Dodaj do ulubionych

Pikieta przeciwko świątecznemu kupowaniu karpi

18.12.05, 20:43
"Oburzony" sprzedawca! Straszne!
Obserwuj wątek
    • Gość: merger.b Re: Pikieta przeciwko świątecznemu kupowaniu karp IP: *.toya.net.pl 18.12.05, 22:47
      "głupi" ekolodzy! Straszne!
      • aron2004 Re: Pikieta przeciwko świątecznemu kupowaniu karp 18.12.05, 23:49
        a co ze śledziami?
        • Gość: daro Re: Pikieta przeciwko świątecznemu kupowaniu karp IP: *.toya.net.pl 19.12.05, 11:17
          pewnie tez bardzo cierpia w marynacie :>
          • Gość: Mark Re: Pikieta przeciwko świątecznemu kupowaniu karp IP: *.uml.lodz.pl 19.12.05, 14:18
            A taka soja? Też pewnie jej niewesoło, że się z niej kotlety robi. Zabronić!
      • Gość: ara Do merger.b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 12:32
        Masz rację, zabijanie jest straszne - i jeszcze o tym przypominają takim jak
        Ty, nie?
      • Gość: Reallex D al_, yavorius i tym podobnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:16
        Ludzie, kogo obchodzi, co myślicie. Przeczytajcie jeszcze raz komentowany
        tekst. Tutaj chodzi o OBRONĘ ŻYCIA a nie o wasze opinie. Idą Święta, wszyscy
        pogodzcie się, a NIE ZABIJANIE samo przyjdzie :)
        • yavorius Re: D al_, yavorius i tym podobnych 19.12.05, 15:17
          Gość portalu: Reallex napisał(a):
          > Ludzie, kogo obchodzi, co myślicie

To dlaczego mnie ma obchodzić, co ty myślisz?
          • Gość: al_ Do yavorius - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:17
            Jednak jesteś niemadry, jak ja, naprawdę nie wiesz co piszesz, ja też nie wiem,
            wiec lubie cie.
            • al_ Re: Do yavorius - pilne 20.12.05, 17:59
              \A Ty złodzieju nadal śmierdzisz... typowy Polaczek...
              • marabutos Do al_ Czego Polakow wyzywasz od złodziei? 21.12.05, 10:21
                Dlaczego Polaków wyzywasz od złodziei. Naprawdę to jest forum o karpiach, a Ty
                ubliżasz Polakom. Może jeszcze popierasz świąteczne mordowanie? Taka z Ciebie
                kanalia?
        • al_ Re: D al_, yavorius i tym podobnych 20.12.05, 18:00
          Czyli roślincewolno odebrać życie, zaś rybie nie...
    • damndogu Re: Pikieta przeciwko świątecznemu kupowaniu karp 19.12.05, 01:11
      ryby głosu nie mają! utopmy je w wodzie! :-)
    • Gość: Michał M. Re: Pikieta przeciwko świątecznemu kupowaniu karp IP: *.lodz.msk.pl 19.12.05, 01:51
      Ok, karpi brutalnie zabijać nie wolno. Ale nie każcie mi jeść trawy zamiast
      nich:)
      • Gość: tato Do Michał.M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 12:35
        A dlaczego miałbyś nie jeść trawy? Wolisz być mordercą?
        • yavorius Re: Do Michał.M. 19.12.05, 12:41
          Bo może jemu nie smakuje trawa (tak jak i mi). Poza tym, dlaczego nazywasz
          Michała mordercą? Sugerujesz, że to on zabija te zwierzęta?
          • Gość: al_ Re: yavorius od al_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 12:55
            "Bo człowiek jest MIĘSOŻERCĄ a nie krową... Spójrz jak wyglądają ludzi, którzy
            nie jedzą mięsa... Blech... Paskudztwo..."
            Tak mówią zabijający i popierajacy zabijanie, prawda?
            • yavorius Re: yavorius od al_ 19.12.05, 12:57
              Gość portalu: al_ napisał(a):
              > "Bo człowiek jest MIĘSOŻERCĄ a nie krową...

Zgadzam się.

##
              > Spójrz jak wyglądają ludzi, którzy
              > nie jedzą mięsa... Blech... Paskudztwo..."
              > Tak mówią zabijający i popierajacy zabijanie, prawda?

Nie mam zdania, nie wiem kto tak mówi. Ja tak nie mówię.
              • Gość: beata nie jest :) IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 19.12.05, 13:10
                krowa wylacznie trawy nie je, doczytajcie. to zupelnie inny organizm.

czlowiek może jeść mięso, ale nie musi. zapytajcie dietetyków bądź lekarzy.
                zreszta - warzywa i owoce są zdrowsze, łatwiej się je trawi i (póki co) nie ma
                w nich tyle chemii co w mięsie.

jak wygladaja ludzie, ktorzy nie jedza miesa?
                ja ze swojego wygladu jestem zadowolona, mojemu chlopakowi tez sie podobam, a
                co inni na to? spotkacie kiedys to ocenicie :]
                jestem weganką (czyli m.in. miesa, mleka i serow nie spozywam) od wielu lat.
                • Gość: zorros Do beata - Re: nie jest :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 13:13
                  Pozdrawiam Cię, tak trzymaj.
                • al_ Re: nie jest :) 19.12.05, 13:57
                  Znałem kiedyś takiego. Wyglądał jak śmierć... Po pół roku...

A ja nadal się upieram, że człowiek jest tak zbudowany jak typowy mięsożerca...
                  Co do chemii... Jest jej dokładnie tyle samo ile w warzywach... Co więcej
                  kiedyś pewna firma produkowała kotlety sojowe z... odpadków z rzeźni... Oczy
                  mózg itp... So?
                  • gray Re: nie jest :) 19.12.05, 14:20
                    al_ napisał:

> Znałem kiedyś takiego. Wyglądał jak śmierć... Po pół roku...

bo chodzi o zbudowanie odpowiedniej diety a nie tylko usunięcie z obecnej mięsa.

> A ja nadal się upieram, że człowiek jest tak zbudowany jak typowy
                    > mięsożerca...

nikt ci tego nie broni ale wielu będzie się śmiało.

> Co do chemii... Jest jej dokładnie tyle samo ile w warzywach...

im produkt bardziej przetworzony tym więcej w nim chemii. czy
                    marchewka jest bardziej przetworzona niż podwawelska? poza tym co jeżeli ta
                    podwawelska jadła wcześniej marchewkę?

> Co więcej kiedyś pewna firma produkowała kotlety sojowe z... odpadków z
                    > rzeźni... Oczy mózg itp... So?

i to jakoś świadczy przeciwko wegetarianizmowi? kiedyś pewna 'firma' produkowała
                    mydło i materace z ludzi - czy to powód aby się nie myć i spać na desce?

żeby nie było - jem mięso.
                    • al_ Re: nie jest :) 20.12.05, 07:37
                      "i to jakoś świadczy przeciwko wegetarianizmowi? kiedyś pewna 'firma'
                      produkowała
                      mydło i materace z ludzi - czy to powód aby się nie myć i spać na desce?
                      " To świadczyło o tym, że jedzenie roślin wcale nie jest takie zdrowe na jakie
                      wygląda... Świństwo jakim są często oblewane jest niedozmycia....
                      • Gość: Jada Do al_ Re: nie jest :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:04
                        Ale Ty jesteś głupi al_ i do tego zakompleksiony cienias z Ciebie.
                        Jada
                        • Gość: al_ Do al_ Re: nie jest :) IP: *.toya.net.pl 20.12.05, 14:10
                          przykre ... szkoda mi Ciebie... :/.
                    • leslaw_m Re: nie jest :) 20.12.05, 13:15
                      ponieważ oprysk jest i tak tanszy niż strata plonów,zapytany przeze mnie kiedyś
                      rolnik co robi,ze mu sliwki nie robaczywieją,odpowiedział,ze "pryska"
                      zapytawszy go jak często,otrzymałem odpowiedz,ze co dwa góra trzy tygodnie.
                      szczęka mi opadła.
                      żeby była jasnosc,według normy owoc moze byc opryskany około 4 razy maksymalnie.

zeby nie było,jem owoce:))
                      tylko miejcie swiadomosć co jecie panstwo zdrowoodżywiający,o soji
                      modyfikowanej nie wspomnę:))
                      • al_ Re: nie jest :) 20.12.05, 14:13
                        Ci.... i tak się dowiesz, że opryskiwanie jest zdrowe ;).
                  • Gość: Zdanka Re: nie jest :) IP: *.4web.pl 19.12.05, 18:35

> A ja nadal się upieram, że człowiek jest tak zbudowany jak typowy mięsożerca...
                    >

Ok, to poluj i rozrywaj mięso kłami , jedząc je surowe- wtedy bedziesz mógł
                    powiedzieć, ż e jesteś typowym mięsozercą...Człowiek nie jest typowym miesożerca
                    już choćby z tej przyczyny, że mięso w diecie człowieka wymaga obróbki
                    termicznej , inaczej sie po nim rzyga dalekj niż widzi.
                    Nauka nr 1 ---------------> jak ktoś coś robi, to nie znaczy, ze wszyscy to
                    musza robić oraz , że tylko ten ktoś ma rację.
                    Dziękuję za uwagę i idę wreszcie spać.;/
                    • huann właśnie jem tatar ;D 20.12.05, 23:33
                      z cebulką rzecz jasna ;)
                      i uważam, że gdyby człowiek miał jeść ziarka, to by mu bozia dała dziubek, a
                      nie kły.
                • uerbe Re: nie jest :) 20.12.05, 23:44
                  Gość portalu: beata napisał(a):

> czlowiek może jeść mięso, ale nie musi.

Nie muszi również być zmuszany do niejedzenia przez tych, co nie jedzą. Jeśli
                  chcesz by tolerowano Twój owocowo-warzywny światopogląd, daj mi w spokoju
                  przełknąć mój kawałek zmażonego karpia.
                  • huann Re: nie jest :) 20.12.05, 23:45
                    uerbe napisał:
                    daj mi w spokoju przełknąć mój kawałek zmażonego karpia.

zamarzonego ;]]]
        • Gość: al_ Re: Do Michał.M. IP: *.toya.net.pl 19.12.05, 12:42
          Bo człowiek jest MIĘSOŻERCĄ a nie krową... Spójrz jak wyglądają ludzi, którzy
          nie jedzą mięsa... Blech... Paskudztwo...
        • cassani tak 19.12.05, 15:42
          Michał jest na pewno zdeklarowanym mordercą.
          • Gość: Michał M. Nie jestem mordercą IP: *.lodz.msk.pl 19.12.05, 19:56
            Nie jestem mordercą, jestem mięsożercą (ale roślinożercą też). Na trawienie
            wyłącznie trawy mam ponoć zbyt krótkie jelita. Poza tym nie mam możliwości
            przeżuwania w nocy tego co zjem jak krowa.

Byłem kiedyś na uczcie zorganizowanej przez wegetarian. Kilkadziesiąt różnych
            sałatek. Niektóre niejadalne (jeśli wrzuci się 10 warzyw do jednej miski, to
            zawsze któreś będzie niesmaczne). Marzyłem o kawałku pysznego schabowego albo
            chociaż o kurczaczku.
        • Gość: Michał M. Re: Do Michał.M. IP: *.lodz.msk.pl 19.12.05, 19:58
          Czy morderca to ktoś, kto je mięso?

Przypominam, że jedząc schabowe, kurczaki i ryby nie popełniam żadnego
          przestępstwa. Zatrzymaj więc swój wegetariański bełkot dla siebie (oszczędzaj
          energię, w kilogramie trawy jest jej bardzo niewiele).
    • yavorius Re: Pikieta przeciwko świątecznemu kupowaniu karp 19.12.05, 11:19
      "przepis na rybę po grecku z kotletów sojowych i warzyw"

Ryba z warzyw i z kotletów sojowych? A ja myślałem, że ryba to takie zwierzątko
      co pływa w wodzie...
    • Gość: bosik NIE ZABIJAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 11:23
      Nie jest po Człowieczemu zabijać i popierać zabijanie świętując zjadaniem ryb,
      drobiu, mięsa czujących istot. Jesteśmy opiekunami zwierząt na Ziemi, a nie ich
      właścicielami i zjadaczami. Zwłaszcza w Takie Święta trzeba uświadomić sobie,
      że zwierzęta też cierpią, a my nie powinniśmy zwiększać ich cierpienia. Nie
      trzeba bezmyślnie naśladować złej "tradycji". Można świętować po Człowieczemu.
      • uerbe Re: NIE ZABIJAJ 20.12.05, 23:48
        Gość portalu: bosik napisał(a):

> Można świętować po Człowieczemu.

No i fajnie, a świętuj sobie do woli. A ja zjem karpia.
        • marabutos Do userbe Re: 21.12.05, 10:23
          Twoja sprawa co robisz. Ty za to bekniesz. Co dajesz, wraca. He,he...
    • Gość: Milka Przejrzyjmy na oczy i świętujmy nie jak mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 11:30
      Postawa niezabijania nie jest jakimś tam zwariowanym wegetarianizmem, lecz
      koniecznością, aby nazywać się człowiekiem. Chociaż wielu się nie przekona,
      niektórzy przejrzą na oczy, a to już bardzo dużo.
    • Gość: kot_ikk Bóg się rodzi, krew się leje IP: *.p.lodz.pl 19.12.05, 12:16
    • Gość: al_ buahahaha IP: *.toya.net.pl 19.12.05, 12:41
      Tak rbya po grecku z kotletów sojowych. Mniam pycha micha... Ryba z soi :D. A
      to rośnie czy pływa??

Święta = karp smażony i karp w galarecie. Kupowany żywy zabijany w domu. Ja
      tego nie zmieniam... Taka jest tradycja i już... Jak się komuś nie podoba, nie
      musi kupować...
      • Gość: cytrynka Do al_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 13:10
        Aha, wiec jeśli inni robią źle, to Ty też musisz ich naśladować?
        • al_ Re: Do al_ 19.12.05, 13:54
          A ktoś w tym kraju robi coś dobrze? Ten jeździ na gapę, ten łamie przepisy, ten
          kradnie, ten bluźni... Poprostu zaliczam sie do ogółu
          • Gość: cytrynka Do al_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:56
            Trudno, widać że badziewnie wybrałeś, więc żyjesz jak zwykły chamuś. Ale myślę,
            że Ty tylko tak udajesz, żeby się popisać, bo w gruncie rzeczy jesteś git gość,
            tylko innym wciskasz kit o sobie. Po co?
        • uerbe Re: Do al_ 20.12.05, 23:51
          Gość portalu: cytrynka napisał(a):

> Aha, wiec jeśli inni robią źle...

Co robią źle? Jakąś obiektywną definicję zła poproszę.
          • Gość: cytrynka Re: Do userbe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 10:31
            Sam napisałeś, pod nickiem al_ : "A ktoś w tym kraju robi coś dobrze? Ten
            jeździ na gapę, ten łamie przepisy, ten
            kradnie, ten bluźni... Poprostu zaliczam sie do ogółu"
            Więc wszystko jasne,nie?
      • Gość: beata al!!!! to nie jest legalne! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 19.12.05, 13:12
        zabijajac zwierzeta w domu, jezeli nie masz uprawnien do tego (to
        jest "papierów") TO JEST NIELEGALNE. Podaj adres, na pewno sie tym ktos zajmie.
        • al_ Re: al!!!! to nie jest legalne! 19.12.05, 13:55
          Jest wiele rzeczy nielegalnych... notorycznie łamanych. I co z tego??
          • Gość: zaspa Do al_ - Re: al!!!! to nie jest legalne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:52
            Ale się rozkręciłeś, ale jesteś głupi...
            • al_ Do al_ - Re: al!!!! to nie jest legalne! 19.12.05, 18:26
              poznasz głupiego po czynech jego, ja Cię nie obrażam... Ty widocznie inaczej
              nie umiesz... Trudno...
        • uerbe Re: al!!!! to nie jest legalne! 20.12.05, 23:52
          Gość portalu: beata napisał(a):

> zabijajac zwierzeta w domu, jezeli nie masz uprawnien do tego (to
          > jest "papierów") TO JEST NIELEGALNE.

Ale masz jakieś wsparcie?
    • Gość: cytrynka Do yavorius i al_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 13:08
      Coś się wam w dyskucji pomieszało ?!
      • yavorius > cytrynka 19.12.05, 13:11
        Nic mi się nie pomyliło.

Jest dwóch alów, jeden prawdziwy, drugi fałszywka.

Pierwszy:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=33688074&a=33713281
        Drugi:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=33688074&a=33713851
      • Gość: al_ > cytrynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 13:20
        Yavorius nie jest jeden dlatego dyskusja jest do bani.
        • al_ Re: > cytrynka 19.12.05, 13:52
          a może się czasem jełopie zalogujesz??
    • Gość: Jedna z wielu Bravo animalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:20
      Mysle ze to jest najlepsza akcja jaka widzialam w lodzi ostatnio.jestem
      zachwycona...wisdzialam tych ludzi w akcji,ile poswiecenia.zwracaja uwage na
      wazne sprawy,o ktorych juz wszyscy zapominamy.swieta to czas milosci a nie
      rozlewu krwi.to jest okrutne tak postepowac z istotami ktore niewatpliwie
      czuja!!!.mam nadzieje ze ta grupa sie rozwinie bo milo jest patrzec na zywy
      dowod istnienia ludzi z pasja nie bojacych sie o tym mowic GLOSNO.
      Pozdrawiam

Magda:)
      • Gość: xxx Re: Bravo animalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:46
        Proponuję przeciwnikom karpia wejść na drzewko i żywić się liśćmi
        a za jakiś czas dowiemy sie dokładnie to samo o drzewach i co będziemy jeść
        wtedy? Gratuluję logicznego rozumowania!!!
        • Gość: xxxx Do xxx - Re: Bravo animalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:53
          Ty już pisałes wczesniej, tylko przyjąłeś inny nick.
          • Gość: xxx Do xxx - Re: Bravo animalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 07:37
            Ja ciągle pod tym samym niciek występuję. Moze ktoś wpadła na ten sam pomysł!
            Ale dziekuję
    • Gość: yavorius Do al_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:42
      Zginęło Ci co? Na co sie ciskasz kołku?
      • al_ Re: Do al_ 19.12.05, 18:27
        Nie pisałem do Ciebie... Ciebie bym nie obraził, pisałem do tego, który użył
        mojego nicka.... Dla Ciebie <piwo> dla niego... :/.
      • al_ Re: Do al_ 19.12.05, 18:28
        a to jednak do Ciebie....
    • gray W dzień Bożego Narodzenia... 19.12.05, 20:05

... radość wszelkiego stworzenia!
      a najbardziej już chyba
      cieszy się pewna ryba...
      • Gość: al_ Re: W dzień Bożego Narodzenia... IP: *.toya.net.pl 20.12.05, 07:29
        Ta ryba cieszy się w wigilię Bożego ?Narodzenia najbardziej... ;)
        • Gość: beata Do al_ Re: W dzień Bożego Narodzenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:26
          Ale ty jesteś nieustepliwy głupek al_.
          • al_ Do al_ Re: W dzień Bożego Narodzenia... 20.12.05, 18:01
            A Tobie brakuje słów i co z tego??
    • al_ ależ momencik 20.12.05, 07:36
      Ja rozumiem, że niektórym nie podoba się sposób mordowania karpi. Ale z
      niektórych komentarzy wynika, że w święta i wigilię Bożego Narodzenia wogóle
      nie powinniśmy jeść tej ryby...
      A więc czym ona się różni od śledzia, oraz od wyrobów mięsnych, które spożywane
      są już w pierwszym dniu świąt...

No nie wiem. Jeśli ktoś czuje się z tym źle niechaj poprostu nie kupuje
      karpia... Ja jestem całkowicie niewierzący w takie cuda jak bóg, jezus itp. i
      święta stanowią tradycję, której nieodzownym elementem jest karp...
    • yavorius no cóż 20.12.05, 13:18
      jak się trawożercom kończą argumenty, to zaczynają obrażać innych. Wiocha :/
      • szprota ano niestety 20.12.05, 13:43
        wegetarianizm nie zwalnia jak widać od głupoty :)
        • avatary ryby - wiodące tematy w mieście nad rwącą rzeką 20.12.05, 13:58
          z dostępem do morza - koleją...
        • Gość: magiczka Do yavorius, al_, szprota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:09
          Yavorius, al_ i szprota = jedna chołota.
          • Gość: al_ Re: Do yavorius, al_, szprota IP: *.toya.net.pl 20.12.05, 14:12
            ale argument, szczena mi opadła, rozwiniesz tę złotą myśli?? Czy na to energii
            brak... Pewnie tak...
          • szprota a jakieś argumenty? 21.12.05, 03:09
            bo na razie to tylko rotfl?
      • al_ Re: no cóż 20.12.05, 14:13
        to przez te opryski roślin... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka