Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 13:27 Witam. Ranne warunki śniegowe zaskoczyły wszystkich nawet mnie. Nikt nie spodziewał się że w takich warunkach Benek wyląduje o czasie. Każdy patrzył na światła na pasie czy są włączone a ich po prostu nie było widać. Nagle patrzymy a tutaj niespodziewanie lądownie. Zaskoczenie dla wszystkich. Nikt nawet nie zdążył wyciągnąć aparatu. Było dzisia trochę łez w terminalu przy odprawie, kilka osób spóźniło się na odprawę bagażową i zostało na miejscu mimo że samolot poleciał z dwu godzinnym opóźnieniem. Nie można dobrze powiedzieć o służbach lotniskowych bo opóźnienie odlotu było spowodowane złym odśnieżeniem pasa. Myślę że po wczorajszych doświadczeniach dzisiaj nie powinno być większych niespodzianek. Warunki do odlotu były już bardzo dobre bo śnieg nie padał. Tą dużą odśnieżarkę marki MAN uruchomiono dopiero przed odlotem. W zasadzie cały czas odśnieżano. Nie chcę krytykować ale to można było zrobić i dopracować lepiej.Pilot dwa razy wychodził na zewnątrz i sprawdzał jak wygląda płyta i warunki. W końcu uznał że wszystko jest dobrze bo uruchomił silniki i zaczął kołować na pas. Odlot nastąpił o 12.10 Wszyscy Ci co czekali na odlot poszli do domów zmarznięci i zadowoleni bo start był super. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM 2006 ROKU.. Pozdrawiam... Mam fotki tylko żeby ktoś wrzucił na stronę... Odpowiedz Link Zgłoś
parzon84 Re: Jak było dzisiaj??? 31.12.05, 14:37 > NAJLEPSZEGO W NOWYM 2006 ROKU.. Pozdrawiam... Mam fotki tylko żeby ktoś wrzucił > > na stronę... podeslij: parzon@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
parzon84 Re: Jak było dzisiaj??? 31.12.05, 14:44 fotki mozna udostepniac tez w latwy sposob tutaj: www.fotosik.pl www.83.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 15:13 To nie ja pisałem... ;) Wczoraj opinia Andera, dziś ta. Ale nie komentuję. Pozdrawiam, MarcinK > Nie można dobrze powiedzieć o > służbach lotniskowych bo opóźnienie odlotu było spowodowane złym odśnieżeniem > pasa. Myślę że po wczorajszych doświadczeniach dzisiaj nie powinno być > większych niespodzianek. Warunki do odlotu były już bardzo dobre bo śnieg nie > padał. Tą dużą odśnieżarkę marki MAN uruchomiono dopiero przed odlotem. W > zasadzie cały czas odśnieżano. Nie chcę krytykować ale to można było zrobić i > dopracować lepiej.Pilot dwa razy wychodził na zewnątrz i sprawdzał jak wygląda > płyta i warunki. W końcu uznał że wszystko jest dobrze bo uruchomił silniki i > zaczął kołować na pas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.lnet.pl 31.12.05, 14:06 Dziękuję bardzo. Właśnie takich informacji w tym wątku oczekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 14:56 Witam. Mogę dodać że przed odlotem Benka wyleciał z bazy LPR to widać na fotkach. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM 2006 ROKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 15:20 Witam. Zdjęcia można obejrzeć w wątku. A teraz poprosimy o zdjęcia. Zdjęcia pomógł umieścić na stronce kolega parzon. Dziękuję. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM 2006 ROKU..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeks Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.01.06, 11:27 www.ryanair.com/site/PL/fltinfo.php?sector1_o=aSTN§or1_d=LCJ§dest=LCJ§orig=aSTN DUE FLIGHT# ROUTE STATUS 1115 FR 2468 Londyn (Stansted) - Lodz ON TIME Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 13:00 Witam. W pierwszym dniu Nowego Roku obyło się bez niespodzianek. Przylot Benka o 10.55 odlot 11.35. Do Londynu odleciał komplet to co powiedzieli mi z obsługi wynika że przyleciał też prawie pełny samolot. Pas był już bez poprawek cały czarny. Tylko pług wirnikowy odśnieżał płytę postojową przed przylotem. Ciekawe dlaczego do tej pory go nie było widać? Teren przed terminalem wcale nie odśnieżony wąska ścieżka utrudniała podróżnym z walizkami przejście do przystanku. Nie było też później żadnego autobusu L. Chyba zapomnieli że dzisiaj też są loty. To tyle na dzisiaj. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 13:48 Hehe. Bo ZDiT i MPK nie wiedzą jeszcze jak zrobić autobus skorelowany z lotami i L zapewne było w zwykłej godzinie przylotu :) MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wenwoj Re: Jak było dzisiaj??? 2-01-06 IP: *.pai.net.pl 02.01.06, 11:44 Lądowanie ok 11" Start 11.45 Nie wiem z czego wynikało opóźnienie. Pozdrawiam w Nowym Roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeks Re: Jak było dzisiaj??? 2-01-06 IP: 193.28.230.* 02.01.06, 13:15 DUE FLIGHT# ROUTE STATUS 1130 FR 2469 Lodz - Londyn (Stansted) DELAY Eta 1300 earlier refuelling delay at london stansted airport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.lnet.pl 02.01.06, 13:48 Może mi ktoś wytłumaczyć, o co tu chodzi? Rayanair podaje, że przylot do Łodzi był o czasie, a odlot do Londynu opóźniony z powodu "tankowania w Londynie?" Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Jak było dzisiaj??? 02.01.06, 14:40 Gość portalu: tom napisał(a): > Może mi ktoś wytłumaczyć, o co tu chodzi? Rayanair podaje, że przylot do Łodzi > był o czasie, a odlot do Londynu opóźniony z powodu "tankowania w Londynie?" Według strony lotniska w Stansted, odlot był opóźniony o niemalże 2 godziny. W ogóle na STN była ponoć ciężka pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 15:18 Witam. Dzisiaj zamiast na 25 pod płotem byłem przy Terminalu 2. W oczekiwaniu na spóźnione lądowanie pochodziłem w środku Terminalu i na zewnątrz. Patrząc na to wszystko spokojnym okiem doszedłem do smutnych refleksji jak to jest na początku a jak później ale czy tak ma być? Najpierw już po 11 nie było żadnego autobusu L nawet już we wcześniejszych brak straży miejskiej. W środku Terminalu nikt nie przejdzie i nie zbiera zanieczyszczeń z parkietu a można zmiotką pozbierać papiery z parkietu. Jest bufecik piękna sprawa ale nikt nie zbiera ze stolików pozostałości po poprzednich klientach. Panowie z ochrony stojąc przy wejściu do odprawy odstraszają swoim wyglądem pasażerów. Rozpięte mundury ręce w kieszeni i udzielają informacji nie zawsze trafnych. A oni nie są od tego. Na zewnątrz nie ma ani jednego kosza na śmieci wszystkie niedopałki są rzucane na śnieg. Przychodzą też ludzie z psami są ślady zanieczyszczeń po nich. Prawdziwą męką jest dotarcie z bagażami do przystanku autobusowego 55, 65. Wąska ścieżka i większy bagaż przy spotkaniu ktoś musi wejśc w śnieg żeby się wyminąć. Tylko policjanci są prawidłowo umundurowani i bardzo miło i ze zrozumieniem ustawiają samochody przed Terminalem oczywiście nikt parkingu nie odśnieżył. Obsługa portowa jest czysta i pachnąca. Do straży granicznej też nie ma zatrzeżeń. Ale dosyć tych spostrzeżeń wracam do tego co się dzisiaj działo. Mimo zakończonej odprawy spóźnialskim udało się jeszcze odprawić. Opóźnienie spowodowane było gęstą mgłą w Londynie tak mi powiedzieli podróżni którzy przylecieli. Lądowanie na 25 pilot przyziemniał dość daleko. Warunki były u nas też nie najlepsze niski pułap chmur. Przylot godz.11.05. Odprawa sprawna i szybka. Start odbył się z 07. Pilot podjechał pod sam koniec pasa silnik pełna moc i w górę. Po paru sekundach już go nie było widać. To tyle na dzisiaj. Miłego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 15:28 Witam. Przepraszam start nastąpił o 11.40.. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Jak było dzisiaj??? 02.01.06, 16:40 > Panowie z ochrony > stojąc przy wejściu do odprawy odstraszają swoim wyglądem pasażerów. Rozpięte > mundury ręce w kieszeni i udzielają informacji nie zawsze trafnych. A oni nie > są od tego. Co racja to racja. Ale coś mi mówi, że gdyby nie udzielali żadnych informacji to też by było źle i ktoś by napisał "Rozpięte mundury ręce w kieszeni i nie udzielają żadnych informacji" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:28 Witam. Odpowiedź dla krzykowal. Dzisiaj ktoś kto się spóźnił na odprawę doszedł do miejsca gdzie odbywa się odprawa a w/w Pan z Ochrony powiedział że już za późno. Zawiedziony odszedł, przypadkiem zauważyła to osoba kompetentna z obsługi zawołała go i odprawiła. Dzieki dobroci tego z ochrony ktoś pojechałby do domu. Niektórym przydałaby się też żyletka do golenia. . Mundur zobowiązuje jaki by nie był. Tylko podzieliłem się spostrzeżeniami.... Przecież to międzynarodowe lotnisko.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Jak było dzisiaj??? 03.01.06, 09:26 > Tylko podzieliłem się spostrzeżeniami... A ja się zgadzam. I nadal twierdzę, że znaleźliby się tu i tacy, którzy by krytykowali to, że nie udzielają żadnych informacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:32 Pan z ochrony wie jakich komunikatow udzielac po zakonczeniu odprawy, a pracownicy obslugi "na goraco" podejmuja takie decyzje dysponujac informacjami np o opoznieniu lotu. Pracownik ochrony nie musi tego wiedziec. A co do spóźnialskiego to po prostu miał farta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 14:37 Witam. Patrząc na mgłę jaka była nad Łodzią myślałem że przylot zostanie odwołany. Stojąc na 25 końca pasa nie było widać. Benek przyleciał około 9.30 lądowanie bez zastrzeżeń. Po odprawie dość szybkiej start z 25 o godzinie 10.15. Po ruszeniu ze startu już za połową pasa nie było nic widać.Gęsta mgła wytłumiła szum silników. Większość ludzi mówił w żartach ciekawe czy on w ogóle wystartował? Miłego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Jak było dzisiaj??? 03.01.06, 19:04 Kiedy jest gęsta mgła jest i gęstsze niż zwykle powietrze, w którym dźwięki lepiej się rozchodzą, dlatego nie moze być mowy, że mgła wytłumiła dźwięk silników!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Jak było dzisiaj??? 03.01.06, 20:29 > Kiedy jest gęsta mgła jest i gęstsze niż zwykle powietrze, w którym dźwięki > lepiej się rozchodzą, dlatego nie moze być mowy, że mgła wytłumiła dźwięk > silników!! Sugerujesz, że np metrowa przeszkoda o grubości metra z powietrza lepiej tłumi dźwięk niż taka sama z korka? :)))) A korek ma większą gęstość niż powietrze :) Chodzi o to, że gęstość materiału nie jest sensowną miarą oceny rozchodzenia się dźwięku czy jego tłumienia. Zauważ, że mgła działa trochę jak styropian. Fala dźwiękowa ciągle przechodzi z jednego środowiska w drugie (woda/powietrze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.server.ntli.net 03.01.06, 21:31 lecialam 24 grudnia z Wroclawia zamiast z Lublinka i jako ciekawostke podaje, ze jeden z autokarow transportujacych pasazerow na lotnisko we Wrocku zepsul sie! Tak sie zlozylo, ze jechalam wlasnie w nim. Cala akcja wylotu z Wrocka dodatkowo opoznila sie o ok. 1,5 godziny ! Lotnisko czekalo tylko na nas! Obsluga byla mocno wsciekla ale za to w przestrzeni powietrznej bylismy chyba jedyni, bo lot do Londynu minal blyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
an21drzej Re: Jak było dzisiaj??? 04.01.06, 11:00 a dzisuaj z drobnym późnieniem (lądował o 10.16) ale jednak i reszta O'key EI- DAV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastekem Re: Jak było dzisiaj??? IP: 212.51.203.* 05.01.06, 08:11 wczoraj 04.01.06 (zasłyszane za oknami ;> ) -godzina 22.35 lądowanie bizjeta (pewnikiem z Wawy) -za kilka minut kloejny -po 10 min kolejny pytanie? ... lądował 1 ale na 3 razy, czy wiecej jakiś najazd ? Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Jak było dzisiaj??? 05.01.06, 17:36 To był Piaggio Lotniczego Pogotowia Ratunkowego, który zrobił podejście na 25 i zakręcił na 07. Ten samolocik ma baardzo charakterystyczny dźwięk silników. Później to była normalna Wawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:23 Witam. Niby nie było mrozu ale silny wiatr potęgował odczucie zimna bbrrr. Na skutek silnego wiatru rękaw był wyprostowany Benek EI-DCH zakręcił na Łodzią o 9.33 i poleciał lądować na 07. Lądowanie fachowe o 9.36. Start z 07 o 10.18. Potwierdzam ale nie wiem co to było 4.01 o godz 22.35 pewnie W-wa ale jakby podchodził dwa razy do ladowania? Dzisiaj ma być uroczyste przekazanie wozu strażackiego na Lublinku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:20 Witam. O godzinie 14 odbyła się uroczystość przekazania nowego wozu dla straży pożarnej przez Prezydenta Miasta Łodzi. Uroczystość odbyła się na płycie przy starym terminalu. Strażacy zaprezentowali krótki pokaz nowego sprzętu. Był też oblot policyjnego śmigłowca o 13.45. O 14.10 był przylot z W-wy odlot planowy . O 14.50 odlatywał Mi-8 z zakładów lotniczych. To wszystko na dzisiaj. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bing Re: Jak było dzisiaj??? 06.01.06, 00:25 Sorry, że tak trochę nie na temat, ale znacie jakieś strony gdzie można by znaleźć zdjęcia naszego lotniska z lotu ptaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 01:40 Witam. Wątek że zdjęciami jest niżej tam można znaleźć zdjęcia lotniska z lotu samolotem. " A teraz czas na zdjęcia" Miłego ogladania. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Jak było dzisiaj??? 06.01.06, 10:49 mr.bing napisał: > Sorry, że tak trochę nie na temat, ale znacie jakieś strony gdzie można by > znaleźć zdjęcia naszego lotniska z lotu ptaka? nieco nieaktualne, bo z połowy września 2005, img496.imageshack.us/img496/9776/10040082mu.jpg img496.imageshack.us/img496/6427/10040098ez.jpg Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.p.lodz.pl 06.01.06, 10:56 > nieco nieaktualne, bo z połowy września 2005, > img496.imageshack.us/img496/9776/10040082mu.jpg Za to swietnie widac kolejne etapy wydluzania pasa: 1200m, 1443m i 2100m. Oczami wyobrazni juz widze wydluzenie kreski dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:25 Witam. Bardzo ładne zdjęcie. Miłego. Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: 13:35 07.01.06, 14:44 Lotowski Jetstream robił treningowe lądowania - 2x na 25 i kilkakrotnie na 07 `touch and go`. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: 13:35 07.01.06, 19:20 Bylo to oglne szkolenie pilotow czy tez szkolenie podchodzenia do ladowania w sytuacjach awaryjnych konkretnie na Lublinku? Odpowiedz Link Zgłoś
okruch 08.01.2006 08.01.06, 12:14 Dziś był EI-DAP, który swój pierwszy lot odbył 07.08.2003, a do Ryanaira dostarczony został 19.09.2003r. www.okruch.prv.pl pzdr, okruch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 12:47 Witam. Po paru dniach nieobecnośći na lotnisku wybrałem się dzisiaj na górkę żeby nacieszyć oczy innym widokiem niż z pod Termnialu. Pogoda cudowna, słońce mróz i śnieg. W tej scenerii bardzo pięknie wyglądał lądujący Benek. Lądowanie o 9.45. Z niektórych miejsc można zobaczyć jak otwierają się klapy przy silnikach. Równie piękny był start o 10.30. Warto wybrać się na spacer około 15.30 będzie zachód słońca. Warto popatrzeć jak będzie wygladał nad Lublinkiem. Zdjęcia z dnia dzisiejszego można zobaczyć na jego stronce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 12:54 Witam. Chodzi o stronę www.okruch.prv.pl Miałem chwilowy zanik internetu i poszedł tekst nie ten co miał pójść. Ale i tak o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
okruch Dwie fotki Andrzeja 08.01.06, 15:21 img364.imageshack.us/img364/4045/eidapan16bc.jpg img364.imageshack.us/img364/2082/eidapan20lk.jpg Pozdrawiam, okruch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:05 Witam.Dzisiaj Benek został już zauważony gdy leciał gdzieś w okolicach Bałut a skręcił na kurs lotniska nad Widzewem. Wszystko było pięknie widać. Lądowanie na 25 godz. 9.32. Start też z 25 godz 10.25. Benek EI-DAM. Miłego dnia dla wszystkich miłośników lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bing Re: Jak było dzisiaj??? 09.01.06, 16:37 a widziałem go dzisiaj jak czekałem rano na autobus na Olechowie... ok. 9:30 przelatywał nad EC4. Echh... taka ładna pogoda a człowiek do szkoły musi jeździć :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SNG Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.lodz.mm.pl 09.01.06, 17:54 ok 9.26 lecial na Nową Gdynią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.tvsat364.lodz.pl 10.01.06, 20:05 Jakim samolotem odlatywali na mecz do Biełgorodu siatkarze Skry Bełchatów? Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Jak było dzisiaj??? 10.01.06, 21:51 Gość portalu: geo napisał(a): > Jakim samolotem odlatywali na mecz do Biełgorodu siatkarze Skry Bełchatów? Saabem 340A, z firmy Sky Taxi O! Tym dokładnie: www.skytaxi.pl/samolot.html Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:19 Witam. Widziałem go nad Retkinią gdzieś około 12.30 bardzo ładnie się prezentował na tle niebieskiego nieba. Dzięki za informacje. Miłego wieczoru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.4web.pl / *.4web.pl 10.01.06, 22:29 12.30? to co sie dzisiaj wydarzylo, ze takie opoznienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.4web.pl / *.4web.pl 10.01.06, 22:30 a sorki, nie mowicie chyba o benku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:41 Witam. Wcześniej była mowa o samolocie Saab 340A którego widziałem nad Retkinią ale nie wiedziałem co to za samolot. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
an21drzej Re: Jak było dzisiaj??? 11.01.06, 11:19 dzisiaj lądowanie ok. 9.20 start punkt 10 z ciekawostek podejście na 25 paliły się światła konturowe na pasie, natomiast ścieżka podejścia i oświetlenie początku pasa ciemne - włączyły się jak samolot był już na pasie - lądował EI- DHG czy coś wiadomo forumowiczom kiedy wracają siatkarze BOT Skry Bełchatów i czy będą lądować na Lublinku???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an21drzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.p.lodz.pl 12.01.06, 11:22 Dzisiaj też on time, EI-DAP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:28 Witam. Mogę dodać że była duża mgła trudno było odczytać numer. A gdzie to się Waść obracasz? Bo ja byłem na 25. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj??? IP: 80.51.47.* 12.01.06, 11:49 Nie ma co..jak zawsze cudne chwile na 25, szkoda tylko ze mgła była.:( no ale fotki musze obrobić niestety bo..została mi siatka :)Miłego dnia pasjonaci!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an21drzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.p.lodz.pl 12.01.06, 12:24 przyjechałem dość późno i dlatego od razu pod terminal - benek już sobie elegancko stał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:30 Witam. Byłem cały czas na 25. Mamy nowego pasjonata. Jak pech to pech. Do następnego spotkania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:43 Witam. Znowu mgła ale bywały gorsze warunki. Lądowanie o godz. 9.37 start godz. 10.27. Benek EI-CSR. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj??? IP: 62.233.224.* 13.01.06, 11:57 No proszę praktycznie codziennie teraz Benek z innym reg-iem no ale fajnie.Niestey dzisiaj nie mogłem być :( Odpowiedz Link Zgłoś
okruch Re: Jak było dzisiaj??? 14.01.06, 10:59 Dzisiaj znów był EI-DCJ z wingletami, a niedługo przed jego przylotem odleciał Saab 340 SP-KPE z Kropiwnickim. pzdr, okruch Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Jak było dzisiaj??? 14.01.06, 12:02 Wiadomo o której Saabek wróci?? Odpowiedz Link Zgłoś
f_l Re: Jak było dzisiaj??? 14.01.06, 12:21 To w sumie fajnie się wstrzelili w moment kiedy jest trochę ludzi na lotnisku:) Jak promocja to promocja. okruch napisał: > Dzisiaj znów był EI-DCJ z wingletami, a niedługo przed jego przylotem odleciał > Saab 340 SP-KPE z Kropiwnickim. > > > pzdr, > okruch Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bing Re: Jak było dzisiaj??? 14.01.06, 15:13 a zrobił ktoś może jakies fotki tego saaba? Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Jak było dzisiaj??? 15.01.06, 12:10 Ryan przyleciał. Nie wiem, o której, bo tylko mnie na chwilę obudził ;) Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 12:31 Witam. Mimo mrozu pogoda jest piękna. Mała mgła nie przeszkadzała w lądowaniu o godz. 9.39 EI-DCM. Start godz 10.25. Nikt nie wie o której ma przylecieć Saab z Kropiwnickim. Może ktoś wie to niech da znać. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
parzon84 Re: Jak było dzisiaj??? 15.01.06, 12:47 no własnie bedą w przyszłości jakieś godziny odlotów i przylotów tego czartera ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.devs.futuro.pl 15.01.06, 14:34 Wiem ale nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 16:44 Hej, Nie ściemniaj, tylko gadaj o której salonka z Kropą zakołuje nad Łodzią ;-) Pewnie wielu będzie chciało spojrzeć się w niebo... Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
elpassopl Re: Jak było dzisiaj??? 15.01.06, 16:47 Jrdyne wyjscie - skanery w dłoń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 17:52 A tak a propos to widać, że Agnieszki nie ma od 2 tygodsni na posterunku. Vide: informacja "jutro pierwszy czarter....", która wisi na stronie lotniska od piątku. Jak Agnieszka była to się strona aktualizowła i w weekendy bez specjalnej okazji. Pozdr, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Jak było dzisiaj??? 15.01.06, 20:06 Kropa przybył o 16:12, odlot do Warszawy po około 30 minutach. Jutro w ŁWD relacja z pobytu we Lwowie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 20:24 Witam. Potwierdzam Saab z Prezydentem Kropiwnickim przyleciał tak jak napisał ander_epll. Mam fotki trochę słabe bo nie było włączone światło na płycie. Może ktoś wrzuci na stronkę? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj??? IP: 80.51.47.* 16.01.06, 12:44 Witam serdecznie tak jak mój poprzednik zauważył frekwencja była naprawde spora. To cieszy wszystkich.Poniżej wrzucam fotki zrobione dzisiaj.Pozdrawiam www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bzsaxasvs3l21ltt.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dnf679q57iird7ea.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2zxoajcsr7wyu1ij.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/vu0fpaj9kukgu6rs.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6uxq0jn81hsesppn.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/xibjwvkkfvz19n00.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/xqx9650x78hei4ts.html Nad Lublinkiem także spory ruch www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/j0z3ow4ieh0o9g6q.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:16 Witam.Mimo sporego mrozu frekfencja na 25 była duża około 8 fotografów i 3 stałych obserwatorów. Górka którą usypali z wywożonego śniegu była oblegana przez fotografujących. W wolnej chwili było o czym porozmawiać i była okazja do kolejnego i lepszegp poznania się. Widać że kontakty sie rozszerzyły bo poznaliśmy kolejne osoby zainteresowane naszym lotniskiem. Spotting w Łodzi się rozwija i to jest miłe. Przylot godz 9.32 EI-DAI Nykoping. Start godz 10.10. Warto wybrać się na spacer w okolice Lublinka. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
parzon84 Re: Jak było dzisiaj??? 16.01.06, 12:42 >Górka którą usypali z wywożonego śniegu była oblegana > przez fotografujących. www.parzonlodz.za.pl/lublinek16012006/100_6077.html Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Jak było dzisiaj??? 16.01.06, 13:04 Swoja droga bardzo zaluje ze przedpoludnia mam wylaczone z zyciorysu. Z checia bym sobie z Wami tam postał;) i pofocił:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t%mek Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.toya.net.pl 16.01.06, 23:34 Tak sobie czytam od paru dni wątki o lotnisku, między innymi ten. Więc może też coś napiszę. Pozdrawiam sympatyków Lublinka i dużych latających maszyn :). Byłem już kilka razy zerknąć na B737, jako że mieszkam niedaleko. Miejsce przy siatce na początku pasa startowego też kiedyś odwiedziłem i prawdopodobnie jutro też się stawię i nakręcę coś fonem :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:23 UWAGA. DLA TEGO KTÓREMU UDA SIE DOKONAĆ JUBILEUSZOWEGO 250 WPISU DLA TEGO WĄTKU SKROMNA MAŁA NAGRODA. Trzeba spełnić kilka warunków. Osoba musi być pełnoletnia. Musi być miłośnikiem Lublinka. Odbiór nagrody będzie na lotnisku. Miejsce bedzie podane albo 25 lub Terminal 2. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
pastekem Re: Jak było dzisiaj??? 16.01.06, 13:51 >Górka którą usypali z wywożonego śniegu była oblegana >przez fotografujących. www.parzonlodz.za.pl/lublinek16012006/100_6077.html widzę piękna fotka EPLL-spotrers ;-), apropo's pytanie czy mozna się zapisywać ? /byliśmy ze znajomymi 15.01/ usypane górki śnieżne piekna sprawa, bardzo dobrze widać z nich całość za siatką. Poddaje pod dyskusję TEMAT czy nie warto by pomyśleć o usypaniu taakowego wzniesienia dla fanów lotnictwa. Bo jak słonko przygrzeje może nam górka zniknąć. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
pastekem Re: Jak było dzisiaj??? 16.01.06, 13:53 spotters rzecz jasna -> upss! sąsiedztwo klawiszy R i T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 16:46 Witam. Słuchaj pastekem pokaż się częściej chętnie Cię poznam ja i moi koledzy. Wtedy będziemy mogli porozmawiać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pastekem Re: Jak było dzisiaj??? 17.01.06, 07:53 >Andrzej częściej ... hmm chiało by się codziennie jednak godziny pracy przeszkadzają ;-) najprędzej najbliższa niedziela -> będę na górce, do zobaczenia pozdrawiam pastekem, Odpowiedz Link Zgłoś
parzon84 Re: Jak było dzisiaj??? 17.01.06, 10:11 5 minut temu B737 Ryan przeleciał nad Retkinią w stronę centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj??? IP: 80.51.47.* 17.01.06, 12:50 Ale cisza....kurcze wszyscy pewnie polują na 250 ty post, u mnie Ryan był o 9:22 nie strzeliłem foty bo było zbyt wilgotne powietrze.:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
parzon84 Re: Jak było dzisiaj??? 17.01.06, 12:55 skoro u ciebie byl o 9:22 to co to za ryna lecial nad retkinia o 10:09 w strone centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
pastekem Re: Jak było dzisiaj??? 17.01.06, 14:09 250-tka stuknęła. brawo dla protza. >andrzej -> czekamy na informacje co to za nagroda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xopl Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.devs.futuro.pl 17.01.06, 14:36 Nagrodą jest wycieczka na łódzką wieże :-D Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Jak było dzisiaj??? 17.01.06, 15:21 HURRRAA! Nie moge sie już doczekac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj??? IP: 80.51.47.* 17.01.06, 15:32 Troszke to dziwne. To był post???Nieee.... dzisiaj ludzie naprawde są łasi na nagrody. Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Jak było dzisiaj??? 17.01.06, 15:58 > Troszke to dziwne. To był post???Nieee.... dzisiaj ludzie naprawde są łasi na > nagrody. Po prostu zazdroscisz! Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Jak było dzisiaj??? 17.01.06, 15:43 protz napisała: > HURRRAA! > > Nie moge sie już doczekac. :) > Bądź dobrym kumplem! Zabierz mnie ze sobą!! Proooszę!!! M..M Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Jak było dzisiaj??? 17.01.06, 15:48 No ale M..M nie wiesz na jaką wieżę ;D Nie mów, że ta Ci się znudziła;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj??? IP: 80.51.47.* 17.01.06, 16:03 Ludziska jaki reg miał dzisiejszy benek?? Odpowiedz Link Zgłoś
an21drzej Re: Jak było dzisiaj??? 17.01.06, 23:15 to był EI-DCC, samego lądowania nie uwieczniłem, ale fociłem go przy terminalu - do południa był dość spory ruch na Lublinku - przed benkiem był już na płycie dyspozycyjny odrzutowy "jankes" (Cessna 550 Citation II 'N198ND')a zaraz po "usiadł" rządowy Jak-40 '045' z delegacją do WZeL-u; zreszta później było słychać spore zamiesznie smiglaków w powietrzu, więc pewnie coś poodbierali wojskowi z WZL-a; po południu oprócz Cessny stał jeszcze Piper Seneca 'OY-LAF' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:30 Witam. GRATULACJE DLA PROTZA. Myślę że pojawisz sie w niedzielę po odbiór skromnej ale myślę że miłej nagrody za jubileuszowy 250 wpis. Znalezienie mnie nie powinno stanowić dla Ciebie trudności przecież już zna mnie spora grupa miejscowych Spotterów. Może przy okazji pojawi się więcej miłośników naszego lotniska i będzie okazja do lepszego poznania się i zrobienia pamiątkowej fotki.. Czekam jeszcze na jakieś ciekawe propozycje.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.toya.net.pl 18.01.06, 10:15 Dzisiaj było pięknie widać o 9.18- Przybyszewskiego/Morcinka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 11:45 Witam. Pogoda była nienajlepsza ale lądowanie EI-CSE odbyło się o godz 9.20. Start godz 10.06 z 07. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 12:09 matej.200.pl/city/w/lotnisk/ zdjecia ;] miałem dziś przyjemność poznać Parzona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiXeR90 Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.vline.pl / *.103.rev.vline.pl 18.01.06, 12:11 Też dzisiaj byłem, dość zimno. Fotki wrzucę niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
an21drzej Re: Jak było dzisiaj??? 19.01.06, 11:23 A dzisiaj Ryanair o czasie ładówanie 9.15 start 10.10 był EI-DAV a oprócz niego na płycie: Cessna 525 Citation F-GPUJ, zaraz po "benku" lądował Piper PA-46Malibu D-EFCH i trochę latała na Łodzią SP-FVV Cessna 421B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 12:23 Witam.Do Łodzi przybyli wczoraj przedstawiciele zarządu Ryanair, irlandzkiego przewoźnika, którego boeingi latają z Lublinka do Londynu. To dlatego, że Ryanair nosi się z zamiarem utworzenia w Polsce swej bazy, szesnastej już w Europie. Łódzkie lotnisko było kolejnym z odwiedzanych przez nich polskich portów lotniczych, branych pod uwagę jako przyszłe miejsce stacjonowania boeingów. Ciekawy jestem czy to czasami nie przylecieli tym Rządowym Jakiem we wtorek? Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Jak było dzisiaj??? 19.01.06, 21:57 Gość portalu: Andrzej napisał(a): (..) > Ciekawy jestem czy to czasami nie przylecieli tym Rządowym Jakiem we wtorek? > Nie, Jaczek był u nas tylko "po drodze". Wiózł przedstawicieli DWL i ŻW z Warszawy do Łasku i spowrotem, a że Łask blisko Łodzi, to się "na łebka" załapali piloci oblatywacze z 36. Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego. Przylecieli do WZL-i dokonać odbioru technicznego świeżo wyremontowanych śmigłowców. Dyrektorzy RyanAir jeździli po Polsce "rzutem kołowym". Pewnie jak przyjrzeli się naszym drogom i ich zimowemu utrzymaniu, to możemy się spodziewać niedługo z ich strony szerokiej oferty połączeń domestic. Prognozuję im raczej spory zysk ;-) Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Jak było dzisiaj??? 19.01.06, 22:07 Kurcze no, mamy taki piekny przemysl lotniczy w Lodzi a my o nim na forum nic... :p No wiem wiem, tereny wojskowe i inne takie... Ale chetnie bym poszedl na wycieczke zobaczyc taki remont smiglowca :) maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Jak było dzisiaj??? 19.01.06, 22:15 maxxman napisał: (..) Ale chetnie bym poszedl na wycieczke zobaczyc taki remont smiglowca :) > Na razie mozę być problem. Wszytskio jest Top Sikret, ale ma się niedługo rozpocząć prywatyzacja, może wtedy odtajnią. Byle tylko nie sprywatyzowali w typowo polski sposób... A co do przemysłu, to wiedziałeś, że pierwsze powojenne zakłądy lotnicze mieśliły się w Łodzi na Kopcińskiego? Na miejscu lądowiska fabrycznego stoi teraz wiadukt i Budohurt. A wiesz, że na Brzezińskiej w Łodzi produkuje się samoloty ultralekkie, które palą 5 litrów na godzinę lotu, przy prędkości przelotowej 185 km/h? Dodam, że silniki do tych samolocików też się tam skłąda. To modyfikacja napędu Hondy do skuterów wodnych. Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomeks Re: Jak było dzisiaj??? IP: 193.28.230.* 20.01.06, 09:34 > A wiesz, że na Brzezińskiej w Łodzi produkuje się samoloty ultralekkie, które > palą 5 litrów na godzinę lotu, przy prędkości przelotowej 185 km/h? Dodam, że > silniki do tych samolocików też się tam skłąda. To modyfikacja napędu Hondy do > skuterów wodnych. Kurcze, nie wiedziałem, że jesteśmy tacy znani:-) pozdrawiam księgowy z Brzezińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Jak było dzisiaj??? IP: 212.51.203.* 20.01.06, 10:27 KSIĘGOWY? macie jakąś stronę www. czy osobiście trzeba podjechać i zobaczyć produkty gdzie ta montownia sie mieści ? Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Jak było dzisiaj??? 20.01.06, 10:44 Obawiam sie że nawet po prywatyzacji nie uda sie tam wejśc. Nadal realizowane bedą tam projekty wojskowe a tym samym tajne. Nie wiem czy wiecie ale Mi 24 (latajacy czołg) jest jednym z najlepszych śmigłowców bojowych a bez watpienia najlepszy w swojej kategorii- śmigłowiec szturmowo- desantowy. Niedawno rozmawiałem z pilotem i szepnoł mi parę słów na ten temat. Oprucz remontu śmigłowce pokrywa się obecnie farbą pochłaniającą fale radarowe (to te śmigłowce pomalowane na czarno lub ciemnozielone). Obecnie trwaja prace projektowe nad najnowocześniejszą awioniką co sprawi że śmigłowce te będą mogły być trzonem uderzeniowym wojsk NATO. Poza tym byłem 3 lata temu w jednostce Kawalerii Powietrznej w Tomaszowie i wprowadzono nas też do hangaru w którym remontowano Huzara. Było na co popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.toya.net.pl 20.01.06, 10:48 Temat który omawiacie pasuje do postu "Jak było dzisiaj?" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Jak było dzisiaj??? 20.01.06, 10:57 Nie przesadzajmy. Założymy nowy wątek i ktoś inny bedzie sie czepiał czemu to robię. Bądźmy bardziej elastyczni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiXeR90 Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.vline.pl / *.101.rev.vline.pl 21.01.06, 12:05 Czy przyleciał dzisiaj nasz Ryanek bo go nie słyszałem?? Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Jak było dzisiaj??? 21.01.06, 12:17 Przyleciał 10:30. Teraz chyba stoi na 25 i jest odladzany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiXeR90 Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.vline.pl / *.103.rev.vline.pl 21.01.06, 12:21 Dziękuje za informacje Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
parzon84 Re: Jak było dzisiaj??? 21.01.06, 12:24 no ciekawe czy wylądował, juz kiedys lądował w takich warunkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an21drzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.mpm.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 00:18 z ogromnym opóźnieniem, ale donoszę - był EI-DHO - lądowanie 10.40 start 12.35 b. trudne warunki atmosferyczne, po raz pierwszy odladzanie przeprowadzono na pasie a nie jak do tej pory na płycie postojowej, ; służby odpowiedzialne za odśnieżanie pasa stanęły na wysokości zadania przy tak intensywnych opadach i tak skromnym sprzęcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
default_user i jeszcze jeden drobiażdżek 19.01.06, 22:31 maxxman napisał: > Kurcze no, mamy taki piekny przemysl lotniczy w Lodzi To marne resztki tego, co było tu kiedyś > a my o nim na forum nic... :p A wcale że nie nic, tylko trzeba uważnie czytać :-P forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=390&w=614907&a=615256 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=390&w=9196385&a=91963 Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: i jeszcze jeden drobiażdżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 00:46 Witam. Mogę dodać że na Placu Niepodległośći teraz tam stoi Uniwersal były też zakłady lotnicze. Chyba niemieckie ale po wojnie jeszcze działały.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 14:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 16:07 Witam. Mróz -21 myślałem że nikt nie przyjdzie ale parę osób przyszło na 25 to są prawdziwi miłośnicy spottingu. Dzisiaj było lądowanie na 25. Podejśćie bardzo nisko i przyziemienie też bardzo blisko początku pasa.Piękny efekt. Lądowanie odbyło się bez włączonych świateł na pasie dlaczego?? Może ktoś to wyjaśni.EI-DAI Nykoping. Start 10.13 bez odladzania??? Panie kolego Protz parę osób czekało na Pana wraz ze mną po odlocie Benka żeby wręczyć Panu należną nagrodą. Tak się nie robi chyba że były inne ważniejsze przyczyny to przepraszam. To wyjaśnia sprawę. Czekaliśmy do 11. Myślę że odezwie się Pan Panie kolego i odbierze tą nagrodę. Miło by było Pana poznać. Około 13 startowała Cesna. To wszystko co było dzisiaj. Jeżeli coś będzie ciekawego jeszcze to dajcie znać.. Były głosy że to za długi wątek ja myślę że dociągniemy do 500 ustanowimy swój własny rekord miłośników lotniska Lublinek im. Władysława Reymonta i zaczniemy od początku. Proszę powiedzieć jakie macie zdanie na ten temat. To ma służyć dla wszystkich. Miłego popołudnia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Jak było dzisiaj??? 22.01.06, 16:12 > Lądowanie odbyło się bez włączonych świateł na pasie dlaczego?? Może ktoś to > wyjaśni. Była piekna pogoda. > Tak się nie robi chyba że były inne ważniejsze przyczyny to > przepraszam. To wyjaśnia sprawę. Czekaliśmy do 11. Myślę że odezwie się Pan > Panie kolego i odbierze tą nagrodę. Ta nagroda to serio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Wiadomośc dla 250 jubileuszowego wpisu Protza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 18:02 Witam. Może są tacy co piszą co innego niż mówią. To nie dotyczy mnie. Pisałem po to żeby była mała przyjemność za ten wpis. Mnie cieszy to że to forum żyje, Tobie przypadł zaszczyt 250 wpis i nagroda czeka. Może ustalimy nowy termin. Zrobimy jakąs fotkę i będzie co wspominać za parę lat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj??? IP: 62.233.224.* 22.01.06, 16:17 a ja tak polazłem do garażu....wsiadam i ?????zapalam... zamknąłem garaż wyjeżdzam na droge, przejeżdzam około 400m i auto mi gaśnie....w tym momencie staram sie zapalić ponownie i.......to już koniec...po 30 min ciagłego zapalania dałem za wygraną....:(:(:(Zmarzniety dopchałem auto spowrotem zamknąłem garaż i sie...wku..łem solidnie...no i teraz siedze zly, tyle mnie ominęło....Cholera......!!!!<wściekły>.....Bardzo mi przykro że nie mogłrem być, bardzo mi zależało a tu w takim momencie...ech/// Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Jak było dzisiaj??? 22.01.06, 17:31 No widzisz, bardziej niezawodna bywa komunikacja miejska :] Wystarczyło spróbować :) Odpowiedz Link Zgłoś
elpassopl Re: Jak było dzisiaj??? 22.01.06, 16:28 Witam serdecznie, Już dawno nie byłem na lotnisku – czas nie pozwalał. Dziś się udało. Straszny mróz, ale warunki do obserwacji wyśmienite. Samolot podchodził bardzo nisko i wywołał drobną zamieć, czuć było podmuch i zawirowania powietrza. Poza tym niesamowity dźwięk!!! Świst, trzask, coś w tym stylu, w sumie to trudno to opisać, ale wrażenie rewelka. Jeśli ktoś ma jutro czas i ochotę, niech jedzie na 25, sytuacja może się powtórzyć bo pogoda będzie podobna. Ryan się dziś nie tankował... P.S. pasazer.com/czytaj.php?lp=1368&a=5 Szkoda że nie korzystali z EPLL. Z Wrocławia jast chyba bliżej do Łodzi niż Bydgoszczy, czy Poznania. Pozdr, Elpasso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slavekk Re: Jak było dzisiaj??? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 22.01.06, 17:48 > Szkoda że nie korzystali z EPLL. Z Wrocławia jast chyba bliżej do Łodzi niż > Bydgoszczy, czy Poznania. 1. Z Wroclawia jest bliżej do Poznania niż do Łodzi 2. Jako lotnisko zapasowe były też podawane Katowice. Ze wzgledu na autostrade A4 do Katowic jest zapewne najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Jak było dzisiaj??? 22.01.06, 20:53 > dociągniemy do 500 ustanowimy swój własny rekord miłośników lotniska Lublinek > im. Władysława Reymonta i zaczniemy od początku Hue hue :))) Ja osobiście się bardzo cieszę, że łódzcy spotterzy mają w końcu okazję do satysfakcji, focenia i zarzucania forum swoimi postami. Sam nie focę, ale podoba mi się Wasza robota i chętnie oglądam Wasze foty :) Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Jak było dzisiaj??? 22.01.06, 21:57 Ja byłem na lotnisku w sobotę więc trochę opowiem co tam się działo:Na progu 25 byłem parę minut po 9. właśnie zaczynali odśnieżać pas. O 9:45 na pas wyjechał dopiero traktor ze środkami chemicznymi. Potem jeszcze tylko 40 minut odśnieżania i jak tylko zestawy opusciły pas wylądował Ryan. Oczywiście nie byli w stanie odśnieżyć pasa po 20 min. postoju więc samolot czekał na odlot prawie dwie godziny aż przestało padać albo padało słabiej. Ale teraz najlepsze: Samolot pokołował na pas (nadal odśnieżany) i dopiero podjechał stary sprzęt do odladzania. Tak więc benek był odladzany na pasie startowym a pługi przeciskały się wokół samolotu żeby opuścić pas. Odladzanie trwało ok 25 minut. A potem.... prawie 5 minut oczekiwania na start (podczas ostro padającego śniegu). Odpowiedz Link Zgłoś