Dodaj do ulubionych

Co to za ruch na Łodzią dzisiaj?

IP: *.toya.net.pl 04.12.05, 13:56
Wie ktoś coś? Słyszę jak coś lata, ale zobaczyć nie mogę bo mi bloki
zasłaniają :( Ale ze słuchu typuję coś większego niż awionetki. No chyba, że
biznesy jakieś bo Barburka dzisiaj, ale przecież w Łodzi nie ma kopalni :))
Obserwuj wątek
    • Gość: Marecki Re: Co to za ruch na Łodzią dzisiaj? IP: *.retsat1.com.pl 04.12.05, 14:12
      Dokładnie - już chyba z 3 Benka słyszę dzisiaj. Co sie dzieje na Lublinku ?
      • Gość: Panajotow Re: Co to za ruch na Łodzią dzisiaj? IP: *.toya.net.pl 04.12.05, 18:25
        Ten slang jest wprost rozbrajajacy:P. Ja tez dzisiaj slyszalem jakis duzy
        samolot, ale nie wiem czy byl to "benek", czy "benki" wydaja inne dzwieki niz
        airbusy? No wlasnie i jak zdrobniale i nawet nieco pieszczotliwie nazwac wytwor
        europejskiego przemyslu lotniczego?
        • Gość: Zagłoba Re: Co to za ruch na Łodzią dzisiaj? IP: *.toya.net.pl 04.12.05, 18:33
          > airbusy? No wlasnie i jak zdrobniale i nawet nieco pieszczotliwie nazwac wytwor
          > europejskiego przemyslu lotniczego?

Ja tam na Airbusy mawiam "arbuzy". Oczywiście możesz to sobie zdrabniać do woli
          - "arbuziki", "arbuziątką", lub na odwrót - "arbuziska", "arbuziory" itd.
          Satysfakcjonująca odpowiedź ?
        • Gość: znawca prez duże Z Re: Co to za ruch na Łodzią dzisiaj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:15
          żeby rozwiać Twoje wątpliwości...TAK "Benki" wydają inne dźwięki
          niż "Arbuzy" :)))
    • Gość: kp Re: Co to za ruch na Łodzią dzisiaj? IP: *.4web.pl / *.4web.pl 04.12.05, 14:20
      czyzby gwiazdy na zakonczenie Camerimage?
      • Gość: Marcin widzialem! IP: *.retsat1.com.pl 04.12.05, 14:31
        haaaa, bardzo mozliwe ze Camerimage!
        tez slyszalem, ok. 14.15 nad Retkinia przelecial
        jakis biznes (piekny, bo troche tez widzialem)
        cos jakby Bombardier Learjet (powiedzmy, nie znam sie)
        ... i wlasnie znow cos przelecialo
        ta, chyba nie mam co robic ;)
    • Gość: Andrzej Re: Co to za ruch na Łodzią dzisiaj? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 14:30
      Witam. Mam ten sam problem juz kilka razy otwieram okno że może coś zobaczę ale
      tylko słyszę. Czekam na sygnały. Pozdrawiam...
    • Gość: josearcadio To chyba jakaś inwazja! IP: *.lodz.msk.pl 04.12.05, 14:32
      Spoglądam na zegarek - 14:28 a nad moim widzewskim blokiem przeleciał już 4(!)
      nie licząc Stansted samolot nie przypominający wyglądem malutkiej awionetki! co
      się dzieje!?
      • ander_epll Spokojnie... 04.12.05, 14:39
        To nie 10 samolotów tylko jeden, który wykonywał kilka lądowań i samych podejść.
        Gulfstream IV. Dokładnie taki -
        www.airfoto.pl/index.php?sub=single&id=25962&pict=med&clr=yes
        Poza tym dziś większy ruch biznesowy, bo niedziela to ostatni dzień Camerimage i
        wręczanie najważniejszych nagród.

pozdrawiam
        • Gość: Marcin ufff IP: *.retsat1.com.pl 04.12.05, 14:45
          no, kamien z serca ;)
          dzieki
          czyzbys tez z wiezy byl? (moze powinienem wiedziec?,
          nie znalazlem Cie w "Kim jestewm...")
          po co tyle tych startow i ladowan? pilot swiezo
          po kursie cwiczy czy czegos zapominali? :)
          repozdrawiam
          • Gość: Paweł widziałem go 3 razy IP: *.toya.net.pl 04.12.05, 15:26
            Witam. Byłem dziś przy lublinku, widziałem samolot dokładnie o 12,50 lecący nad
            lublinkiem na wysokości ok. 500m. Nie wiem jaki to samolot, ale mnie bardziej
            przypominał Boeinga, choć nie jestem pewien. Był lśniąco biały. Drugi raz
            widziałem go na podobnej wysokości, ale sądzę że leciał nad Konstantynowską
            niewiele wyżej niz za 1 razem. Trzeci raz widziałem go już z okien jak
            przelatywał nad Maratońską znów na podobnej wysokości. Może to i camerimage,
            może jakis samolot sprawdzający systemy nawigacujne, niemniej chyba nie
            powinien latać tak nisko nad mistem. Lot był wyraźnie poziomy, nie wznosił się
            do góry. Sądzę jednak że on nie lądował ani nie startował z Lublinka, cały czas
            pomimo różnic czasowych widziałem go na podobnej wysokości
            • Gość: matej Re: widziałem go 3 razy IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 04.12.05, 15:38
              nad widzewem przeleciał jeden 3 silnikowiec napewno nie gulfstream bardzo podobny jak na fotkach parzona który stoi na płycie z ryanem
              biznesowy ;]
          • ander_epll Re: ufff 04.12.05, 15:45
            No problem:)
            Hehe nie jestem z wieży:) Przed oknami przelatuje mi wszystko co ląduje na 25,
            poza tym słucham rozmów pilotów z wieżą.
            Gulfstream najpierw lądował, zawracał i ponownie startował z 25, robił kółko i
            kilkukrotnie lądował (i z ILSem, i wizualne) na 25, później zrobił jeszcze
            podejście z ILSem i odejście na prawy krąg. W końcu ostatni raz wykonał
            podejście do 25 po czym odszedł w lewo i poleciał do Warszawy.
            Czemu? Tego ja niestety nie wiem:)

pzdr.
            • Gość: gosc Re: ufff IP: *.toya.net.pl 04.12.05, 15:49
              co to jest IL sem i co to za 25. Pisz jasniej
              • Gość: Darek kiepskie lotnisko IP: *.toya.net.pl 04.12.05, 16:05
                Też widzialęm wielki samolot nad miastem koło południa.
                Może nie mogli wcelować w to śmiesznie małe lotnisko""
                • yarro Óóóó, to żeś pojechał... 04.12.05, 16:20

• protz Re: Óóóó, to żeś pojechał... 04.12.05, 16:32
                    Nie karmcie troli.
                • Gość: xyz Re: kiepskie lotnisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:51
                  szkoda za to że Ty "wcelowaleś" w to forum..........
            • simpilot Re: ufff 04.12.05, 16:39
              Ja go zobaczyłem w locie inbound LDZ nad M1. Zrobiłem użytek ze skanera,
              zawrócił nad Lipinami i podchodził VOR/DME 25. Później poleciał nad WAR z tego,
              co dosłyszałem.
            • Gość: Marcin :) IP: *.retsat1.com.pl 05.12.05, 00:09
              Dzieki za szczegoly
              winszuje atrakcyjnej lokalizacji (dopoki lotnictwo na dobre nie sciagnie
              tu do nas ;) ) i zycze niezakloconego odbioru :)
              tymczasem ja bede musial podciagnac sie z ils-a i tych spraw...
            • Gość: tomeks Re: ufff IP: 212.2.100.* 05.12.05, 20:27
              W dzisiejszej Wyborczej (papierzanej) jest info, że to jakiś Niemiec u nas
              ćwoczył starty i lądowania, bo taniej
              • Gość: spottt Re: ufff IP: *.devs.futuro.pl 05.12.05, 20:54
                To nie wiem co widziales bo na Lublinku nie bylo zadnego 3 silnikowca.
          • topjes Re: ufff 04.12.05, 15:58
            > czy czegos zapominali?

może zapominali wylądować? ;)
    • Gość: Kola256 Re: Co to za ruch na Łodzią dzisiaj? IP: *.vline.pl / *.93.rev.vline.pl 04.12.05, 18:29
      www.azworldairports.com/
      Czemu na tej stronie nie ma Lublinka?
    • Gość: red45 Re: Co to za ruch na Łodzią dzisiaj? IP: *.toya.net.pl 04.12.05, 18:47
      Witam!

Kilka fotek tego pieknego samolotu tutaj:
      www.pbase.com/red45_17/lublinek
      Niestety kiepska jakosc, bo robione pod slonce.
      • Gość: FL Re: Co to za ruch na Łodzią dzisiaj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 18:50
        z którego miejsca je robiłeś?
        • Gość: red45 Re: Co to za ruch na Łodzią dzisiaj? IP: *.toya.net.pl 04.12.05, 18:57
          W polowie drogi miedzy terminalem 2, a gorka. Nad siatka ;-)
    • wojtek33 Re: Co to za ruch na Łodzią dzisiaj? 04.12.05, 18:56
      Dokładnie ten:
      www.airliners.net/search/photo.search?front=yes&maxres=500&keywords=D-AJGK
    • Gość: FL Windrose Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 19:06
      a to wogóle nie jest ten, którym Jasioo Kulczyk śmiga:)?
      • Gość: spott Re: Windrose Air IP: 195.69.83.* 04.12.05, 19:26
        bylem dzisaj na Lublinku dosyc dlugo. Zgadza sie robil podejscia ten G IV nawet
        dwa razy wkolowal na plyte. A co do 3 silnikowca to nie bylo zadnego.
        • Gość: matej Re: Windrose Air IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 04.12.05, 19:41
          widziałem 3 silnikowiec nad zarzewem nad samym blokiem pofrunoł zdecydowanie wiekszy niz ten Windrose leciał w kierunku lublinka
      • Gość: ktos Re: Windrose Air IP: 86.41.196.* 04.12.05, 19:41
        TAK TO WLASNIE TEN JEGOMOSC JEST WLASCICIELEM TEGO CACKA
        • Gość: johny Re: Windrose Air IP: *.toya.net.pl 04.12.05, 22:34
          To w koncu jakieś testy były tym Gulfstreamem? Ale musze przyznać, ze dość cichy
          ten sprzęcik, widziałem kiedyś podobne mniejsze (nie znam się) i były o wiele
          bardziej hałaśliwe.
          • Gość: spottt Re: Windrose Air IP: *.devs.futuro.pl 05.12.05, 19:06
            Napewno nie bylo zadnego 3 silnikowca na Lublinku no chyba ze patrzyles przez
            lornetke i zobaczyles cos co przelatywalo nad Lodzia. A moze UFO ;)
            • Gość: matej Re: Windrose Air IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 05.12.05, 19:30
              zbyt długo go niewidziałem z 12 sekund 3 silnikowiec na mur beton wczesniej i puzniej słyszałem Gulfstream
    • Gość: Stoodent O której latają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 23:01
      w przyszłą niedzielę chciałbym zabrać moje dziecko i pokazać jej jak startuje
      albo ląduje samolot. Powiedzcie mi o której mógłbym podjechać żeby sprawić
      radochę 4-latkowi.
      • szakal_el Re: O której latają 04.12.05, 23:05
        Bardzo prosze - pewniak to Ryanair przylot 9.45 wylot 10.10 ale lubi
        przylatywac i odlatywac wczesniej:)
        • Gość: Stoodent Re: O której latają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 23:20
          Dzieki bardzo, ale wiesz jak jest. W niedzielę dziecię zrywać tak rano.......
          Jakaś popołudniówka wchodzi w rachubę?
          • Gość: Marcin popoludniowka... ;) IP: *.retsat1.com.pl 04.12.05, 23:51
            hej, przyznaj stary, ze to z Was dwoch to temu wiekszemu dziecieciu nie
            usmiecha sie wczesniejsza pobudka :)
            na razie nie ma innych stalych polaczen (o ile wiem), zreszta nawet na to nigdy
            nie mozna liczyc na 100% o wlasciwej porze, bywa ze karty rozdaje matka natura
            w kwestii innych polaczen rzuc okiem na posty "Embraer 120ER ..... ?"
          • Gość: Aleczko Re: O której latają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:30
            Proszę bardzo:

Za tydzień we wtorek (13.12)
            duży samolocik - przylot 17.30
            • Gość: Stoodent Re: O której latają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 19:26
              No wiedziałem że na kogoś tu można liczyć. WIELKI DZIĘKS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka