Dodaj do ulubionych

ComArch wchodzi do Łodzi

IP: *.toya.net.pl 19.11.05, 08:55
A co z Dellem?
Obserwuj wątek
    • topjes ComArch wchodzi do Łodzi 19.11.05, 08:55
      No wszystko fajnie i wiadomość dobra, ale na stronie ComArchu nie ma
      możliwości rekrutacji do Łodzi...
      • marekbry Re: ComArch wchodzi do Łodzi 19.11.05, 09:10
        Gdyby tak jeszcze Gazeta nauczyła się, że słowo "Informatyk" nic nie znaczy.
        ComArch działa w branży IT, realizuje złożone projekty, a do zdobywania i
        realizacji projektów potrzebni są ludzie o różnych specjalnościach:

account manager albo key account manager to ktoś, kto utrzymuje kontakty z
        klientem i pracuje nad nowymi projektami,

kierownik projektu to ktoś, kto dba o realizację przedsięwzięcia of strony
        formalnej, pilnuje terminów, budżetu, organizuje zespół ludzi, którzy wykonają
        projekt

analityk, to osoba, która mówi w formie dokumentacji analitycznej, CO będzie
        robione,

projektant - ten określa, JAK będziemy robić (technologia, wewnętrzna
        architektura etc.),

programista - faktycznie wykonuje prace programistyczne według wskazówek
        projektanta,

tester - sprawdza, czy programista zrobić dobrze swoją robotę i czy jakość jest
        zasowalająca,

wdrożeniowiec - próbuje spowodować, żeby to, co wyżej wymienieni w końcu
        zaczęło działać u klienta.

Wymieniłem oczywiście nie wszystko, pominiętych przepraszam, ale ciekaw jestem,
        kogo, tak dokładnie, ComArch będzie zatrudniał w Łodzi. I co tu będzie głównie
        robił. Obsługiwał jakiegoś kluczowego klienta? Realizował dla niego projekt,
        czy może tylko szkolił, uczył etc.? A może szukają tańszej siły roboczej i chcą
        rekrutować programistów, bo rosnąca bezz opamiętania Motorola nie daje im żyć
        spokojnie w Krakowie?
        • Gość: Filipiak Re: ComArch wchodzi do Łodzi IP: 212.203.136.* 14.08.06, 23:41
          Comarch bedzie zatrudniał wyłącznie programistów.

W Krakowie ich juz nie zatrudni poczytajcie:
          Google
          "Czy Comarch maczał palce w zlikwidowaniu pracownicy.com ?"

www.grupy.egospodarka.pl/Czy-Comarch-maczal-palce-w-zlikwidowaniu-pracownicy-com,t,297444,8.html
          • Gość: Sebian Re: ComArch wchodzi do Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 18:58

ale jest reaktywacja:

www.ofirmie.info/
    • marekbry Re: ComArch wchodzi do Łodzi 19.11.05, 09:12
      O Dell-a nie pytajmy. Goście się wściekli za przecieki do prasy i ciszę
      interpretuję, jako dobry znak. Może coś się dzieje, bo gdyby sprawy już nie
      było, to na pewno gazety pisałyby o tym. Czekajmy cierpliwie, w końcu się
      dowiemy.
      • topjes Re: ComArch wchodzi do Łodzi 19.11.05, 09:34
        > Czekajmy cierpliwie, w końcu się
        > dowiemy.

Pamiętajmy, że już nie ma Belki w rządzie, tyle ekipa z Gorzowa. Nie sądzę by
        Dell się pojawił w Łodzi.
        • marekbry Re: ComArch wchodzi do Łodzi 19.11.05, 09:39
          To prawda, ale za to mamy dobre układy Kropiwnickiego z bliźniakami. Dell
          mógłby w końcu rozruszać u nas tak zwane nowe technologie.
    • Gość: marmo Re: ComArch wchodzi do Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 19.11.05, 11:25
      Ten artykuł to pisał ktoś po pijaku??????
      Jak na wyborczą to chyba wypada zrobić korektę przed publikacją.
    • Gość: hypnos Re: ComArch wchodzi do Łodzi IP: *.toya.net.pl 19.11.05, 14:47
      Jeżeli rzeczywiście, firma Comarch otworzy w Łodzi swój oddział, z obsadą
      kilkudziesięciu stanowisk, to moim zdaniem dla miasta tylko plusy...

Oczywiście, przy założeniu, że nie będą to tylko programiści pracujący na
      projekty spoza Łodzi (zgadzam się w tym względzie z jedną z wcześniejszych
      opinii)....

Niewąpliwą korzyścią byłoby to, że w końcu poza ZETO - ktoś zaproponowałby
      profesjonalne szkolenia informatyczne dla menadżerów i analityków biznesowych
      (choć nie tylko), mam na myśli UML, RUP, BPMN, Lotus Notes....

Ponadto firma Comarch mogłaby w naszym regionie liczyć na współpracę z
      administracją (poza miejską - która współpracyje przy projekcie e-Łódź i nie
      tylko z firmą Computerland) - a więc organy wojewódzkie, powiatowe i gminne -
      będą moim zdaniem wykazywć DUŻĄ chłonność nowych technologii...

Naprawdę potrzeba oddziałów takich firm, by w Łodzi coś w kontekście IT zaczęło
      się dziać...

swoją drogą może kadra akademicka też by się doszkoliła - tak by studentom nie
      ładować w głowy tylko gładkiej teorii wyczytanej w przestarzałych podręcznikach
      akademickich...(oczywiście to tylko moje zdanie)...

jestem ogromnie ciekaw, czy rzeczywiście Comarch "wejdzie" do Łodzi...
      • marekbry Re: ComArch wchodzi do Łodzi 19.11.05, 14:56
        Zgadzam się z większocią Twojej wypowiedzi, ale z jednym stanowczo nie. Nie ma
        konieczności realizowania projektów dla potrzeb tylko naszego województwa.
        Wiele firm warszawskich realizuje projekty w całej Polsce, a nawet za granicą.
        Nie ma nic zdrożnego w tym, żeby w biurze łódzkim pracowano na potrzeby
        rozmaitych projektów, chciałoby się tylko mieć tutaj kadrę bardziej
        urozmaiconą, a nie tylko programistów (tu się zgadzam z przedmówcą).
        • Gość: wp Re: ComArch wchodzi do Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 19.11.05, 23:26
          Myślę, że zaangażowanie w projekty z poza regionu jest wręcz koniecznością.
          Chociaz może inaczej: nie należy ograniczać się do projektów z regionu, trzeba
          mieć jak najszerszy wachlarz możliwości, bo z reguły nie wszystko wypala.
          • marekbry Re: ComArch wchodzi do Łodzi 20.11.05, 12:49
            Dokładnie tak. A projektów jest dużo i będzie coraz więcej. I to nie tylko tych
            ogromnych, które zgarnia kilka firm w Polsce.
      • czechy11 Re: ComArch wchodzi do Łodzi 19.11.05, 16:13
        A dlaczego niby praca na projekty w innych częściach Polski miałaby być złem.
        To właśnie bardzo dobrze bo łódzcy przedsiębiorcy za mało wychodzą poza swoje
        opłotki i przez to dużo tracimy.
    • Gość: maro Korekta IP: *.lodz.mm.pl 19.11.05, 16:44
      Ktoś w Wyborczej jeszcze robi koretę stylistyczną publikowanych artykułów?
      • marekbry Re: Korekta 19.11.05, 16:55
        To już było wyżej. Ciekaw jestem, czy zauważyłeś w tym artykule coś jeszcze?
        Może jakąś ciekawą informację wartą komentarza?
      • Gość: LGN Re: Korekta IP: *.merrid.com.pl 21.11.05, 09:30
        Proszę, jaka ciekawość świata: "czy ktoś robi korektę". Myślę, że tak. A wpadka
        każdemu może się zdarzyć. Szczerze mówiąc, przy pierwszym czytaniu artykułu ;-)
        wcale błędu nie zauważyłem (co oznacza, że albo błąd nie jest duży, albo
        artykuł jest ciekawy - a może raczej jedno i drugie :-)). Pozdrawiam.
        • marekbry Re: Korekta 21.11.05, 21:28
          Nie jest specjalnie budujące to, że z zaledwie kilku dyskutantów, aż dwóch
          umiało się wypowiedzieć tylko na temat korekty w gazecie. Łatwo jest
          krytykować, a napisać coś z sensem dużo trudniej.
          • Gość: ojej Re: Korekta IP: *.retsat1.com.pl 21.11.05, 21:42
            marekbry napisał:

> Nie jest specjalnie budujące to, że z zaledwie kilku dyskutantów, aż dwóch
            > umiało się wypowiedzieć tylko na temat korekty w gazecie. Łatwo jest
            > krytykować, a napisać coś z sensem dużo trudniej.

Ale chyba ci z gazety biorą za to pieniądze ! No trochę szacunku dla tych,
            którzy ich utrzymują poniekąd.
            • marekbry Re: Korekta 21.11.05, 21:57
              Utrzymujemy z naszych podatków urzędników i innych pracowników służb
              publicznych. Natomiast pracowników prywatnej firmy Agora na pewno nie. Jak się
              komuś nie podoba, to może nie kupować gazety. Jeśli zaś chodzi o szacunek, to
              szanuję ludzi, którzy potrafią dostrzec w tym artykule coś więcej, niż tylko
              korektę. A informacja jest naprawdę ciekawa. Dzisiaj po południu wracając z
              pracy pociągiem Telimena spotkałem kolegę, który w pewnym momencie
              zapytał "Słyszeliście, że ComArch wchodzi do Łodzi". Wszyscy słyszeli. A o
              korekcie nikt nie rozmawiał.
    • Gość: dAS Re: ComArch wchodzi do Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 02:19
      fajnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka