wybieglo kilkunastu wysoko podgolonych. Taksowkarz
      mial refleks, ocalil samochod i zycie swoje i pasazera.

Tuszynska, Pryncypalna, ogolnie stare Chojny - dawniej bylo gorzej, teraz
      menele sie postarzeli, ale w zeby nadal mozna dostac.

Przylesie - osiedle przesiedlonych do barakow bez wygod. Mieszka tam sporo
      kryminalistow.

Wlokiennicza, Abramowskiego, Solna, Piramowicza, Wieckowskiego - srodmiejska
      elita naszego miasta.

Zarzew, uliczki odchodzace od Przybyszewskiego - malo sympatycznie, duzo
      mlodocianego elementu.
    • Gość: pószczalska Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.piotrkow.net.pl 13.11.05, 20:07
      nieprawda ze ul.Kamienna jest niedopra, a dziefczyny z Kamiennej są pószczal-
      skie. To jest potwasz i bzdóry wymyslone jako lincencyja poetika przez dzięni-
      każy gazety Wybiurczej i innego radia Łóć. i odfakolta sie od dziefczyn z łuc-
      kiego pigalaka bo my jezdemy pożądne dziefczynki i nie okradamy klijętuf.
      • yb Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 13.11.05, 20:31
        Pani "pószczalska". Dreszczyk emocji od zawsze towarzyszył ul.Kamiennej, nawet
        jeśli ktoś nazywa ja ul. Włókienniczą, i nie jest to wymysł współczesnych nam
        dziennikarzy.Moi dziadkowie, a dawno, dawno juz nie żyją, przestrzegali mnie
        gdy byłem dzieckiem: -Nie chodź tą ulicą, zwłaszcza po zmierzchu! ;-)
        • danwar1 Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 13.11.05, 21:36
          podobno właśnie dlatego przemianowano Kamienną na Włókienniczą...
    • cassani to nie ja 14.11.05, 08:41
      tak gwoli ścisłości
    • Gość: gf Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 14.11.05, 21:04
      aleja Unii. tam stoją tranwestyci, męskie poanie lekkich obyczjaów, feee
      • yarro Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 15.11.05, 20:37
        Zachęcam do doedukowania się.
    • Gość: vg Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 14.11.05, 21:10
      Abramowskiego, Włokiennicza, 1 maja. Tradycyjne złe ulice od lat gdzie można w
      biały dzień dostac po zebach. Po zmroku to w całym śródmiesciu mozna wyłapać, bo
      żuleria wychodzi z tych swoich cimnych uliczek gdzie i tak nikt obcy sie nie
      zapuszcza.
      • Gość: irkm Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! IP: *.toya.net.pl 20.11.05, 21:54
        Rondo Lotnikow Lwowskich pod wieczor. Polecam - na bank stracicie telefon lub portfel. Najlepsza statystyka policji z Gornaj, a nadal patrolu tam nie widzialem:)

Do tego Helska, choc tez dawno nie bylem. Wolczanska przy Mickiewicza:)

• Gość: Zielu "bo moja ulica jest w sercu miasta..." IP: *.toya.net.pl 24.11.05, 20:35
      Opowiem Wam
      O mojej ulicy:

Na mojej ulicy
      Nikogo nie dziwi człowiek
      Na mojej ulicy
      Nikogo
      Człowiek nie dziwi
      Na mojej ulicy
      Nie mieszka już Chrystus
      A Szatan się z niej wyprowadził
      Na mojej ulicy
      Gra chłód kamienicy
      Chłód wciąż mniej żywych tkanek...

Bo moja ulica
      Jest w sercu miasta...
      Bo moja ulica
      Jest w sercu miasta...

Na mojej ulicy
      Żebrak nie rzeźbi swą starczą ręką
      Worka pełnego pieniędzy
      Na mojej ulicy
      Alkoholicy spijają z kieliszków swe żale
      A ich wyśnione
      I wymarzone
      Śpią w brudnej miłości pościeli...

Bo moja ulica
      Jest w sercu miasta...

Na mojej uliocy
      Okna wpatrzone w sąsiednie bramy
      Płoną ze wstydu nocą...
      Płoną ze wstydu nocą...
      PŁONĄ ZE WSTYDU NOCĄ!!!
      PŁONĄ ZE WSTYDU NOCĄ!!!
      BO MOJA ULICA JEST W SERCU MIASTA!!!
      Bo moja ulica
      Jest w sercu
      Miasta...

P.Kukiz / AYA RL

Powiem Wam, że wczoraj wsiadłem w auto i zrobiłem sobie objazd... Włókiennicza,
      Wschodnia, Legionów... I cały czas leciał ten kawałek. Mówię Wam, wrażenie
      niesamowite. Aż poczułem lekki niepokój... :)
    • bajkers Re: Najgorsza Ulica w Łodzi - piszcie! 28.11.05, 11:54
      Też temat na forum!!!!
      Wzajemne licytowanie się gdzie jest gorzej....genialne!!!!
      Przestaje chyba być dziwne dlaczego czasami tak (żle) mówi się o tym
      miesćie ,ktoś wchodzi na forum i co widzi....!!!
      Mieszkam przy potencjalnie jednej z najgorszych ulic w tym mieście
      (jak mówią inni)!!!! .....i wcale takie gadanie nie jest prawdą,to tylko głupie
      podkręcanie jakieiś psychozy!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka