Dodaj do ulubionych

Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:23
Kiedy ta durnowata kablówka dołączy nowe kanały? Czekam na: BBC Prime,
Boomerang, Cartoon Network/TCM, EuroSport2.

Jeśli ktoś z kierownictwa TOYI czyta teraz to co pisze, to ŻĄDAM w/w kanały w
przeciwnym razie stracicie sporo klientów (PODSTAWOWA ZASADA SPRZEDAŻY: nie
zadowolony klient przekazuje informację do innych chętnych).

Wpie....cie bzdetne kanały Polonia1, tele5, TW1, Ariraiaiang... tego GÓMNA
nikt NIE OGLĄDA. Dlaczego nie zrobicie ankiet wśród abonentów - BOICIE SIĘ!?
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 12.12.05, 21:29
      Jest tvtrwam? Jest. A to najważniejszy kanał.
      • sky81 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 12.12.05, 21:36
        a czy u was działa radio bbc? bo u mnie przestało i nie wiem czyja to wina...
        • Gość: Telemaniak Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:40
          A właśnie. Dlaczego TOYA na swojej stronie internetowej /www.toya.com.pl
          nie zamieściła listy kanałów radiowych. Czy to jakaś tajemnica?
          • gray Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 12.12.05, 22:45

tiny.pl/x1s3 - tej listy?
            • Gość: Telemaniak Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:18
              Tak tej listy, na której nie ma stacji zachodnich. Dlaczego?
              • gray Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 13.12.05, 12:57

może tu - tiny.pl/x13c ?
                • Gość: Telemaniak Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:04
                  Nigdy nie odpowiadają na emaile.
                  • gray Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 13.12.05, 16:12

aha, to zadzwoń - 042 653-99-33
                    • Gość: Telemaniak Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:57
                      Ależ oni ciężko pracują. Jutro mają wolne. Fajna fucha ciekawe jak płacą?
                      • gray Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 14.12.05, 08:07

zapytaj jak będziesz dzwonił w czwartek.
        • stoodent Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 12.12.05, 21:48
          Znajdsziesz to swoje radio na Winampie ---> radio internetowe ---> itd
        • studi001 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 10.01.06, 19:21
          Otóz BBC od pewnego czasu po konflikcie z p. Murdochem niezbyt jest
          zainteresowane dostęnością swoich stacji radiowych i telewizyjnych poza
          granicami Wilekij Brytanii (tam była chora sytuacja prywatny nadawca Sky w
          spółce z państwowa TV i radiem BBC - i wsio finansowane z podatków - spadek po
          pani Tatcher która odwdzięczyła się Murdochowi z wsparcie w medialne).

BBC ma obecnie niekodowanie przekazy swoich kanałów telewizyjnych oraz radiowych
          ale w Polsce to i 2,5 metrowa antena w Szczecinie nie wystarczy do odbioru w
          Łodzi to już bez szans. (Astra 2D 28,2'E 10,803Ghz H SR: 22000 FEC: 5/6) W sumie
          szkoda tego, że kiedyś na pozycji 28.2'E bez problemu można było odebrać
          komplecik programów radiowych BBC. Więc niestety nie psiocz na operatora kablówki.

A jeśłi chodzi o BBVC World. Oprocz fal krótkich to poszukaj sobie na
          www.lyngsat.com co mozesz odebrac ze stacji radiowych informacyjnych.

Radio z satelity - ooo jest tego naprawdę sporo. Jak lubisz nowoczesną muzykę i
          nie cierpisz tej sieczki w polskich beznadziejnych radiach to proponuję np.
          nowrweskie NRK mPetre, kilka francuskich rewelacyjnych stacji z paczki Canalsat
          Radio oraz ciekawych niszoych brtyjskich z Astry 2.

Kablówka - nie dziekuję za ten archaiczny chłam. Mam talerz z obrotnicą jeszcze
          tylko sensowny dostęp do internetu (nie Toye i inne gówna) choc gbox trochę
          ułatwia w pewnych kwestiach podglądactwo..

Lista możliwych do odbioru kanałów to grubo ponad 4 tysiące. A gdyby jeszcze
          się przeprosić ze starym dbox to dojdą jeszcze przekazy. Masz wtedy sport,
          relacje z ważnych wydarzeń na żywo w oryginale bez logów stacji, pierdo***ych
          znaczków bez reklam itd.

A jeśli wolisz jedynie informacje z radia to może zaniteresuje Ciebie paczka
          kanałów radiowych brytyjskiej armii - Eutelsat W3, 7,0'E, 11,324GHz V SR:27500,
          FEC: 1/2.

Na tej pozycji ma pczkę francuskiego RFI 11,283 GHz, V SR: 27500 FEC: 3/4

BBC World Radio:
          Hotbird 13,0'E: 11,131GHz V SR: 5632 FEC: 3/4 (angielskie plus trzy inne wersje)
          Astra 19,2'E: 12,207Ghz V SR: 27500 FEC: 3/4 (angielsie w paczce francuskich
          stacji radiowych)

• Gość: red45 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.toya.net.pl 10.01.06, 19:27
            Z tym BBC to cos Studi zamieszales. BBC Prime to odpowiednik naszej TV POlonia -
            wybor najlepszych programow z oferty BBC przeznaczony wlasnie dla zagranicy.
            Spokojnie mozna odebrac z HB. Toya [podobnie jak inne kablowki i np. Cyfra+]
            musialaby tylko podpisac odpowiednia umowe. Co do BBC paczki z Astry 2 to
            faktycznie mozna tylko zaplakac, ze jest w wiazce na UK.
            • studi001 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 10.01.06, 19:55
              BBC Prime dotępny ze swojego przekazu na HB ale tam nie ma polskich napisów -
              nie psprwdzałem w TXT - ale ten przekaz to raczej nia dla Polski. Ale fakt można
              go obejrzeć pomimo kodowania (oraz z pakietu TPS) - słąby ten Viaccess. Tyle że
              dośc słaby jest jego sygnał bo to przekaz SCPC z transpondera szerokopasmowego.

A prósba była o radio BBC.

• studi001 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 10.01.06, 20:01
                W innym poście w tm wau ktos chciał radia BBC. Stąd przeoczenie BBC Prime.

A jeśli już to radzę Toboie przestawić antenkę o 6 stopni na wschód i cieszyć
                się z wpadki pana Kudelskiego.
                • Gość: red45 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.ekt.com / *.elkomtech.com.pl 11.01.06, 11:55
                  6 na wschod w stosunku do czego? I jaka wpadka, bo od rana jeszcze spie ;-)
                  ps. mam Astre+HB+Thora z wiekszej i Hispasata z mniejszej :-)
                  • Gość: STUDI Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.prokom.pl 12.01.06, 16:08
                    Astra lub Hispasat. A chodzi o Digital+.
                    Polecam Astee bowiem Hispasa to troszke blisko horyzontu.

Jedno co nonstop wałkują na ichnim PPV czyli Taquilli to alskandra Wielkeigo i
                    Tlumacza.
                    • Gość: red45 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.toya.net.pl 12.01.06, 23:21
                      Odbieram z obu pozycji, Hispa na starej antenie od Cyfry+, sygnal w granicach
                      50-60%. Szczerze mowiac z D+ najbardziej lubie Galavision ;-)
                      • Gość: STUDI Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.prokom.pl 13.01.06, 12:20
                        O Galavision pmiętam jeszcze jeszcze z początku la 90-tych. W sumie dość późno
                        miałem stycznośc z telewizją satelitarną bo pierwszy tuner miałem w 1990 roku.
                        Pamitam jeszcze jak na pierwszej Astrze gościły TV1000 i TV3 nadawane w D2-MAC.
                        Potem zamiana Eutelsata na nowszego Eutelsata II na pozycji 13,0E.
                        Miałem wtedy epoksydową antenę offsetową 1,20m z polarmount'em. Po kilku
                        przygodach z różnymi tunerami w końcu wybór padł na Echostara SR-4500.

A co do D2-MAC - pierwszy kontakt to 1995 rok i dekder od kablówki Eurocrypt. W
                        koncu wywałiłem wszelkie nasze debilne udoskonalenia i był naprawdę dobry
                        odbiór. Miałem też badziewnego CTU-900. Ale najlepszym był Visiopass z 1989
                        roku. To był satelitanry odbiornik a nie adaptowane pudło od kablówki. Nawet
                        strasznie zaszumione CNN na Thorze odbierał jak żyleta. A ten Visiopas na TV100
                        gdy były koncerty oferował lepszy obraz od DVD. A dźwięk , miodzio dla uszu.
                        Żałuję że nie miałem możliwości obejrzenia D-MAC (NRK na Thorze) - dwukrotnie
                        szersze pasmo wieć jakośc obrazu musiała powalać z nóg - bo obecna TV c(s)yfrowa
                        to niestety jakościowy chłam. Dodam ze D-MAC, D2-MAC i C-MAC oferował
                        czterokrotnie większą rozdzielczość koloru niż obecne DVD.

W tmy czasie eksploatowałem fajnego Pace MSS238 (ale fonię mógł mieć lepszą :-(
                        )a marzeniem był (niezrealizowanym) Force Duo Master.

Z ciekawostek co pamiętam to odbiór kanałów z Sirusza z odbicia od ściany bloku
                        w którym mieszkałem.

A obecnie - Dreambox DM7000 rulez! choć chyba sobię sprawić Nokię 9600 lub dbox1
                        ze SCSI i pełnym autosearch (nie zawsze co nowe jest lepsze....) dla przekazów i
                        SCPC.

A dla własnej ciekawości chaiłbym móc pobawić sie jakimś odbiornikiem
                        Digicipher2 - taki inny standard TV cyfrowej.
      • Gość: Telemaniak Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:38
        W moim tv nie zmieścił się na liście. To nie jest ciekawy kanał, nie lubię
        kanałów interaktywnych w których w beszczelny sposób wyłudza się pieniądze.
        Wrzucam go do listy kanałów do usunięcia razem z głupkowatymi itv, 4funcośtam i
        tak oto mamy już kilka wolnych częstotliwości na nowe kanały.
        • Gość: beholder Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:49
          Dlatego na Chojnach ludzie zaczynają masowo rezygnować z TOYA na rzecz lokalnej kablowki (TOYA obnizyla ceny na Chojnach - czyzby panika?)- i ciekawe kanaly i nizsza cena (Np o MEZZO w TOYA to pomarzyc nawet nie warto - koneserzy wiedza o czym mowie.) A jak ktos chce TV trwam, to tez ma - i wszyscy sa zadowoleni)
          • studi001 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 10.01.06, 20:13
            Wiemy co to Mezzo. Jest jeszcze Musique Classique. Obydwa da sie jakoś obejrzeć
            z satki.
        • blissy Człowieku odpieprz sie od 4 fun TV!!!<nt> 13.12.05, 12:34

• aga.p.p Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 12.12.05, 21:59
      Ja chcę do tego CNN, tve (albo coś innego po hiszpańsku) i niech oddadzą travel.

pzdr,
      A.
      • kol.3 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 12.12.05, 22:07
        Travel, Rai Uno, RTR Płanetę. Won z podróżami, militariami, funami itp.
        bzdurami.
    • Gość: BugsBunny Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:07
      Właśne niech oddadzą CartoonN, przecież ten kanał kiedyś był.
    • Gość: kablomaniak Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:10
      To oni są w 4 miastach? Coś mi się zdaje, że nie zależy im na poprawie oferty,
      tylko czekają aż ktoś ich wykupi np Multimedia albo inna większa kablówka.
    • Gość: narcyz Proste wyjście IP: *.4web.pl / *.4web.pl 12.12.05, 22:41
      antena sat. kosztuje 250zł; ja już mam i TOYe olewam.
      • studi001 Re: Proste wyjście 10.01.06, 20:07
        Cieawe....
        Czasa z konwesrterem i kbelkiem to już stóweczka z naddatkiem. Jaki tuenr kupisz
        za 150 PLN Jakieś badziew bez możłiwości? Tylko mnie nie rozbaw Phillipsem do
        Wizji TV.
        W zasadzie zabawa zaczyna się do wysupłania raczej 750 zetka na DM500 plus
        czasza, obrotnica i konwerter.
    • szakal_el Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 12.12.05, 22:42
      Toya jako monopolista na pol Łodzi ma du...żym powazaniu to co mysli abonent.
      Na wiekszosci osiedli i tak nie ma alternatywy. Albo oni albo naziemna antenka
      lub duzo wiecej za Cyfre:(
      • studi001 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 10.01.06, 20:11
        Dużo więcej za Cyfrę+? Oj przespałeś i to wiele.
    • Gość: Michał M. Toya fuck, Multimedia fuck IP: *.lodz.msk.pl 12.12.05, 22:47
      Toya i Multimedia kilka lat temu podzieliły między siebie Łódź. Dwie s-syńskie
      firmy. Ktoś im pozwolił na praktyki monopolistyczne. Nie oczekuj teraz od nich
      za dużo. Ciebie oni mają głęboko w dupie, masz płacić i nie pyskować. Zawsze
      tak jest, gdy nie ma konkurencji.

Przeprowadź sie na Widzew-Wschód, będziesz miał TVSat364, albo na Teofilów,
      gdzie jest TV-Teo (czy jakoś tak). Stowarzyszenia osiedlowe dają sygnał
      telewizyjny na 10 razy lepszych zasadach niż te 2 gó..ane firmy (to znaczy
      dają więcej i taniej).
    • parzon84 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 12.12.05, 22:55
      to jest gó.., nie telewizaj, pieniadze biora a w tv jakies badziewne programy
      puszczaja, co rok podwyzka. Mieszkam na Retkini - Poludnie i z niecieprpliowscia
      czekam na Ret-Sat (to telewizja na innej czesci Retkini). Ret Sat juz dawno
      chciał wejsc ale sa problemy ze zgoda spoldzielni , ciekawe dlaczego.... :)
    • Gość: skórzane majtki Jedyna rada to parada "Wpuść TOYE w kanał" IP: 5.6.2R* / *.94.141.140.cable.012.net.il 13.12.05, 01:35
      pewnie Poznań się przyłączy:)
    • zamek Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 13.12.05, 09:19
      Jeetem pewnie jednym z nielicznych, ale po doświadczeniach z kablówką na
      Manhattanie Toya jest dla mnie dużym krokiem naprzód (oczywiście, też nie
      wszystko mam zaprogramowane, bo po co, ale, że tuner w moim telewizorze nie
      obejmuje TW1, to akurat żałuję).
    • menelkir Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 13.12.05, 11:15
      Oglądam Arirang, i to dość często.
      Najchętniej poprosiłbym jeszcze o NHK World.

A co do wysuwanych ŻĄDAŃ, to lekko chybiony adres.
    • Gość: Przemyśl Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:49
      Po ile płacicie w Łodzi za pakiet kanałów (bez Canal+ i HBO)?
      Bo w Przemyślu biorą 44,00 zł.
      • camelot Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 13.12.05, 20:06
        Przestańcie już pitolić a tylko zrezygnujcie z tej całej TOYI. Mimo iz cyfra
        plus jest nieco droższa to ma ponad 200 kanałów. Jak oglądam czasami poprzez
        internet te programy informacyjne i publicystyczne TOYi to żal d..ę ściska taki
        brak profesjonalności.
        • Gość: jaro Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.toya.net.pl 22.12.05, 22:17
          Rzeczywiście! Jakośc programów informacyjnych w TV Toya jest żenująca!I jakie
          brzydactwa prowadzą WYDARZENIA. Taki R.Konacki to może cebule sprzedawać a nie
          prowadzić serwis informacyjny. A te stand uy. Horror!Żeby materiał zakończyć
          stand up - em trzeba miec cos do powiedzenia.Reporterzy TV TOYA najczęściej nie
          mają nic ciekawego do powiedzenia.I te głosy podkładane pod materiały: jak
          słyszę Barańska Anne to ciarki po plecach przechodzą. Do logopedy pani Aniu!!!!A
          program przygotowali by lepiej studenci/absolwenci dziennikarstawa.Żenada. O
          proramach typu Punkt widzenia nie wspomnę - bo zero publicystki, pkazania pazura
          tylko grzczne dziennikarstwo.Wstyd.
        • Gość: joachim Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.toya.net.pl 22.12.05, 22:19
          Rzeczywiście! Jakośc programów informacyjnych w TV Toya jest żenująca!I jakie
          brzydactwa prowadzą WYDARZENIA. Taki R.Konacki to może cebule sprzedawać a nie
          prowadzić serwis informacyjny. A te stand uy. Horror!Żeby materiał zakończyć
          stand up - em trzeba miec cos do powiedzenia.Reporterzy TV TOYA najczęściej nie
          mają nic ciekawego do powiedzenia.I te głosy podkładane pod materiały: jak
          słyszę Barańska Anne to ciarki po plecach przechodzą. Do logopedy pani Aniu!!!!A
          program lepiej by przygotowali studenci/absolwenci dziennikarstawa.Poziom
          programów to Żenada. O programach typu Punkt widzenia nie wspomnę - bo zero
          publicystki, pokazania pazura tylko grzeczne dziennikarstwo.Wstyd!!
    • Gość: vg DSF i Polsat Sport. IP: *.toya.net.pl 13.12.05, 20:30
      inne kablówki maja a Toya nie!
      W toyi jest około 20stu zupełnie niepotrzebnych kanałów.
      • Gość: Telemaniak Re: DSF i Polsat Sport. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:49
        O właśnie, te kanały też powinny się pojawić. To jest po prostu Skadal!
        • studi001 Re: DSF i Polsat Sport. 10.01.06, 20:10
          DSF żąda opłąty licencyjnej za retransmisję. Ale możesz obejrzeć free z Astry.
          A jakbyś był bardziej obrotny to i znacznie więcej ze sportu byś oglądał.
    • Gość: dj Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:51
      Do gościa z Przemyśla: W Łodzi ceny są tajne (zauważ że nie ma ich na stronie
      internetowej) i zależą od "położenia geaograficznego" czytaj czy jest
      konkurencja którą trzeba wykończyć czy nie. Ja mam tego pecha że nie ma
      konkurencji i płacę 40,50 zł.
      Co do listy życzeń, to ja stawiam oficjalne ultimatum ( już widzę jak w Toyi
      się przejmują:) )albo wracają angielskojęzyczne programy inormacyjne typu CNN,
      CNBC itp albo od wiosny zakładam antenę satelitarną. Naprawdę dla tych co mają
      możliwości techniczne jest to chyba najlepsze wyjście bo przy tych cenach w
      Toyi to oferta np podstawowa Cyfry+ jest, przynajmniej jak dla mnie, o wiele
      lepsza. Płacę w sumie niewiele więcej za zestaw programów o wiele bardziej
      wartościowych.
      Dla tych co niemają możlwości technicznych to pozostaje czekać na wejście
      telewizji cyfrowej. Wtedy dopiero Toya będzie zmuszona do działania lub
      dostanie pożądnie po tyłku.
      • Gość: Szad Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.toya.net.pl 02.01.06, 06:36
        Ja place okolo 20 zl za pakiet podstawowy z HBO (mam konkurencje w bloku), a jakis czas temu to bylo mniej niz 10zl.
        • studi001 Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 10.01.06, 20:15
          Ciekawe .... HBO więcej kosztuje niż to co podałeś HBO ceni się wysoko za swój
          badziew.
    • al-ki Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 13.12.05, 22:43

Mam ciekawsze rzeczy do robienia niż gapienie się w telewizor. To co jest
      starczy mi.
      I do tego świetny internet.
    • Gość: Bart Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.mnc.pl 14.12.05, 01:37
      A macie TV1000?
    • Gość: japi Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.anon-online.org 14.12.05, 01:57
      I kilka hiszpańskojęzycznych przydałoby sie.
    • Gość: klondike Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 10:50
      Na razie w miejscu MTV Classic pojawiła się stacja VH1. Dlaczego w TOYI nie ma
      "MTV Hits"?
    • Gość: wampajer the Horror Channel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 18:45
      Czekam na ten kanał do końca stycznia. Pote jak go nie będzie rezygnuję z kablówki.

"Horror Channel"
      www.zonevision.co.uk
      • studi001 Re: the Horror Channel 10.01.06, 20:14
        Kolejna Romantica?
        Wpsółczuję.
        • Gość: xx Re: the Horror Channel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 00:02
          Jaka Romantica. Co Ty chłopie porównujesz jakiś babski kanał dla płaczących
          ciotek z kanałem na którym leci/lecą klasyki horrorów.
          www.zonevision.co.uk/broadcasting/horror.php
          Kanał jest rozpowszechniany przez tą samą firmę co EuropaEuropa, Club,
          Romantica, RealityTV. Dlaczego brak jej w Polsce w sieciach kablowych i cyfrowych?
          • Gość: STUDI Re: the Horror Channel IP: *.prokom.pl 12.01.06, 16:18
            Europa - Europa - hmmm no gratulacje. Gdyby nie bło Ale Kino! (polskie Cine
            Cimenma - produkcja C+ - tylże że np. w Hiszpaniii mają kilka edycji w tym
            panoramiczne i co najważniejsze - oryginalna wersja plus do włączenia angielkei
            napisy) - to moze by cos bło warte... Ewoluowało z dawnej Wizji Le Cinema -
            zpchajdziury w pakiecie Wizja TV.

Club - dziadowski kanał zpchajdziura

Romantica - no super naprawde super....

Reality TV - zapchajdziura... Ale np. żałue zę zniknął Avante. Z trójki Relity
            TV, Club I Avante ten ostatni oceniałem najwyżej. Ciekawe ze w przekazie do
            kablówek RelityTV wersja polska jest nawet niekodowana (Tlsttar 12, paczka DMC).

Jak myślisz czemu w wyniku fuzji WizjiTV z C+ wyleciały właśnie Romantica,
            Europa Europa

A Horror channel, sorki są takowe produckje w innychpakietach jak np. Sci-Fi,
            Calle13, Jimmy itd. Wspomnę o totalnym gniocie jak AXN. PRzez kilak lat mocno
            się stoczył do 4 ligi... albo Hallmark.... Pamietam z 1997 roku jak nie byoło
            reklam w trackei fuilmów a ofertę miał lepszą wtedy od naszego raczkujaćego HBO.
            I co się z Hallmarkiem stało.

A co do platform cyfrowych. Widziosz problem z doąłczaniem kanało jest tkai ze
            przepustowośc transponderów nie jest z gumy. Chyba zę chciałbyś aby np. Cyfra+
            zesżła do jaosci Polsatu gdzie sa tylok same widoczne makrobloki.

Pomyśl jeden kanał więcej, dodakowy koszt i to wysoki a czy da sie go pokryć z
            abo? Watpię

Już przerabialiśmy to z Viasat History, polskim Nickeodeon'em (nie pamiętam już
            nazwy).

Ja bym mimo wszystko poprosił o Animaux zamiast Animal Planet i NGC.

• Gość: xx Re: the Horror Channel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 19:13
              Mnie nie interesują platformy cyfrowe. Tylko chciałbym żeby ten kanał (Horror
              Channel) był w kablówce TOYA.
    • teufel INTERNET 22.12.05, 19:02
      Od 1 stycznia internet w Toi 750/750 kb/s
      • Gość: wampajer Re: INTERNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:57
        Internetem mnie nie przetrzymają. Wolę swoją 2megówkę-neonówkę.
        Niech wrzucą kilka nowych kanałów w tym HorrorChannel i będzie super.
        A jak nie to niech się zawijają ze swoimi pakiecikami na drzewo.
        Nie lubię monotoni.
      • Gość: no_name Re: INTERNET IP: *.toya.net.pl 22.12.05, 22:35
        fajnie ale mogliby odrazu 1M dać
        zresztą u nmie nawet tych 650k obiecanych nie ma
        • Gość: tomek W biurze Toya siedzi SHREK i nie robi badań rynk. IP: *.toya.net.pl 23.12.05, 22:44
          Kompletne olewają nas klientów dlaczego nie robią ankiet przecież to my
          wyrażamy swoje potrzeby oni się czują jakby na siłę puszczali nam coś czego my
          nie chcemy a oni z Toyi na siłę nam badziejstwo wlepiają czy nie rozumieją, że
          ludzie chcą uczyć się języków więc czemu nie ma programu chińskiego skoro to
          najbardziej rozwijająca się gosodarka świata czy japońskiego nie wspomnę o
          braku hiszpańskiego włoskiego skandynawskiego rosyjskiego arabskiego
          portugalskiego.Przecież Polska nie jest już zabita dechami i chcemy
          przynajmniej w ten sopsob poznawać świat uczyć się.

Czy ten SHREK co robi cenzurę może włączyć te kanały, jeśli mają je inne
          kablówki to znaczy, że nie są to płatne kanały więc nie ma problemu.

Od dawna prosimy aby nam włączyli :

EuroNews, BBC World, CNN, BBC Prime, Travel Channel, Bloomberg,CNBC,

oraz

Hallmark, Club, Extreme Sports, Cartoon Network / TCM, Mezzo, MCM, Moscow-Open
          World

Polsat Sport, oczywiście chcemy Horror Channel, Erotic Channel,Einstein,
          Boomerang.

Wszędzie robi się badania rynku ale nie w TOYI , dziś zadzwoniłem ale ta strona
          Widzewa -Batory jest pod opieką TOYI i nie mogę zmienić mych ulubieńców z tego
          biura bo są monopolistami inp. tvsat364 z drugiej strony Puszkina nie może
          wejść na tę stronę Widzewa, paranoja.

Może ktoś z adminow zrobi referat i prześle list do TOYI jakie są potrzeby
          mieszkańców.

• Gość: wampajer Re: W biurze Toya siedzi SHREK i nie robi badań r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 11:59
            Popieram. Zaatakujmy ich listami i żądaniami.
          • marrgos brrr!!!!!!!!!!!! 02.01.06, 11:49
            Oni nas olewają na mnóstwo sposobów. Nie daj boże załatwiać coś w tzw. BOA.
            Kilometrowe kolejki jak kiedyś za karpiem.. , jakieś dzikie godziny pracy
            etc. , etc. Ale internet mają rzeczywiście szybki i dobrze działający, to im
            trzeba przyznać..
            • studi001 Re: brrr!!!!!!!!!!!! 10.01.06, 20:03
              Mi by na czymś innym zależało niż tej ich szybkości w ich internecie....
          • studi001 Re: W biurze Toya siedzi SHREK i nie robi badań r 10.01.06, 19:50
            Hallmark,
            Club,
            Extreme Sports

To są badziewia UPC - wieć mnie to dziwi bowiem są to typowe zpchajdziury, aj ak
            kabel to w zasadzie monopol UPC w Polsce jako dostawcy programów.

Cartoon Network / TCM - To już nieco droższy kanał. Prosćiej dać chłam Murdocha
            o nazwie Jetix.... (d. FoxKids). Polsat na to poleciał nic dziwnego że UPC
            łykneło badziew.

Mezzo, - niszowy kanał i stosunkowo drogi dla kabłowek. Poza zasięgiem UPC. To
            francuiski kanał powstał w wyniku fuzji Mezzo z ichniego pakietu HBO z kanałem
            Muzzik z francuskiego pakietu Canal+. Fakt dośc wartościowy kanała ale żabojazdy
            mają jeszcze drugi (tanśzy ale nie gorzy ) Mujsique Classique oferowany przez ABSat.

Mezzo jest dostępe też w paczkach innych europejskich nadawców. Do tanich nie
            należy. Co ciekawe był dostęny we wószech ale p. Murdoch nie lubi konkurecji
            Więc po przejęciu włoskiego Telepiu już sie pozbył tego.
            Ale niestty to niszowy kanał operato kablówki nie dołączy go. Nie zarobi tak jak
            na chłamie MTV czy Viva - kilak kanało oferujacy to samo przez 24 na dobę.

A mi by sie marzył w poslekij wersji Animaux z frnacuskiego ABSat. Ani Animal
            Palnete ani National Geographic Channel jeśli chodzi o programy przyrodnicze nie
            może się z nim równać.

MCM - które bo jest juz ich kilka (a szkoda mi tego dawnego MCM 2). Niesty to
            produkcja której bliżej do znienawidzonego w Polsce C+. Kablówka tego nie kupi.
            UPC naciaksło aby MCM'u nie oferwać na rynku polskim ja doszło do wchłoniecią
            Wizji TV przez C+.

Moscow-Open-World sądzisz że operator kablowy naskieruje dodatkowa czaze na
            ten kanał, zakupi tuner, kartę dostępu itd.... UPC bazuje na systemie dostępu
            Cryptoworks a tu trzeba by było zainwestowac w Videoguard'a...

Polsat Sport, oczywiście chcemy - To Polsat. UPC niechętnie ropzowszechnia
            kanały Polsatu. Za drogi jak na ofertę programową.

Horror Channel - ale chhyba tylko z pirackiego dostępu bo takowego na rynku
            polskim brak. Wieć nie ma niezależnie od operatora kablówki

Erotic Channel - Jest taki kanał - z reklamami burdeli i sex telefonów. Super.
            Polecam ;-). Wolę to co się "rozjaśnilo" od klku dni na satce i to całodobowo no
            bo o Spice Platinum czy Multivision nie ma co wspominać ani o badziewnym Playboy TV.

Einstein - niedostęny na rynku polskim. Więc sorry.

Boomerang - kupił to Polsat do swojego pakietu więc nie licz że będzie to w
            kablu bo to nie produkcja UPC. Pięc lat temu była to free wersja Cartoon
            Network. A ekspansja zaczęła się jak francuski HBO czyli pakiet TPS musiał coś
            dołączyć do swojej bardzo ubogiej oferty.

Jak jesteś spragniony czegoś innego to od klku dni na lewo można sobie bez
            kłopotu obejrzeć hiszpański pakiet Digital+ (taki hiszpański C+). Ilość kanałów
            i oferta przeniesiona w 10% by zadowoliła każdego telemaniaka. 16/9, oryginalna
            wersja....

Generalnie jednego zazdroszczę żabojadom - tam nie ma przerywania reklamami
            programów. A gdzie tu badziewne Discovery któee co 5 mnut daje blok reklamowy
            kilkakrotnie głośniejszy od właściwego programu.

Powoli zbliża się era HTDV (albo Euro1080) i ciekawe gdzie znajdą sie nasze
            kablówki - nadal będą tkwić w latach 70-tych? Trochę mi szkoda D2-MAC bo był to
            super system dla kabla i naziemnej TV - oferował znacnzie lepszą jakość obrazu i
            dźwięku niż obecny cyfrowy szajs DVB MPEG2 jak i od DVD.

Kup se dramboxa, czaszę oraz spróbuj sie dowiedzieć czegoś o gbox...
    • markus.kembi Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! 24.12.05, 12:05
      Ja przeciwnie - nie chcę nowych kanałów. Te polonie1 i tele5 mogliby faktycznie
      wypie..ć, ale zamiast dodawać w ich miejsce nowych lepiej żeby obniżyli cenę
      abonamentu.
      • Gość: Młerte TOYA do przejęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 20:43
        Jeszcze trochę i TOYA poleci. Hurrrrrrrrraaaaaaaaaa

"...Według informacji "GP", najwięksi gracze na rynku w pierwszej kolejności
        zainteresowani są przejęciem Telewizji Kablowej Poznań i Toya z Łodzi. Obaj
        operatorzy mają po 150 tys. abonentów..."

Więcej:
        wirtualnemedia.pl/document,,545517,Konsolidacja_na_rynku_sieci_kablowych.html
    • Gość: RAPTorek Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.toya.net.pl 02.01.06, 00:32
      Telemaniak twój post jest tak żałosny, że aż śmieszny. A ja żądam, żeby w MTV
      puścili piosenkę "Majteczki w kropeczki", bo w przeciwnym razie stracą mnie i
      wielu (od 2 do 5) innych widzów. Tak teraz są tak wystraszenie, że na pewno
      jutro będzie ten teledysk w MTV przez cały dzień leciał.

Ale nie łam się. Myślenie nie boli, i sądzę, że kiedyś będzie z Tobą lepiej.
      Być może...
      • Gość: kokos Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 02:27
        Oho - odezwal sie urazony pracownik TOYA. Styl wypowiedzi podobny do sposobu
        zachowania wszystkich pracujacych w "biurze obslugi klienta" tek pseudo firmy.
        Nie polecam i odradzam wspolprace z nimi.
      • Gość: wtyczka Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:29
        Twoje porównanie jest bez sensu.
        TOYA nie liczy się ze swoimi abonentami i ma w .... ich prośby. Dlaczego te
        buraki nie zrobią ankiety wśród abonentów, jakie najczęściej kanały oglądają i
        jakie inne kanały chcieliby zobaczyć w ofercie?
    • Gość: wtyczka Re: Żądam nowych kanałów w kablówce TOYA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:27
      Co ty człowiecze wiesz o Michniku. Nawet nie wiesz co ten człowiek przeszedł w
      życiu. Nie życzę Ci tego.
    • Gość: Teleboy W TVsat364 wyłączyli TVN Turbo! C _uj wam w d_pe! IP: 157.30.168.* 07.01.06, 00:43
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka