Dodaj do ulubionych

MATKA POLKA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 11:55
Witam serdecznie. jestem w 19 tygodniu ciąży. Bede rodzic w Matce Polce. Czy
macie jakies doświadczenia z rodzeniem w tym szpitalu? Czy jest tam opieka na
własciwym poziomie? czy bylyscie zadowolone?
Obserwuj wątek
    • rozmowy_kontrolowane Re: MATKA POLKA 27.11.05, 12:33
      Witaj:) Ja nie rodziłam w Matce Polce, ale o tym szpitalu słyszałam tylko dobre
      opinie:-)
      • ewcialinka Re: MATKA POLKA 27.11.05, 21:48
        a ja same złe
        • brite Re: MATKA POLKA 27.11.05, 21:58
          ja tam kiedyś wymiotowałem w pomieszczeniach socjalnych wózkarzy, ale ta
          informacja raczej się nie przyda, nie będę więc wchodził w szczegóły.
          • huann Re: MATKA POLKA 27.11.05, 22:02
            o to ciekawe. mój kolega ma wielką mapę ścienną Polski, gdzie pinezkami we
            wszystkich kolorach zaznacza miejsca gdzie rzygał!:D

ps. niestety, mapę swego czasu też mu zarzygali, ale ta informacja też się
            chyba do niczego nie przyda?
    • Gość: Jypli Re: MATKA POLKA IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.11.05, 22:40
      Co do Matki Polki słyszałem ze jest raczej traktowana jako fabryka dzieci. Czyli siedzi pani w rękawiczkach: -Następna! Podjeżdża łóżko, rodzisz. -Następna!...

Dużo pochlebnych opinii słyszałem o szpitalu Rydygiera. Tylko nie przestrasz się ginekologa, który jest uderzająco podobny do A.Michnika. To jeden z najlepszych specjalistów, mimo że zdarza mu się rzucić: Ściągaj lachy! - co oznacza zdejmij obranie :D

W Rydygierze rodziła m.in moja siostra.
      • ukalo Re: MATKA POLKA 27.11.05, 22:44
        Gość portalu: Jypli napisał(a):

> Co do Matki Polki słyszałem ze jest raczej traktowana jako fabryka dzieci.
        Czyl
        > i siedzi pani w rękawiczkach: -Następna! Podjeżdża łóżko, rodzisz. -
        Następna!..

Też słyszałem same takie opinie... na szczęście w naszym przypadku widać
        nastąpił wyjątek potwierdzający regułę - mogę tylko się zachwycać.

Ale dla porządku trzeba dodać, że poród nie odbywał się na ogólnej porodówce,
        lecz na oddziale specjalistycznym - pewnie to też ma znaczenie.
    • tozurek Re: MATKA POLKA 28.11.05, 11:14
      Hej, ja rodziłam co prawda w czerwcu 2002 roku, ale teraz jestem też w ciąży i
      nie planuję porodu gdzie indziej. Może rzeczywiście to nie jest szpital ciepły,
      rodzinny etc. Można nazwać fabryką - w nocy kiedy rodziałam małą byłam 14
      porodem na tym oddziale a chyba są 3 oddziały na których się rodzi... Ale
      personel spoko, poza jedną siostrą, nie miałam żadnych zastrzeżeń. Mój wybór co
      do Matki Polki był jednak świadomy - nawet jeśli to fabryka, to ja to przetrwam
      przecież to parę dni, ale najważniejszy jest dzieciak, a tam są najlepsi w
      Łodzi specjaliści, najlepsze oddziały noworodkowe. Dla mnie to było i jest
      najważniejsze. A że akurat mi się udało trafić na fajną obsadę porodówkową, i
      na fajne kobitki na oddziale to inna sprawa, może miałam szczęście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka