aggie8 28.03.07, 23:17 Czy ktoś wie skąd się biorą tłuszczaki i jak z nimi walczyć (poza usunięciem operacyjnym) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeanne72 Re: Tłuszczaki 28.03.07, 23:36 Niestety jedynym sposobem pozbycia sie ich jest zabieg operacyjny. Ale jeśli nie przeszkadzają, np. nie uciskają jakiegoś narządu, nie powiększają się - często można je po prostu zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
mag401 Re: Tłuszczaki 29.03.07, 13:32 Zawsze jeśli to możliwe należy sprawdzić czy nie są nowotworowe / np. radiestezyjnie /. Przy tego typu kłopotach napewno występują zmiany w działaniu wątroby, trzustki czasami tarczycy. Nie mogę się pochwalić jakimiś osiągnięciami przy tego typu kłopotach ale i nie słyszałem o osiągnięciach innych. Na wątrobę, trzustkę niech Ci jakiś dobry zielarz dobierze zioła. Tłuszczaki po operacji najczęsciej odrastają. Odpowiedz Link Zgłoś
cas-cada Re: Tłuszczaki 29.03.07, 14:52 <<<Przy tego typu kłopotach napewno występują zmiany Co znaczy napewno? w działaniu wątroby, trzustki czasami tarczycy. Nie mogę się pochwalić jakimiś osiągnięciami przy tego typu kłopotach ale i nie słyszałem o osiągnięciach innych. Na wątrobę, trzustkę niech Ci jakiś dobry zielarz dobierze zioła.>>> Skad masz te informacje bo jakos w fachowej literaturze o tym nie piszą? Odpowiedz Link Zgłoś
mag401 Re: Tłuszczaki 29.03.07, 19:18 Literatura fachowa na ten temat nie może istnieć bo przyczyny choroby są nie znane. Jeśli ktoś stara się trochę myśleć nie szablonowo to powinien wiedzieć, że oczyszczenie organizmu przy dobrze dobranych ziołach ma same zalety. Ponieważ bardzo długo zajmuję się radiestezją, bioenergoterapią i ziołolecznictwem to z pespektywy tych lat wiem gdzie mogą być zaburzenia w organiżmie. I tą wypowiedzią kończę moją wypowiedż na ten temat a do osoby zainteresowanej zależy czy skorzysta z mojej podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cas-cada Re: Tłuszczaki 30.03.07, 08:32 > Ponieważ bardzo długo zajmuję się radiestezją, bioenergoterapią i > ziołolecznictwem Kazdy wie ze picie ziól w dobranych dobrze zestawach czyni cuda jest mase literatury ale najpierw trzeba poprzedzic wszystko badaniami a nie różdżką Co do bioenergoterapii to sprawa dyskusyjna i nie mow ze jestes w stanie okreslic chorobe bo to jest smieszne.Tyle osob odeszło bo leczylii sie własnie u takich jak ty.Każdy twor to zaburzenia w organizmie i nic nie odkryłas.Poza tym skoro juz zaczęłas to po kolezensku należałoby podac autorce watku zetaw takich ziół ktore pomoga jej ale mysle ze tu chodzi o cos wiecej ,ze za takie usługi to w realu leci kasa a tu byłoby za frico i jeszcze poszło w eter .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aggie8 Re: Tłuszczaki 30.03.07, 22:11 Mag dziekuje bardzo za ta podpowiedź. Ja z niej na pewno skorzystam. Nie jestem przeciwnikiem maedycyny naturalnej ani radiestezji czy bioenergoterapii. Może pewne techniki nie zawsze działają ale przyczyn może byc wiele. Poza tym medycyna akademicka niestety tez nie zawsze sobie radzi i widzę, że w przypadku moich tłuszczaków tak jest. Najprościej jest wysłac pacjenta na stół operacyjny. A przyczyn rzeczywiście medycyna nie zna bo byłam z tym u kilku lekarzy i zawsze słysze to samo. Ostatnio dowiedzialam sie ze trzeba nacierac te tluszczaki olejem rycynowym. Może...Robiłam sobie też lipidogram i jest ok. więc te tłuszczaki to naprwde dośc tajemnicza sprawa, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tłuszczaki 29.03.07, 19:48 cas-cada napisał: > Skad masz te informacje bo jakos w fachowej literaturze o tym nie piszą? Z literatury niefachowej typu - "Odczytywanie diagnozy ze szklanej kuli" czy "Lecznicze właściwości magii". S. Odpowiedz Link Zgłoś
betka-b Re: Tłuszczaki 31.03.07, 11:22 agi mialas juz chirurgicznie usuwane tluszczaki i Ci odrastaja? moj maz ma do usuniecia jest po usg ,ma isc po skierowanie,napisz jak mozesz jak to wygladaczy w szpitalu na oddziale czy wprzychodni sie usuwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Tłuszczaki 31.03.07, 12:53 Miałam usuwanego tłuszczaka ze skóry głowy przez chirurga w przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
mag401 Re: Tłuszczaki 31.03.07, 14:30 Nie będę się trzymał w temacie ale podam ciekawy adres internetowy na tematy zdrowia i odżywiania: www.pt.maranatha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
betka-b Re: Do Jagody 31.03.07, 16:53 jak duzego go mialas? czy robilas wczesniej jakies badania ,usg....dawno go usuwalas ? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Do Jagody 31.03.07, 20:12 Miałam go z tyłu głowy, trochę mi przeszkadzał, np. jak się położyłam w wannie to mi uciskał tył głowy. Był wielkości migdała. Pewnie do dziś bym go miała, gdyby nie neurolog, przy którejś wizycie namacał mi go na głowie, dał skierowanie do chirurga. Poszłam do chirurga w przychodni, i on poprostu wyciął mi go po uprzednim znieczuleniu. Niestety nie robiono mi żadnych badań, żadnego usg. Poprostu wycięto i już. Było to 10 lat temu. Jak do tej pory mam spokój, nic mi sie nie odnowiło. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: Tłuszczaki 31.03.07, 17:15 Mialam usuwanego tluszczaka z kacika oka. Zabieg robil okulista. Poza tym mam drobne na twarzy i usuwa mi je kosmetyczka. Odpowiedz Link Zgłoś
betka-b Re: Tłuszczaki 01.04.07, 13:37 Dzieki Jagoda! Czyli nie wszystkim sie one odnawiaja ,to dobrze!Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aggie8 Re: Tłuszczaki 02.04.07, 23:01 Ja jeszcze nie usuwałam (wiec nie mam doświadczeń) bo mi nie przeszkadzały i nie sa w tak widocznych miejscach jak np. twarz (mam je na plecach i rekach, jeden mały na udzie) ale sporo tego jest a z tych na plecach jeden jest jak male, plaskie jajko, to chyba duzy? Nie boli toto ale mnie męczy psychicznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś