Dodaj do ulubionych

TESCO X 3 ???

08.10.02, 22:37
Pojawiły się reklamy na których widać trzy łódki z
napisami "Widzew" "Bałuty" "???". Kiedy otwierano drugi w Łodzi Tesco
zastosowano podobny chwyt marketingowy.
Czy to oznacza, że w Łodzi otwarty zostanie trzeci już hipermarket
brytyjskiej sieci???
Obserwuj wątek
    • zamek Re: TESCO X 3 ??? 08.10.02, 22:39
      Ależ oczywiście. W "Galerii Łódzkiej"
      (pewnie dlatego galery na reklamie ;|)
      • adamco Re: TESCO X 3 ??? 08.10.02, 22:43
        W galerii poczatkowo mial byc HIT a jako ze Tesco
        ostatnio wykupilo HIT-y to te co powstaja zmienily nazwe,
        te co juz sa narazie jeszcze nie
    • blenda Re: TESCO X 3 ??? 08.10.02, 22:57
      Niedawno było x2 .
      A tak w ogole to myślałam że w Galerii ma byc biedronka co powiem szczerze
      troche mnie zaskoczyło...
      • hubar Re: TESCO X 3 ??? 08.10.02, 23:00
        Mnie też to zaskoczyło, już zacząłem kombinować który to inny, już istniejący
        hipermarket może zmienić nazwę.
        A to że bedzie Tesco w Galerii to mnie zaskoczyło, że hipermarket tutaj???!!!
        • zamek Re: TESCO X 3 ??? 08.10.02, 23:02
          Ciesz się, że nie w Pałacu Poznańskiego. :(
          O nieszczęsne miasto... :(
          • hubar Re: TESCO X 3 ??? 08.10.02, 23:08
            Czy to znaczy, że Francuzi się wycofali z Poznańskiego? Akurat to co tu
            powstanie mnie nie interesuje, najważniejsze jest (dla mnie) aby te fabryki
            odżyły na nowo.
            • zamek Re: TESCO X 3 ??? 08.10.02, 23:09
              O Francuzach nic nie wiem, rzuciłem ot tak, hasłowo...
              ale obawiam się, że się nie wycofali... :(((((((((((((((((
              • Gość: łażej Re: TESCO X 3 ??? IP: *.retsat1.com.pl 08.10.02, 23:34
                zamek napisał:

> O Francuzach nic nie wiem, rzuciłem ot tak, hasłowo...
                > ale obawiam się, że się nie wycofali... :(((((((((((((((((
                >
                • Gość: łażej Bezpośredni link do projektu IP: *.retsat1.com.pl 08.10.02, 23:37
                  www.apsys-international.fr/francais/presentation/swiatanime.gif
                  jak w temacie

pozdrawiam
                • hubar Re: TESCO X 3 ??? 08.10.02, 23:44
                  Gość portalu: łażej napisał(a):

> Udało się nam z pan_tomasem wleźć i połazić po starych
                  > halach fabrycznych.
                  --Jak będziecie jeszcze raz się wybierać to koniecznie dajcie znać :-)
                  • zamek Manufaktura? Nigdy! 09.10.02, 23:59
                    Ja też tam kiedyś łaziłem:
                    www.mnc.pl/~zamek/fabryka.htm
                    i od tego czasu wiem, że NIE CHCĘ tam żadnych tysięcy
                    ludzi, sklepów z chabaniną, quick barów z gównem, 15
                    hipermarketów jeden na drugim etc. etc. etc. Chcę tam
                    należytego spokoju i SZACUNKU DLA PRZESZŁOŚCI ŁODZI!!!!!!!!!
                    Chcę odrestaurowania fabryk, odbudowania już zburzonych
                    obiektów i uczynienia z całego kompleksu centrum muzealno
                    - kulturalno - naukowego, które uczyniłoby z Łodzi ważny
                    ośrodek sztuki i humanizmu.
                    Stawianie w tym miejscu kolejnej świątynii
                    konsumpcjonizmu jest hańbiącą zbrodnią. Niech mnie ręka
                    Boska broni, abym kiedykolwiek przekroczył próg Manufaktury.
                    PS. Wiem, że teraz śmiejecie się w kułak z niepoprawnego
                    idealisty, ale ja tak naprawdę myślę... W tej kwestii
                    jestem bezkompromisowy. Pozdrawiam.
                    • hubar Re: Manufaktura? Nigdy! 10.10.02, 09:06
                      zamek napisał:

> należytego spokoju i SZACUNKU DLA PRZESZŁOŚCI ŁODZI!!!!!!!!!
                      > Chcę odrestaurowania fabryk, odbudowania już zburzonych
                      > obiektów i uczynienia z całego kompleksu centrum muzealno
                      > - kulturalno - naukowego, które uczyniłoby z Łodzi ważny
                      > ośrodek sztuki i humanizmu.
                      > Stawianie w tym miejscu kolejnej świątynii
                      > konsumpcjonizmu jest hańbiącą zbrodnią. Niech mnie ręka
                      > Boska broni, abym kiedykolwiek przekroczył próg Manufaktury.

--Ignorant z Ciebie. Z tego co piszesz wynika że lepiej aby sie "Paznański"
                      zawalił, niż w tym miejscu ma być wkomponowany kompleks handlowo-usługowy. Nie
                      wiem czy patrzyłes na plany Apsysa, ale wynika z nich że planowane są również:
                      Muzeum, Hotel... tego chyba nie mozesz powiedzieć ze jest za dużo?
                      • zamek Re: Manufaktura? Nigdy! 10.10.02, 09:37
                        Waż słowa - już niejeden raz Cię o to prosiłem. To po
                        pierwsze.
                        Po drugie - plany widziałem i odrzucam je w całości. Za
                        dużo handlu, za mało kultury. Jeżeli jedynym środkiem
                        prowadzącym do uratowania kompleksu Poznańskiego jest
                        władowanie tam multipleksu i hipermarketów, to biada nam.
                        I żadne kadłubkowe muzeum tego nie skompensuje. Widzisz,
                        HuBar, ten Poznański czy Grohman przy Kilińskiego to jest
                        taki nasz łódzki Wawel - to najgłębsze, najdobitniejsze
                        świadectwo przeszłości, które powinno zostać
                        nienaruszone, a przynajmniej utrzymane w stanie jak
                        najbliższym oryginalnego. A w Łodzi nie chodzi tylko o
                        pałace, lecz właśnie o fabryki.
                        Po trzecie - dostrzeż różnicę między ignorantem a idealistą.
                        Pozdrawiam.
                        • hubar Re: Manufaktura? Nigdy! 10.10.02, 09:47
                          zamek napisał:

> Waż słowa - już niejeden raz Cię o to prosiłem. To po pierwsze.
                          --Jest takie przysłowie: Przyganiał kocioł...

> Po drugie - plany widziałem i odrzucam je w całości. Za
                          > dużo handlu, za mało kultury. Jeżeli jedynym środkiem
                          > prowadzącym do uratowania kompleksu Poznańskiego jest
                          > władowanie tam multipleksu i hipermarketów, to biada nam.
                          --Co mi po tym, że teraz ten kompleks jest w nienaruszonym stanie skoro aby tam
                          wejść i zobaczyć trzeba się włamywać? Co mi po tym skoro nie ma pieniędzy na
                          odrestaurowanie zabytków?

> I żadne kadłubkowe muzeum tego nie skompensuje. Widzisz,
                          > HuBar, ten Poznański czy Grohman przy Kilińskiego to jest
                          > taki nasz łódzki Wawel - to najgłębsze, najdobitniejsze
                          > świadectwo przeszłości, które powinno zostać
                          > nienaruszone, a przynajmniej utrzymane w stanie jak
                          > najbliższym oryginalnego. A w Łodzi nie chodzi tylko o
                          > pałace, lecz właśnie o fabryki.
                          --Ale czy ktoś chce je niszczyć? Czy ktoś chce je pozmieniać? Na dobrą sprawę
                          to mozna się przyczepić na do WSHE że ma swoją siedzibę w dawnej fabryce, że
                          dała swoje pieniądze i zamiast budować nowe siedziby wkałada kasę w renowację
                          niszczejących fabryk. Tu też odbywa się handel tyle że nauką.

> Po trzecie - dostrzeż różnicę między ignorantem a idealistą.
                          --To nie idealizm, to utopia!
                          • geograf Re: Manufaktura? Nigdy! 10.10.02, 16:16
                            a czy HuBar może przypadkiem orientujesz się jakie sa planowane terminy oddania do użytkowania części usługowo-rozrywkowej, a jakie części kulturalnej??

Nie zaprzeczam, że trzeba ratowac ten komples, ale na ile nie zmieni sie architektura i wygląd budynków po "włożeniu" w nie hotelu i innych takich rzeczy rozrywkowych??
                            Jakos w mojej ciekawości leży jak oni zagospodarują te duże okna w głównej przędzalni Poznańskiego...

i przede wszystiim- jeżeli hotel, to oczywistością jest, że całe wnętrze będzie zmienione i jedynie pozostaną aklcenty wewnątrz dot. fabrykanckiej przeszłości- na zewnątrz mam nadzieję, że niewiele się zmieni...

a co do muzeów- czy ktoś wie o jakis konkretach?? skąd eksponaty, skąd pieniądze na urzadzenie i kto bedzie administrował??
                            Bo Muzeum Sztuki nie ma pieniędzy na zagospodarowanie potencjalnych nowych hal, to wiemy chociażby z Forum, ale co z innymi??

Ratować, tak, ale nie wiem czy wszelkim kosztem...:/
                          • zamek Re: Manufaktura? Nigdy! 10.10.02, 17:20
                            Jednak istnieje różnica między multipleksem czy
                            hipermarketem a ośrodkiem naukowym, jakim jest uczelnia i
                            dlatego przjmowaniu hal fabrycznych przez WSHE czy PŁ
                            mogę tylko przyklasnąć. Właśnie miałem nadzieję, że i te
                            tereny przejmie we władanie któraś z łódzkich uczelni, że
                            będzie szansa na powstanie jedynego w swoim rodzaju
                            kampusu. Ale to, jak słusznie zauważyłeś, utopia. Trudno
                            i bardzo żal, że w zakładach Poznańskiego będzie to, co
                            będzie :(
                      • saperka Re: Manufaktura? Nigdy! 12.10.02, 10:36
                        hubar napisał:

> zamek napisał:
                        >
                        > należytego spokoju i SZACUNKU DLA PRZESZŁOŚCI ŁODZI!!!!!!!!!
                        SIC!!!

> Chcę odrestaurowania fabryk, odbudowania już zburzonych
                        > obiektów i uczynienia z całego kompleksu centrum muzealno
                        > - kulturalno - naukowego, które uczyniłoby z Łodzi ważny
                        > ośrodek sztuki i humanizmu.

Też bym tak chciała...

> Stawianie w tym miejscu kolejnej świątynii konsumpcjonizmu jest hańbiącą zbrodnią.

Prawda!!!

>Niech mnie ręka Boska broni, abym kiedykolwiek przekroczył próg Manufaktury.

Zgiń przepadnij siło nieczysta... ;)

> --Ignorant z Ciebie.

wcale nie! Czy pan proszę pana nie słyszał, ze trwają starania o wpisanie Jurydyki Poznańskiego na listę Światowego Dziedzictwa Kulturowego? I myśli pan, że po takim przekształceniu przestrzennym nadal bedzie to możliwe? Nie sądzę...

Zasadniczo zgadzam się z Zamkiem.

> Nie wiem czy patrzyłes na plany Apsysa, ale wynika z nich że planowane są
                        > również: Muzeum, Hotel... tego chyba nie mozesz powiedzieć ze jest za dużo?

Nie jest za dużo. Ale to nie byłoby główne przeznaczenie kompleksu. Więc się na to nie godzę. Już widzę, jak wszyscy w gorączce zakupów znajdują czas na wstąpienie do muzeum...

>
                        • Gość: lażej Re: Manufaktura? Nigdy! IP: *.retsat1.com.pl 12.10.02, 11:10
                          saperka napisała:

> wcale nie! Czy pan proszę pana nie słyszał, ze trwają starania o wpisanie
                          Juryd
                          > yki Poznańskiego na listę Światowego Dziedzictwa Kulturowego? I myśli pan, że
                          p
                          > o takim przekształceniu przestrzennym nadal bedzie to możliwe? Nie sądzę...

Trwają starania by Księży Młyn wpisać na listę UNESCO. O takich staraniach
                          względem Poznańskiego nie słyszałem.

> Zasadniczo zgadzam się z Zamkiem.
                          >
                          > > Nie wiem czy patrzyłes na plany Apsysa, ale wynika z nich że planowane są
                          > > również: Muzeum, Hotel... tego chyba nie mozesz powiedzieć ze jest za dużo
                          > ?
                          >
                          > Nie jest za dużo. Ale to nie byłoby główne przeznaczenie kompleksu. Więc się
                          na
                          > to nie godzę. Już widzę, jak wszyscy w gorączce zakupów znajdują czas na
                          wstąp
                          > ienie do muzeum...
                          >
                          Ale nie zakładaj, że do muzeów będą wstępowały jedynie osoby odwiedzające
                          Hipermarket. Osoby, które odwiedzją muzea obecnie bez wątpienia odwiedzałyby je
                          nadal, po ich przeniesieniu do budnków zakładowych w Poznańskim. Ponadto wydaje
                          mi się, że bliskość centrum handlowego oraz rozrywkowego wpłynęłaby znacząco na
                          zwiększenie liczby odwiedzających muzea. I to by było bardzo korzystne.
                          >
                          > --
                          > pozdrawiam:)Saperka

pozdraffiam, łażej
        • blenda Re: TESCO X 3 ??? 08.10.02, 23:04
          Wiesz to nie bedzie gigant tylko bedzie miał mniejsze rozmiaty. Takioe
          rozwiązania sa przyjete w stolycy;). Np galera Mokotów i tym podobne, w nich
          też sa markety typu champion itp.
          • adamco Re: TESCO X 3 ??? 08.10.02, 23:06
            HIT-y wszedzie sa troche mniejsze od hipermarketow wiec i
            to Tesco musi byc mniejsze. Ale nie zmienia to faktu ze
            to bedzie kolejny taki sklep w centrum :-(
      • ixtlilto Re: TESCO X 3 ??? 08.10.02, 23:01
        Też słyszałam o biedronce i o media markt... być może tesco mi umnkęło...
    • geograf "MANIPULACJA GENETYCZNA W ŁODZI!!" 08.10.02, 23:21
      A jak myślicie, którego hipermarketu to reklama??
      Rzecz jasna, że Media Markt, które ma być uruchomione w Galerii Łódzkiej...

a swoją drogą- słysząłem, że w związku z tym, ten MM w M1 ma być zlikwidowany, tez ktoś słyszał??
      • petter Re: 'MANIPULACJA GENETYCZNA W ŁODZI!!' 08.10.02, 23:24
        geograf napisał:
        > a swoją drogą- słysząłem, że w związku z tym, ten MM w M1 ma być
        zlikwidowany,
        > tez ktoś słyszał??

Nie nie slyszalem.
        Ale to bardzo prawdopodobne.
        M 1 generalnie "cienko przedzie".Wiec przeprowadzka MM nie dziwi.

pozd peter
      • blenda Re: 'MANIPULACJA GENETYCZNA W ŁODZI!!' 08.10.02, 23:25
        hmmm niec mi o tym nie wiadomo. Geo czy oni az tak cienko przędą żeby sie
        likwidowac??
      • adamco Re: 'MANIPULACJA GENETYCZNA W ŁODZI!!' 09.10.02, 07:24
        Wszystkie MM w karaju byly zamkniete na jeden dzien -
        wiec to nie zadna przeprowadzka, aj jedynie przynajmniej
        oficjalnie inwentaryzacja towarow (przy okazji ludziska
        wykupili prwaie caly niechodliwy towar).
        A o tym ze drugie MM ma byc w galerii bylo wieadome od
        poczatku.
        • geograf Re: 'MANIPULACJA GENETYCZNA W ŁODZI!!' 09.10.02, 07:25
          wiem,że była bardzo ciekawa akcja promocyjna związana z "zamknięciem" MM, ja jedynie pytam sie o to co zasłyszałem:-)

P.S. 9 rano to środek nocy??:-) Adamco...??
          :-)
          • teufel Re: Tesco x 3 09.10.02, 18:39
            Myślałem, że może będzie przy Wieniawskiego bo tam ciągle otwierają nowe sklepy
            (drugie Janki). Ale słyszałem o Hicie W GŁ to pewnie tam otworzą.Media Markt
            też tam otworzą. I Wędzinkę.
    • hubar Do przeniesienia na podForum no txt 04.12.02, 17:06

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka